Dodaj do ulubionych

stronasztuki.pl

30.05.10, 11:32
znalazłem coś takiego: www.stronasztuki.pl/

przeczytałem regulamin i wstępnie wydaje mi się to nie najgorszą
alternatywą wobec innych wydawnictw elektronicznych, jeśli ktoś
chciałby się wydać w formie e-booka.

każdy może bez opłat wydać to, co chce, po czym sprzedawać książkę,
dzieląc się zyskiem z właścicielami serwisu internetowego.

co o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • pisam Re: stronasztuki.pl 30.05.10, 13:41
      Sorry, ale ja jestem tradycjonalistą i wolę wydanie klasyczne - papierowe. Nad e
      bokiem można się zastanowić po roku czasu, gdy już papierowa wersja krąży po
      półkach.
    • wlodekbar Re: stronasztuki.pl 30.05.10, 14:02
      A czy ktos korzysta z tej mozliwosci - jakie doswiadczenia?:)
    • nomina Re: stronasztuki.pl 03.06.10, 15:36
      Sama idea pt. dajemy Ci narzędzia do działania - podoba mi się. Aczkolwiek też
      wolę książki papierowe.
    • autumna Re: stronasztuki.pl 08.06.10, 09:01
      Z punktu widzenia nabywcy pomysł słaby. To jest automat - czyli ładujesz pdf i pojawia się on w sprzedaży. Razem ze wszystkimi błędami i śmietnikiem edytorskim. Nie kupiłabym ebooka z takiego źródła.

Z punktu widzenia autora - nie widzę ani słowa o zabezpieczeniach ebooka przed nielegalnym kopiowaniem. Prawdopodobnie dlatego, że to bardzo droga impreza - licencje na dwa znane mi najpopularniejsze systemy DRM (Adobe i Fileopen) kosztują po parę tysięcy dolarów rocznie. Jeśli książka okaże się faktycznie atrakcyjna, w try miga ktoś ją umieści na Chomiku.
      • wlodekbar Re: stronasztuki.pl 08.06.10, 23:07
        Czy naprawde nie mozna zabezpieczyc taniej?:)
      • skajstop Podpisuję się 09.06.10, 07:52
        Bardzo celna uwaga. Książka bez jakiejkolwiek redakcji, bez składu? Tragedia.
    • poslonek Re: stronasztuki.pl 13.06.10, 21:49
      Ja również zdecydowanie preferuję książki tradycyjne - papierowe. Ale jeśli ideą tej strony jest otwarcie drzwi dla autorów spragnionych publikacji, to właściwie czemu nie. Chociaż mi nie każda forma publikacji (i oczywiście nie na każdych warunkach) odpowiada.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka