Dodaj do ulubionych

napisalam i czekam

07.07.05, 19:19
napisalam ksiazke i wyslalam do kilku wydawnictw; i koniec od 1,5 miesiaca
zadnych widomosci - nie wiem czy jest to knot i czy mam wyrzucic klawiature,
zeby nikogo nie stresowac pisaniem, czy wrecz przeciwnie; jak myslicie czy
juz czas zadzwonic do wydawnictw i zapytac o opinie?
Obserwuj wątek
    • koszalek_opalek Re: napisalam i czekam 08.07.05, 11:32
      Spokojnie:) Do mnie wydawnictwo odezwało się po 7 miesiącach:)
      • terramitica Re: napisalam i czekam 08.07.05, 20:23
        dzieki za odpowiedz, czy bedzie niedyskretne kiedy zapytam jakie to wydawnictwo?
      • dysgrafia Re: napisalam i czekam 09.07.05, 23:18
        koszalek_opalek napisał:

> Spokojnie:) Do mnie wydawnictwo odezwało się po 7 miesiącach:)

Na tak, czy na nie?
        • annabellee1 Re: napisalam i czekam 11.07.05, 09:08
          Ja bym zadzwonila.Moze wygrzebia i przeczytaja...
          Znam wypadek gdy wydawnictwo odkrylo autora po trzech latach...
          Dobrze,ze dozyl....
          • agata22.s Re: napisalam i czekam 11.07.05, 21:45
            tak, to juz jest, nie tylko Ty piszesz, jest dużo marzycieli, ktorzy chcieliby
            zostac pisarzami. znam jednego, który wysyła swoje książki i czasem na odpowiedź
            od wydawnictwa czekać musi i 1,5 roku. oni tam mają co czytać.
        • koszalek_opalek Re: napisalam i czekam 31.10.05, 22:22
          Teoretycznie na "Tak", choć praktycznie skończyło się nie na wydaniu wierszy
          (wysłałem taki zestaw dla dzieci) lecz na współpracy w tworzeniu nowego
          dwumiesięcznika dla dzieci.
    • agata22.s Re: napisalam i czekam 11.07.05, 21:48
      ahha, nawet jeśli to co im wysłałaś nie jest dobre to i tak odpiszą, jakąś miłą
      gadką oczywiście.
    • marulla Re: napisalam i czekam 01.11.05, 23:28
      Z mojego doświadczenia: na Nie odpowiadają od razu, z tym na Tak różnie bywa,
      ale raczej trwa to trochę.
      W kazdym razie zycze powodzenia i cierpliwosci,
      Marta.
      PS
      Zawsze mozesz kontynuowac wysylanie :)
    • troppo_bella Re: napisalam i czekam 04.11.05, 12:37
      A do ilu wysłałaś? Ja w podobnej sytuacji, wydrukowałam 16 i rozesłałam, i
      faktycznie, na NIE już dostałam odpowiedzi, niektóre bardzo miłe, odpowiedział
      szybko Prószyński, i WAB, i Czytelnik, i WL.

Świat Książki, gdy monitowałam, odpisał oburzony, że skoro nie odpowiadają, to
      powinnam sama zrozumieć, co maja na mysli (znaczy innymi słowy odpisał, ale ta
      treść mniej więcej) i że u nich redaktorzy naprawdę mają dużo pracy i czytają
      debiuty po godzinach. Więc mam juz nie wysyłać mejli i głowy nie zawracać.

Trochę się zraziłam i chwilowo nie niepokoję nikogo, ale może warto, niech ktos
      wygrzebie moje dzielo z tego stosu potencjalnych debiutów sięgającego sufitu
      (duże wydawnictwa dostają po kilkaset propozycji rocznie, jak się wygadał jeden
      sympatyczny redaktor, i naprawdę nie ma kto tego czytać), rzuci okiem i przyśle
      mi odpowiedź na TAK.
      • donetta Re: do zbyt pięknej 04.11.05, 13:31
        Troppo bella,gdybyś wiedziała do ilu wydawców ja pisałam,chyba złapałabyś się
        za głowę.Nie przejmuj się więc i rób swoje.Każdy literat musi być gruboskórny.
        • troppo_bella Re: do zbyt pięknej 04.11.05, 13:47
          Donetto droga, do ilu? Do ilu? I co?
          • donetta Re: do zbyt pięknej 04.11.05, 14:14
            Do kilkudziesięciu,ale jestem wytrwała i nie ustaję w swoich
            działaniach.Obecnie powieść jest w kilku wydawnictwach.Do tych,które wymieniłaś
            pisałam także i dostałam od nich odpowiedź oprócz Świata Książki.Odpowiedź
            jednego z wydawców wprawiła mnie w osłupienie.Ale co tam,przywykłam.
            • troppo_bella Re: do zbyt pięknej 04.11.05, 14:25
              Hmmm, jakem piękna, kilkadziesiąt, chybabym zbankrutowała na xero, i tak patrzą
              tam na mnie jak na idiotkę (albo nadinterpretuję). Kilkadziesiąt wydawnictw. Ja
              też w jednym, małym, dostałam odpowiedź osłupiającą (Że nie mają oni kasy na
              wydawanie książek, ale generalnie im się mój twór podoba. Chodziło chyba o to,
              żebym tę kasę im dostarczyła, dobrze czytam miedzy wierszami?)

A Twoja jaka była osłupiająca?
              • donetta Re: do zbyt pięknej 04.11.05, 14:29
                Najlepiej jakbyś sama wyłożyła pieniądze,wiadomo.Wtedy wydawca nie ryzykuje.Ja
                także miałam takie propozycje.Ale na to trzeba mieć własne,niemałe fundusze.
                Jeśli masz jeszcze pytania możesz pisać na:

donetta@gazeta.pl
    • martynka9003 Mam prożbe 20.11.05, 12:11
      mogła byś mi podfac klika wydawictw i pare wskazówek jestem w trakcie piaania
      ksiażki, ale bardzo mi za lerzy na jej publikacji( to moje marzenie) i chiała
      bym pomocy od doświadczonej osoby napisz na moja poczte odp.
      martynka9003@NOSPAM.gazeta.pl
      Będę ci bradzo wdzięczna Martyna
      • donetta Re: Mam prożbe 20.11.05, 15:06
        Czy to jest pytanie do Terramitici ?
      • tetys Re: Mam prożbe 20.11.05, 15:17
        Zanim zabierzesz się za pisanie książki, radzę kupić sobie dobry słownik
        ortograficzny, mieć go zawsze na podorędziu i przeglądać co i raz. Nie, żebym
        się czepiał, bo sam nie jestem ideałem, ale bez przesady...

PS.
        Może razi mnie to bardziej, bo w zamierzchłych czasach kilka razy byłem
        Mistrzem Szkolnej Ortografii :))) Ale to było dawno, kiedy internet nie był tak
        powszechny i rzadziej można było spotkać się z Bykami :)
        • martynka9003 Re: Mam prożbe 20.11.05, 17:01
          no no to gratuluje ja mam z tym troche problemów, ale przynajmiej nie naśmiewasz
          sie jak to robi wiekszoś! Ja juz przywykłam, ale nikt nie lubi prawdy! Ja tam
          mam dość! A jak pisze na komputerze w Wordzie to mi poprawia błędy... pa
          :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka