millefiori 15.06.06, 06:45 Forum zaczyna czwarty rok dzialania z dorobkiem 5000 postow. Wszystkim, ktorzy sie do tego przyczynili, skladam najserdeczniejsze podziekowania i zyczenia z okazji rocznicy zalozenia WiiO:) Wasza Matka-Zalozycielka. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zielonamysz Re: Lata leca...:) 15.06.06, 07:46 A my matce załozycielce tyz dziekujemy bardzo piknie!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
yanga Re: Lata leca...:) 15.06.06, 11:44 Hej, łza się w oku kręci! Gdzie te niegdysiejsze posiady na budańskim tarasie, przy czerwonym winie? Kuda uszoł nasz dobry niedźwiedź B.? Odpowiedz Link
millefiori Re: Lata leca...:) 15.06.06, 12:45 Yango, stolik chyba sam poszedl do archiwum z powodu braku chetnych do przysiadania sie. Mozna odnowic te lokalna swiecka tradycje:). sam taras przepycham wlasnie w kierunku nowej lokalizacji. Baloo zniknal w realu. Ostatnio byl widzialny w zeszlym roku. Odpowiedz Link
yanga Re: Lata leca...:) 15.06.06, 14:42 No wiem, krasnoludki doniosły (znaczy, o tarasie). :-((((( Odpowiedz Link
millefiori Re: Lata leca...:) 15.06.06, 15:58 Coz, godzina zero zbliza sie wielkimi krokami. "Przeprowadzka ? planowana czy znienacka, przeprowadzka zapaskudzi się posadzka. Przeprowadzka. Trzeszczy szafa, pęka tacka. Oj, z gratami się nie cacka przeprowadzka. Módl się do świętego Jacka. Czemu Jacka ? Bo on pomaga w przeprowadzkach. Ta posadzka ! Żegnaj nam, ulico Bracka ! Witaj ? Nowostarogradzka ! Nie dojadłeś tego placka. Rozsypana sól karlsbadzka. Tu bywała Zosia Czacka. Stamtąd bliżej nam... - Gdzie? - Do Wacka ! Przeprowadzka. Ktoś na oknie coś napackał. Przeprowadzka. Uśmiech losu, czy zasadzka ? Przeprowadzka. Potłuczona samotracka. Mina coraz mniej junacka. Módl się do świętego Jacka. Planowana czy znienacka, Oj, z gratami się nie cacka. Trzeszczy szafa, pęka tacka. Uśmiech losu czy zasadzka ? Przeprowadzka - zapaskudzi się posadzka. Przeprowadzka. Ktos na oknie cos napackal. Przeprowadzka. Żegnaj nam, ulico Bracka ! Witaj ? Nowostarogradzka ! I módl się do swiętego Jacka. Przeprowadzka..." (tekst; Grzegorz Turnau) Odpowiedz Link
pas.ja Re: Lata leca...:) 19.06.06, 12:14 > (tekst; Grzegorz Turnau) oj nie, turnau to tylko ładnie zaśpiewał. a tekst napisał jeremi przybora, a muzykę skomponował jerzy wasowki. prawda? Odpowiedz Link
ania13 Re: Lata leca...:) 15.06.06, 20:04 Ja chcialabym Tobie podziekowac, Millefiori, za zalozenie forum i czuwanie nad nim. Niewiele sie udzielam, czytam wiecej niz pisze (wiem, powtarzam sie), ale wiele korzystam. Podziwiam Twoja umiejetnosc dyskutowania, a jest to wazne chocby ze wzgledu na obyczaje (nomen omen) panujace na rozmaitych listach dyskusyjnych czy tzw. forach. Dzieki rowniez wszystkim, ktorzy pisza (a nie obijaja sie jak ja po postach); korzystamy wszyscy! Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link
zielonamysz Re: Lata leca...:) 16.06.06, 21:19 Przeprowadzka to cos jakby schadzka. Szurgot skrzydła gacka. Ciemna macka. Gdzie zasadzka? Przeprowadzka to rozterka. Jeszcze zerkasz. Ptaszek cwierka. Sie motyle bawia w berka. O! znajomy karaluszek!! chodz, podrapmy go w brzuszek! Przeprowadzka to aferka. Gdzie sie podział słownik,no i koło od rowerka? Przeprowadzka to operka. Włoska. Wszyscy krzyczą. No, nie wszyscy. Inni ryczą. A niektórzy tez sie byczą Przeprowadzka to rewolucja. Juz nie znajdzie nas tu Lucja. Ani policja. Jednym słowem- abolicja. Wiec czemu cja nkali tu diabli nadali?! A! to na mszyce. I ich siostrzyce. Cos dla pastora... Niech on juz ora et labora. My pakujemy rzeczy do wora! Przeprowadzka!! My juz w kolorach innej druzyny wszyscy radosnie nosimy pierzyny. Bo przeprowadzka to jak schadzka z nowym ami. I nowi MY. YYYYYYYYYY! Odpowiedz Link
pulbek Re: Lata leca...:) 16.06.06, 23:09 I ja gratuluje serdecznie :-) Rozroslo sie, oj rozroslo... Pulbek. Odpowiedz Link
barbara7 Re: Lata leca...:) 17.06.06, 00:35 Znalazłam to forum jakieś dwa lata temu i z przyjemnością tu zaglądam. Najczęściej wtedy, gdy późno w nocy kończę pracę i mam ochotę na chwilę wytchnienia, zanim mózg pojdzie spać, a wraz z nim i ja. Cieszę się, że przeważnie potrafimy dyskutować na temat, a nie przeciwko komuś. Wszystkim forumowiczom dziękuję za bardzo interesujące spostrzeżenia. Dziękuję Millefiori za łagodzenie obyczajów i studzenie zbyt gorących głów. Odpowiedz Link
anahella Re: Lata leca...:) 17.06.06, 01:38 Gratuluje! Jak wlascicielka forum wiem co zalozyciel czuje w takich chwilach:) Jesli masz date pierwszego postu (dzien, miesiac, rok i godzina) to pusc mi ja na priv, wraz z miejscem, w ktorym pierwszy raz kliknelas na "wyslij" - w ramach prezentu urodzinego zrobie dla forum horoskop (powaznie mowie!) :) Odpowiedz Link
bezuchow Re: Lata leca...:) 17.06.06, 10:11 Niedawno odkryłam to forum, ale szybko dodałam je do ulubionych. Najlepsze życzenia z okazji jubileuszu dla Matki-Założycielki, grupy "weteranów" i -podobnie jak ja- nowicjuszy. Odpowiedz Link
millefiori I prywatnie, i oficjalnie 20.06.06, 00:21 Matka-Zalozycielka bardzo dziekuje wszystkim za zyczenia:) Slowa uznania dla forum naleza sie przede wszystkim Wam, piszacym na WiiO. To Wy je tworzycie. Jeszzcze raz wielkie, serdeczne podziekowania za to, ze dzielicie sie wiedza, doswiadczeniami, zwracacie sie o pomoc, ze chcecie tu bywac. Uwaga: teraz bedzie troche wiadomosci prywatnych w polaczeniu z wiadomosciami oficjalnymi. Nie bez kozery zaintonowalam w tym watku piosenke "Przeprowadzka". Bo juz powoli zaczynam pakowac kartony, a to w celu definitywnej wyprowadzki z Budy, za 5 tygodni. Ze zmiana adresu wiaze sie zmiana dotychczasowego trybu zycia, powodujaca, ze juz obecnie nie moge poswiecic Forum tyle czasu, ile bym chciala, a nie chce poprzestawac na administracyjnym minimum, ktorego ono wymaga. Do tego dochodza sprawy scisle merytoryczne: ze wzgledu na to, ze od dziewieciu lat mieszkam poza Polska, nie jestem na biezaco z tym, co sie dzieje obecnie w wydawnictwach. Podobnie dzieje sie z fragmentarycznymi obserwacjami wydawniczych obyczajow. Tak wiec nadszed moment przekazania forum. Zgodzil sie nim zaopiekowc Skajstop, pisarz uznany, z dorobkiem i z perspektywami, ktory zaangazowal sie w zycie WiiO. Skajstop, bedac czlowiekiem z branzy, ma stale do czynienia tak wydawnictwami jak i ich obyczajami i, co istotne, zalezy mu na tym, by forum Wydawnictwa i ich Obyczaje dzialalo zgodnie z zalozeniami. Odpowiedz Link
skajstop Re: I prywatnie, i oficjalnie 20.06.06, 00:37 Dzięki, Millefiori, za dobre słowo. Tak, biorę to forum pod swoją opiekę i postaram się spełnić Wasze oczekiwania. Takie forum jest bardzo potrzebne - postarajmy się więc wspólnie, aby nadal było przystanią, do której chętnie się zagląda, a w razie potrzeby znajduje dobrą radę. Nie przewiduję wielkich zmian, co najwyżej drobne usprawnienia w tym nieźle funkcjonujacym mechanizmie. Na razie chciałbym Was wszystkich prosić o pewien kredyt zaufania... Skajstop Odpowiedz Link
steinbock Re: skajstop 20.06.06, 08:24 Przyłączam się do życzeń i gratulacji. To najciekawsze forum, jakie znam. Bywa i smieszno, i straszno, niektóre posty to prawdziwe perełki literackie ( na początku byłam nieco zszokowana: w Internecie tak piszą? Dinozaury jakieś czy cóś?). Ha! a poza tym dzięki uważnej lekturze można było uniknąć raf, co niżej podpisanej również się dotąd udało, za co dziękuje :-) steinbock Odpowiedz Link
akala Jubileuszowo :) 21.06.06, 17:04 To ja też, ja też! Gratulacje i wyrazy podziwu!!! Ja tu co prawda dopiero chwilkę, ale już się zżyłam i zadomowiłam - choć nie zdążyłam jeszcze oficjalnie przedstawić. I miejmy nadzieję pozostanę na długo, i tak sobie będziemy razem dojrzewać: czteroletnie forum i raczkująca tłumaczka... Ala Odpowiedz Link
skajstop Propozycje zmian 21.06.06, 17:29 Gratulować to należy Millefiori, bo pięknie prowadziła forum :) ja bym chciał za czas jakiś zebrać choć ćwierć podobnych ocen :-) Stąd mam propozycję: jeżeli ktoś ma pomysł na usprawnienie, niech pisze, czy to na forum, czy do mnie na gazetowy adres, dobrze? :) Odpowiedz Link
ellenai mille!odezwij sie do mnie jeszcze 25.08.06, 05:53 kiedys ! bardzo prosze!pozostal mi po tobie przepiekny obrus i wspomnienia! od mojego slubu minelo dwa lata ,od naszego kontaktu wlasciwie tez! ja nie ciebie nie zapomnialam...............jak mozesz kiedys sie odezwij ,prosze! Odpowiedz Link