mamadawida2 08.05.07, 10:57 Z czasopismami, wydawnictwami w zakresie pisania tekstów, artykułów. Liczę na pomoc z Waszej strony :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skajstop Re: Podejmę współpracę 08.05.07, 11:02 Lepiej będzie, jeśli swoją ofertę współpracy - a najlepiej gotowe teksty lub przynajmniej próbki - wyślesz prosto do pism lub wydawnictw :) Odpowiedz Link
mamadawida2 Re: Podejmę współpracę 08.05.07, 11:28 Tak, tak, wiem, ze tak powinnam zrobić. Powiem wiecej, juz to zrobiłam i pisze na zlecenie artykuły do jednego miesięcznika. Wprawdzie dopiero zaczynam, ale bardzo mi się spodobało i.... chciałabym robic to... powiedzmy zawodowo. Nie obrazaj sie , ze umieściłam moją oferte współpracy na Forum :) Pomyślałam sobie, ze byc moze wsród uczestników jest ktoś , kto współpracuje z czasopismami i mógłby mi pomóc. Pomóc w sensie podpowiedziec, dac jakies wskazówki. Odpowiedz Link
skajstop Re: Podejmę współpracę 08.05.07, 11:44 Ależ dlaczego miałbym się gniewać? :) Jednak aby ci sensownie doradzić, należy znać pewne szczegóły, których nie podałaś, np. czy planujesz pisać dla "Poradnika Wędkarza" czy "Wróżbity Codziennego" :P Odpowiedz Link
kerry_weaver Re: Podejmę współpracę 08.05.07, 12:29 > Pomyślałam sobie, ze byc moze wsród uczestników jest ktoś , kto współpracuje z > czasopismami i mógłby mi pomóc. Pomóc w sensie podpowiedziec, dac jakies > wskazówki. Cóż, ja współpracuję ale na tej samej zasadzie - jako "autorka zewnętrzna" piszę teksty na zamówienie do miesięcznika dla rodziców. Pomóc chyba nie pomogę, bo w czym - to proste jak drut, zlecenie-napisanie-konsultacja- akceptacja-drukują-płacą :) Jeśli już zaczęłaś to teraz wszystko zależy czy Twoje teksty się spodobają i czy pismo zechce przedłużać współpracę z Tobą. Nie wiem co masz na myśli mówiąc "zawodowo" - sama piszę od 1,5 roku mniej więcej co miesiąc do każdego numeru ale jakoś określenie "piszę zawodowo" nie przechodzi mi przez gardło :) Traktuję to jak przyjemność i potwierdzenie własnych umiejętności. Zresztą wyżyć się z tego nie da chyba żebyś pisała do kilku tytułów, stawki są bardzo przyjemne ale w miesiącu są góra 3 teksty do napisania. Odpowiedz Link
mamadawida2 Re: Podejmę współpracę 08.05.07, 13:29 Byc może współracujemy nawet z tym samym czasopismem :), ponieważ również pisze do miesiecznika dla rodziców. Piszesz że nie da sie z tego wyżyc. Z pewnością nie, ale... gdybym pisała do kilku tytułów mogłabym traktowac to jako zawód. Dla mnie również pisanie stanowi niezwykła przyjemność, a nie ma chyba nic piekniejszego niż fakt ze pasję mozna wykorzystac w pracy. Dlatego własnie chciałabym to robić zawodowo. Przy okazji informacja dla Skajstopa :) Jakoś nie bardzo widze się w Poradniku dla wędkarza :) Chetnie nawiążę współpracę z czasopismami dla Rodziców , dla kobiet oraz z tytułami specjalistycznymi w zakresie: - marketingu - sprzedaży bezpośredniej - technik negocjacji , motywacji itp Ogólnie rzecz biorąc, wszystko co przeznaczone dla menagerów, przedstawicieli handlowych, kadry kierowniczej niższego i wyższego szczebla. pozdrawiam :) Odpowiedz Link