beeaataa25 27.01.05, 10:04 Hej, Widzę ,że wiele z Was leczy się androcurem.Napiszcie soś na temat tego leku.Czy zawiera on hormony?czy są jakieś skutki uboczne np.tycie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika261 Re: Androcur 27.01.05, 10:31 Androcur nie zawiera hormonów tylko antyandrogen czyli obniża testosteron. Ja go biore juz 6 miesiąc.W sierpniu przed braniem go miałam testosteron na poziomie 6,7, łysienie androgenne, twarz jak wiktor juszczenko albo gorzej, no i włoski na twarzy-twarde i grube-od razu mi zaczeły takie rosnąc mimo ze ich nie goliłam i nie depilowałam.teraz juz jest coraz lepiej tzn po 4 miesiącach przestały wypadac włosy na głowie, cera tez się duzo poprawiła(zostały mi tylko zaczerwienienia po krostach)włoski na twarzy przeobrazaja się w meszek.dodam że nie zamierzam przestac brac adnrocuru..będe czekała na dalsze efekty.za nic w swiecie nie chce wrócic do tego co działo sie ze mna na wakacjach... Odpowiedz Link
beeaataa25 Re: Androcur 27.01.05, 20:19 Cześć, Ja mam twarz troszeczke lepszą od wiktora juszczenki,ale jak dobrze pójdzie to może mu dorównam.Na głowie włosy w porządku.Ale nie zauważyłaś żebyś przytyła po tym?Czy mogę sama wykonać badanie( bez żadnych skierowań)na poziom testosteronu?Wykonywałaś jakieś inne badania?Borykam sie z tym problemem kupe lat.Oprócz pęsety nic innego nie robiłam tzn.zażywałam kiedyś Diane-35,ale po odstawieniu tego wszystko wraca do normy,przytyłam po tym i tyle mam z takiego leczenia.Beata Odpowiedz Link
mika261 Re: Androcur 28.01.05, 09:43 Androcur przepisałą mi moja endo po skierowaniu mnie najpierw na badanie poziomu hormonów-robiłam tylko testosteron który wyszedł wysoki.Androcur biore razem z diane.co do przytycia to nic takiego sie nie wydarzyło wręcz przeciwnie-schudłam , aczkolwiek niew iem czy nie jest tego przyczyna nerwica na którą choruje..poza tym androcur osłabia trochę energię, powoduje stany depresyjne ale ja miałam od dziecka takie stany więc to dla mnie normalne.poza tym żadnych działan ubocznych. Odpowiedz Link
mkx Re: Androcur 31.01.05, 11:16 Ja biorę androcur razem z diane ponad 1,5 roku, poprawiła mi sie zncząco cera (wczesniej bardzo tłusta)włosy wolniej odrastają. Diane biorę z przerwami prawie 10 lat, najgorsze jest to, że w trakcie przerwy wszystko powraca od nowa mam na myśli tłustą cerę oreaz szybkie odrastanie włosów. Odpowiedz Link
mini_mikro do mkx 31.01.05, 11:58 Hej! mam kilka pytan dotyczacych Diane, bo jestes juz weteranka:-), ja dopiero zaczynam ja brac(trzecie opakowanie). Jak czesto robisz przerwy od Diany i ile one trwają? czy robisz je ze wzgledu na watrobę, czy może przysadkę?? Moja endo powiedziala ze mam zrobic przerwe, zeby nie 'zablokowac przysadki" juz po 4. opakowaniu. Na ulotce jest napisane ze rezultatówmożna się spodziewac po ok 6 miesiacach, wiec troche mnie ta przerwa tak wczesnie martwi. czy bierzesz diane ze wzg. na PCo, czy tylko ze wzg naproblemy ze skórą. dzieki i pozdrawiam Odpowiedz Link
mika261 Re: Androcur 31.01.05, 12:25 własnie ja po 6 miesiącach brania androcuru chyba będę musiała zrobic przerwę w braniu-tak mi zapowiedziaął moja endo.tyle ze ja zamierzam brać androcur rok bez przerwy i zobaczyć jakie przyniesie to efekty.(recepty na lewo)doszłam do wniosku ze taie leczenie 6 miesięczne-potem przerwa czyli ponowny wzrost testosteronu do stanu wyjciowego-potem znowu androcur to i tak trwanie w martwym punkcie.to co udało mi sie wyleczyc w ciągu tych 6 miesięcy brania androcuru ma znowu powrócić w trakcie 3 miesiecznej przerwy od niego-bez sensu.przeprowadze na sobie ekseryment zreszta przy zmianie płci z m na k bierze sie androcur przez rok bez przerwy tak ze chyba nie jest to takie niebezpieczne..mam nadzieję.zresztą co mi zależy juz teraz po tym co przeszłam... Odpowiedz Link
iwa801 Re: Androcur 04.02.05, 10:43 Witam widzę, że ja mam chyba największe doświadczenie z androcurem w porównaniu z wypowiadającymi się tu dziewczynami. Brałam go przez niecałe 3 lata bez przerwy, razem z dianą i verospironem (najpierw 1 tabletka dziennie, potem 1/2). Po 2 miesiącach osiągnęłam "dno" w postaci wysypu wszystkiego możliwego świństwa na twarzy. Pryszcze wyskakiwały mi z godziny na godzinę a nie z dnia na dzień. Na szczęście w trzecim miesiącu wszystko się skończyło i od tej pory pryszcza widziałam raz na kilka tygodni. Skóra z bardzo tłustej zrobiła się prawie normalna (nawet nie mieszana!!!)Z depilacją też nie było problemu, bo wcześniej nawet jak np. ogoliłam pachy to miałam czarne kropki a po androcurze odrastały po kilku dniach!!! Przed tą kuracją musiałam oczywiście zrobić wszystkie badania, hormony, enzymy, wątroba itp. Enzymy wątrobowe robiłam kilka razy w roku, żeby sprawdzić czy wątroba nie jest uszkodzona. Niestety tylko w 1 mój lekarz mnie oszukał: kuracja miała trwać 1-1,5 roku a po 2,5 roku on nawet nie wspominał o zakończeniu!!! Androcur jest BARDZO silnym i toksycznym lekiem, w organizmie utzrymuje się do 8 miesięcy!!! i po 3 latach zmieniłam lekarza. Najpierw odstawiłam androcur, potem dianę i teraz jestem na samym verospironie. Niestety po odstawieniu diany problemy zaczęły powoli wracać, w trochę mniejszym nasileniu ale teraz mam dla odmiany łojotokowe zapalenie skóry :-( Chodzę regularnie do endokrynologa i jeszcze bardziej regularnie do kosmetyczki ale wyglądam w miarę jak człowiek. Pamiętajcie!!! nie wolno się poddawać bo prędzej czy później traficie na "swojego" lekarza i "swoją" terapię. Ja się leczę już ponad 8 lat i teraz biorę 1 lekarstwo a nie 3, dużo słabsze i pomimo, że tęsknię do dni "bez niespodzianek" to myślę, że zdrowie jest ważniejsze! pzdr iwa Odpowiedz Link
mika261 Re: Androcur do iwa801 04.02.05, 14:02 ty brałas androcur tak długo bez przerwy zadnej??czy po dłuzszym okresie brania nie zauwazyłas jakiejs redukcji owłosienia?ja biorę dopiero 6 miesięcy-włosków jest moze o 30 %mniej ale chyba dlatego ze reguralnie depiluje twarz...sama nie wiem.na początku myslałam że to taki wspaniały lek ze mi po nim wszystkie włoski wypadną:(chilp)I jeszce zapytam czy masz testosteron w normie? Odpowiedz Link
magdary Re: Androcur 07.02.05, 21:59 czy po androcurze bola jajniki?? biore do tego jeanine i metformax.. Odpowiedz Link
mika261 Re: Androcur 08.02.05, 11:01 raczej nie powinny-chyba jest tego jakas inna przyczyna. Odpowiedz Link
magdary skutki uboczne 06.03.05, 18:15 wlasnie odstawilam androcur z powodu schiz depresyjnych jakie po nim mialam :( moj malz mial ciezkie przejscia ze mna bo nie chcialam wogole z domu wychodzic. dzis juz nie wzielam i jest troszke lepiej. Odpowiedz Link
mika261 Re: skutki uboczne 07.03.05, 09:17 chyba gorszych schiz sie nabawisz jak ci te włoski po odstawieniu androcuru zaczna rosnąć ze zdwojona siła ale cóz to twój wybór-przede mną jeszce 6 miesiecy brania androcuru ale nie wiem czy wogóle odważe sie go odstawic...mi po nim nic nie jest może dlatego że zawsze miałam naturę depresyjna:)wiec w tym temacie nic sie nie zmieniło... Odpowiedz Link
magdary Re: skutki uboczne 07.03.05, 15:57 na szczescie mam bardzo malo wloskow w miejscach nieporzadanych. a moj stan psychiczny ma bardzo duze znaczenie bo boje sie ze albo ja sobie krzywde zrobie albo moj maz sie wkurzy na moje fochy i nie tylko. Odpowiedz Link