Dodaj do ulubionych

a co z facetami?

09.05.05, 22:21
a co z przypadkami kiedy faceci są zbyt zarośnięci? to też jest choroba? Ja
mam włosy wszędzie.plecy, ramiona, nogi, brzuch, piersi, pośladki itd. nie
moge na siebie patrzeć a samo spojrzenie wpędza mnie w depresje. powiedzcie
mi co robić. mowie powaznie :(
Obserwuj wątek
    • wertepka Re: a co z facetami? 09.05.05, 22:24
      jest coś takiego jak hirsutyzm u mężczyzn, ale z uwagi na fakt, że w
      społeczeństwie owłosiony mężczyzna nie budzi sensacji, jest wręcz uwazany
      za "bardziej męskiego", nie jest to traktowane jako problem.
      Ale jeśli Tobie to nie odpowiada, to chyba laser będzie jedynym skutecznym
      rozwiązaniem.
      bo u Ciebie niepokojące są raczej nie włosy, a Twój stan psychiczny.
      Pozdrawiam!
      • vortex6 Re: a co z facetami? 09.05.05, 22:29
        powiedz cos wiecej o tym laserze. to znaczy, slyszalem, ze trzeba kilka razy to
        powtarzac. ale po tym juz mialbym spokoj, tak? no i jakie sa ceny mniej wiecej?
        bo podejrzewam, ze astronomiczne... innych sposobów nie ma?
        • wertepka Re: a co z facetami? 09.05.05, 22:33
          poszukaj sobie na tym forum, albo wpisz w google: depilacja laserowa. Ceny są
          astronimiczne, to fakt, trudno mi powedzieć, ile by Cię kosztowała cała
          impreza. musiałbyś zapytać w salonie.
          a pytasz o inne metody: hmmm, jako że jesteś facetem, to chyba laser jednak
          najlepszy - nie mam babrania się z depilatorem, kremami, balsamami lagodzącymi,
          woskiem itd. chyba, ze lubisz.
          pozdrawiam
    • wertepka Re: a co z facetami? 09.05.05, 22:25
      jescze coś: H sam w sobie nie jest "chorobą", może być objawem towarzyszącym
      zaburzeniom hormonalnym, ale chorobą nie jest. Jeśli nie towarzyszą mu żadne
      zaburzenia hormonalne jest to raczej traktowane przez lekarzy jako defekt
      kosmetyczny (niestety wyjątkowo przykry dla kobiet)
    • sussi Re: a co z facetami? 09.05.05, 23:04
      Znam takich mezczyzn i to bardzo dobrze. Mam dwoch takich "w zyciu" na codzien.
      Musisz poobserwowac siebie. Czy np masz jakies pryszcze i krostki? czy te wlosy
      rosna tak hmm "naturlanie" bez zadnych problemow. Pryszcze wskazywalyby na
      zapalenie mieszka wlosowego. Rowniez czy np lysiejesz? bo tak bywa ze wszedzie
      rosna wlosy tylko nie na glowie. Czy jestes wysoki? i masz budowe typowa meska?
      Ton glosu jaki masz? Sa rozne objawy mozesz miec np za duzo testosteronu to sie
      nazywa w medycynie jakis "supersamiec" czy cos takiego. Mzesz miec rzeczywiscie
      hirsutyzm a mozesz miec tez problem z mieszkami wlosowymi. Jesli nie masz tych
      wszystkich objawow tylko po prostu ciemne wlosy to niestety mozesz byc
      typem "arabskim". Jesli ktores z tych objawow masz to nie wstydz sie idz do
      lekarza.. mozesz trafic na zlego ale w koncu trafisz na dobrego:)

Co do usuwania wlosow: jesli masz te krostki to nie radze wyrywac woskiem u
      kosmetyczki bo pozniej sie strasznie wrastaja i mojemu znajomemu taka bulwa na
      plecach wyskoczyla ze myslal ze to jakis guz albo cos a to byl wrosniety wlos.
      Ale jesli nei masz krostek to smialo do kosmetyczki biegaj teraz to zaden
      wstyd. Pojdz sobie na miejsca typu plecy, ramiona. Innymi nie musisz sie tak
      bardzo przejmowac bo to jednak typowe dla mezczyzn ze maja wloski:)
      A co do lasera to jak bylam pierwszy raz na laserze i czekalam w na wyznaczona
      godzine spotkania w poczekalni to dorwalam ogolnodostepny katalog dzialania
      lasera. Powiem ci ze wszystkie przypadki na zdjeciach to byli mezczyzni!!! i to
      typu uroda "arabska" takze naprawde masz o tyle lepiej ze teraz jest moda
      na "metroseksualnych" i nikt nie bedzie sie dziwil jesli bedziesz chcial zadbac
      o siebie:) Powodzenia:)
      • morando sussi 09.05.05, 23:17
        masz w rodzinie takich facetow?
        sprawdz poczte ;)
        pa
        • sussi Re: sussi 10.05.05, 00:13
          hehehe no jednego w rodzinie drugiego nie;] Kiedys przeczytalam ze ten
          hirsutyzm to sie dziedziczy gen po ojcu ale pozniej te teorie zostaly obalone a
          ja dostrzeglam ze duzo tatusiow ma np wlosy na klacie;> bo kiedys byla taka
          moda....;>>> Takze stwierdzilam ze z ojcem jest w porzadku;)
      • vortex6 Re: a co z facetami? 09.05.05, 23:18
        nie zauwazylem zadnych pryszczy, rosną chyba "normalnie", o ile mozna to tak
        nazwac. czy lysieje?nie no, mam drobne zakola, ale to raczej typowe u facetów,
        lysiec nie lysieje.do typu arabskiego nie pasuje chyba. nie jestem krępy i
        tęgawy. mam 180 cm wzrostu i przy tym 74 kg, wyglada to dosc szczuple. z
        drugiej strony slysze, ze jestem "postawny" i o raczej niskim tonie głosu.
        czyli watpie, zeby to mialo cos wspolnego z problemami z mieszkami wlosowymi.
        być moze troche krwi arabskiej jednak? ;) dziękuje za rady :)
        • sussi Re: a co z facetami? 10.05.05, 00:20
          hmmmm ciezki przypadek heuheu;) ale zaraz cos wymyslimy ..podczas diagnozy
          najwazniejsza jest rozmowa z pacjentem..:) takze:
          (typ arabski wcale nie oznacza ze musisz byc groby ale to taka dygresja)
          1. ile masz lat? bo drobne zakola sa moze normalne ale w sumie zalezy w jakim
          wieku. golnie jesli poczytasz o lysieniu to zobaczysz ze sa rozne rodzaje i ze
          wlasnie po tym tez mozna poznac co jest nie tak...co zle dziala (kiedys bylam w
          kolejce u lekarza i byly rysuneczki takie w przychodni ale nie pamietam nic;) )
          2. jezeli jestes szczuply to moze tutaj tkwi jakis problem...jesli dysponujesz
          pieniedzmi udaj sie na badania ogolne...krwi, tarczycy itp
          3. zastanow sie czy przeszkadza Tobie to na tyle ze zdecydujesz sie na
          dzialanie! Bo jak juz zaczniesz to nie ma odwrotu. A moze byc tylko lepiej. bo
          jesli np wyszloby ci z badan wszystko ok...to jakbys pochodzil na wosk to za
          pol roku bys mial tylko pare na krzyz!! mozesz zrobic probe;) wyrwij penseta w
          niewidocznym miejscu pare wloskow i obserwuj hehehe;)
          to na razie tyle rad;)
          • vortex6 Re: a co z facetami? 10.05.05, 00:29
            no cóż, lat mam 19 ;) z tym, ze widzac mojego ojca i dziadka, wiem, ze sa
            podobnie bujnie zarośnięci i takze w wieku 19 lat mieli zakola, a okolo 40tki
            byli juz calkiem lysi. wiec ,jak mniemam, to kwestia genow,hormonow, z tym, ze
            mi jednak te wlosy przeszkadzaja. mam nadzieje, ze to bardziej naprowadzi.
            chodzenie na wosk przez pol roku mogloby byc dosc meczace:/ czyli podtrzymujemy
            laser?
    • gonia45 Re: a co z facetami? 12.05.05, 12:14
      Moim zdaniem nie warto ich w ogóle ruszać. Jeżeli nie jest to problem zdrowotny
      zdecydowanie zostawić. Mój brat ma bardzo silne owłsienie /grube, długie czarne
      włosy na rekach, nogach, klatce piersiowej, w okolicy krzyża istny busz.
      Zapewniam, że taki stan mnie u męzczyzn nie odraża, wręcz przeciwnie.
      Myślę, iż takie włosy po wosku zaczną Ci nieżle wrasraći będze problem, a laser
      nie wiem czy jest skuteczny u męzczyzn / w końcu macie tyle testosteronu, ze
      natura nie pozwoli się tak bezwiednie przeprogramowywać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka