Dodaj do ulubionych

Ciąża a histuryzm

19.05.05, 18:18
Hej.H mam odkad pamiętam,biorę Diane35 od prawie roku,ale nigdy nie byłam u
lekarza endo- bo nie miałam odwagi.Natomaiast moim wielkim problemem jest to
czy majac H mozna zajść w ciąże i mieć dziecko?
Obserwuj wątek
    • adrianna_c Re: Ciąża a histuryzm 19.05.05, 18:31
      Można - ja mam 3-letniego synka, H mam od wieku ok.11 lat. A lekarza endo nie
      ma się co bać - tylko najpierw zasięgnij informacji i wybierz kogoś dobrego.
      • sylwiak14 Re: Ciąża a histuryzm 19.05.05, 18:37
        Dzięki wielkie!!!Mam 21 lat i ostatnio zaczęłam myśleć o dziecku,ale boję się
        że przez to cholerstwo nie będę mogła mieć dzieci.Naprawdę bardzo podniosłaś
        mnie na duchu.Pa
    • tatiana8 Re: Ciąża a histuryzm 20.05.05, 15:35
      Też myślę o ciąży. Mam za sobą jedno poronienie, ale to przez nerki lub wysoką
      prolaktynę. Sam hirsutyzm nie ma tu nic do rzeczy, ważny jest poziom hormonów i
      ogólny stan zdrowia.
      Ja się boję trochę, jak bo będzie w ciąży. Np. z dużym brzuchem, trudno będzie
      mi sie depilować. No i pobyt w szpitalu.
      Mam cichutką nadzieję, że z owłosieniem będzie poprawa w czasie ciaży.
      Zasugerowała mi to lekarka. Powiedziała, ze raczej nie powinno się nasilić.
      • tatiana8 Re: Ciąża a histuryzm 20.05.05, 15:40
        Jest prawdobodobne, że w ciąży dłużej czy krócej będę lezała na patologi,
        gdybym dostała w ciąży zapalenia nerek. Boję się tego. Głupio mi strasznie, że
        w takiej sprawie mam takie myśli, przecież tu chodzi o dobro nienarodzonego
        dziecka. Ale, same wiecie...
        • mika261 Re: Ciąża a histuryzm 20.05.05, 19:45
          Ja nawet nie myślę o dziecku-mimo ze mam 27 lat jakos nie mam instynktu macierzynskiego(na szczęscie)bo nawet gdybym chciała miec dziecko to nie ma jak..długa przerwa w braniu tabletek zle by sie dla mnie skończyła..Ta choroba z jakiej strony by nie patrzec to wyrok..
      • adrianna_c Re: Ciąża a histuryzm 20.05.05, 19:49
        U mnie w ciąży była znaczna poprawa z owłosieniem, zmniejszyło się tam gdzie go
        być nie powinno, no i poprawiło się tam gdzie trzeba.
        Przez 3 m-ce ciąży leżałam w domu, a ostatni miesiąc w szpitalu - najbardziej
        uciążliwe było to niestety dla otoczenia (zwłaszcza jak leżałam w domu - bo się
        okropnie nudziłam sama i byłam nieznośna; w szpitalu było lepiej - czasem nawet
        wesoło;) )
    • itsme2 Re: Ciąża a histuryzm 29.06.05, 10:40
      Mi lekarz powiedzial, ze jesli chce zajsc w ciaze to teraz, bo potem to moze
      byc niemozliwe. i ze jezeli zajde w ciaze, to moj stan sie poprawi...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka