sylwiak14 19.05.05, 18:18 Hej.H mam odkad pamiętam,biorę Diane35 od prawie roku,ale nigdy nie byłam u lekarza endo- bo nie miałam odwagi.Natomaiast moim wielkim problemem jest to czy majac H mozna zajść w ciąże i mieć dziecko? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adrianna_c Re: Ciąża a histuryzm 19.05.05, 18:31 Można - ja mam 3-letniego synka, H mam od wieku ok.11 lat. A lekarza endo nie ma się co bać - tylko najpierw zasięgnij informacji i wybierz kogoś dobrego. Odpowiedz Link
sylwiak14 Re: Ciąża a histuryzm 19.05.05, 18:37 Dzięki wielkie!!!Mam 21 lat i ostatnio zaczęłam myśleć o dziecku,ale boję się że przez to cholerstwo nie będę mogła mieć dzieci.Naprawdę bardzo podniosłaś mnie na duchu.Pa Odpowiedz Link
tatiana8 Re: Ciąża a histuryzm 20.05.05, 15:35 Też myślę o ciąży. Mam za sobą jedno poronienie, ale to przez nerki lub wysoką prolaktynę. Sam hirsutyzm nie ma tu nic do rzeczy, ważny jest poziom hormonów i ogólny stan zdrowia. Ja się boję trochę, jak bo będzie w ciąży. Np. z dużym brzuchem, trudno będzie mi sie depilować. No i pobyt w szpitalu. Mam cichutką nadzieję, że z owłosieniem będzie poprawa w czasie ciaży. Zasugerowała mi to lekarka. Powiedziała, ze raczej nie powinno się nasilić. Odpowiedz Link
tatiana8 Re: Ciąża a histuryzm 20.05.05, 15:40 Jest prawdobodobne, że w ciąży dłużej czy krócej będę lezała na patologi, gdybym dostała w ciąży zapalenia nerek. Boję się tego. Głupio mi strasznie, że w takiej sprawie mam takie myśli, przecież tu chodzi o dobro nienarodzonego dziecka. Ale, same wiecie... Odpowiedz Link
mika261 Re: Ciąża a histuryzm 20.05.05, 19:45 Ja nawet nie myślę o dziecku-mimo ze mam 27 lat jakos nie mam instynktu macierzynskiego(na szczęscie)bo nawet gdybym chciała miec dziecko to nie ma jak..długa przerwa w braniu tabletek zle by sie dla mnie skończyła..Ta choroba z jakiej strony by nie patrzec to wyrok.. Odpowiedz Link
adrianna_c Re: Ciąża a histuryzm 20.05.05, 19:49 U mnie w ciąży była znaczna poprawa z owłosieniem, zmniejszyło się tam gdzie go być nie powinno, no i poprawiło się tam gdzie trzeba. Przez 3 m-ce ciąży leżałam w domu, a ostatni miesiąc w szpitalu - najbardziej uciążliwe było to niestety dla otoczenia (zwłaszcza jak leżałam w domu - bo się okropnie nudziłam sama i byłam nieznośna; w szpitalu było lepiej - czasem nawet wesoło;) ) Odpowiedz Link
itsme2 Re: Ciąża a histuryzm 29.06.05, 10:40 Mi lekarz powiedzial, ze jesli chce zajsc w ciaze to teraz, bo potem to moze byc niemozliwe. i ze jezeli zajde w ciaze, to moj stan sie poprawi... Odpowiedz Link