14.07.05, 17:15
Przemogłam się i umówiłam się na wizytę u endokrynologa. Kosztowało mnie to
wiele nerwów, ale w najbliższy wtorek chyba będzie jeszcze gorzej [dzień
wizyty]. Mam nadzieje, że nie ucieknę sprzed gabinetu...
Mam do was prośbę... to jest moja pierwsza wizyta i chciałbym Was prosić
abyście napisały coś o swoich. Nie wiem jak mam rozmawiać z lekarzem, jak to
będzie wyglądało i na co mam się przygotować.
Z góry dziękuje.
Obserwuj wątek
    • wertepka Re: pomocy... 14.07.05, 20:16
      Cześć!

Nic się nie bój, będzie dobrze :) Na pewno nie uciekniesz.
      Radzę Ci wziąć ze sobą wszystkie wyniki badań, jeśli masz nieregularne
      miesiączki to postaraj się spisac daty co i kiedy, przypomnij sobie, kiedy
      miałaś pierwszą i ostatnią miesiączkę. Zastanow się, co Ci dolega (włoski, może
      trądzik, może wypadanie włosów).
      Lekarz się nie bój, on ogląda setki pacjentek dziennie :) To jest jego zawód,
      więc na pewno nic go nie zdziwi :) Twoje zdenerwowanie tez nie.
      Na pewno zapyta Cię szczegółowo o objaw, kiedy sie pojawiły itd. O leki, które
      brałaś lub bierzesz i pewnie skieruje na badania.
      Jeśli się bardzo denerwujesz, spisz sobie juz dzis pytania na kartce i czytaj
      ze "sciągi" - w ten sposób o niczym nie zapomnisz :) Powodzenia i napisz jak
      było :)
    • chmoora Re: pomocy... 14.07.05, 23:54
      A ja bym jeszcze radzila troszke sie zapuscic, zeby lekarz mogl sobie obejrzec
      jak sie sprawa z wloskami ma.
      Mnie Pani doktor poogladala stwierdzila, ze jestem cala mechata :)powypytywala
      o miesiaczke, o to czy jestem jedyna w rodzinie z takim problemem i skierowala
      na badania hormonalne. Nie bylo tak zle :))
      Pozdrawiam, trzymam kciuki!
      • nacht_vogel Re: pomocy... 15.07.05, 00:01
        Moja pierwsza wizyta przebiegła całkiem miło, byłam u dr. Ireny Maruk-
        Kertyńskiej z Wrocławia. Nie kazała mi się calej pokazywac, obejrzała tylko
        brzuch i plecy. Nie robiła mi też żadnych złudzeń, ze leki pozwolą mi się
        pozbyć włosów na zawsze, wytłumaczyła co i jak i skierowała na badania. Na
        razie nie moge ich jednak zrobić, bo przez diane okres mi sie rozlegulował i
        nie moge go znowu dostać..:( Musze czekać na 8 dzień cyklu, ale kiedy ja tą
        ciotę dostanę, to nie wiem. Chyba znowu bede musiała brac tabletki na
        wywołanie, ech...
        • belzebubik Re: juz po wizycie 19.07.05, 20:29
          Trafiłam na lekarkę. Jak już powiedziałam, o co mi chodzi żądała kilka pytań i
          kazała mi się rozebrać. Popatrzyła i powiedziała ze to taka uroda[zamarłam, już
          miałam przed oczami scenę wyrzutów matki ze wywaliła bezsensownie pieniądz/
          byłam prywatnie,]ale później zadała kilka pytań i stwierdziła ze na razie nie
          widać odchyleń od normy, zapewniła ze to nie patologia. Jednak zaleciła USG
          jajników i nadnerczy [już jedne mam zrobione; nadnercza i nie ma żadnych zmian]
          i kazała obserwować Później popatrzyła na mnie i stwierdziła ze po porostu
          powinnam te miejsca depilować.
          A i oczywiści poinformowała, że teraz żadnych hormonów mi nie przypisze.
          Powiedziała żebym zapisała się do poradni i na razie czekał, a teraz zrobimy
          podstawowe badania ‘grubsze’ tak je nazwała. Nie wiem, co mam o tym myśleć.
    • smutas83 Re: pomocy... 21.07.05, 00:25
      belzebubik,napisalas,ze usg nadnerczy masz juz za soba.czy mozesz napisac jak to badanie wyglada???i jesli wiesz jak wyglada usg jajnikow to tez prosze o jakies informacje.ja niestety zadnego z tych badan nie mialam,ale obilo mi sie o uszy,ze do najprzyjemniejszych to one nie naleza.z gory dziekuje i pozdrawaim
      • belzebubik o USG 21.07.05, 17:17
        zapewne widziałaś ja się robi USG kobiecie w ciąż. Tak wygląda badanie
        nadnerczy tylko, że lekarz jeździ tą rączka [nie wiem jak to się nazywa] po
        bokach tali [jak się leży i jak się stoi]. USG jajników wykonuje się na 3
        sposoby: przez pochwę, przez odbyt i tak jak u kobiet w ciąży.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka