Dodaj do ulubionych

most na Trocera

IP: *.215.192.20-internet.zabrze.debacom.pl 06.07.11, 17:00
Witam
czy ktoś się orientuje kiedy otworzą most na Trocera, nie widać żeby ktoś tam coś robił a jednak by się przydał dla komunikacji samochodowej
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Re: most na Trocera IP: *.stk.vectranet.pl 06.07.11, 17:23
      Może most to dużo powiedziane ale powoli coś robią. Ostatnio jak byłem to były zasypane dwie rury i tyle. Poczekajmy. Mi też ułatwiłoby życie gdyby w końcu otwarli tą drogę.
    • Gość: janusz smoliwons Re: most na Trocera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 18:17
      Most maja robic pół roku.Roboty jest na miesiac, ale maja go robic poł roku i tyle.
      • Gość: Merry101 Re: most na Trocera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 19:27
        dzięki temu fajne korki na korfantego w strone wolności :) my jeździmy przez maciejów ale tam już też tłocznie się robi .
    • Gość: wodnik Re: most na Trocera IP: *.xdsl.centertel.pl 06.07.11, 20:27
      Nie narzekajcie za bardzo, bo teraz dopiero będzie ciekawie. Przy każdej większej wodzie jezdnia będzie zalewana. Bo dwie rurki to nie to cały przepust. Znamy to przecież już z Parku kilkaset metrów wcześniej.
      Oszczędności - bo wybudowanie przęsła to większy koszt, a dwie rurki to przecież pikuś i nie ma problemu wytrzymałości konstrukcji jest tylko nacisk na grunt.
      Dziękujemy naszej skutecznej p. Szulik!
      • Gość: czyli Re: most na Trocera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 21:59
        Czyli bydzie zalewać tak jak Dubiela?
      • Gość: Kierowca Re: most na Trocera IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.11, 23:39
        Słyszałem że do końca tego tygodnia mają się uporać z tym problemem, inaczej stracą dotacje unijne pozyskane na remont tej kładki i rozbiorą rondo, z racji tego , ze że pojazdy z niego nie korzystają i asfalt traci przyczepność w kierunku ul. Trocera...
        • Gość: Merry101 Re: most na Trocera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 08:16
          A co to za rondo jak autobusy komunikacji miejskiej jeździły o jego powierzchni nie mieszcząc się chyba na wyznaczonej jezdni. Poprawa bezpieczeństwa na ulicach przez kolejne ronda...też pomysł :)
    • Gość: Irenka Re: most na Trocera IP: *.play-internet.pl 07.07.11, 22:05
      jak skończą to otworzą most ...
      • Gość: Merry101 Re: most na Trocera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.11, 12:11
        No to Irenka :) trafiała w samo sedno sprawy.
    • kipen1 Re: most na Trocera 10.07.11, 09:15
      Wczoraj trochu na rowerku jeździłem i przejechałem się w okolice tego "mostu". Wydaje mi się ,że te rury są tylko tymczasowo i mają za zadanie zabezpieczenie terenu prac.
      Most chyba będzie "normalny" bo leżą już dwa potężne dwuteowniki i jest wylewka pod słupy.Poczekajmy.
    • Gość: niepocieszony Re: most na Trocera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.11, 10:25
      Prace trwają zdecydowanie za długo, przez brak przejazdu codziennie nadkładam niepotrzebnej ilości kilometrów.
    • Gość: Bronia Re: most na Trocera IP: *.kwsa.pl 22.08.11, 06:34
      wczoraj byłam tam na spacerze - roboty jeszcze mnóstwo - dopiero przęsła są zalane i daja pręty na konstrukcję mostu....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka