Gość: chleb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.12, 15:23 Chodzi mi o chleb bez dodatkow chemicznych, wszelkich ulepszaczy, spulchniaczy, barwnikow itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Merry101 Re: Gdzie w Zabrzu kupie chleb pieczony tradycyjn IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.12, 16:08 taki temat już był poruszany na forum...ja jestem zwolenniczką piekarni na ul.Cieszyńskiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
jaspis-jaspis Re: Gdzie w Zabrzu kupie chleb pieczony tradycyjn 18.01.12, 16:57 Upoekłam ostatnio sama chleb. Jeszcze kawałek mi został. Chlebek całkiem smaczny. Moze autor wątku tez sprobuje. Nie jest to az tak trudne, jak może się wydawać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz smoliwons Re: Gdzie w Zabrzu kupie chleb pieczony tradycyjn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.12, 17:10 www.skapiec.pl/site/cat/363/comp/510882 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Merry101 Re: Gdzie w Zabrzu kupie chleb pieczony tradycyjn IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.12, 17:27 Można samodzielnie w piekarniku upiec ..nie trzeba takiej maszyny...ja piekłam też samodzielnie w formie prostokątnej do ciasta. Jak komu wygodnie ... Odpowiedz Link Zgłoś
jaspis-jaspis Re: Gdzie w Zabrzu kupie chleb pieczony tradycyjn 18.01.12, 17:52 Upiekłam w piekarniku, maszyna nie jest do tego potrzebna. Chleb jest bez wszystkich ulepszczy i nadaje się do zjedzenia jeszcze po klku dniach. Bułki też można samodzielnie upiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: Gdzie w Zabrzu kupie chleb pieczony tradycyjn IP: *.stk.vectranet.pl 18.01.12, 17:29 Słyszałam i widzę to z doświadczenia, że już tradycyjnego chleba z naszej dobrej polskiej mąki się nie dostanie. Chociaż widzi się np. bułki pieczone w sklepie, to nie są z polskiej mąki a ponoć z z półproduktu sprowadzanego z zza granic Polski. Na drugi dzień bułka jest twarda jak kamień, co nie powinno tak być. Całe jedzenie dziś - to trucizna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Espinoza Re: Gdzie w Zabrzu kupie chleb pieczony tradycyjn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.12, 19:15 "Całe jedzenie dziś-to trucizna." Tak ,i dlatego powinnyśmy nie jeść jedzenia tylko asfalt albo cegły. Żeby się nie otruć trucizną! Odpowiedz Link Zgłoś
kipen1 Re: Gdzie w Zabrzu kupie chleb pieczony tradycyjn 18.01.12, 18:19 Teresa Skrzetuska-Osiadacz- piekarnia w centrum k/USC i trochę dalej na wolności. Wieczorek z Cieszyńskiej tez kiedyś miał chleb na zakwasie. Piekarnia na Helence chlebek 100% na zakwasie. Odpowiedz Link Zgłoś
look.recja Re: Gdzie w Zabrzu kupie chleb pieczony tradycyjn 18.01.12, 19:12 Widzę, że ktoś oglądał wczorajsze Wiem Co Jem :) Mam pytanie do Kipena - gdzie konkretnie jest ta piekarnia na Helence? Możesz podać adres albo jakiś charakterystyczny punkt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irenka Re: Gdzie w Zabrzu kupie chleb pieczony tradycyjn IP: *.stk.vectranet.pl 18.01.12, 19:24 a chleb Staropolski od Rokera ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Merry101 Re: Gdzie w Zabrzu kupie chleb pieczony tradycyjn IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.12, 19:48 Roker się zepsuł jakościowo ...ale to moje zdanie . Odpowiedz Link Zgłoś
jaspis-jaspis Re: Gdzie w Zabrzu kupie chleb pieczony tradycyjn 18.01.12, 19:55 Zdecydowanie masz rację ! Roker to juz nie ten Roker, co kiedyś i ceny mają "ciekawe". Bez porównania lepszy jest chleb z piekarni koło USC. Odpowiedz Link Zgłoś
88o88 Re: Gdzie w Zabrzu kupie chleb pieczony tradycyjn 19.01.12, 12:57 u Pani Osiadacz jest bardzo dobry, tradycyjnie wyrabiany, na prawdziwym zakwasie, mój ulubiony to żytni, piekarnia jest koło USC, naprzeciwko Scalaka, przy skrzyżowaniu Wolności i De Gaulle'a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chleb Re: Gdzie w Zabrzu kupie chleb pieczony tradycyjn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.12, 01:47 Dziekuje wszystkim za odpowiedzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
aktyntasza Re: Gdzie w Zabrzu kupie chleb pieczony tradycyjn 29.03.16, 09:46 Po raz kolejny kupując pieczywo w Rokerze na ul. Jagiellońskiej 1a w Zabrzu zauważyłem nie przyjemne zwracanie się do klientów. Dzisiaj znów podchodzę do lady, rozglądam się co jeszcze kupić a sprzedawczyni do mnie hallo ! głośno takim nie przyjemnym tonem jak by tam sprzedawała za jakąś karę. Pani stojąca za mną była też zdziwiona ale ja kontynuowałem kupowanie bo niema sensu pouczać. Tydzień temu jak kupowałem chleb, wydając mi z 10 złotych zapomniała o 50 groszy. W sumie dwa razy wydała mi za mało pieniędzy. Ja może wyglądam nie pozornie i sprzedawczyni się wydaje że może mnie oszukać i zachowywać się byle jak ale pozory niekiedy mylą bo ja zawsze przeliczam pieniądze które wkładam do portfela i wymagam normalnego zachowania się w sklepie. Taki sprzedawca to na pewno porażka dla firmy Roker i szef powinien pomyśleć o jakimś szkoleniu dla tej Pani bo jeśli ja o coś pytam to sprzedawca powinien doradzić a nie mieć pretensje że pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
mjunhy Re: Gdzie w Zabrzu kupie chleb pieczony tradycyjn 31.03.16, 19:24 pewnie chłop jej nie daje bo ma inną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gdzie w Zabrzu kupie chleb pieczony tradycyjn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.16, 21:13 jaki sens ma opisywanie sytuacji tutaj? Dlaczego nie zwróciłaś uwagi tej sprzedawczyni? Trzeba było się odwrócić na pięcie i wyjść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha brudaski z Rokera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.16, 02:22 Do Rokera, ich wszystkich sklepów, warto byłoby nasłać sanepid z "zakupem kontrolowanym" - na porządku dziennym jest podawanie pieczywa łapą, a jak już w rękawiczce, to takiej po przejściach i różnych czynnościach w niej wykonywanych np. kasowanie należności. A weź zwróć uwagę:) Foch gigant oraz propozycja, aby kupować gdzie indziej, skoro tu się nie podoba:) Odpowiedz Link Zgłoś