Dodaj do ulubionych

Gdzie jest Szanowna Straż Miejska

IP: *.e-zabrze.pl 16.06.07, 10:59
Droga władzo.Gdzie jesteście!Dajcie do siebie namiary.To co dzieje sie od
dłuższego czasu w parku Dubiela na przeciw ul Traugutta,bierze przerazenie w
oczach.Ta biedota przesiaduje codziennie od rana do wieczora na ławkach.Spia
sikaja,załatwiaja sie,pija denaturat, pod oknami lokatorów.Czy wy tego nie
widzicie.Zostawcie tych co od czasu do czasu wypija sobie piwko na ławce a
zajmijcie sie nareszcie porzadkiem właśnie TAM.Taki stan rzeczy was nie rusza
jak widać.A my ludzie mieszkajacy,oraz przechodnie i dzieci musimy znosić ten
potworny wizerunek.Jak dlugo jeszcze????
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkaniec gendG Re: Gdzie jest Szanowna Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 11:20
      Panie komendancie Rajda. Podaj się Pan do dymisji. Kończ Waść wstydu oszczędź.
      Brak działań SM w Zabrzu jest aż nadto widoczny a praca SM coraz to bardziej
      nieudolna. Zwrócił na to uwage w ostatnim wydaniu Głosu Zabrza nawet Jarasz
      opisując jak to mieszkańcy de Gaullea 124 od kilkunastu dni alarmowalin straż
      miejską o potrzebie działań a SM miała te zgłoszenia głęboko w d.... .
      • Gość: jim Re: Gdzie jest Szanowna Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 13:54
        referendumi i LIKWIDACJA - może ktoś w końcu zajmie się tym tematem, a ma pewny
        mandat radnego w przyszłości
        • Gość: kadrowiec Re: Gdzie jest Szanowna Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 17:17
          Gdzie jest Szanowna Straż Miejska ? Zamiast pilnować porządku przesiaduje na
          forum.
    • Gość: ania Re: Straż nie ma broni palnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 18:53
      Prponuję "Mieszkańcom" i innym szczęśliwcom mającym pracę i mieszkania aby dać
      propozycję odstrzału wszystkich bezdomnych. No bo siedzą na ławkach w Parku i
      psują widok mieszkańcom. Albo może strażnicy miejscy wzięliby ich sobie do domu
      i wtedy społeczeństwu polepszyłby sie widok Parku. No bo co idzie zrobis z
      bezdomnym. Psa to do schroniska bo nie ma prawa głosu a bezdomny...???? Jak nie
      chce do schroniska { a nie chce bo tam nie mozna pić denaturatu a oni piją } to
      kula w łeb i do Bytomki. Tylko jest jeden problem STRAŻ MIEJSKA NIE MA BRONI
      PALNEJ.Zlecicie szanowni mieszkańcy to zadanie Policji. Pozdrawiam wszystkich z
      poczuciem ładu i porządku.
      • Gość: lis Re: Straż nie ma broni palnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 21:32
        to ci odpowiem:zlikwidować te badziewie straży i będzie b.dużo kasy,naprawdę
        dużo. wybuje się "socjalniaki" i nie będzie bezdomych,stworzy się stanowiska
        pracy i nie będzie bezrobotnych i wtedy też straż będzie nie potzrbna,tak czy
        owak natychmiast ZLIKWIDOWAć te formację.
        • Gość: gram Re: Straż nie ma broni palnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 11:45
          wlasnie podjalem decyzje om likwidacji strazy miejskiej. zaoszczedzone
          pieniadze przeznaczone beda na cele spoleczno-kulturalne
          • Gość: strażnik Re: Straż nie ma broni palnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 12:42
            Psy szczekają....Piszczcie, likwidujcie a nam to wisi i robimy co nam poleci
            Pan Komendant
            • Gość: Piotr PO Kierownik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 13:46
              Jak długo przepisy dopuszczają zajmowania stanowiska PO
              kierownik?Kolestwo,kumoterstwo czy po prostu łamanie prawa?Panie Komendancie
              proszę o odpowiedz.Dziękuje
              • Gość: strażnik Re: PO Kierownik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 14:01
                Pracownik samorządowy możew ciągu roku pełnić obowiązki przez 3 m-ce. Dlatego
                też były prezydent miasta po 3 m-cach pełnienia obow. przez J.Krzywickiego
                ogłosił konkurs, ale wg. niektórych prawników i tak naruszył prawo
                • Gość: Piotr Re: PO Kierownik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 15:15
                  Więc Panie Komendancie jak wygląda sprawa np.Pana Rokseli?Czy powierzoną
                  funkcję pełni zgodnie z prawem?Czy też potwierdza się opinia że jest to zwykłe
                  kumoterstwo?
                  • Gość: Piotr Re: PO Kierownik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 16:53
                    Panie Komendancie pod rozwage,może Pan redaktor Jarasz potrafi udzieli
                    odpowiedzi?Jest złamane prawo czy też nie?Proszę o odpowiedz.
                    • Gość: Komendant SM Koniec SM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 20:39
                      W istocie, decyzja o likwidacj Straży Miejeskiej w Zabrzu została przesądzona.
                      Dziekuję wszystkim za współpracę a mieszkańcom za wykazane zaufanie i miłe
                      słowa.
                      • Gość: ..........) Re: Straż była ,jest i będzie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 11:46
                        Marzycielom o likwidacji polecam sepuku.
                        • Gość: as Re: Straż była ,jest i będzie !!! w....d......e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 11:55
                          sepuku to ty se zrób strażniku,najbardziej znienawidzonej instytucji przez
                          mieszkańców
                          • Gość: ..........) Re: Straż nie jest od kochania As !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 14:17
                    • Gość: ... Re: PO Kierownik IP: *.zabrze.net.pl 26.06.07, 21:31
                      teraz p.o. kierownik staje się p.o. zastepcy komendanta _ADAM R. ma okazję wprowadzić wyższy poziom chaosu ...Awans? Przemyślany - Komendancie? Za te wpadki i umykanie przed karaniem - bo sobie jako kierownik nie radził...
                      Śmierdząca sprawa.
                      • Gość: tez straznik Re: PO zastepca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 22:10
                        A dyć to kolejny krok do upadku tego nowego kierownictwa. Ciekawe tylko jak
                        długo wytrzyma pani prezydent spoglądajac jak stacza się ta jednostka.
                        • Gość: I-POD Re: PO zastepca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 23:02
                          Farsa
                          • Gość: lll Re: PO zastepca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 23:09
                            niech wróci J.W!!!!!!!!!
                            • Gość: mloda Re: PO zastepca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 23:14
                              Jestem ZA. Niech JW wraca !!!!
                              • Gość: poldek Re: PO zastepca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 15:59
                                Młoda ,uważam że KR to była jeszcze gorsza farsa . A do JW jedż do Krakowa.
                              • Gość: Vigat Re: PO zastepca IP: *.zabrze.net.pl 27.06.07, 18:36
                                Zgadzam się z młodą. Za JW. było o niebo lepiej w porównaniu z tym co się teraz
                                wyprawia. Przynajmniej wiedziałem kto miał mój rejon, ale tego strażnika
                                niestety już niema. Zwolnił się miesiac po odejściu JW. Dlaczego ? Niewiem !
                                • Gość: mysz Re: PO zastepca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 21:34
                                  Vigat z tęsknoty za J.W . Pracuje w Krakowie. Przeprowadż się tam będziesz go
                                  znów widział.A teraz nic się nie wyprawia tylko się pracuje.
                                  • Gość: Vigat Re: PO zastepca IP: *.zabrze.net.pl 28.06.07, 07:54
                                    Heh - niewiem zabardzo co rozumiesz pod pojęciem "pracuje", bo tak naprawdę
                                    coraz mniej osób pracuje. Z tego co wiem zwalniają się nawet kierownicy
                                    referatów, a to o czymś chyb świadczy. Znam tez ludzi którzy woleli pracować w
                                    hipermarkecie niż w jednostce.
                                    • Gość: kolega strażnika Re: PO zastepca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 18:39
                                      Vigat masz skłonności do przesady.Nie wiem z kim ty rozmawiasz ale ja też
                                      rozmawiam ze strażnikami ,znam wszystkich bo z nimi pracowałem i nie narzekaja
                                      tak jak ty to opisujesz .Oprócz zarobków ,które są na niskim poziomie to jest
                                      normalnie i spokojnie i w miarę zdrowa atmosfera.A że kierownicy odchodzą bo
                                      mają lepszą propozycję płacową to odchodzą. z każdego zakładu ludzie odchodzą ,
                                      przychodzą nowi i tak buja się świat. Co w tym dziwnego???A do hipermarketu też
                                      każdy może odejść jeśli tam widzi swoje miejsce ,system niewolnictwa jest dawno
                                      za nami.Dlaczego chcesz wszystkich zatrzymać w straży????Pozwól ludziom
                                      wybierać!!! A wiesz ilu w straży w Krakowie odeszło za nowego kierownictwa???
                                      Poczytaj sobie !!! 60 % więcej jak w Zabrzu i J.W. nie panikuje na forum .Nie
                                      ma ludzi niezastąpionych a sianie takich bzdur jak ty wypisujesz świadczy o
                                      twoim niedowartościowaniu inteletualnym skoro niewiele wiesz a dużo piszesz.
                                      Całuję Cię .
                                      • Gość: Vigat Re: PO zastepca IP: *.zabrze.net.pl 28.06.07, 23:49
                                        Faktycznie nie doceniam SM w Zabrzu ale mam kilka powodów osobistych.
                                        Bardzo denerwuje mnie to, że poprzednik JK oraz obecny JR nie kontynuują tego
                                        co zapoczątkował JW. Było naprawdę nieźle, a teraz co jest to chyba każdy widzi.
                                        Była ksiega gości, później forum, były też podejmowane próby tzw. patroli
                                        obywatelskich i kilka innych akcji które były doceniane przez mieszkańców - ale
                                        niestety wszystko zlikwidowano !!!. Pytam dlaczego ???
                                        Skoro wszystko się stopniowo ginie i pracownicy sami odchodzą to czy nie warto
                                        by było zlikwidować całą tę jednostkę lub przynajmniej wymienić wszystkich jej
                                        pracowników ?
                                        • Gość: pytek Re: PO zastepca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 16:14
                                          Vigat a dlaczego obecne kierownictwo straży ma robić to samo co J.W.??Pozwól
                                          ludziom myśleć samodzielnie. Małpowanie czyich pomysłów to nie jest sposób na
                                          życie.Samodzielne myślenie jest przyszłością .Za czasów J.W. takie same bzdury
                                          na forum wypisywali . W czasach takiej przestępczości nie likwiduje się
                                          jednostek ,które poprawiaja bezpieczeńswto w mieście. Straż jest i dobrze
                                          pracuje. A jeszcze się taki nie narodził co by wszystkim dogodził.
                                          • Gość: Vigat Re: PO zastepca IP: *.zabrze.net.pl 29.06.07, 17:03
                                            Pytek! A dlaczego obecne kierownictwo nic nie robi ? I druga sprawa to z tego
                                            co wiem forum istniało od czasów JK a nie JW. Za JW była ksiega gości teraz też
                                            jest ale tak jakby jej nie było. Skoro tak to czy nie lepiej ją zlikwidować ?
                                            Ja widzę że jedynie likwidacja wychodzi obecnemu kierownictwu najlepiej
                                            Nie bardzo rozumiem te działania ale cóż zrobić.
                                            Oby było bezpiecznie i czysto w mieście Zabrzu !!! Tego tobie i wszystkim
                                            forumowiczom życzę !!! Pozdrawiam serdecznie
                                            • Gość: ewa Re: PO zastepca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 17:40
                                              Zastój ?
                                              • Gość: mundurowy Re: PO zastepca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 19:37
                                                Dziadostwo a nie zastój. Ale teraz mamy nowego zastępce komendanta. Będzie na
                                                pewno lepiej (sic)
                                                • Gość: były strażnik Re: PO zastepca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 21:27
                                                  Komendant JR i jego po Z-ca AR to mieszanka nieudolności, głupoty i nepotyzmu
                                                  • Gość: Vigat Re: PO zastepca IP: *.zabrze.net.pl 02.07.07, 17:53
                                                    Nie ma jak to praca z dobrym przyjacielem !!! Totalny luzik !
                                                  • Gość: Bolo Re: PO zastepca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 18:10
                                                    Przyjaciel nie zagrozi,ucha nadstawi,a robota?Zrobią inni.Przyjazn to takie
                                                    szlachetne.Panie Jarku gratulacje,niemożliwe stało sie mozliwym
                                        • Gość: xxx krytyka mam nadzieje że konstruktywna IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.07, 21:28
                                          wiesz co Vigat nie masz pojęcia o czym piszesz nie twierdze że jest
                                          lepiej niż za J.W. ale to czego się domagasz to populizm a nie
                                          faktyczne ważne rzeczy czym powinna zajmować się SM.
                                          O ile mogę przyznać że strażników wcześniej więcej było widać na
                                          ulicy to efekty pracy były podobne jak obecnie. Wcześniej było tylko
                                          dużo szumu w mediach i mandatów wypisanych na meneli pod sklepami,
                                          którzy nawet nie wiedzieli za co je dostali. Akcje nic nie wnosiły
                                          do naszego życia bo sytuacja się nie zmieniała zresztą jak obecnie.
                                          Wystarczy przejść się po centrum i sprawdzić jak wygląda porządek w
                                          mieście nie trzeba nawet wyjeżdżać wechikułami straży po
                                          dzielnicach. Tych parę miesięcy nowych rządów nic nie wniosła a może
                                          komendant wzoruje się na swoim poprzedniku, bo na to wygląda. W
                                          każdym razie dobrze to nam mieszkańcom nie wróży.
                        • Gość: oburzona Re: PO zastepca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 11:09
                          a gdzie panowie ze strazy miejskiej są jak w parku dubiela stoją
                          zboczency, pijacy, ćpuni? do nich sie boicie podejść? lepiej spisać
                          kogoś kto kulturalnie siedzi i nie szkodząc nikomu pije sobie piwko
                          na świezym powietrzu. ŻAŁOSNE
      • Gość: a-fe Re: Straż nie ma broni palnej IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.07, 10:40
        Mam lepsz pomysł panie komendancie, niech pan pośle panią Kasie ona
        jest taka skuteczna, napewno nam to zademonstruje a jak nie nam to
        może tym w parku
    • Gość: Jarosław Rajda Re: Gdzie jest Szanowna Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 20:08
      Witam wszystkich,tych,,pozytywnych"i,,negatywnych"dla mnie.Nie mam zwyczaju
      zabierać głosu w tych,,dyskusjach"ale poziom agresywnych ataków na mnie,obecne
      kierownictwo a także byłych pracowników jak również mojego byłego szefa,Pana
      Janusza,zaczyna być niedopuszczalny.Wytworzyła się sytuacja,w której,,rzekomi"
      zwolennicy i przeciwnicy moi oraz mojego poprzednika, usiłują sobie coś
      udowodnić,tylko nie wiem po co i używają do tego naszych nazwisk oraz nazwisk
      innych osób.Apeluję o zdrowy rozsądek,zwłaszcza, że szkodzicie nie tylko nam
      obu ale także wizerunkowi tej jednostki i wielu ludzi w niej
      pracujących.Rozumiem też,że nie każdemu podoba się moja osoba oraz sposób pracy
      ale jestem szefem dopiero 4 m-ce i też się tej nowej roli uczę.Mój szanowny
      poprzednik pracował na swój wizerunek 6 lat więc i mnie dajcie szansę.Żeby było
      ciekawiej,to obecnie niejednokrotnie dobre rady otrzymuję właśnie od byłego
      szefa więc nie rozumiem tych prób skłócenia nas.Chętnie przyjmę też
      konstruktywną krytykę bo myślę że też na tym skorzystam, nawet jeżeli jest to
      dla mnie przykre.Jeszcze raz apeluję o zdrowy rozsądek i merytoryczną dyskusję
      a nie wzajemne obrażanie się i wzajemne wymienianie nazwisk co w tej sytuacji
      jest co najmniej niestosowne.Przepraszam także wszystkich którzy zostali
      obrażeni w ,,moim imieniu".Wstyd mi za tych ludzi i nie utożsamiam się z
      nimi.Ponownie apeluję więc do wszystkich a szczególnie do osób atakujących
      innych ,,w moim imieniu" aby tego nie robili bo ja tego firmować swoją osobą
      nie chcę.POKAŻMY OD TEJ CHWILI,ŻE WSZYSCY JESTEŚMY NA POZIOMIE. Pozdrawiam
      byłych pracowników. Nie przejmujcie się,wszyscy jesteście wartościowi i żałuję
      że nasze drogi się rozeszły,ale może jeszcze kiedyś....Na koniec pozdrawiam
      swojego byłego szefa.Panie Januszu,służyć pod Pana rozkazami to był zaszczyt i
      dobra szkoła życia.Liczę na nawiązanie bliższej współpracy pomiędzy naszymi
      jednostkami i pozdrawiam.Jarosław Rajda
    • Gość: ser Re: Gdzie jest Szanowna Straż Miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 00:00
      Ale to forum to śmietnik - nikt nie mówi tutaj racjonalnie!!!
      Pozdrowienia dla nudzących się urzędników w UM.:)
    • Gość: tomi Re: Gdzie jest Szanowna Straż Miejska IP: *.zabrze.net.pl 25.07.07, 09:00
      o straży w fakcie:

50 mln zł! Tyle na nas zarobią!
      Niestety. Po zmianie prawa straż miejska znów może łapać kierowców na fotoradar.
      I nie łudźmy się, że strażnikom miejskim leży na sercu bezpieczeństwo na
      drogach. Ustawiają swoje fotoradary w najdziwniejszych miejscach, tylko po to,
      by skasować mandat!
      • Gość: Małgorzata Re: Gdzie jest Szanowna Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 16:01
        Oburzona, Masz racje, ale jaki Pan / niekompetentny, infantylny i
        erotoman komendant SM/ taki kram. Przed miesiącem podlizywał się na
        tym forum Januszowi W. i co? gdyby przynajmniej 10% pracował co jego
        poprzednik to w mieście było by czyściej i spokojniej. Ciekawe co ma
        w tym temacie do powiedzenia policja?
        • Gość: mieszkanka Re: Gdzie jest Szanowna Straż Miejska IP: *.centertel.pl 31.08.07, 19:31
          Rajda nic nowego nie wymysli. Jak na razie kopiuje stare pomysly
          Wiaterka. Marne to dzialania a kotlet juz nieswiezy . Brak szefa w
          SM widoczny jest od dawna.
    • Gość: lilo i stich Re: dziś jest na Koperniku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.07, 12:28
      Dziś jest na Koperniku na Hitach na czasie. Drżyjcie piwosze posypią
      się mandaty!
    • gosia1790 Re: Gdzie jest Szanowna Straż Miejska 04.09.07, 15:19
      Straż miejska zajmuje sie tym czym nie powinna zamiast pilnować
      porządku w Zabrzu.Przykład: koledzy palili papierosy na terenie
      szkoły dostali mandat, na sąsiadke skoczył wielki pies który nie był
      na smyczy i nie miał kagańca a panowie ze straży stwierdzili że to
      nie ich sprawa i nic z tym nie zrobią hmm...
      • annaconda Re: Gdzie jest Szanowna Straż Miejska 04.09.07, 18:10
        Straży Miejskiej w Zabrzu już nie ma. Jest tylko na papierze za to
        bałagan i nieporządek w mieście niestety jest faktem. Szef marny
        więc i jednostka podupadła, jak mówią nie tylko strażnicy. Kolejni
        uciekają z tej firmy. Dokąd zmierzasz kom. Rajda ?
      • Gość: ania Re: Gdzie jest Szanowna Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 19:48
        Brawo dla strażników ze ukarali mandatem palących na terenie szkoły.
        To nie miejsce do palenia tylko do nauki.
        • Gość: Gosia~zabrze Re: Gdzie jest Szanowna Straż Miejska IP: *.jota.za.digi.pl 04.09.07, 20:01
          No i co z tego ze ukarali gó..arzy mandatem to wcale nie powód do
          dumy. Straż miejska działa tylko w takich sytuacjach. Bo kiedy moja
          sąsiadka została zaatakowana przez psa i Strażnik dowiedział sie że
          pies należy do największego ćpuna na naszej ulicy to nie zareagował
          bo poprostu sie wystraszył! i taka jest nasza Straż Miejska...
          równie dobrze było by bez nich bo nic by sie nie zmieniło!!!
          • Gość: pytek Re: Gdzie jest Szanowna Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 20:35
            A czemu sąsiadka nie zaatakowała psa. Mogła mu oddać.
            • gosia1790 Re: Gdzie jest Szanowna Straż Miejska 04.09.07, 20:38
              jasssne dobra rada na przyszłość:P hehe:)
              • Gość: monika Re: Gdzie jest Szanowna Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 23:16
                Gdzie ta straż ? Strażnikow w ogóle nie widać na ulicach Zabrza.
                • Gość: smok wawelski Re: W anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 17:28
        • Gość: ggg Re: Gdzie jest Szanowna Straż Miejska IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.07, 21:49
          Ania przypomnij sobie ile razy ty w mundurze "faje jarałaś" a chyba
          też nie wolno. W końcu macie spełniać służebną rolę wobec
          społeczeństwa i ludziom pomagać a nie patrzeć jak ich uwalić!!!!
          Może ktoś tam otworzy nareszcie oczy, bo ja je mam otwarte a tej
          pomocy jakoś nie widzę, jak pomagacie ludzią z bałaganem i
          znikającymi stertami śmieci, huliganami na osiedlach, i menelami pod
          sklepami. Tylko tam aby zmienić to wszystko jeden mandat nie
          wystarczy, nie dość że trzeba mieć pomysł jak to zmieniś to jeszcze
          czasem należy posłuchać tych zwykłych nie mundurowych obywateli żeby
          wiedzieć co ich boli.
      • Gość: ggg Re: Gdzie jest Szanowna Straż Miejska IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.07, 21:37
        nie dziwi mnie reakcja strażników przecież tam sami nowi pracują i
        muszą się dowiedzieć co należy do ich zakresu obowiązków.
        Nie przejmuj się jednak po tym poście komendant zrobi im naradę i
        powie, że psu też trzeba mandat wypisać. Tylko jak on się na nim
        podpisze ?
        • Gość: obserwator Re: Gdzie jest Szanowna Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 19:03
          Nawet pisać mi się juz nie chce gdy widze jak "pracuje" straż
          miejska w Zabrzu. Za to w Bytomiu strażnicy pracują jak się
          patrzy ! Jednak MOŻNA.
          • Gość: spacerowicz Re: Gdzie jest Szanowna Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 11:24
            No bo w Zabrzu rządzi dumny skrzati znakomita / wg.jej mamusi/ pani
            zastępczyni K. Saternus
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka