Dodaj do ulubionych

nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności

IP: *.bmj.net.pl 29.01.08, 23:31
czy ktoś z Was był w tej restauracji? jakie ceny, menu? warto tam zajrzeć?!
Obserwuj wątek
    • Gość: misiakowa Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 08:32
      Chybajeszcze zamknieta. Ja napewno sie wybiore i sprawdze.
      Zapowiadają jakąs południowo amerykańską kuchnie...a co z tego
      wyjdzie dowiemy sie jak spróbujem. Uważam że w naszym miesicie za
      malo jest restauracji ...Troszke innych niż sfinx i mc donald.
      • Gość: mlask Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 08:39
        juz mają otwarte. kuchnia brazylijska.
        od początku i chronologicznie:
        1. wystrój ok
        2. kelner do bani (ponoć się uczy jeszcze, czyli jest z łapanki)
        3. jedzenie b. dobre (jakieś inne krowy mają w Brazylii chyba)
        4. rachunek przyprawił o palpitację (2 osoby kolacja plus piwko 100zł)

• Gość: Provi Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.eimperium.pl 06.04.09, 10:35
          Naprawdę,nikomu nie polecam tej restauracji,byłem w Brazylijskiej
          restauracji,ale w tym lokalu jest może tylko 10% z Brzylii.
          Zamówiliśmy sobie danie główne za 45 zł,więc podali małą
          kiełbaskę,kawałek spalonego boczku,serce,udko,jakiś schab z serem.
          Jest to parodia brazyliskiej restauracji.
          • Gość: Monika Polecamy przez duże "P" IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.09, 13:32
            Witam wszystkich.
            Mielismy wraz z chłopakiem rezerwację w tej restauracji niedawno na
            moje urodziny. Po wejściu do restauracji przywitał nas wysoki facet
            który okazało sie póżniej że jest managerem lokalu i o dziwo nic sie
            nie sprawidziło z tego co tu piszecie na forum. Już mieliśmy siadac
            do stołu a tu zaproponowano nam intymny pokoik VIP w którym zapalone
            były świece( super klimacik). Jak zamówiliśmy sobie jedzenie, to
            przyniesiono nam tak duże porcje i tak pięknie przystrojone że
            zaniemówiłam. Polecamy gorąco tą restauracje, ceny OK stosowne do
            rodzaju restauracji.
            • Gość: Zgadzamy sie Re: Polecamy przez duże "P" IP: *.jota.za.digi.pl 23.04.09, 09:38
              Witamy. Musimy powiedzieć że dzieje się coś pozytywnego w tej restauracji, jak
              było o niej cicho, tak teraz jest coraz głośniej i to w pozytywnym tego słowa
              znaczeniu. Rozmawialiśmy w sprawie organizacji imprezy okolicznościowej i ku
              naszemu zdumieniu cenę jaką nam podano za całość (wyszukane dania) jest bardzo
              zadowalająca. Mamy nadzieje że nic się nie popsuje, dowiedzieliśmy się że będzie
              zmieniona karta menu - podobno ściągają maniok i palmito z Brazylii, jestem
              ciekawa jak to smakuje? a piliśmy już napoik z guarany polecamy - tylko nie
              pijcie już kawy bo was rozniesie ciśnienie. Tylko tak dalej - POLECAMY!!!
              • Gość: klijent Re: Polecamy przez duze NIE IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.09, 18:27
                bedac w restauracji brazylijskiej wczorajszego wieczora zirytowalo
                mnie to iz jakis duzy pan niebedacy kelnerem chodzi i obserwoje
                Klijentow!!! JEST TO W PEWIEN SPOSOB INGEROWANIE W MOJA
                INTYMNIOSC!!! BYWAM TAM CO JAKIS CZAS ALE DRUGI RAZ NAPTKALEM TEGO
                PANA I POWTURZYLA SIE TA SYTUACJA!!SZCERZE NIEPOLECAM NIKOMU TEJ
                RESTAURACJI NA MILY ROMANTYCZNY WIECZOR!!!
                • Gość: Duży Pan Re: Polecamy przez duze NIE IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.09, 20:38
                  Na wstępie dziękuję za zauważenie mojej skromnej osoby w tak obleganej przez
                  klientów na " romantyczne wieczory we dwoje" Restauracji " Brasil Iguassu".
                  Czarny PR jest też pewną formą reklamy i kreowania wizerunku, w tym wypadku
                  mojej osoby.( w dalszej części odpowiem co to znaczy PR). Chciałbym delikatnie
                  zwrócić uwagę na fakt że osoba pisząca ten nawet "nieobraźliwy" tekst popełniła
                  aż OSIEM błędów ortograficznych i stylistycznych w tak krótkim zapisie.
                  Dodatkowo mogę stwierdzić że dnia którego byłem "niby obecny" czyli 21.05.2009
                  widziano mnie 350 km od Zabrza.
                  Drodzy Państwo mam gorącą nadzieję że osoby o wyższym poziomie intelektualnym
                  niż ten "GOŚĆ", docenią fakt że Manager Restauracji jest od dopilnowania aby
                  Państwa serwis odbył się na wysokim poziomie w trosce o obustronne zadowolenie.
                  Na zakończenie nie zostaje mi nic innego jak zaprosić Państwa do naszej Restauracji.
                  Dla ciekawych tłumaczę PR:
                  Czarny PR (potocznie czarny pijar od czytanego niestarannie z angielska skrótu
                  wyrazów public relations "pi-ar" /piː ɑː(r)/), antyreklama, negatywna kampania
                  wyborcza[1] - oznacza system metod, działań bądź posunięć propagandowych ale
                  przede wszystkim manipulacyjnych prowadzących do zdyskredytowania przeciwnika
                  (zwykle polityka lub firmy) w oczach opinii publicznej celem przejęcia jej
                  przychylności (zwykle elektoratu lub klientów). Aby tego dokonać stosuje się
                  m.in. przecieki prasowe (prawdziwe lub prawdopodobne) które przedstawiają
                  przeciwnika w niekorzystnym świetle.
                  • Gość: stary gastronom GM Re: Polecamy przez duze NIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 13:02
                    Witam

trochę mnie to zabolało, "pózniej Państwu wyjasnię co znaczy PR"
                    a co w Zabrzu idioci mieszkają że nie wiedzą ?
                    a GM kolego wiesz co to znaczy ?
                    podpowiem że jest to stakowisko w firmie ( w gastronomii również )
                    poza tym knajpa OK.
                    P.S. Nie zaglądaj nikomu do talerza, nikt tego nie lubi nawet jesli
                    robisz to w dobrej wierze...
                  • Gość: adi nie wytykaj komuś ortografii, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 15:10
                    gdyż będąc w twojej restauracji uśmiałam się widząc w menu
                    napis "[...] z kurczaku".
                    Od razu przypomniał mi się film "Miś" :
                    Mamusiu temu misiu wypadło oczko" :)))
                    Smacznego! (mnie smakowało)
              • Gość: benka Re: Polecamy przez duże "P" IP: *.stk.vectranet.pl 18.10.09, 18:36
                super obsługa bardzo ładnie podane i smaczne
    • Gość: Ela Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.bmj.net.pl 30.01.08, 10:05
      wielkie dzięki za informacje :-)
      • z_rokitnicy Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności 31.01.08, 21:26
        No... stówka za kolacje. Ale co to znaczy KOLACJA? Jedno danie na
        łebka czy pełen wypasik z przystaweczką i deserkiem
    • Gość: gosc Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.08, 18:21
      To jak maja takie ceny to za dlugo w Zabrzu nie pociagna :(
      • Gość: Johnny Walker Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.gprs.plus.pl 31.01.08, 18:45
        100zl za kolacje za dwie osoby to nie jest jakos bardzo duzo...
        • Gość: bryk Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 20:39
          nie jest kuźwa dużoooooooo ??????

kuźwaaaaaaaa..... ale ja już nie mam ochoty chodzić na kolację od
          święta. Mam ochotę wyjść kilka razy w miesiącu. Dlatego jestem w
          stanie zapłacić maksymalnie 30 zł
          • Gość: jumi Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 21:33
            ponoć w soboty ma być tak, że płacisz 35 zeta i żresz do upadłego.
            tylko ciekawe co z piciem.
            • Gość: aaa Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 23:04
              Nio tak jest w soboty dajesz 35 i mozesz sprobowac wsytkiich mies z grilla i 4 salatki dokladki ile sie chce napoje na 90% w cenie, ponoc calkiem calkiem ale tez jestem dopiero przed odwiezdzinami...a odnonie cen...jesli rzeczywiscie za 2osoby 100zl;/ to niezle przegiecie!bo jest w Zabrzu duzo ladnych miejsc gdzie dobrze daja i za 50 da sie pojesc takze...to jest drogo;P ale miejmy nadzieje ze naprawde warto:D
              • Gość: misiakowa Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 08:20
                za 30 zł to co najwyżej zjesz kolacje dla 2 osób w mc donaldzie......
                • Gość: bryk Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 15:33
                  za 30 zł to jade w dwie osoby do Paniówek i jem: dwa razy cola,
                  piwo, duża porcja bradkartofli, kluski śląskie, mięso, duża porcja
                  sałatek.
                  Tyle dzisiaj zapłaciłem za dwie osoby
                  • Gość: asik Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.ibd.gtsenergis.pl 01.02.08, 17:10
                    ale porównianie....
                    • Gość: xxxxx Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.zabrze.net.pl 01.02.08, 18:47
                      ale nazwę wymyślili, zamiast jakoś po ludzku Brasiliana, Brasil czy po prostu
                      Stylowa,żeby wpadała w ucho, to jakaś taka, że trudno powtórzyć bez połamania
                      języka
                      • Gość: kumkacz Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 18:50
                        spoko, zostanie stylowa ;-)
                        faktycznie dzisiaj przejazdem widzialem że szyld zawisł, ale nazwy nie
                        zapamiętałem - więc marketingowo spory minus. jeśli ceny są takie jak piszecie,
                        to padnie jak furtian
                      • Gość: jankes Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.zabrze.net.pl 14.02.08, 19:32
                        a menu jakies konkretne?
                  • Gość: gosc Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.zabrze.net.pl 01.02.08, 18:45
                    a gdzie w paniowkach??
                    • Gość: ewa Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.gprs.plus.pl 01.02.08, 21:42
                      Zaraz za światłami w prawo. Kawałek od głównej drogi. Jedzenie
                      doskonałe, ale wino potrafią podać w niedomytych kieliszkach
                      • Gość: bryk w lewo a nie w prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 22:41
                        na światłach w Paniówkach w lewo - nazywa się Rajcula.

Co do Braziliany to pewnie wejde w najbliższych dniach. Jak to mówią
                        liczy się pierwsze wrazenie - raz się zraże - cenami, jedzeniem,
                        generalnie całością - nie wejde już nigdy.
                        Mam nadzieje ze bedzie dobrze :)
                        • Gość: gosc Re: w lewo a nie w prawo IP: *.bater.net.pl 02.02.08, 09:14
                          w paniowkach to maja fajnie, dwie knajpy maja gdzie daja dobrze zjesci.
                • Gość: Na diecie Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.gprs.plus.pl 27.02.08, 20:08
                  To za 15 zł ile dają hamburgerów na główkę. Pięć? Siedem? Tyle
                  potrafisz zjeść z dziewczyną na randce
          • Gość: Johnny Walker Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.gprs.plus.pl 03.02.08, 04:15
            pare watkow nizej ktos pisze ze w knajpce za 30zl podaja "wino" w
            niedomytych kieliszkach.... dno i tyle.... Niestety prawda jest
            taka, ze zeby dobrze zjesc (np swierze i smaczne owoce morza albo
            cokolwiek innego) to trzeba zaplacic. Jasne ze nie jest tak ze im
            drozej tym lepiej, jednak na Slasku mozna policzyc na palcach reki
            restauracje gdzie jest faktycznie dobre jedzenie. Nadal sie upieram
            ze 100zl za dwie osoby za kolacje z napojami i alkoholem to jest
            nieduzo... Jedzenie w restauracji oprocz walorow smakowych ma
            rowniez zapewnic walory estetyczne...a za jakosc sie placi.
            • Gość: Jo Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.za.digi.pl 03.02.08, 08:36
              Jonny mo recht :) kazdo nowa knajpa odwarta w Zobrzu cieszi, jyzeli jyszcze jyst brazilijsko to fest fajno, byndzie wyjontkowo łu nos na Ślunsku
              • Gość: głodna Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: 195.94.210.* 03.02.08, 21:04
                No to trzeba spróbować co oferują
          • Gość: melodia Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.08, 03:32
            No to "kuźwa" nie musisz tam chodzić. Będzie "kuźwa" przyjemniej,
            jak cibie tam się będzie spotykac, "kuźwa".
            • Gość: misiakowa Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 16:03
              Ma ktoś numer telefonu do tej restauracji nowej ???
              • Gość: Fly Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.za.digi.pl 21.02.08, 01:32
                Brasil Iguassu Zabrze wolnosci 225 tel. 032- 775-60-04 ...
                • marekpiec.zabrze Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności 22.02.08, 19:29
                  Taksókarze reklamują, że niezły tolokal. Ale sam jeszcze nie byłem.
                  Warto?
          • Gość: bad boy Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.tktelekom.pl 03.05.09, 10:47
            jak ty chcesz dac 30 zl za kolacje na dwie osoby to idz na kebaba do
            turka a nie do restauracji chlopie
          • Gość: Jan 9999 Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: 193.37.140.* 26.11.09, 22:00
            Może zbuduj sobie swoją restaurację i dawaj kolacje po 3 dychy!!! jak
            będzie smacznie to też może kiedyś wpadnę!! tylko żeby to było z piwkiem i
            deserem !!!!
        • Gość: -;) Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.scom.za.digi.pl 29.05.08, 15:23
          chyba jaja sobie robisz
    • Gość: Głodny Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.zabrze.net.pl 22.02.08, 22:01
      Jeden z tańszych lokali w mieście,nie warto gotować samemu.
      • Gość: PR Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 23:40
        właśnie wróciłem,
        dwa dania, sałatka, piwo i cola 80zł.
        na zamówienie godzina oczekiwania. na szczęście napoje przyszły szybciej.
        wystrój ok, ze smakiem.
        płyta z muzyką leci w kółko.
        jedzenie na piątkę, choć porcje mogłyby być większe.
        najtańszy napój - piwo.
        zimna woda w toalecie, jak tu umyć ręce ???
        ogólnie masa niedociągnięć organizacyjnych. przydałby się jakiś manager sali.
        wrócę tam jeszcze - ten smak ...
        • Gość: Nika Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.08, 21:33
          Ten smak... hm. Jak dla mnie za mało brazylijski a chyba na tym miało to
          polegać. Byliśmy z mężem pierwszy i ostatni raz. Obsługa zapomina o klientach.
          Pani Kelnerka jeszcze dobrze nie odeszła od stolika a już zapomniała że
          prosiliśmy o kartę win, której i tak się nie doczekaliśmy. Jeżeli chcecie
          odwiedzić to miejsce radzę nie iść głodnym - do godziny czekania na posiłki i
          jeszcze potrafią przynieść w różnym czasie do tego samego stolika dania, więc
          wspólne jedzenie również odpada. Ceny średnie, nie za drogo nie za tanio. Ale
          uważam że za te pieniądze można zjeść o wiele lepiej - np. RAJCULA w Paniówkach.
          Co jeszcze? Sądząc po minach i głośnych narzekaniach klientów przy sąsiednich
          stolikach nie jestem w swoim negatywnym mniemaniu odosobniona.
          Pozdrawiam
          • Gość: Głodna Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.gprs.plus.pl 01.03.08, 21:40
            Czy gdzieś w ZABRZU, a nie w Paniówkach czy innych miejscowościach
            można dobrze zjeść w odpowiednich warunkach i za godziwą cenę?
            • Gość: bolek Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.stk.vectranet.pl 13.03.08, 17:42
              nie wiecie gdzie kupie takie talerze i filizanki jak maja w
              brazylijskiej?
              • dean45 Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności 24.05.08, 14:50
                Witam wszystkich, restauracja jest ok., Ale chciałem zaznaczyć iż zostało mi
                najlepiej podane wino w tej restauracji, serdecznie polecam.
            • zaborzanin1 Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności 18.06.08, 20:46
              Jadłem parę dni temu w Klasyce. Nieżle podane, ale niezbyt smaczne...
    • ogromnypenis Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności 24.05.08, 22:36
      chyba tak
      • Gość: lilu Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.centertel.pl 20.08.08, 15:31
        Można zjeść zarówno smacznie a taniej w okolicy .Jednakże zawsze coś
        nowego w menu wiec czasami smigaliśmy ze znajomymi np
        na "Kargulenki "(jak dobrze pamiętam?)Natomiast kelner
        odwalił "maniane"...więc już podziekuje za te "kargulenki" i bede
        omijać ten lokal.
        • marekpiec.zabrze Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności 21.08.08, 20:44
          Znowu okazało się, że bardzo wiele zależy od pracowników
        • Gość: Renia obsługa - klient IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.09, 23:17
          dla nieświadomych... nawet nie wiesz jak ciężko o kelnerów/rki. Znajomy prowadzi
          rest więc czasem słyszę to i owo. Dobrej obsługi ze świecą szukać. A ktoś musi
          obsłużyć stoliki.
          Zresztą nie dziwię się że jest niewiele chętnych - nie chciałabym pracować w tym
          zawodzie... pomijając fakt że nie doniosłabym filiżanki kawy do stolika nie
          rozlewając. Niektórzy klienci zachowują się jakby byli Panami życia i śmierci...
          bo przecież oni ZAMAWIAJĄ więc WYMAGAJĄ!!! Ciągłe zarzuty do kelnerki czy
          kelnera na tych forach... a fakt jest taki że często to KLIENTOM RESTAURACJI
          brakuje ogłady.
          • Gość: Pan z refleksją Re: obsługa - klient IP: 92.24.68.* 13.01.10, 13:13
            Zgadzam sie, my - klienci swoim ignorandztwem, sfrustrowani swoja
            praca i czasem swoim zyciem traktujemy kelnerow bez szacunku, tak
            jak piszesz zachowujemy sie jak "panowie zycia". Gdyby sie przez
            moment zastanowic na tym to okazuje sie ze to my sami mamy problem
            ze soba. Nie mozesz szanowac innych jesli nie szanujesz siebie.
            Aspirujmy do lepszego zycia, badzmy zyczliwi, otworzmy sie nieco i
            nie zniechecajmy sie jesli nie od razu to nie zadziala. Wymiana
            usmiechu, mily gest na poczatku rozmowy z kelnerem moze nadac
            wieczorowi w restauracji to miłe uczucie za ktore placimy nasze
            ciezko zarobione pieniadze, Czyz nie o to w tym wszystkim chodzi?
    • Gość: berus Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.stk.vectranet.pl 20.08.08, 16:18
      www.restauracjabrazylijska.pl/
      • Gość: Żydówka Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: 83.230.34.* 28.08.08, 11:46
        Ja wybrałam się tam z rodzinką w nadzieji że spróbujemy wreszcie coś
        innego i niestety wyszliśmy po wypiciu napoi! A to dlatego że w menu
        barzylijskie to jest tylko danie z grilla, które podają tylko w
        weekend! A po za tym pytamy co jest brazylijskie? a kelnerka na to
        ze sałatka jest z orzechem brazylijskim i coś tam jeszcze z tym
        orzechem. A więc ja dziękuję za restaurację brazylijską w której
        brazylijski jest tylko orzech, bo napoje za 8zł za szklankę, które
        smakują jak "LIFT" i tylko nazywają się np. guarana to też nie dla
        mnie! Po za tym o godzinie 16 były tam jeszcze tylko 2 osoby- to
        chyba samo za siebie mówi! A na koniec ceny! masakra za kawałek
        szpondru (ja to tylko do rosołu używam) około 50zł! A gdzie dodatki?
        Takze po zapłaceniu za napoje 6 szklanek "lift'a" w cenie 45zł.
        Udaliśmy się do naszej starej, uluubionej restauracji...
        • Gość: Żydowka Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: 83.230.34.* 28.08.08, 11:57
          ...a mianowicie do chińskiej "Ding dong" czy coś takiego (nigdy nie
          pamiętam nazwy, jest ona na Grunwaldzkiej 21 obok pizzeri.Świetne
          różnorakie jedzenie wołowina, wieprzowina, drób, ryby, owoce morza a
          wszystko przyrządzone po chińsku,a nie z chińskim orzechem (a propo
          brazylijskiej)hehehe. Polecam sajgonki, żabie udka w sezamie,zupki
          oraz dania na gorącym półmisku, a na deser banany w cieście! Mniam
          mniam aż się głodna zrobiłam!!!
          Smak *****
          Menu *****
          Obsługa *****
          Cena *****
          Wystrój ****
          Dowóz do klienta!
          • Gość: smakosz Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.08, 16:12
            Jestem stalym klientem tej restauracji
            jadlem tam antrykota warty swej ceny tak samo jak i strus ,kangur,krokodyl
            warto sprubowac reszta jedzonka na5+
            drinki najlepsze w Zabrzu obsluga super zawsze usmiechnieta i mila
            • Gość: mops Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.zabrze.net.pl 17.10.08, 19:01
              Ty, smakosz, jesteś tam kelnerem? czy właścicielem? byłem tam raz i wystarczy,
              tylko wnętrze i wystrój OK, reszta żenada, wcześniej czy później padnie,( chyba
              ,że zmienią personel i menu).
              • Gość: elam Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: 83.230.9.* 19.03.09, 00:09
                co do zmianny personelu to się zgadzam piszą na swojej w
                internecje ze personel był na przeszkoleniu w brazyli a to nie
                prawda tylko mylenie ludzią oczy meni jest nie brazylijskie tylko
                taka zbieranina z różnych knajp
                • Gość: Pracownik Podziękowania IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.09, 19:09
                  Gwarantuje Państwu, że już w niedługim czasie wprowadzimy nową kartę menu która
                  w swojej ofercie będzie miała nawet potrawy z palmitos czyli z serca palm i
                  manioku. Mam nadzieję że te negatywne opinie, które dały nam dużo wskazówek i za
                  które Państwu dziękujemy, doprowadzą naszą restaurację do perfekcji i że już w
                  niedługim czasie będziemy gościć w naszych progach nawet tych najbardziej
                  niezadowolonych klientów. Pozdrawiam
                  • Gość: Gość z Katowic Tylko tak dalej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.09, 18:15
                    Gratuluje podejścia do klienta. Podobało mi się jak Manager restauracji który
                    przebywa praktycznie cały czas na sali pilnuje obsługę i potrawy wychodzące z
                    kuchni aby wszystko było OK. Powiem że jesteśmy bardzo zadowoleni i polecamy,
                    jak będziecie w Zabrzu tą restaurację. Mamy nadzieję ze nic się nie popsuje.
                    Tylko tak dalej !!!
                    • Gość: gliwice Re: Tylko tak dalej IP: 83.230.9.* 02.05.09, 22:48
                      wszystkie opinie ostatnie smiechu warte wyflada po praczytaniu ze
                      jedna i ta sama osoba pisze tylko pod innym haslem
                      • Gość: Psycholog Re: Tylko tak dalej IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.09, 18:42
                        Oj, to musi bardzo boleć?
                        • Gość: cha cha Re: Tylko tak dalej IP: 83.230.9.* 14.06.09, 22:41
                          NO chyba nie mnie panie nenager . bo cos mi sie wydaje ze siedzi
                          pan przy komputerku i pisz opinie zamiast zrobic menu . Juz od 2
                          miesiecy pisze na wszej stronie internetowej ze nowe menu
                          bedzie ,ale kie dy
                          • Gość: Sami swoi Re: Tylko tak dalej IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.09, 10:27
                            Do wiadomości. Menu robi Szef Kuchni.
                            • Gość: cha cha Re: Tylko tak dalej IP: 83.230.9.* 15.06.09, 13:54
                              TO szef kuchni kulki leci a moze nie umie zrobic
                  • Gość: MENAGER HIHIHI.... CO ZA ............ IP: 94.254.175.* 29.06.09, 03:36
                    STARY TY SIĘ NIE NADAJESZ DO PROWADZENIA RESTAURACJI MOŻE DOBRY JESTEŚ JAKO SZEF
                    KUCHNI ALE NIE JAKO MENAGER NIE UDAWAJ FACHOWCA BO CIĘ Z NIE JEDNEJ RESTAURACJI
                    WYWALILI SORRY ZA SZCZEROŚĆ ALE Z TOBĄ PRACOWAŁEM I WIEM CO POTRAFISZ TYLKO
                    KŁAMAĆ I MYDLIĆ OCZY .... WIĘCEJ JUŻ NIE BĘDĘ PISAŁ BO NIEMA SENSU POWODZENIA
                    ...... MOŻE SIĘ CZEGOŚ NAUCZYŁEŚ ALE WĄTPIĘ . POZDROWIENIA I POWODZENIA ŻYCZĘ.
            • Gość: Pik Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.stk.vectranet.pl 15.11.08, 17:45
              Te smakosz, jakoś dziwnym trafem krytykujesz Kasztany.
              Czyżby zbieg okoliczności???
        • Gość: Żydówka Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: 83.230.34.* 28.08.08, 12:02
          Przepraszam nie szponder tylko antrykot! Cena 59zł!!!!!
          • thermospeed Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności 18.10.08, 18:09
            bardzo sympatycznie polecam
            • burczybrzuch Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności 15.11.08, 18:29
              To napisz cos wiecej: co jadlas(es) za ile itp.... bo zwykla maniane
              tu siejesz...I dlaczego sympatycznie?
        • iwopik7960 Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności 27.02.09, 11:16
          czy ty jesteś konkurencją dla tej restauracji, jeśli nie spróbowałaś
          to dlaczego oceniasz i z góry zakładasz,że jest nie dobre jedzenie
          to nie w porządku ja się wybrałam z rodziną i uważam,że ten antrykot
          jest wart tej ceny bo jest super napewno nie jest to szponder taki
          jak wkładasz do rosołu. Restauracja jest ok super drinki i smaczne
          jedzenie no i próbują coś zrobić w tym Zabrzu organizują imprezy np
          degustację win i nie tylko wybierz się jeszcze raz bo w menu nie
          tylko jest antrykot.
          • Gość: Katja Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.gprs.plus.pl 27.02.09, 22:45
            Rzucasz oskarżenia bez pokrycia!
            • Gość: jola Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: 83.230.9.* 02.03.09, 10:12
              no wiem czy takie smaczne moze pracujesz w tej firmie
    • Gość: Dana trzeba samemu spróbować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.09, 23:06
      Przejrzałam opinię kilku zabrzańskich restauracji... i dochodzę do wniosku że
      jest to strata czasu. Restauracje w których byłam, jadłam, podoba mi się wystrój
      i obsługa... więc poleciłabym dostają opinie np "Speluna". Tak oczywiście -
      jeśli ktoś jest przyzwyczajony do "Mariotów" to może i faktycznie. Ale ja nie
      mam wymagań 5-ciogwiazdkowych.... zresztą u nas taka knajpa nie otrzymała by się
      - więc takie kryteria można od razu odłożyć na bok. Natomiast miejsca w których
      nawet bym z toalety nie skorzystała... opinie "świetnie", "rewelacja", "super
      muzyka" (czyt. techno masakrujące błony bębenkowe).
      Trzeba pójść, spróbować kilka dań i samemu stwierdzic czy dane miejsce nam
      odpowiada czy też nie.
      • Gość: smakosz Ranking lokali IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.07.09, 22:31
        Masz rację. No to napiszmy, które restauracje są OK po własnej
        wizycie, a nie słuchaniu cudzych opinii.
        W Klasyce jak się dobrze trafi to można zjeść smacznie.
        Pod Kasztanami jak się przyjdzie z ulicy, a nie np. na komunię, to
        można trafić na brudne obrusy
    • Gość: Ola Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.stk.vectranet.pl 05.07.09, 12:59
      Byłam ,zobaczyłam... i nie zamierzam tam więcej iść
    • Gość: oil Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.stk.vectranet.pl 19.07.09, 01:35
      ak na zabrze ok
      • Gość: Klient Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: 83.230.18.* 29.07.09, 19:27
        Byłam tam dziś z żona i synkiem na obiedzie.

Obsługa +5, wystrój +5, WC czyste zadbane i utrzymane w klimacie
        lokalu. Siedzieliśmy na fajnym tarasie przy czystym przestronnym
        stole.

Jedzonko.
        2 x zupa, zamówiliśmy różne zupy, nie pamiętam nazw, jednakże obie
        naprawdę wyśmienite. Pyszne kawałki kurczaka były tak duże że w
        zasadzie bułka do zupy i człowiek jest syty. Zupki były chyba po 6zł.

Na drugie zamówiliśmy za namową kelnera zestaw pieczeni z zapiekanymi ziemniakami, trzy rodzaje sosów, szkoda że żaden nich nie był
        pikantny, zestaw surówek.
        Pieczenie - poezja, boczuś po prostu palce lizać!
        Surówki - kurcze rodzynki z chyba pietruszka, może kalarepa, nie
        wiem, w każdym razie mniam mniam ;-)

Wszystko popiliśmy sokiem wieloowocowym, jedzenia tyle że ledwo dało
        się zjeść, trochę nawet zostało.

Wszystko naprawdę na wielki plus!
        Na 100% jeszcze tam zawitamy. Gratulujemy lokalu, obsługi no i
        KUCHARZA!

Tak dobrze zjadłem chyba tylko w restauracji „Gruzińskie Chaczapuri”
        we Wrocławiu.

Tak ktoś chce zjeść tanio polecam de grasso na pl. wolności, smacznie
        i tanio. Ale nie ten klimat.
        Chcąc zjeść w lokalu na poziomie należy liczyć się z kosztami innymi
        jak w fast food :P

aha, rachunek dostaliśmy na 76zł, zapłaciliśmy 80 i oddaliliśmy się w
        swoją stronę.

POLECAM!

• Gość: czytacz Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.07.09, 20:18
          Napiwek o rozsądnej wysokości, czyli 10 % z 76 zł, to jest ok. 8 zł.
          Nie dała Pani zarobić kelnerom :-(
          • Gość: klient Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.polsl.pl 31.07.09, 21:46
            Literówka, Pan ;-)
            Posta niechcący zacząłem jako Pani (literówka) ;-)

Może rozsądne jest 10%, ja jednak zawsze zaokrąglam.
            Bez znaczenia czy to Da Grasso, tukan czy Restauracja.

To i tak lepiej jak Ci co liczą jak w spożywczaku :P

pozdrawiam ;-)

• Gość: mamaj Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.nott.cable.ntl.com 10.09.09, 21:26
              Jedliscie zupy z tego co rozumiem ale nie do konca pamietacie
              jakie ...W surowkach bylo cos tam ale nie wiecie co..Ni to burak ni
              karczoch zapewne,ale warzywo...Kurczak byl w duzych kawalkach i sie
              Wam podobalo...Dobra recenzja kulinarna....
              • Gość: :> Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.polsl.pl 11.09.09, 18:19
                A czy ja Łosiu pisałem ze jestem recenzentem kulinarnym?
                Byłem, pojadłem było sympatycznie :D

A Ty zamiast szukać dziury w całym idź sprawdzić lub zamilcz!

• marekpiec.zabrze Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności 22.01.10, 21:04
                  O to chodzi, żeby smacznie zjeść i żeby było fajnie. Nie trzeba być
                  recenzentem
                  • Gość: miron Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.bigserwis.pl 23.01.10, 02:18
                    W kilku knajpach już w życiu jadłem, w tych lepszych i tych gorszych ale
                    brazylijska w Zabrzu mnie odstraszyła ceną menu do wystroju i jakości obsługi.
                    Fakt, że byłem raz i wyszedłem nim doczekałem się obsługi, ale...patrząc na ceny
                    w karcie, uznałem, że skoro mam zapłacić takie kwoty to mogę oczekiwać wyższego
                    standardu...a tego w tej restauracji nie było.
                    Tylko błagam, nie piszcie, że ceny są celowo wyższe, wiem co mówię:)
                    ps. Jeśli chodzi o jedzenie w Zabrzu, (nie tylko pizze) to już naprawdę polecam
                    słabo wietrzone "Sorrento":)Dobre jedzenie i przystępne ceny plus dobra obsługa:)
                    • Gość: ssss Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.01.10, 20:10
                      Ale mikrowele to mają tam niezłe. Przydałby się kucharz!
                      • Gość: wiesiek Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.jota.za.digi.pl 04.02.10, 10:11
                        Kolego, musiałeś tam pracować bo wiesz jakie mają mikrowele, a z pozycji gościa
                        do kuchni nie idzie zaglądnąć. Powodzenia
                      • Gość: as Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.zabrze.net.pl 04.02.10, 15:40
                        a co to jest "mikrowele" ?
                    • marekpiec.zabrze Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności 27.01.10, 22:10
                      Dobra, bezkompromisowa i niereklamowa wypowiedź!
                    • Gość: kamila Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.jota.za.digi.pl 04.02.10, 10:18
                      Chyba dawno byłeś w Brazylijskiej? Ceny są bardzo niskie bo już za 15 zł idzie
                      zjeść i to dobrze. Kelnerzy są wystarczający i dostatecznie mili.Czy "SORRENTO"
                      odczuwa spadek sprzedaży że starasz się robić im reklamę? Życz A TOBIE BĘDZIE
                      ŻYCZONE - pamiętaj
                      • Gość: zabrzanin Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.02.10, 20:16
                        Ciekawe czy to piszą klienci tych dwóch restauracji czy ich
                        pracownicy????
                        • marekpiec.zabrze Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności 12.02.10, 20:36
                          Może to jednak klienci? Mam nadzieję... Bo forum powinno być
                          konsumenckie, a nie reklamowe
    • z_rokitnicy Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności 14.02.10, 20:19
      Znajomi nie mogą się nachwalić jakości dań i atmosfery z Klasyki.
      Ale tam chyba ceny są zaporowe
      • Gość: gość Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.10, 12:54
        Też tam bywałem, nawet bardzo często, faktycznie jest pięknie, dużo
        ciężkiej pracy włożono w uruchomienie tej restauracji - a o taką
        opinię walczyli na początku ludzie którym bardzo na tym zależało.
        Ale brazylijska też nie była najgorsza. Bądźmy wyrozumiali.
    • Gość: Karolina Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.stk.vectranet.pl 12.06.10, 13:51
      Podobno nie ma juz ,,Brazylijskiej'' a jest ,,Tradycja''...czy to
      prawda?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka