Gość: Ela IP: *.bmj.net.pl 29.01.08, 23:31 czy ktoś z Was był w tej restauracji? jakie ceny, menu? warto tam zajrzeć?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: misiakowa Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 08:32 Chybajeszcze zamknieta. Ja napewno sie wybiore i sprawdze. Zapowiadają jakąs południowo amerykańską kuchnie...a co z tego wyjdzie dowiemy sie jak spróbujem. Uważam że w naszym miesicie za malo jest restauracji ...Troszke innych niż sfinx i mc donald. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlask Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 08:39 juz mają otwarte. kuchnia brazylijska. od początku i chronologicznie: 1. wystrój ok 2. kelner do bani (ponoć się uczy jeszcze, czyli jest z łapanki) 3. jedzenie b. dobre (jakieś inne krowy mają w Brazylii chyba) 4. rachunek przyprawił o palpitację (2 osoby kolacja plus piwko 100zł) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Provi Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.eimperium.pl 06.04.09, 10:35 Naprawdę,nikomu nie polecam tej restauracji,byłem w Brazylijskiej restauracji,ale w tym lokalu jest może tylko 10% z Brzylii. Zamówiliśmy sobie danie główne za 45 zł,więc podali małą kiełbaskę,kawałek spalonego boczku,serce,udko,jakiś schab z serem. Jest to parodia brazyliskiej restauracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Polecamy przez duże "P" IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.09, 13:32 Witam wszystkich. Mielismy wraz z chłopakiem rezerwację w tej restauracji niedawno na moje urodziny. Po wejściu do restauracji przywitał nas wysoki facet który okazało sie póżniej że jest managerem lokalu i o dziwo nic sie nie sprawidziło z tego co tu piszecie na forum. Już mieliśmy siadac do stołu a tu zaproponowano nam intymny pokoik VIP w którym zapalone były świece( super klimacik). Jak zamówiliśmy sobie jedzenie, to przyniesiono nam tak duże porcje i tak pięknie przystrojone że zaniemówiłam. Polecamy gorąco tą restauracje, ceny OK stosowne do rodzaju restauracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgadzamy sie Re: Polecamy przez duże "P" IP: *.jota.za.digi.pl 23.04.09, 09:38 Witamy. Musimy powiedzieć że dzieje się coś pozytywnego w tej restauracji, jak było o niej cicho, tak teraz jest coraz głośniej i to w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Rozmawialiśmy w sprawie organizacji imprezy okolicznościowej i ku naszemu zdumieniu cenę jaką nam podano za całość (wyszukane dania) jest bardzo zadowalająca. Mamy nadzieje że nic się nie popsuje, dowiedzieliśmy się że będzie zmieniona karta menu - podobno ściągają maniok i palmito z Brazylii, jestem ciekawa jak to smakuje? a piliśmy już napoik z guarany polecamy - tylko nie pijcie już kawy bo was rozniesie ciśnienie. Tylko tak dalej - POLECAMY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klijent Re: Polecamy przez duze NIE IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.09, 18:27 bedac w restauracji brazylijskiej wczorajszego wieczora zirytowalo mnie to iz jakis duzy pan niebedacy kelnerem chodzi i obserwoje Klijentow!!! JEST TO W PEWIEN SPOSOB INGEROWANIE W MOJA INTYMNIOSC!!! BYWAM TAM CO JAKIS CZAS ALE DRUGI RAZ NAPTKALEM TEGO PANA I POWTURZYLA SIE TA SYTUACJA!!SZCERZE NIEPOLECAM NIKOMU TEJ RESTAURACJI NA MILY ROMANTYCZNY WIECZOR!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duży Pan Re: Polecamy przez duze NIE IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.09, 20:38 Na wstępie dziękuję za zauważenie mojej skromnej osoby w tak obleganej przez klientów na " romantyczne wieczory we dwoje" Restauracji " Brasil Iguassu". Czarny PR jest też pewną formą reklamy i kreowania wizerunku, w tym wypadku mojej osoby.( w dalszej części odpowiem co to znaczy PR). Chciałbym delikatnie zwrócić uwagę na fakt że osoba pisząca ten nawet "nieobraźliwy" tekst popełniła aż OSIEM błędów ortograficznych i stylistycznych w tak krótkim zapisie. Dodatkowo mogę stwierdzić że dnia którego byłem "niby obecny" czyli 21.05.2009 widziano mnie 350 km od Zabrza. Drodzy Państwo mam gorącą nadzieję że osoby o wyższym poziomie intelektualnym niż ten "GOŚĆ", docenią fakt że Manager Restauracji jest od dopilnowania aby Państwa serwis odbył się na wysokim poziomie w trosce o obustronne zadowolenie. Na zakończenie nie zostaje mi nic innego jak zaprosić Państwa do naszej Restauracji. Dla ciekawych tłumaczę PR: Czarny PR (potocznie czarny pijar od czytanego niestarannie z angielska skrótu wyrazów public relations "pi-ar" /piː ɑː(r)/), antyreklama, negatywna kampania wyborcza[1] - oznacza system metod, działań bądź posunięć propagandowych ale przede wszystkim manipulacyjnych prowadzących do zdyskredytowania przeciwnika (zwykle polityka lub firmy) w oczach opinii publicznej celem przejęcia jej przychylności (zwykle elektoratu lub klientów). Aby tego dokonać stosuje się m.in. przecieki prasowe (prawdziwe lub prawdopodobne) które przedstawiają przeciwnika w niekorzystnym świetle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary gastronom GM Re: Polecamy przez duze NIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 13:02 Witam trochę mnie to zabolało, "pózniej Państwu wyjasnię co znaczy PR" a co w Zabrzu idioci mieszkają że nie wiedzą ? a GM kolego wiesz co to znaczy ? podpowiem że jest to stakowisko w firmie ( w gastronomii również ) poza tym knajpa OK. P.S. Nie zaglądaj nikomu do talerza, nikt tego nie lubi nawet jesli robisz to w dobrej wierze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi nie wytykaj komuś ortografii, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 15:10 gdyż będąc w twojej restauracji uśmiałam się widząc w menu napis "[...] z kurczaku". Od razu przypomniał mi się film "Miś" : Mamusiu temu misiu wypadło oczko" :))) Smacznego! (mnie smakowało) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benka Re: Polecamy przez duże "P" IP: *.stk.vectranet.pl 18.10.09, 18:36 super obsługa bardzo ładnie podane i smaczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.bmj.net.pl 30.01.08, 10:05 wielkie dzięki za informacje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
z_rokitnicy Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności 31.01.08, 21:26 No... stówka za kolacje. Ale co to znaczy KOLACJA? Jedno danie na łebka czy pełen wypasik z przystaweczką i deserkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.08, 18:21 To jak maja takie ceny to za dlugo w Zabrzu nie pociagna :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johnny Walker Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.gprs.plus.pl 31.01.08, 18:45 100zl za kolacje za dwie osoby to nie jest jakos bardzo duzo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryk Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 20:39 nie jest kuźwa dużoooooooo ?????? kuźwaaaaaaaa..... ale ja już nie mam ochoty chodzić na kolację od święta. Mam ochotę wyjść kilka razy w miesiącu. Dlatego jestem w stanie zapłacić maksymalnie 30 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jumi Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 21:33 ponoć w soboty ma być tak, że płacisz 35 zeta i żresz do upadłego. tylko ciekawe co z piciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 23:04 Nio tak jest w soboty dajesz 35 i mozesz sprobowac wsytkiich mies z grilla i 4 salatki dokladki ile sie chce napoje na 90% w cenie, ponoc calkiem calkiem ale tez jestem dopiero przed odwiezdzinami...a odnonie cen...jesli rzeczywiscie za 2osoby 100zl;/ to niezle przegiecie!bo jest w Zabrzu duzo ladnych miejsc gdzie dobrze daja i za 50 da sie pojesc takze...to jest drogo;P ale miejmy nadzieje ze naprawde warto:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiakowa Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 08:20 za 30 zł to co najwyżej zjesz kolacje dla 2 osób w mc donaldzie...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryk Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 15:33 za 30 zł to jade w dwie osoby do Paniówek i jem: dwa razy cola, piwo, duża porcja bradkartofli, kluski śląskie, mięso, duża porcja sałatek. Tyle dzisiaj zapłaciłem za dwie osoby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asik Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.ibd.gtsenergis.pl 01.02.08, 17:10 ale porównianie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.zabrze.net.pl 01.02.08, 18:47 ale nazwę wymyślili, zamiast jakoś po ludzku Brasiliana, Brasil czy po prostu Stylowa,żeby wpadała w ucho, to jakaś taka, że trudno powtórzyć bez połamania języka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumkacz Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 18:50 spoko, zostanie stylowa ;-) faktycznie dzisiaj przejazdem widzialem że szyld zawisł, ale nazwy nie zapamiętałem - więc marketingowo spory minus. jeśli ceny są takie jak piszecie, to padnie jak furtian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jankes Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.zabrze.net.pl 14.02.08, 19:32 a menu jakies konkretne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.zabrze.net.pl 01.02.08, 18:45 a gdzie w paniowkach?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.gprs.plus.pl 01.02.08, 21:42 Zaraz za światłami w prawo. Kawałek od głównej drogi. Jedzenie doskonałe, ale wino potrafią podać w niedomytych kieliszkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryk w lewo a nie w prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 22:41 na światłach w Paniówkach w lewo - nazywa się Rajcula. Co do Braziliany to pewnie wejde w najbliższych dniach. Jak to mówią liczy się pierwsze wrazenie - raz się zraże - cenami, jedzeniem, generalnie całością - nie wejde już nigdy. Mam nadzieje ze bedzie dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: w lewo a nie w prawo IP: *.bater.net.pl 02.02.08, 09:14 w paniowkach to maja fajnie, dwie knajpy maja gdzie daja dobrze zjesci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Na diecie Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.gprs.plus.pl 27.02.08, 20:08 To za 15 zł ile dają hamburgerów na główkę. Pięć? Siedem? Tyle potrafisz zjeść z dziewczyną na randce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johnny Walker Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.gprs.plus.pl 03.02.08, 04:15 pare watkow nizej ktos pisze ze w knajpce za 30zl podaja "wino" w niedomytych kieliszkach.... dno i tyle.... Niestety prawda jest taka, ze zeby dobrze zjesc (np swierze i smaczne owoce morza albo cokolwiek innego) to trzeba zaplacic. Jasne ze nie jest tak ze im drozej tym lepiej, jednak na Slasku mozna policzyc na palcach reki restauracje gdzie jest faktycznie dobre jedzenie. Nadal sie upieram ze 100zl za dwie osoby za kolacje z napojami i alkoholem to jest nieduzo... Jedzenie w restauracji oprocz walorow smakowych ma rowniez zapewnic walory estetyczne...a za jakosc sie placi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.za.digi.pl 03.02.08, 08:36 Jonny mo recht :) kazdo nowa knajpa odwarta w Zobrzu cieszi, jyzeli jyszcze jyst brazilijsko to fest fajno, byndzie wyjontkowo łu nos na Ślunsku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głodna Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: 195.94.210.* 03.02.08, 21:04 No to trzeba spróbować co oferują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melodia Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.08, 03:32 No to "kuźwa" nie musisz tam chodzić. Będzie "kuźwa" przyjemniej, jak cibie tam się będzie spotykac, "kuźwa". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiakowa Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 16:03 Ma ktoś numer telefonu do tej restauracji nowej ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fly Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.za.digi.pl 21.02.08, 01:32 Brasil Iguassu Zabrze wolnosci 225 tel. 032- 775-60-04 ... Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności 22.02.08, 19:29 Taksókarze reklamują, że niezły tolokal. Ale sam jeszcze nie byłem. Warto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bad boy Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.tktelekom.pl 03.05.09, 10:47 jak ty chcesz dac 30 zl za kolacje na dwie osoby to idz na kebaba do turka a nie do restauracji chlopie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan 9999 Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: 193.37.140.* 26.11.09, 22:00 Może zbuduj sobie swoją restaurację i dawaj kolacje po 3 dychy!!! jak będzie smacznie to też może kiedyś wpadnę!! tylko żeby to było z piwkiem i deserem !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -;) Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.scom.za.digi.pl 29.05.08, 15:23 chyba jaja sobie robisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głodny Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.zabrze.net.pl 22.02.08, 22:01 Jeden z tańszych lokali w mieście,nie warto gotować samemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PR Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 23:40 właśnie wróciłem, dwa dania, sałatka, piwo i cola 80zł. na zamówienie godzina oczekiwania. na szczęście napoje przyszły szybciej. wystrój ok, ze smakiem. płyta z muzyką leci w kółko. jedzenie na piątkę, choć porcje mogłyby być większe. najtańszy napój - piwo. zimna woda w toalecie, jak tu umyć ręce ??? ogólnie masa niedociągnięć organizacyjnych. przydałby się jakiś manager sali. wrócę tam jeszcze - ten smak ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.08, 21:33 Ten smak... hm. Jak dla mnie za mało brazylijski a chyba na tym miało to polegać. Byliśmy z mężem pierwszy i ostatni raz. Obsługa zapomina o klientach. Pani Kelnerka jeszcze dobrze nie odeszła od stolika a już zapomniała że prosiliśmy o kartę win, której i tak się nie doczekaliśmy. Jeżeli chcecie odwiedzić to miejsce radzę nie iść głodnym - do godziny czekania na posiłki i jeszcze potrafią przynieść w różnym czasie do tego samego stolika dania, więc wspólne jedzenie również odpada. Ceny średnie, nie za drogo nie za tanio. Ale uważam że za te pieniądze można zjeść o wiele lepiej - np. RAJCULA w Paniówkach. Co jeszcze? Sądząc po minach i głośnych narzekaniach klientów przy sąsiednich stolikach nie jestem w swoim negatywnym mniemaniu odosobniona. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głodna Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.gprs.plus.pl 01.03.08, 21:40 Czy gdzieś w ZABRZU, a nie w Paniówkach czy innych miejscowościach można dobrze zjeść w odpowiednich warunkach i za godziwą cenę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.stk.vectranet.pl 13.03.08, 17:42 nie wiecie gdzie kupie takie talerze i filizanki jak maja w brazylijskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
dean45 Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności 24.05.08, 14:50 Witam wszystkich, restauracja jest ok., Ale chciałem zaznaczyć iż zostało mi najlepiej podane wino w tej restauracji, serdecznie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
zaborzanin1 Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności 18.06.08, 20:46 Jadłem parę dni temu w Klasyce. Nieżle podane, ale niezbyt smaczne... Odpowiedz Link Zgłoś
ogromnypenis Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności 24.05.08, 22:36 chyba tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilu Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.centertel.pl 20.08.08, 15:31 Można zjeść zarówno smacznie a taniej w okolicy .Jednakże zawsze coś nowego w menu wiec czasami smigaliśmy ze znajomymi np na "Kargulenki "(jak dobrze pamiętam?)Natomiast kelner odwalił "maniane"...więc już podziekuje za te "kargulenki" i bede omijać ten lokal. Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności 21.08.08, 20:44 Znowu okazało się, że bardzo wiele zależy od pracowników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia obsługa - klient IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.09, 23:17 dla nieświadomych... nawet nie wiesz jak ciężko o kelnerów/rki. Znajomy prowadzi rest więc czasem słyszę to i owo. Dobrej obsługi ze świecą szukać. A ktoś musi obsłużyć stoliki. Zresztą nie dziwię się że jest niewiele chętnych - nie chciałabym pracować w tym zawodzie... pomijając fakt że nie doniosłabym filiżanki kawy do stolika nie rozlewając. Niektórzy klienci zachowują się jakby byli Panami życia i śmierci... bo przecież oni ZAMAWIAJĄ więc WYMAGAJĄ!!! Ciągłe zarzuty do kelnerki czy kelnera na tych forach... a fakt jest taki że często to KLIENTOM RESTAURACJI brakuje ogłady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan z refleksją Re: obsługa - klient IP: 92.24.68.* 13.01.10, 13:13 Zgadzam sie, my - klienci swoim ignorandztwem, sfrustrowani swoja praca i czasem swoim zyciem traktujemy kelnerow bez szacunku, tak jak piszesz zachowujemy sie jak "panowie zycia". Gdyby sie przez moment zastanowic na tym to okazuje sie ze to my sami mamy problem ze soba. Nie mozesz szanowac innych jesli nie szanujesz siebie. Aspirujmy do lepszego zycia, badzmy zyczliwi, otworzmy sie nieco i nie zniechecajmy sie jesli nie od razu to nie zadziala. Wymiana usmiechu, mily gest na poczatku rozmowy z kelnerem moze nadac wieczorowi w restauracji to miłe uczucie za ktore placimy nasze ciezko zarobione pieniadze, Czyz nie o to w tym wszystkim chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berus Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.stk.vectranet.pl 20.08.08, 16:18 www.restauracjabrazylijska.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żydówka Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: 83.230.34.* 28.08.08, 11:46 Ja wybrałam się tam z rodzinką w nadzieji że spróbujemy wreszcie coś innego i niestety wyszliśmy po wypiciu napoi! A to dlatego że w menu barzylijskie to jest tylko danie z grilla, które podają tylko w weekend! A po za tym pytamy co jest brazylijskie? a kelnerka na to ze sałatka jest z orzechem brazylijskim i coś tam jeszcze z tym orzechem. A więc ja dziękuję za restaurację brazylijską w której brazylijski jest tylko orzech, bo napoje za 8zł za szklankę, które smakują jak "LIFT" i tylko nazywają się np. guarana to też nie dla mnie! Po za tym o godzinie 16 były tam jeszcze tylko 2 osoby- to chyba samo za siebie mówi! A na koniec ceny! masakra za kawałek szpondru (ja to tylko do rosołu używam) około 50zł! A gdzie dodatki? Takze po zapłaceniu za napoje 6 szklanek "lift'a" w cenie 45zł. Udaliśmy się do naszej starej, uluubionej restauracji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żydowka Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: 83.230.34.* 28.08.08, 11:57 ...a mianowicie do chińskiej "Ding dong" czy coś takiego (nigdy nie pamiętam nazwy, jest ona na Grunwaldzkiej 21 obok pizzeri.Świetne różnorakie jedzenie wołowina, wieprzowina, drób, ryby, owoce morza a wszystko przyrządzone po chińsku,a nie z chińskim orzechem (a propo brazylijskiej)hehehe. Polecam sajgonki, żabie udka w sezamie,zupki oraz dania na gorącym półmisku, a na deser banany w cieście! Mniam mniam aż się głodna zrobiłam!!! Smak ***** Menu ***** Obsługa ***** Cena ***** Wystrój **** Dowóz do klienta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.08, 16:12 Jestem stalym klientem tej restauracji jadlem tam antrykota warty swej ceny tak samo jak i strus ,kangur,krokodyl warto sprubowac reszta jedzonka na5+ drinki najlepsze w Zabrzu obsluga super zawsze usmiechnieta i mila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mops Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.zabrze.net.pl 17.10.08, 19:01 Ty, smakosz, jesteś tam kelnerem? czy właścicielem? byłem tam raz i wystarczy, tylko wnętrze i wystrój OK, reszta żenada, wcześniej czy później padnie,( chyba ,że zmienią personel i menu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elam Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: 83.230.9.* 19.03.09, 00:09 co do zmianny personelu to się zgadzam piszą na swojej w internecje ze personel był na przeszkoleniu w brazyli a to nie prawda tylko mylenie ludzią oczy meni jest nie brazylijskie tylko taka zbieranina z różnych knajp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Podziękowania IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.09, 19:09 Gwarantuje Państwu, że już w niedługim czasie wprowadzimy nową kartę menu która w swojej ofercie będzie miała nawet potrawy z palmitos czyli z serca palm i manioku. Mam nadzieję że te negatywne opinie, które dały nam dużo wskazówek i za które Państwu dziękujemy, doprowadzą naszą restaurację do perfekcji i że już w niedługim czasie będziemy gościć w naszych progach nawet tych najbardziej niezadowolonych klientów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość z Katowic Tylko tak dalej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.09, 18:15 Gratuluje podejścia do klienta. Podobało mi się jak Manager restauracji który przebywa praktycznie cały czas na sali pilnuje obsługę i potrawy wychodzące z kuchni aby wszystko było OK. Powiem że jesteśmy bardzo zadowoleni i polecamy, jak będziecie w Zabrzu tą restaurację. Mamy nadzieję ze nic się nie popsuje. Tylko tak dalej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gliwice Re: Tylko tak dalej IP: 83.230.9.* 02.05.09, 22:48 wszystkie opinie ostatnie smiechu warte wyflada po praczytaniu ze jedna i ta sama osoba pisze tylko pod innym haslem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psycholog Re: Tylko tak dalej IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.09, 18:42 Oj, to musi bardzo boleć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cha cha Re: Tylko tak dalej IP: 83.230.9.* 14.06.09, 22:41 NO chyba nie mnie panie nenager . bo cos mi sie wydaje ze siedzi pan przy komputerku i pisz opinie zamiast zrobic menu . Juz od 2 miesiecy pisze na wszej stronie internetowej ze nowe menu bedzie ,ale kie dy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sami swoi Re: Tylko tak dalej IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.09, 10:27 Do wiadomości. Menu robi Szef Kuchni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cha cha Re: Tylko tak dalej IP: 83.230.9.* 15.06.09, 13:54 TO szef kuchni kulki leci a moze nie umie zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MENAGER HIHIHI.... CO ZA ............ IP: 94.254.175.* 29.06.09, 03:36 STARY TY SIĘ NIE NADAJESZ DO PROWADZENIA RESTAURACJI MOŻE DOBRY JESTEŚ JAKO SZEF KUCHNI ALE NIE JAKO MENAGER NIE UDAWAJ FACHOWCA BO CIĘ Z NIE JEDNEJ RESTAURACJI WYWALILI SORRY ZA SZCZEROŚĆ ALE Z TOBĄ PRACOWAŁEM I WIEM CO POTRAFISZ TYLKO KŁAMAĆ I MYDLIĆ OCZY .... WIĘCEJ JUŻ NIE BĘDĘ PISAŁ BO NIEMA SENSU POWODZENIA ...... MOŻE SIĘ CZEGOŚ NAUCZYŁEŚ ALE WĄTPIĘ . POZDROWIENIA I POWODZENIA ŻYCZĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pik Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.stk.vectranet.pl 15.11.08, 17:45 Te smakosz, jakoś dziwnym trafem krytykujesz Kasztany. Czyżby zbieg okoliczności??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żydówka Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: 83.230.34.* 28.08.08, 12:02 Przepraszam nie szponder tylko antrykot! Cena 59zł!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
thermospeed Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności 18.10.08, 18:09 bardzo sympatycznie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
burczybrzuch Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności 15.11.08, 18:29 To napisz cos wiecej: co jadlas(es) za ile itp.... bo zwykla maniane tu siejesz...I dlaczego sympatycznie? Odpowiedz Link Zgłoś
iwopik7960 Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności 27.02.09, 11:16 czy ty jesteś konkurencją dla tej restauracji, jeśli nie spróbowałaś to dlaczego oceniasz i z góry zakładasz,że jest nie dobre jedzenie to nie w porządku ja się wybrałam z rodziną i uważam,że ten antrykot jest wart tej ceny bo jest super napewno nie jest to szponder taki jak wkładasz do rosołu. Restauracja jest ok super drinki i smaczne jedzenie no i próbują coś zrobić w tym Zabrzu organizują imprezy np degustację win i nie tylko wybierz się jeszcze raz bo w menu nie tylko jest antrykot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katja Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.gprs.plus.pl 27.02.09, 22:45 Rzucasz oskarżenia bez pokrycia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: 83.230.9.* 02.03.09, 10:12 no wiem czy takie smaczne moze pracujesz w tej firmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dana trzeba samemu spróbować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.09, 23:06 Przejrzałam opinię kilku zabrzańskich restauracji... i dochodzę do wniosku że jest to strata czasu. Restauracje w których byłam, jadłam, podoba mi się wystrój i obsługa... więc poleciłabym dostają opinie np "Speluna". Tak oczywiście - jeśli ktoś jest przyzwyczajony do "Mariotów" to może i faktycznie. Ale ja nie mam wymagań 5-ciogwiazdkowych.... zresztą u nas taka knajpa nie otrzymała by się - więc takie kryteria można od razu odłożyć na bok. Natomiast miejsca w których nawet bym z toalety nie skorzystała... opinie "świetnie", "rewelacja", "super muzyka" (czyt. techno masakrujące błony bębenkowe). Trzeba pójść, spróbować kilka dań i samemu stwierdzic czy dane miejsce nam odpowiada czy też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Ranking lokali IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.07.09, 22:31 Masz rację. No to napiszmy, które restauracje są OK po własnej wizycie, a nie słuchaniu cudzych opinii. W Klasyce jak się dobrze trafi to można zjeść smacznie. Pod Kasztanami jak się przyjdzie z ulicy, a nie np. na komunię, to można trafić na brudne obrusy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.stk.vectranet.pl 05.07.09, 12:59 Byłam ,zobaczyłam... i nie zamierzam tam więcej iść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oil Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.stk.vectranet.pl 19.07.09, 01:35 ak na zabrze ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: 83.230.18.* 29.07.09, 19:27 Byłam tam dziś z żona i synkiem na obiedzie. Obsługa +5, wystrój +5, WC czyste zadbane i utrzymane w klimacie lokalu. Siedzieliśmy na fajnym tarasie przy czystym przestronnym stole. Jedzonko. 2 x zupa, zamówiliśmy różne zupy, nie pamiętam nazw, jednakże obie naprawdę wyśmienite. Pyszne kawałki kurczaka były tak duże że w zasadzie bułka do zupy i człowiek jest syty. Zupki były chyba po 6zł. Na drugie zamówiliśmy za namową kelnera zestaw pieczeni z zapiekanymi ziemniakami, trzy rodzaje sosów, szkoda że żaden nich nie był pikantny, zestaw surówek. Pieczenie - poezja, boczuś po prostu palce lizać! Surówki - kurcze rodzynki z chyba pietruszka, może kalarepa, nie wiem, w każdym razie mniam mniam ;-) Wszystko popiliśmy sokiem wieloowocowym, jedzenia tyle że ledwo dało się zjeść, trochę nawet zostało. Wszystko naprawdę na wielki plus! Na 100% jeszcze tam zawitamy. Gratulujemy lokalu, obsługi no i KUCHARZA! Tak dobrze zjadłem chyba tylko w restauracji „Gruzińskie Chaczapuri” we Wrocławiu. Tak ktoś chce zjeść tanio polecam de grasso na pl. wolności, smacznie i tanio. Ale nie ten klimat. Chcąc zjeść w lokalu na poziomie należy liczyć się z kosztami innymi jak w fast food :P aha, rachunek dostaliśmy na 76zł, zapłaciliśmy 80 i oddaliliśmy się w swoją stronę. POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytacz Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.07.09, 20:18 Napiwek o rozsądnej wysokości, czyli 10 % z 76 zł, to jest ok. 8 zł. Nie dała Pani zarobić kelnerom :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.polsl.pl 31.07.09, 21:46 Literówka, Pan ;-) Posta niechcący zacząłem jako Pani (literówka) ;-) Może rozsądne jest 10%, ja jednak zawsze zaokrąglam. Bez znaczenia czy to Da Grasso, tukan czy Restauracja. To i tak lepiej jak Ci co liczą jak w spożywczaku :P pozdrawiam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamaj Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.nott.cable.ntl.com 10.09.09, 21:26 Jedliscie zupy z tego co rozumiem ale nie do konca pamietacie jakie ...W surowkach bylo cos tam ale nie wiecie co..Ni to burak ni karczoch zapewne,ale warzywo...Kurczak byl w duzych kawalkach i sie Wam podobalo...Dobra recenzja kulinarna.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :> Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.polsl.pl 11.09.09, 18:19 A czy ja Łosiu pisałem ze jestem recenzentem kulinarnym? Byłem, pojadłem było sympatycznie :D A Ty zamiast szukać dziury w całym idź sprawdzić lub zamilcz! Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności 22.01.10, 21:04 O to chodzi, żeby smacznie zjeść i żeby było fajnie. Nie trzeba być recenzentem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miron Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.bigserwis.pl 23.01.10, 02:18 W kilku knajpach już w życiu jadłem, w tych lepszych i tych gorszych ale brazylijska w Zabrzu mnie odstraszyła ceną menu do wystroju i jakości obsługi. Fakt, że byłem raz i wyszedłem nim doczekałem się obsługi, ale...patrząc na ceny w karcie, uznałem, że skoro mam zapłacić takie kwoty to mogę oczekiwać wyższego standardu...a tego w tej restauracji nie było. Tylko błagam, nie piszcie, że ceny są celowo wyższe, wiem co mówię:) ps. Jeśli chodzi o jedzenie w Zabrzu, (nie tylko pizze) to już naprawdę polecam słabo wietrzone "Sorrento":)Dobre jedzenie i przystępne ceny plus dobra obsługa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssss Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.01.10, 20:10 Ale mikrowele to mają tam niezłe. Przydałby się kucharz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.jota.za.digi.pl 04.02.10, 10:11 Kolego, musiałeś tam pracować bo wiesz jakie mają mikrowele, a z pozycji gościa do kuchni nie idzie zaglądnąć. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.zabrze.net.pl 04.02.10, 15:40 a co to jest "mikrowele" ? Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności 27.01.10, 22:10 Dobra, bezkompromisowa i niereklamowa wypowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.jota.za.digi.pl 04.02.10, 10:18 Chyba dawno byłeś w Brazylijskiej? Ceny są bardzo niskie bo już za 15 zł idzie zjeść i to dobrze. Kelnerzy są wystarczający i dostatecznie mili.Czy "SORRENTO" odczuwa spadek sprzedaży że starasz się robić im reklamę? Życz A TOBIE BĘDZIE ŻYCZONE - pamiętaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabrzanin Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.02.10, 20:16 Ciekawe czy to piszą klienci tych dwóch restauracji czy ich pracownicy???? Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności 12.02.10, 20:36 Może to jednak klienci? Mam nadzieję... Bo forum powinno być konsumenckie, a nie reklamowe Odpowiedz Link Zgłoś
z_rokitnicy Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności 14.02.10, 20:19 Znajomi nie mogą się nachwalić jakości dań i atmosfery z Klasyki. Ale tam chyba ceny są zaporowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.10, 12:54 Też tam bywałem, nawet bardzo często, faktycznie jest pięknie, dużo ciężkiej pracy włożono w uruchomienie tej restauracji - a o taką opinię walczyli na początku ludzie którym bardzo na tym zależało. Ale brazylijska też nie była najgorsza. Bądźmy wyrozumiali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: nowa restauracja róg de Gaulle'a i Wolności IP: *.stk.vectranet.pl 12.06.10, 13:51 Podobno nie ma juz ,,Brazylijskiej'' a jest ,,Tradycja''...czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś