Dodaj do ulubionych

Praca w UM Zabrze

IP: 83.238.174.* 05.09.09, 22:51
Czy ktoś z Was orientuje się w jaki sposób wygląda rekrutacja do UM?
Czy te konkursy są faktycznie prawdziwym naborem, czy to tylko
fikcja, bo kandydat jest już dawno znany???
Mieszkam w jednym ze śląskich miast i właśnie nie wiem, czy warto
jest się tam w ogóle fatygować z dokumentami aplikacyjnymi...
Obserwuj wątek
    • Gość: koń polski Re: Praca w UM Zabrze IP: *.stk.vectranet.pl 05.09.09, 22:55
      Koń by sie uśmiał. To są jeszcze tacy, co to wierzą w uczciwość urzędników.
      • Gość: Melania Re: Praca w UM Zabrze IP: 83.238.174.* 06.09.09, 00:21
        No właśnie mam wątpliwości :)
    • Gość: Ola Re: Praca w UM Zabrze IP: *.stk.vectranet.pl 06.09.09, 08:43
      Nie wiem czym się sugerują,zupełnie nie mam pojęcia...składałam
      kiedyś dokumenty na pewne stanowisko,mam wykształcenie wyższe
      magistersie,doświadczenie...a nawet nie zaprosili mnie na
      rozmowę.Potem się dowiedziałam od znajomej która pracuje w innym
      dziale,że na to mniejsce wybrali pana który nie miał wykształcenia
      ale miał u nich staż.
      • Gość: Amstel Re: Praca w UM Zabrze IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.09, 09:31
        Znaczy rozdawal ulotki skutecznych?
        • Gość: lapis Re: Praca w UM Zabrze IP: *.stk.vectranet.pl 06.09.09, 10:51
          ... albo był synem nauczycielki, jednej z licznych koleżanek Jej Mości Królowej tego ula?
          • Gość: Melania Re: Praca w UM Zabrze IP: 83.238.174.* 06.09.09, 12:00
            Też składałam dokumenty w UM w Bytomiu, sytuacja była podobna jak z
            tym opisywanym stażystą. Od tej pory jakoś nie do końca wierzę, że
            pracę w urzędzie może dostać każdy :(
            A, jeszcze jedno.. Takie rekrutacje, takie wymagania, a taka psia
            kasa!
      • Gość: pracodawca Re: Praca w UM Zabrze IP: 94.254.206.* 06.09.09, 16:38
        to chyba normalne że wybrali stażyste.

jakbym miał wybierać czy zatrudnić stażyste który pracuje na tym stanowisku od
        roku, czy jakiegoś świeżaka i na nowo go wszystkiego uczyć, to wolę stażyste,
        nawet jeśli nie ma wykształcenia to je sobie zrobi, co za problem.
    • Gość: Siesta Re: Praca w UM Zabrze IP: *.dip.t-dialin.net 06.09.09, 12:15
      niedawno dowiedzialem sie ze znajoma pracuje w UM..opadla mi szczeka
      bo okazalo sie ze ma znajomkow i ja przyjeli bez problemu..a co
      najwaziejsze bez konkursu...no chyba ze "skakala" prywatnie.
      • Gość: Melania Re: Praca w UM Zabrze IP: 83.238.174.* 06.09.09, 14:37
        Coraz bardziej widzę, że zawożenie tam swoich dokumentów mija się z
        celem...
        • Gość: nieskuteczny Re: Praca w UM Zabrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 15:49
          Wkrotce wybory wiec jest szansa na zalapanie sie do sztabu i jakis etat. Czesc
          naczelnikow (nauczyciele i dziennikarze), pracownikow GTV i zabytkowej kopalni -
          laczy nie tylko pochodzenie z Konczyc (czy tez wiezy rodzinne), ale rowniez
          obecnosc w sztabie...prosze, niektorzy prawie pelna kadencje popracowali. Takze
          na pewno warto. Normalna dorga, wiedzie przez staze po probe trafienia w wolne
          miejsce, kilka lat nabierania dswiadczenia i moze (jak sie okazesz przydatny dla
          swego naczelnika) bedziesz mogl spokojnie odwalac karte przez 8h dziennie za 2k
          brutto.
          • Gość: będę pracowała Re: Praca w UM Zabrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 16:22
            Warto pracować w Urzędzie Miejskim w Zabrzu i jest o co walczyć. Od
            sąsiadki córkę przyjęli do przedszkola a moją nie ? Sytuacja
            rodzinna taka sama ale sąsiadka pracuje w Urzędzie Miejskim a ja
            nie. Widać że praca w Urzędzie daje jeszcze dodatkowe przywileje.
            Może i mnie tam wciągnie. Budżetówka podniosła sobie zarobki
            (podatki idą w górę) a ja pracuję w średniej firmie w Zabrzu, nie
            mam ciepłej posadki tylko muszę się ciężko narobić i niestety
            zarobki spadły dość drastycznie, Ze względu na kryzys szykują się w
            przyszłym roku grupowe zwolnienia a w urzędzie nie. Chcesz być
            nadludziem to pracuj w UM.
            • Gość: urzędniczka Re: Praca w UM Zabrze IP: *.stk.vectranet.pl 06.09.09, 18:34
              Trzeba się było uczyć!
              • Gość: inż Re: Praca w UM Zabrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 20:00
                No właśnie !
                Jak by się pani urzędniczka uczyła to by nie musiała oślica
                przyjmować się do urzędu po znajomości.
                • Gość: 123 Re: Praca w UM Zabrze IP: 77.252.87.* 06.09.09, 20:38
                  ELANIO . dAJ SOBIE SPOKÓJ. tEN URZĄD JEST SKORUMPOWANY. pRZYJMUJĄ TYLKO PO
                  ZNAJOMOŚCI LUB ROBIĄ FIKCYJNE NABORY. ZOBACZYSZ NABÓR NA NACZELNIKA WYDZ.
                  INFLASTRUKTURY KOMUNALNEJ. MOGĘ SIE ZAŁOŻYĆ ŻE BĘDZIE TEN CO TERAZ JEST P.O. BO
                  TO ZNAJOMEK P. WEBER.
                  • Gość: donos Re: Praca w UM Zabrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 20:45
                    Jan Sz. naczelnik wydziału promocji został wybrany w konkursie :DDD nie ma nic
                    do rzeczy ze w workach i w szkole w Kończycach siedział z Mańką
                    • Gość: donos 2 Re: Praca w UM Zabrze IP: *.stk.vectranet.pl 06.09.09, 21:55
                      Jan Sz.konus 1,50 w kapeluszu spoko miesci sie w biodegradowalnym
                      woreczku chowajac sie przed organami scigania az do przedawnienia.
                  • Gość: zdołowana Re: Praca w UM Zabrze IP: 94.254.130.* 08.09.09, 19:47
                    Sekretarz miasta nie powinien podejmować decyzji personalnych, zwłaszcza taka
                    ciemna eminencja jak pani Weber
                    • Gość: Rarka Re: Praca w UM Zabrze IP: *.stk.vectranet.pl 08.09.09, 19:56
                      Ciemna bo... ciemna, czy ciemna bo... podejrzany typ?
                      • Gość: internauta Re: Praca w UM Zabrze IP: 188.33.56.* 09.09.09, 15:51
                        Zabrzem rządzi piąty garnitur straży miejskiej z czasów słusznie minionych
                  • Gość: aa Re: Praca w UM Zabrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.09, 11:55
                    tak, całe rodziny tam siedzą , córki , synowe, synowie otwieraja
                    działalnośći gospodarcze i wygrywają przetargi na ocieplanie bloków,
                    remontują mieszkania swoim dzieciom w godzinach pracy, KOLESIOSTWO
                    tak jak w naszym rządzie.... i nie są to ludzie wykształceni ...
              • Gość: stażysta Re: Praca w UM Zabrze IP: 83.230.14.* 30.09.09, 13:50
                No własnie ja się uczyłem, idac na staz do UM w zabrzu byłem na
                ostatnim roku studiów magisterskich. Troche sie zdziwiłem jak się
                dowiedziałam,że z mojego wydziału prawie nikt poza naczelnikiem nie
                ma wyzszego wykształcenia:) fakt,że kilka osób(bardzo młodziutkich)
                było na studiach ale dopiero na pierwszym, drugim roku a pracę
                rozpoczęli tóż po maturze, bez wykształcenia, doświadczenia i bez
                stażu! Minął rok staz sie skończył, mi podziekowali bo akurat
                żadnych konkursów nie bylo i tak się zakończyła moja kariera w UM.
                Za ok kilka tygodni pojawiła sie jakas nowa osoba w wydziale, bez
                konkursu, bo niby na stsnowisko pomocnicze! dzis ta osoba jest juz
                urzednikiem!!!
                • Gość: stazysta Re: Praca w UM Zabrze IP: 83.230.14.* 30.09.09, 13:55
                  sorrki za błąd "tuż po maturze"
    • Gość: xxx Re: Praca w UM Zabrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 21:51
      jak ładna dziolszka to powinni przyjąć :) w końcu to obsługa
      klienta :)
      • Gość: Melania Re: Praca w UM Zabrze IP: 83.238.174.* 07.09.09, 22:20
        zawiozłam jednak dokumenty. dam znać jak sprawa się toczy :)
        • Gość: Kati Re: Praca w UM Zabrze IP: 193.43.77.* 08.09.09, 13:13
          Też bym tam chciała pracować.... moje marzenie mieć pracę która sprawia
          przyjemność no kasę jak należy ...
          • Gość: Melania Re: Praca w UM Zabrze IP: 83.238.174.* 08.09.09, 13:22
            To przejrzyj oferty i złóż dokumenty. Może akurat :) Chociaż po tym,
            co tutaj się naczytałam, może być trudno...
            • Gość: zakwalifikowanie Re: Praca w UM Zabrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 19:21
              To nie jest korupcja !
              To jest robienie swoim bliskim dobrych uczynków
              Przecież chodzicie do kościoła i wiecie że trzeba pomagać bliźnim
              • Gość: zwiazkowiec Re: Praca w UM Zabrze IP: *.stk.vectranet.pl 13.09.09, 17:28
                Skoro jak piszecie jest tyle nieprawidlowosci w UM Zabrze to pytam
                sie co robia zwiazki zawodowe a tym temacie?
                • Gość: urwis Re: Praca w UM Zabrze IP: *.stk.vectranet.pl 13.09.09, 18:31
                  Trzęsą dupami, że ich MMS zwolni, i jak tylko można - nadskakują jej, jak to niewolnicy.
                  • Gość: histeryk Re: Praca w UM Zabrze IP: *.ip.netia.com.pl 14.09.09, 12:36
                    zwiazkowcy ha,ha.Przeciez cala czapa zwiazku ma tak cieple
                    posadki,ze nic nie robia.Conajmniej raz w miesiacu haruja na jakichs
                    delegacjach i nie tylko w kraju.
                    • Gość: zazdrosnik Re: Praca w UM Zabrze IP: *.stk.vectranet.pl 14.09.09, 22:08
                      Jaki konkurs trzeba wygrac by stac sie zwiazkowcem?
                      • Gość: urwis Re: Praca w UM Zabrze IP: *.stk.vectranet.pl 14.09.09, 22:56
                        w lizaniu dupy
                        • Gość: pytek Re: Praca w UM Zabrze IP: *.stk.vectranet.pl 15.09.09, 21:48
                          a niby czyjej?
                          • Gość: urwis Re: Praca w UM Zabrze IP: *.stk.vectranet.pl 15.09.09, 23:40
                            a niby pracodawcy
                            • Gość: kabza Re: Praca w UM Zabrze IP: *.ip.netia.com.pl 16.09.09, 10:50
                              phi,phi,transfuzja juz nie grozi.
                              • bagnet3 Re: Praca w UM Zabrze 21.09.09, 21:20
                                o czym wy gadacie
                                • Gość: kamila Re: Praca w UM Zabrze IP: *.stk.vectranet.pl 23.09.09, 16:06
                                  I jak ci poszło, Melanio? Bo ja też się zastanawiam nad złożeniem papierów do UM.
                                  • Gość: Krzyś L. Re: Praca w UM Zabrze IP: *.mironet.pl 24.09.09, 10:40
                                    złożyć można, tylko pytanie czy w kwestionariuszu, który daje UM, w rubrykę: 'do
                                    jakiej partii bądź klubu wyborczego należysz?', wpiszesz: "Skuteczni dla
                                    Zabrza". ewentualnie PiS. mile widziana działalność Twoja lub rodziców w PZPR
                                    oraz w wspólnotach kościelnych.
                                    • Gość: kasia Re: Praca w UM Zabrze IP: *.stk.vectranet.pl 24.09.09, 10:53
                                      Sprawdziłam: na stronie um.zabrze.pl nie ma kwestionariusza, który wymagałby takich danych. Weszłam na ogłoszenie na naczelnika wydziału infrastruktury. Załączony do ogłoszenia kwestionariusz nie ma takiej rubryki. Jest bardzo lakoniczny, podstawowe dane.
    • Gość: sde Re: Praca w UM Zabrze IP: 83.230.14.* 30.09.09, 14:02
      ile ty masz lat kobieto,że w takie rzeczy wierzysz????
      • Gość: carramba Re: Praca w UM Zabrze IP: *.stk.vectranet.pl 30.09.09, 21:06
        Co tak narzekacie.W Myslowicach to dopiero jazda.Ponoc prezydent
        Osyra zwalnia wszystkich niewygodnych radnych z pracy.
    • Gość: deszcz Re: Praca w UM Zabrze IP: *.stk.vectranet.pl 30.09.09, 22:08
      jak radni są pracownikami prezydenta to dlaczego ma ich nie zwalniać? w Zabrzu też jest paru takich (pośrednio), więc jakby co swoimi mackami prezydentka mogłaby takiego podskakującego pracownika skasować. ale trzyma ich za ryło, więc posłuszne jej są jak mało kto. a że farsa to a nie wypełnianie ustawowej roli radnego to już inna sprawa.
    • Gość: dac Re: Praca w UM Zabrze IP: 83.230.14.* 30.09.09, 23:37
      PRACA W UM W ZABRZU: 99%-znajomości 1%-szczęście, przypadek. Ten
      urząd to prawie jedna wielka rodzina i nie chętni są brać ludzi z
      zewnatrz!
      • Gość: urzędnik Re: Praca w UM Zabrze IP: 89.108.201.* 01.10.09, 20:03
        jedna wielka rodzina...z Kończyc
        • Gość: gosc Re: Praca w UM Zabrze IP: 83.230.14.* 01.10.09, 22:28
          widzę,że nie obca Ci sytuacja w urzędzie:)
          • Gość: swojak/ Re: Praca w UM Zabrze IP: *.stk.vectranet.pl 02.10.09, 22:21
            czyli"Rodzina na swoim'
            • Gość: urzędnik Re: Praca w UM Zabrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.09, 15:58
              u mnie w wydziale to koleżanka z klasy od Tomka, naczelnik Jaś to wiadomo, że
              nauczycielem był w kończyckiej szkole i w workach zaangażowany siedział. no a ja
              sam ze Skutecznymi mocno współpracowałem, żeby też na jakiś etacik się załapać.
              tak dobrze poszło, że teraz na dwóch budżetowych siedzę i zarabiam podwójnie,
              czasem nawet potrójnie bo różne rzeczy mi dodatkowo zlecają. taki sympatyczny
              "wolontariat"
              • Gość: nierób Re: Praca w UM Zabrze IP: *.stk.vectranet.pl 03.10.09, 21:51
                znalazla by sie jakas dobra fucha dla mnie? najlepiej odpowiadalaby
                mi funkcja skutecznego zwiazkowca(moglbym nawet otwierac drzwi do
                windy,ale tylko szefowej-bo rzadko jest w urzedzie w godzinach
                pracy).
                • Gość: Melania Re: Praca w UM Zabrze IP: 83.238.174.* 05.10.09, 16:56
                  Złożyłam tę aplikację, a dzisiaj byłam na rozmowie kwalifikacyjnej.
                  Wrażenia niby pozytywne, ale i tak widać było, że ten nabór, to
                  czysta formalność. Wyników jeszcze nie ma, a już wiadomo kto wygrał!
                  • Gość: aa Re: Praca w UM Zabrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.09, 12:01
                    pewnie wygra osoba spokrewniona w taki czy inny sposób z kims z UM,
                    ja startowałam , i dziękuję pytania na teście z fizyki , jak na
                    Uniwersytecie, na co młodszemu referentowi taka wiedza, co robią
                    referenci i st.ref?? - miałam tylko przyjmować papierki od klienta a
                    tu zadania matematyczno - fizyczne na teście???? co za trauma i za
                    taką kasę???
                    • Gość: gosc Re: Praca w UM Zabrze IP: 83.230.14.* 15.10.09, 14:26

Ciekawa jestem czy koleżanka Melania dostała się do UM w Zabrzu????
    • Gość: SLAZAK Re: Praca w UM Zabrze IP: *.zabrze.vectranet.pl 17.06.13, 19:22
      CHYBA NIKT NIE JEST TAK NAIWNY I NIE WIERZY ZE W ZABRZU DOSTAJE SIE PRACE W URZEDZIE MIEJSKIM W WYNIKU UCZCIWEGO KONKURSU NEPOTYZM ZNAJOMI ORAZ AGITATORZY WYBORCZY PANI PREZYDENT GLOWNIE EMERYTOWANI NAUCZYCIELE I ICH RODZINY I DUZO Z NICH TO MIESZKANCY KONCZYC STAD TAKI FENOMEN KIEDYS GDY ZABRZE LICZYLO 203 TYSIACE MIESZKANCOW BYL 1 URZAD MIEJSKI TERAZ GDY JEST 176 TYSIECY MIESZKANCOW MAMY 4 URZEDY MIEJSKIE WSTYD AROGANCJA ILE JESZCZE STANOWISK ZOSTANIE WYMYSLONYCH DLA TAK ZWANYCH ZASLUZONYCH PROSZE POZDROWIC PANIA W.N
      • Gość: tyśka Re: Praca w UM Zabrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.13, 23:19
        Nooo...... powiem Ci że wierzyłam ale już się wyleczyłam.
    • Gość: tyśka Re: Praca w UM Zabrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.13, 23:17
      Kiedyś szłam sobie na test do UM i stałam sobie przy windzie. Zadowolona, obryta z ustaw. Obok przy windzie stała Pani (pracownica UM) w rękach mnóstwo papierów, aż wysypywały się jej z rąk. Po schodach rończym skokiem biegła druga Pani i do tej przy windzie mówi - "Słyszałam że masz nowego pracownika?!", a jej koleżanka w popłochu obejrzała się dookoła siebie, z miną trochę przestraszoną (chyba mnie nie zauważyły hihi) i odpowiada "noooo...... ale Ciiiiii....bo dziś test jest!". No i wyobraźcie sobie z jakim nastawieniem poszłam sobie na ten test. W sumie strata czasu. Tak prawdę mówiąc na testach byłam 9-ciu, na rozmowie 1. I ta rozmowa utwierdziła mnie w fakcie że tylko znajomości pomagają w zdobyciu pracy w UM, nic więcej! Przekonałam się na własnej skórze.
      • Gość: pytajnik Re: Praca w UM Zabrze IP: *.zabrze.vectranet.pl 25.07.13, 22:07
        Czy Raport NIK-u podający,iż w kontrolowanych jednostkach samorządowych połowa urzędników jest zatrudnianych bez konkursów dotyczy także Zabrza?
    • Gość: Bartosz Re: Praca w UM Zabrze IP: *.ingbank.pl 21.08.13, 14:56
      Czy naprawdę warto ubiegać się o niesamowicie nudną pracę za 1500 netto, próbując przebić mur nepotyzmu?
      • Gość: rekruter Re: Praca w UM Zabrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.14, 09:55
        w zabrzu rekrutujemy skutecznie
        • Gość: mms Re: Praca w UM Zabrze IP: *.zabrze.vectranet.pl 23.03.14, 19:44
          dobrze mieć wyrok i jednoliterowe nazwisko lub być osobą,którą jest zainteresowane cba
          • Gość: matoł Re: Praca w UM Zabrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.14, 20:12
            Wybudujem kolejny urzont i bydom zaś etaty dla nieskutecznych
            • Gość: makbet I Re: Praca w UM Zabrze IP: *.zabrze.vectranet.pl 12.06.15, 22:05
              Zabrze

Małgorzata Mańka-Szulik zatrudnia czterech doradców, w tym dwie osoby na pełny etat, jedną na 3/4 etatu i jedną na 1/2 etatu. Krystyna Kurowska odpowiada za prowadzenie lokalnej polityki energetycznej, Barbara Twardosz-Michniewska za prowadzenie prac związanych z uzgadnianiem dokumentacji projektowej w imieniu zarządcy pasa drogowego, Wojciech Skrzypek odpowiada za strategię rozwoju miasta, a Andrzej Pawłowski za sprawy związane z restrukturyzacją finansową spółki Górnik Zabrze. Średnia miesięczna pensja doradcy wynosi 5.625,00 zł brutto.

Prezydent ma czterech pełnomocników. Katarzyna Ciołecka, naczelnik wydziału organizacyjnego, jest pełnomocnikiem ds. ISO. Grzegorz Janecki, główny inżynier miasta, jest też głównym specjalistą kierującym Biurem Głównego Inżyniera Miasta, Rafał Kobos, naczelnik biura ds. inwestorów, jest pełnomocnikiem ds. inwestorów, a Lech Wójcik jest pełnomocnikiem ds. ochrony informacji niejawnych. Średnia miesięczna pensja pełnomocnika wynosi 5.698,00 zł brutto.

Cały tekst: katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,18104974,Wszyscy_ludzie_prezydentow__Zarobki_doradcow_i_pelnomocnikow.html#ixzz3cscujpwT
              czy o pełnomocniku ds.uzaleznień zapomniano celowo,czy stawka nieodpowiednia ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka