katolik 17.01.06, 01:19 Szukam osób, które testowały na sobie ortosoczewki (te "ugniatające" oko w trakcie snu). I specjalisty w Warszawie. Dziękuję z góry za pomoc:))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martusia.t Re: ortosoczewki 01.02.06, 15:57 Witam, tez jestem zaiteresowana tym tematem!!! :-) Mam pytanie gdzie w ogole sa wykonywane komputerowe badania rogowki i same soczewki. Prosze o jakiekolwiek namiary ( w jakich klinikach, miastach). Z gory dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eleonorka2 Re: ortosoczewki 10.05.06, 15:32 Może ktos się wypowie kto używa ortosoczewek czy rzeczywiscie działaja. Odpowiedz Link Zgłoś
mgg555 Re: ortosoczewki 31.07.06, 13:53 Witam Ortosoczewki można dostać w klinice we Wrocławiu(Eyecenter bodajże) i w Gdańsku. Próbowałam dowiedzieć się czy Warszawe mozna odwiedzic w tej sprawie ale niestety nic na ten temat nie znalazlam wiec raczej w grę wchodzą tylko te dwa miasta. Ortosoczewek nie uzywam (interesowalam sie tym jednak oba te mista sa zbyt daleko jak na koniecznosc regularnych wizyt kontrolnych) ale czytalam na forach ze bardzo dobrze sie sprawdzaja (wade potrafia zredukowac nawet do zera) niestety nie sa to efekty trwale, nie mozna przestac nosic ortosoczewek (choc z czasem robi sie to coraz rzadziej) a jest to pewien wydatek... Byc moze dla pewnych osob wcale niewielki ale jednak (ponad 2000) Odpowiedz Link Zgłoś