Dodaj do ulubionych

Ból oczu.

13.10.16, 15:02
Witam. Jakie choroby moga powodowac bole oczu i swiatlowstret?wykluczajac bezposrednio okulistyczne bo badania wszystkie ok. Od roku non stop ból oczu,uczucie ciała obcego w oku,efekt halo, teczowe koła wokół źródeł światła (jaskra wykluczona)męty ciała szklistego pogorszone widzenie, drgania/migotanie obrazu non stop najbardziej jak jest jasno na zewnatrz a patrze z okna, złe samopoczucie, nerwowość, drżenie mięśni brzucha,osłabienie. Mam 20 lat. Prosze o porade jakie badania zrobic. Albo jakie choroby wywołuja takie objawy?
Obserwuj wątek
    • Gość: abxxxbb Re: Ból oczu. IP: *.dynamic.mm.pl 14.10.16, 17:07
      Mam dokładnie takie same objawy od 8 miesięcy i tez nie mogę znaleźć przyczyny. Badania okulistyczne nie potwierdzają jaskry. Mnie do tego codziennie boli głowa głównie w godzinach popołudniowych aż do wieczora. Tez mam 20 lat . Nie wiem co jeszcze powinienem zbadać żeby znaleźć przyczynę tych dolegliwości
      • xxcainx Re: Ból oczu. 14.10.16, 17:11
        Ja do tego mam lekki wytrzeszcz oczu. Czassmi jak podejde do lustra to mam wzrok jak przerazony. Jakbym nie mogl zapanowac nad powieka gorna i sie odchyla do tylu. Do tego mam polipy zatok szczekowych ale to nie od tego raczej. Moze tarczyca?
        • Gość: abxxxbb Re: Ból oczu. IP: *.dynamic.mm.pl 14.10.16, 17:16
          Mnie badało chyba 4 laryngologów i miałem robione rtg ( zatoki czyste) Hormony tarczycy badałem i też wszystkie w normie. Powieka odchyla sie do dołu tzn opada?
          • Gość: nitka Re: Ból oczu. IP: *.dynamic-ra-08.vectranet.pl 14.10.16, 18:26
            też mam takie objawy oczu :( tomografia głowy ok, badania okulistyczne robione dwa razy ok
            W tej chwili badania tarczycy ok.
        • Gość: abxxxbbb Re: Ból oczu. IP: *.lantech.com.pl 28.02.17, 19:02
          Jak objawy na dzień dzisiejszy ? Utrzymują się dalej czy ustąpiły ? jest jakaś diagnoza ?
    • iglastka Re: Ból oczu. 21.03.17, 20:30
      Ja bym poszła do neurologa z takimi objawami. I zrobiłabym badania w kierunku boreliozy, u koleżanki podobne objawy okazały się neuroboreliozą... Nie życzę nikomu tej choroby.
      • Gość: abxxxbbb Re: Ból oczu. IP: *.lantech.com.pl 10.04.17, 17:49
        Podobne objawy to znaczy jakie ? Pozy tymi opisanymi we wcześniejszych komentarzach jeszcze jakieś ogólnoustrojowe ? Napisz proszę jeśli możesz ....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka