Dodaj do ulubionych

Terapia laserem 2RT

IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.18, 13:43
Witam. Mam zwyrodnienie plamki żółtej oka. Ostatnio znalazłam informacje o terapii laserem 2RT W Warszawie. Czy ktoś mogłaby udzielić mi informacji na ten temat? Czy są efekty? Bardzo proszę o odpowiedź...
Obserwuj wątek
    • Gość: Ariadna Re: Terapia laserem 2RT IP: *.static.chello.pl 03.09.18, 19:46
      Moja mama robiła ten laser własnie w Warszawie w Instytucie Oka ponad rok temu, bo oni mają największe i najdłuższe w PL doświadczenie z tą terapią. W jednym oku zmiany cofnęły się całkowicie bo w tym oku to był dopiero co początek choroby, a w drugim oku nie cofneły się całkowicie, ale choroba nie rozwija się już dalej. Byłyśmy z mamą na kontroli już dwa razy od tego czasu i wszystko jest ok. Na stronie instytutu oka jest wszystko opisane bardzo szczegółowo. Aha, i taki laser w ogóle nie boli. Po 5 minutach mama wyszła z gabinetu i wróciłyśmy do domu :)
    • dgffx Re: Terapia laserem 2RT 24.12.18, 11:02
      Mój tata robił laser 2RT w Łodzi w Salvemedica w oko w postaci suchej. Na badaniu kontrolnym poprawiło się widzenie o 2 rządki, druzy zmniejszyły się, a w oku z postacią wysiękową nieznacznie zmniejszyła się ilość płynu (chociaż nie było wcześniej poprawy po kilkunastu zastrzykach). Bardzo polecam Panią dr Agnieszkę Waliszek-Iwanicką - ma ogromne doświadczenie w laseroterapii i uratowała wzrok wielu naszym znajomym. Jak najbardziej polecam leczenie laserem 2RT. Polecam poczytać na stronie www.zwyrodnienieplamki.pl
      • andi.11111 Re: Terapia laserem 2RT 10.06.21, 17:08
        Pani doktor Waliszek jest wysokokompetentnym lekarką,o dużej empatii.
    • irena.koz12 Re: Terapia laserem 2RT 02.01.19, 11:22
      Ja też robiłam Laser 2RT u Pani dr Agnieszki Waliszek-Iwanickiej w Salvemedica w Łodzi. Byłam na kontroli 3 razy. Poprawiło mi się widzenie i druzy zmniejszyły się. Długo zastanawiałam się nad zrobieniem lasera, ale teraz nie żałuję. Dziękuję Pani doktor za fachową opiekę. Inni okuliści mówili, że nic nie da się zrobić, poza braniem luteiny. W tym roku zrobię laser na drugie oko. Od innych pacjentów wiem, że im też laser pomógł.
      • lilianamagda1 Re: Terapia laserem 2RT 12.02.19, 21:48
        Ja też robiłam zabieg laserem w Instytucie oka w Warszawie, ale nic nie pomogło, byłam na kontroli po 4 miesiącach. Dziwi mnie, że komuś pomogło, ponieważ znam wiele osób im też nic nie pomogło. Lekarz, do którego chodzę w Katowicach też twierdzi, że ten laser nie pomaga, wielu jego pacjentów wykonało ten kosztowny zabieg w akcie desperacji i ani jednemu nie pomogło. Więc trudno mi wierzyć, że komukolwiek pomaga.
    • mariola1959 Re: Terapia laserem 2RT 23.06.19, 19:09
      Witam. Jestem już 3 miesiące po zabiegu laserem 2rt zażywam Maculoft Vitroft i krople Yelox i nie ma żadnej poprawy jak długo muszę czekać na poprawę pozdrawiam forumowiczów Mariola
    • mariola1959 Re: Terapia laserem 2RT 23.06.19, 19:11
      Witam. Jestem 3 miesiące po zabiegu laserem 2rt zażywam Maculoft, Vitroft i krople Yelox jak długo muszę czekać na jakąkolwiek poprawę której do tej pory nie ma pozdrawiam forumowiczów Mariola
    • 1cbf1 Re: Terapia laserem 2RT 26.06.19, 18:05
      Jestem po zabiegu laserem 2rt - 15.06.2019. Czy są osoby którym laser pomógł/zaszkodził? Mam na razie wstępną postać AMD, powstają druzdy w jednym oku.
      • Gość: iza1237 Re: Terapia laserem 2RT IP: *.blokowe.pl 23.08.19, 09:20
        podbijam pytanie,napisz czy po dwóch miesiącach jest poprawa
        • 1cbf1 Re: Terapia laserem 2RT 26.08.19, 16:08
          Wydaje mi się, że jest lepiej ale to może być wpływ zmiany diety na bardziej "przyjazną oczom" (antyoksydanty + suplementacja) , szkła korekcyjne z redukcja światła niebieskiego i przeciwsłoneczne polaryzacyjne, zdecydowanie mniej patrzenia w telefon. Na wizytę kontrolną wybieram się za 2 miesiące wiec ciekawe czy OCT to potwierdzi. A Tobie pomógł ten zabieg?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka