Dodaj do ulubionych

domofony...

18.12.05, 14:07
Witam.Czy działają u Was domofony?? u mnie kilka dni temu działał a teraz
milczy..
Obserwuj wątek
    • skafanderek Re: domofony... 18.12.05, 18:27
      U mnie (blok F) przynajmniej przy drzwiach do budynku działa...
      • izabell83 Re: domofony... 18.12.05, 18:56
        a u mnie ani przy drzwiach do budynku ani przy furtce nie działa...a jesce
        kilka dni temu było ok. poprostu super...
        • skafanderek Re: domofony... 27.12.05, 11:27
          U mnie już nie działa... tydzien po naprawie... po prostu rewelacja.
          • skafanderek Re: domofony... 28.12.05, 14:24
            Dzisiaj dzwoniłem ponownie do Bemowo Park i nie wiem z kim rozmawiałem, ale
            osoba była bardzo mało kulturalna, oszczędzę cytowania wypowiedzi ale skończyła
            stwierdzeniem "jak se sam pan będzie zarządzał osiedlem od lutego, to sobie pan
            zobaczy", po czym rzucił słuchawką.

Dodam, że nie awanturowałem się a jedynie podkreśliłem, że od samego początku
            domofon jest naprawiany, działa dwa dni i znowu się psuje i że proszę aby tym
            razem jednak naprawiono go porządnie bo mam tego dosyć.

Cóż naprawdę mam dość ciągłego proszenia o naprawę w końcu niezbyt
            skomplikowanego urządzenia i nie rozumiem dlaczego domofon, który popsuł się
            jeszcze przed świętami będzie naprawiany po 3 stycznia (wtedy dopiero zgłoszą),
            bo w okresie świątecznym nie będą się tym zajmować, a że do mnie nie można się
            dostać (jak ktoś dzwoni z ulicy nie wie, że domofon nie działa i myśli że nikt
            nie odbiera) to jak widać nikomu nie przeszkadza... (ja rozumiem, że ochrona
            wpuści jak domofon jest popsuty, ale skąd osoba dzwoniąca ma wiedzieć, że jest
            zepsuty..., skoro zachowuje się normalnie a tylko u mnie nic nie słychać??)
    • skafanderek Re: domofony... 13.01.06, 12:47
      ja juz nie moge... u mnie znowu nie dziala domofon... naprawiany byl ostatnio
      miedzy swietami... o ile sie nie myle w tej kwestii rowniez dzialaja normalne
      zasady prawa i chyba domaganie sie wymiany wadliwie dzialajacego systemu jest
      jedynym wyjsciem bo inaczej taka zabawe bedziemy miec non-stop...
      • michalfront Re: domofony... 16.01.06, 12:57
        u mnie działał bez zarzutu, a od nowego roku się zepsuł :(
    • skafanderek Re: domofony... 18.01.06, 16:46
      Dzisiaj dostałem z Bemowo Park numer telefonu osoby podobno odpowiedzialnej za
      naprawe domofonow i furtki p. Jarek Malik: 697 988 819 niestety przynajmniej
      dzisiaj telefonu nie odbierał
    • safjanekt Re: domofony... 18.01.06, 17:48
      U mnie też nie działa. A było wszystko ok. Nawet bez problemu mogłam połączyć
      się z ochroną. Najbardiej jednak wkurza mnie ten rozwalony zamek w furtce.
      Kiedy wkońcu ktoś kompetenty się tym zajmie??? Bez komentarza.
      • izabell83 Re: domofony... 18.01.06, 20:38
        a dzisiaj przy furtce nawet domofon już zniknął chyba że ja znowu zwidy mam...
    • skafanderek A jakby tak PORTIERNIA 25.01.06, 15:53
      Zastanawiam się nad takim rozwiązaniem, aby osoby wchodzące na osiedle dzwoniły
      do ochrony, która dzwoniłaby do mieszkania i dopiero wpuszczała gości na
      osiedle. Czyli pełniła rolę PORTIERNI. Takie rozwiązanie może mieć plusy:

- mamy dość niewygodny system gdzie trzeba numer mieszkania poprzedzać
      dodatkową cyferką, wiele osób ma z tym problemy i nie bardzo potrafi się dostać
      - z większości okien nie widać kto stoi koło furtki i łatwo można zadzwonić,
      powiedzieć, że np. poczta i na pewno ktoś furtkę otworzy
      - jeżeli nie mamy ochoty kogoś przyjąć, to po prostu możemy powiedzieć
      ochronie, żeby nie wpuszczał bo nas "nie ma", natomiast nie da się tego zrobić
      gdy już ktoś do nas zadzowni :)
      • safjanekt Re: A jakby tak PORTIERNIA 25.01.06, 16:52
        Mi się pomysł podoba. Ale watpię czy prejdzie. Myślę, że wtedy nikt obcy nie
        kręciłby się po osiedlu.
      • fioletor Re: A jakby tak PORTIERNIA 25.01.06, 20:21
        > jeżeli nie mamy ochoty kogoś przyjąć, to po prostu możemy powiedzieć
        > ochronie, żeby nie wpuszczał bo nas "nie ma", natomiast nie da się tego
        > zrobić gdy już ktoś do nas zadzowni

Czyli co, sami mamy dawać ochronie przyzwolenie kłamstwo ???
        Pamietajmy, że dając przyzwolenie na takie zachowanie nigdy nie "wychowamy"
        sobie ochrony - dlatego jestem wrogiem takich praktych.
      • fioletor Re: A jakby tak PORTIERNIA 25.01.06, 20:24
        > z większości okien nie widać kto stoi koło furtki i łatwo można zadzwonić,
        > powiedzieć, że np. poczta i na pewno ktoś furtkę otworzy

a poczta jak najbardziej, tylko i wyłacznie przez ochronę - popieram, dobry
        pomysł
        • rogowski25 Re: A jakby tak PORTIERNIA 25.01.06, 21:13
          ochorna mogła by mówić prawdę, czyli że Panstwo Nowak nie rzyczą sobie wizyty
          Państwa przed bramą w dany dzień czy w danej chwili... ;)

niby sami możemy to powiedziec ludziom przed bramką poprzed domofon i bez
          ochrony, ale zona mówi, że to inaczej brzmi ;) w sposób delikatny ochorna da do
          zrozumienia i jednocześnie nie bedzie kłamać że nas nie ma w ;mieszkaniu
          • michalfront Re: A jakby tak PORTIERNIA 26.01.06, 08:50
            hmm - nie do końca chciałbym, żeby ochrona "filtrowała" moich gości
            jak już ktoś przyjeżdża, to zwykle jest umówiony, a jak nawet nie, to też
            przecież nie powiem znajomemu "dzisiaj nie mam ochoty się z tobą widzieć"
            (pzynajmniej gdyby ktoś do mnie puścił taki tekst, to na pewno byłaby to
            ostatnia moja wizyta u niego)

co innego poczta, kurier, pizza itp. - takie osoby powinny wchodzić zawsze za
            pośrednictwem ochrony

zresztą jest to sposób praktykowany na innych osiedlach że ochrona łączy sie z
            lokalem i sprawdza tylko wtedy gdy ktoś idzie z wizytą o dziwnych porach 23
            albo próbuje wejść "z kimś" itd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka