Dodaj do ulubionych

czyt to migrena

IP: 81.189.131.* 16.02.11, 15:54
Witam,

od kilku (moze kilkunastu lat) mam nastepoujacy problem. gdy przychodza cieple miesiace, szczegolnie duszne dni, a ja zbyt intesywnie zyje, wypije pifko, albo uprawiam sport dopada mnie bardzo mocny bol glowy, objawami przypominajacy migrene. Towarzysza mu pulsowanie w glowie, lzawienie, nudnosci. Pomaga chlod, ciemnosc i brak jakichkolwiek bodzcow. Oczywiscie leki przeciwbolowe do tego...czy to migrena czy np. jakies problemy naczyniowe?

gdy mija lato, problem znika....
Obserwuj wątek
    • nessie-jp Re: czyt to migrena 17.02.11, 00:17
      Jeśli łzawienie, to może być ból typu Hortonowskiego.

Ale tak naprawdę to nikt ci nic nie powie, dopóki nie pójdziesz do neurologa i nie dasz się zbadać.

Ból głowy po alkoholu to się kac nazywa ;))))) No ale po sporcie to już poważniejsza sprawa.
      • minniemouse Re: czyt to migrena 17.02.11, 01:14
        Hmm moze bo w cieplym szybciej czlowiek sie odwadnia, slonce dluzej i mocniej swieci ( wywolywacz wzrokowy?) i cieplo rowniez rozszerza naczynia.
        poa tym w lecie jest tendencja do zycia 'zwawiej'
        co moze wiazac sie z wiekszym wycienczeniem.

Objawy moga wskazywac na migrene, klaster, owszem ale moze to byc rowniez 100 innych rzeczy,

jak Nessie slusznie zauwazyla aby cokolwiek powiedziec konkretnie trzeba udac sie lekarza
        proponuje zaczac od lekarza rodzinnego ktory zapewnie skieruje do neurologa.
        sugeruje poprosic do takiego neurologa ktory specjalizeje sie w bolach glowy.

Daj znacz co dalej :)
        I powodzenia.
        acha, mamy watek Poradnie lekarze, - przypiety, moze przydac sie do kogo pojsc..

Minnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka