IP: *.smrw.lodz.pl 04.04.11, 20:08
Przepraszam. Wiem, że Cię zamęczam minnie ale powiedz czy w migrenie podstawnej ból zawsze występuje z tyłu głowy?
Pozdrawiam
meg22
Obserwuj wątek
    • Gość: stef63 Re: Pytanko IP: *.realestate.net.pl 05.04.11, 17:41
      Moją koleżankę bolała głowa z tyłu i dwóch neurologów rozpoznało u niej migrenę szyjną.
      Jeden z nich nawet tydzień temu powiedział jej, że na pewno ma migrenę szyjną i nie trzeba robic tomografii.
      Koleżanka jest w tej dobrej sytuacji, że pomagają jej leki które jej przepisał.
      Jak bierze leki to głową ją nie boli.
      Nie mogła brac flunarizinum, dobrze na nią działa divascan i jeszcze coś, ale nie pamiętam nazwy.
      • minniemouse Re: Pytanko 06.04.11, 03:16
        Wiem, że Cię zamęczam minnie ale powiedz czy w migrenie podstawnej ból zawsze występuje z tyłu głowy?

No wiesz - niekoniecznie:

zobacz tutaj, link w jez ang:
        headaches.about.com/od/migrainediseas1/a/basilar.htm
        headache meeting criteria Migraine without aura begins during the aura or follows aura within 60 minutes

"Bol glowy w/g kryteriow 'Migrena bez aury" zaczynajacy sie podczas aury
        lub postepujacy w ciagu 60 min od pierwszych objawow aury."

migrainetablets.net/migraine/basilar-artery-migraine-symptoms-danger-bam/
        The basilar artery will be found at the head back. The basilar artery migraine headache is a pain on both sides of the head back.

"Migrena podstawna gdzie boli z powodu zwezenia arterii u podstawy glowy, powoduje bol
        z obu stron glowy z tylu glowy"

Ale jak widzisz, w jednym mowia tak a w drugim tak.

"aboutheadaches" wydaje mi sie bardziej "naukowe".

Minnie
        • Gość: meg22 Re: Pytanko IP: *.smrw.lodz.pl 06.04.11, 09:05
          Dzięki minnie. Przepraszam. Pytam bo mam czasami duże wątpliwości. Większość objawów mi się pokrywa z opisem migreny podstawnej jednak ból nie zawsze występuje w okolicy potylicy.
          Jeszcze raz wielkie dzieki
          Pozdrawiam
          meg22

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka