Dodaj do ulubionych

migrena a ura

01.06.12, 12:54
witam
chyba przebilam sama sobie
od piatku mialam 6 x aure oczywscie polaczona z bolem migrenowym
jednego dnia mialam az3 x
nigdy tak czesto nie mialam
mialam migreny a aura zdarzala sie raz na jakis czas
biore frimig
i zapas 6 tabletek poprostu sie wyczerpal i znowu czeka mnie wizyta u neurologa

czy internista przepisze mi frimig wyjatkowo i jednorazowo?
Obserwuj wątek
    • azkk Re: migrena a ura 01.06.12, 13:53
      Mnie rodzinny przepisuje tryptany, wiec internista tez powinien. Strasznie czesto masz aure, bylas z tym u neurologa? Co mówił? Przewlekła aura?
      • minniemouse Re: migrena a ura 02.06.12, 04:23
        nie widze powodow czemu nie mialby - to lek tak typowy w migrenie ze smialo powinien przepisac nie tylko jednorazowo ale na dluzej,
        zwlaszcza ze to dla ciebie nie nowy lek.

przewlekle aury zdarzaja sie np w migrenie podstawnej ale na wszelki wypadek moze warto zrobic rezonans,
        szczegolnie jak nigdy sie nie mialo.

Minnie
        • spejsik2 Re: migrena a ura 06.06.12, 10:48
          nie wiem czemu mam tak czesto
          musze znowu wybrac sie neurologa!

za to mam teraz aury bez bolu! mial ktos tak?

dziekuje za odpowiedzi
        • spejsik2 Re: migrena a ura 06.06.12, 10:52
          rezonans glowy mialam
          i EEG
    • azkk Re: migrena a ura 06.06.12, 13:43
      Ja przed ciążą miałam typowe aury z ubytkiem w polu widzenia, oczywiście zdarzały się aury bez bólu, po porodzie wszystko sie zmieniło, bo pojawily sie migreny menstruacyjne, czasami az do owulacji ;/ Typowie aury juz nie mam, za to błyski, plamki to bardzo często, nie zawsze jednak z bólem.
      • Gość: mala Re: migrena a ura IP: 8.30.2.* 24.06.12, 03:20
        ja tez mam migreny z aura, cale szczescie rzadko, w 2011 roku 2 razy, w 2010 zero, w 2009 raz, w tym roku raz, i pojawila sie po silnym dlugotrwalym stresie, z moich obesrwacji wynika, ze aura pojawia sie po zjedzeniu slonych paluszkow, czy chipsow, dodatkowo biore codziennie magnez, i wydaje mi sie ze pomaga, bylam oczywiscie u neurologa, mialam rezeonsns glowy i rezonanas angionogiczy czy cos takiego, wszystko ok, a jeszcze jedna obserwacja, ostatnio jak pojawila sie aura wzrokowa to szybko zaparzylam melise z mieta, wypilam i co dziwne aura odeszla od razu, nie wiem czy to zbieg okolicznosci czy dziala, nastepnym razem tez wyprobuje wypic melise z mieta i zobacze czy pomoze, pozdrawiam
    • Gość: Mariola Trzcina Re: migrena a ura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.12, 21:32
      A próbowałaś kiedyś aromaterapii? Ja ze swoimi migrenami zaczęłam sobie lepiej radzić odkąd stosuję aromaterapię. Nie ukrywam, że mam już dość tych tabletek. Zamiast tego działam tym: www.drbeta.pl/olejek-lawendowy-p94/?osCsid=efe025144171c256a47f9a13162e74c4/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka