24.04.14, 20:27
Witam... dzis meczy mnie migrena... :/ nawet nie pytajcie jak pisze, ledwo na oczy widze ale musze sie poradzic :/ pierwszy raz dzis wzielam tryptan.. tylko cwiartke :/ troche sie balam przyznam.. no i po 30 minutach zwymiotowalam strasznie mnie zmulilo nie wuem czy od migreny czy leku..moje pytanie czy jest mozliwosc ze ten lek sie jednak przyjal czy nie ma co liczyc na cud :(?
Obserwuj wątek
    • annthonka Re: Witam 24.04.14, 21:54
      Raczej od migreny, niestety :(
      Pół godziny to trochę za szybko, żeby tryptan się wchłonął.

Bierzesz coś przeciwwymiotnego podczas migreny?
      • kimiko90 Re: Witam 25.04.14, 08:17
        Dzis wstalam i dalrj mnie boli ;( juz nie wiem co mam robic ;((( czy moge przyjac kolejny tryptan?? ;( nie wzielam nic przeciwwymiotnego bo nic nie mam ;((
        • maadga Re: Witam 25.04.14, 11:09
          Ćwiartkę jakiej dawki. A poza tym minęło 12h od wzięcia myślę że możesz wziąć, ale ja lekarzem nie jestem. Myślę też że branie mniej niż 50mg mija się z celem. Ale jak powyżej sprawdź ulotkę ewentualnie zapytaj lekarza.
        • nina_4 Re: Witam 25.04.14, 11:35
          maadga ma rację.
          Najmniejsza skuteczna dawka to 50 mg. I można brać po trzech godzinach drugą tabletkę. Po co się męczyć. Szkoda Twojego zdrowia i pieniędzy, bo tryptany są drogie.
          Jeżeli masz wymioty przy migrenie, to są tryptany rozpuszczalne na języku, takie jak Zolmiles albo Maxalt. Tylko są droższe od tych zwykłych.
        • annthonka Re: Witam 25.04.14, 11:51
          Jaki konkretnie tryptan bierzesz (podaj nazwę) i w jakiej dawce go wzięłaś?

Idź do apteki i spróbuj użebrać metoclopramid bez recepty. A jak nie to chociaż aviomarin sobie kup.
          • Gość: meg22 Re: Witam IP: *.smrw.lodz.pl 29.04.14, 16:01
            Zaczęęło się dzisiaj od nudności... Jak u Was?
            • ach_dama_byc_z_kanady Re: Witam 02.05.14, 12:46
              po japonsku :)
              ale da sie zyc.

Minnie
              • kimiko90 Re: Witam 10.05.14, 10:08
                Wtedy wzielam sumigre. Mam sumigre 100 i wzielam cwiartke. Jestem dosc szczupla osoba i przyznam ze boje sie troche brac tych lekow :/ ale dzis mam taka migrene ze zdycham za przeproszeniem wzielam nurofen i nic ja sie chyba nigdy nie naucze ze powinnam tryptan brac odrazu :( czy moge wziac tryptan teraz po leku przeciwbolowym??
                • maadga Re: Witam 10.05.14, 11:29
                  Ja biorę spolpadeine (skład: Paracetamolum, Coffeinum, Codeini phosphas) wraz z tryptanem Cinie dawkę 50mg jednocześnie, dobrze też popić czymś z kofeiną i cukrem (cola, kawa). A ty wzięłaś nurofen substancja czynna to ibuprofen, zadzwoń do apteki, lub lekarza i zapytaj czy te dwa leki można brać łącznie. Jeśli tak to weź minimum 50mg, ja szczupła, ale też zdarza mi się wziąć nawet 100mg jak jest bardzo źle. Jeśli nurofen się wyklucza z tryptanem, zapytaj ile musisz odczekać z tego co się orientuję to ok 4h się wchłania nurofen i potem dopiero weź tryptan. Mimo wszystko powinnaś iść do lekarza i popytać go o te wątpliwości co do dawki i leków dodatkowych.
    • ach_dama_byc_z_kanady Re: Witam 11.05.14, 03:55
      acha... cale forum jest na temat migreny jakbys nie zauwazyla..

Minnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka