Dodaj do ulubionych

Rewelacyjne leczenie

28.09.04, 17:13
"Nie, kochanie, przepraszam. Ale boli mnie głowa". Oto klasyczna wymówka, której najczęściej używają panie, aby uniknąć współżycia. Jeśli jednak cierpisz na ból głowy lub nękają cię powracające migreny, zamiast łykać lekarstwa... zaproś partnerkę do łóżka. Uczeni stwierdzili, że seks łagodzi, a niekiedy nawet znosi całkowicie bóle migrenowe. Orgazm wywołuje bowiem w organiźmie reakcję chemiczną, w wyniku której gwałtownie podnosi się poziom endorfin substancji mornopodobnych, działających jak naturalny środek przeciwbólowy. Brytyjscy lekarze zalecili kilkudziesięciu osobom cierpiącym na migrenę, by czując zbliżający się atak choroby oddali się miłosnym igraszkom. Okazało się, że ponad połowa poddanych takiej "terapii" poczuła się dużo lepiej, a u wielu bóle migrenowe nie wystąpiły.

Referencji nie jestem w stanie podac.
Obserwuj wątek
    • maszar Re: Rewelacyjne leczenie 28.09.04, 18:44
      jeśli nawet nieskuteczny, to z całą pewnością przyjemny sposób terapii...
    • n_nadia Re: Rewelacyjne leczenie 28.09.04, 18:58
      nie pierwszy raz "slysze" takie rady. Owszem na samym poczatku ataku moze to pomoc, bo podczas orgazmu i silnych przezyc w mozgu costam sie wyzwala, co dziala znieczulajaco (niepamietam nazwy:)), ale w czasie trwania ataku... Coz, ostatnia rzecza o jakiej mysle (jezeli w ogole wowczas jestem w stanie myslec) jest seks. Ciezko mi ruszyc reka, kazdy ruch wywoluje mdlosci, wiec o seksie nie ma raczej mowy. Gdyby seks rzeczywiscie tak swietnie pomagal, to mysle, ze bylabym uzalezniona od seksu, a nie od kawy i srodkow p/bolowych.
      • venus22 Re: Rewelacyjne leczenie 28.09.04, 19:46
        Oj podejrzewam ze tak naprawde to w tych studiach nikt migren nie mial tylko im
        sie tak zdawalo :)
        bo tak ja pisze Nadia- kto ma sile (lub ochote) na sex jak tu glowa pulsuje,
        diabel wali w niej mlotem, oblewa nas zimny pot, co chwila haftujemy
        spazmatycznie, mamy trzesawke...

Czy orgazm moze pomoc na migrene?
        Tak naprawde jest niewielu ktorym to pomaga w migrenie (ale sa) bo po orgazmie
        nastepuje relaksacja i roszerzenia naczyn krwionosnych, co jest niezbyt dobrze
        w migrenie.
        Rownie dobrze orgazm moze wywolac silna migrene jak i pomoc..

Venus

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka