Dodaj do ulubionych

wbijanie igly

20.09.05, 23:14
witam, ja o migrenie nie wiem nic, ale zaciekawilo mnie to forum i mam
pytanie do Was, czasami lapie mnie silny bol w okolicach czola, najczesciej
skroni, takie potworne klucie, ktore cale szczescie trwa niedlugo bo ok
minuty, ale musze wtedy przerwac to co robie, usiasc i naciskac to miejsce,
oprocz tego inne bole glowy zdarzaja mi sie sporadycznie, czy ktos ma
podobnie i co to moze sie dziac w mojej glowie?
Obserwuj wątek
    • kajteczek Re: wbijanie igly 21.09.05, 13:34
      A jakie masz ciśnienie?
      Takie objawy często są przy nadciśnieniu.
      Najlepiej idź do lekarza.

Pozdro.
      • monika19753 Re: wbijanie igly 21.09.05, 15:15
        moje cisnienie to najczesciej 120/70, wiec do nadcisnienia to mi raczej daleko,
        • venus22 Re: wbijanie igly 21.09.05, 21:14
          Witam! kurcze nie moge zapamietac nazwy tego typu bolu w zadnych jezyku!
          ale tak, sa takie bole glowy "klujace", najczesciej maja je migrenicy ale
          niekoniecznie mozna nie miec migren i tez je miec.
          Z tego co czytalam na Google'u nie sa niebezpieczne.
          Mysmy juz o tym nie raz pisali sprobuj wiec wrzucic na wyszukiwarke "klucia,
          klujace, i tp" uzywajac roznych lat..

Venus

• mamakluska Re: wbijanie igly 22.09.05, 14:56
      Witaj, tzw. "wbijanie igły" to mój problem od maja ubiegłego roku. Na szczęście
      coraz rzadszy. Otóż leczę te "cholerne kłucia" właśnie od maja. Na początku
      poprawy nie było żadnej ale w tej chwili te kłucia mam prawie wyeliminowane.
      Dopadaja mnie tylko w drugi dzien miesiączki. Od 2 miesięcy na codzień ich po
      prostu nie mam, zniknęły z czego jestem bardzo zadowolona. Ale tak jak mówie u
      neurologa lecze sie już ponad rok. Na kłucia okazał sie fantastyczny Metindol
      Retard, jedna tabletka i po kłuciach. Radzę Ci wybierz sie do neurologa i
      zacznij leczenie bo mnie naprawde pomogło choc efekty są widoczne dopiero
      teraz. Mój lekarz powiedział mi że to są nerwobóle w głowie i migrenicy je
      często miewają. NAwet jakos to nazwał ale oczywiście nie pamiętam. Pozdrawiam i
      zachecam do wizyty u neurologa.

• mamakluska Re: wbijanie igly 22.09.05, 14:56
      Witaj, tzw. "wbijanie igły" to mój problem od maja ubiegłego roku. Na szczęście
      coraz rzadszy. Otóż leczę te "cholerne kłucia" właśnie od maja. Na początku
      poprawy nie było żadnej ale w tej chwili te kłucia mam prawie wyeliminowane.
      Dopadaja mnie tylko w drugi dzien miesiączki. Od 2 miesięcy na codzień ich po
      prostu nie mam, zniknęły z czego jestem bardzo zadowolona. Ale tak jak mówie u
      neurologa lecze sie już ponad rok. Na kłucia okazał sie fantastyczny Metindol
      Retard, jedna tabletka i po kłuciach. Radzę Ci wybierz sie do neurologa i
      zacznij leczenie bo mnie naprawde pomogło choc efekty są widoczne dopiero
      teraz. Mój lekarz powiedział mi że to są nerwobóle w głowie i migrenicy je
      często miewają. NAwet jakos to nazwał ale oczywiście nie pamiętam. Pozdrawiam i
      zachecam do wizyty u neurologa.

• monika19753 Re: wbijanie igly 22.09.05, 16:05
        dziekuje wszystkim za odpowiedzi, w obecnej chwili mieszkam za granica i
        wiadomo jak to jest z leczeniem, ale dzieki Wam dowiedzialam sie ,ze to raczej
        nic groznego a na szczescie te bole nie sa bardzo czeste wiec chyba jeszcze
        pozyje troche w takim stanie :)
        • venus22 Re: wbijanie igly 22.09.05, 21:25
          Ale mimo to bardzo prosze skontaktuj sie z lekarzem bo chociaz takie bole
          zwykle sa niegrozne to nigdy nic nie wiadomo i lepiej sprawdzic.

Venus

• monika19753 Re: wbijanie igly 23.09.05, 16:08
            jeszcze poobserwuje sie troche, kiedy i jak czesto wystepuja te bole, moze
            pokojarze jakies fakty i pojde do lekarza, jeszcze raz dziekuje za
            zainteresowanie moim problemem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka