29.03.06, 00:33
wpisałem "marihuana" w wyszukiwanie i nie ma, tak więc piszę,
piszę w kontekście grupy traktującej o migrenie: marihuana

dla niedowiarków:
pl.wikipedia.org/wiki/Marihuana tam: "Zastosowania w medycynie"

tez ;)
Obserwuj wątek
    • nessie-jp Re: marihuana 29.03.06, 01:42
      No, że pomaga w różnych bólach to nie nowość... ;) Toż i chorzy na raka czują
      się lepiej po dymku. Byłoby dobrze, gdyby badania nad THC ich legalizacją
      toczyły się szybciej i doszło do opracowania kolejnych leków na jego podstawie.
      • n_nadia Re: marihuana 29.03.06, 09:17
        W czasie ataku człowiek róznych możliwości się łapie. Moje doświadczenia z zapalenia marihuany w czasie ataku nie są najlepsze. Tłumi ból, ale go nie likwiduje. To stłumienie wcale nie jest przyjemne, bo mdłości się nasilają i wzrok się pogarsza. Przynajmniej u mnie. Może gdyby ją jakoś oczyścili z niektórych świństw, którymi sprzedawana nielegalne marihuana jest nasączana i sprzedawali ją legalnie w aptekach (niekoniecznie w formie do palenia), to może jej walory byłyby lepiej odczuwalne i może rzeczywiście byłaby pomocna. A tak, to wybaczcie, ale w czasie ataku jakikolwiek dym powoduje u mnie dodatkowe nieprzyjemne uczucia.
        • venus22 Re: marihuana 29.03.06, 10:30
          To ciekawe bo te pare czy kilka osob znanych mi z innego forum to wlasnie na
          mdlosci im pomaga.
          Z tego co kiedys zrozumialm to sa jakies dwa rodzaje maryski sativex a to
          drugie to nie pamietam ale maja przeciwne dzialania- jedna pobudza, rozsmiesza
          druga relaksuje i uspokaja.
          Moze to od tego zalezy?
          a moze jak zwykle indywidualna reakcja..

jakies tabletki robia z cannabis- Marinol,
          jest zaaprobowanyw USA dla pacjentow chorych na raka cierpiacych na wymioty -
          wlasnie ma dzialac p/wymiotnie,
          i dla chorych z AIDS dla pobudzenia apetytu. tylko na recepte.

W kanadzie jest jakos inaczej bo mozna w celach medycznych hodowac maryske.
          marinol tez chyba jest...

Venus

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka