tetate 20.11.06, 19:58 warto poczytać hyperreal.info/node/1459 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
am111 Re: czerwone wino 28.11.06, 10:44 Od 20 lat nie piję czerwonego wina i jakoś jest mi z tym dobrze.Nie czuję sie w tym wątku pokrzywdzona. Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: czerwone wino 28.11.06, 22:12 Nie moge (boje sie) otworzyc tego artykulu bo mi pisze ze certyfikat bezpieczenstwa jest zrobiony przez progran ktoremu moj komputer nie ufa. wiec wole nie ryzykowac. Ale co do samego czerwonego wina- wiekszosc stron o migrenie podaje ze niewskazany w migrenie. Ale sadze ze zdarzaja sie jednostki na ktore czerwone wino moze dzialac akurat pozytywnie. najlepiej samemu wyprobowac :) Venus Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: czerwone wino 28.11.06, 23:34 Mnie też komputer ostrzegał, ale ciekawość była większa, więc streszczę Ci to co wg mnie najważniejsze:) Przyczyny naukowcy nie odkryli, więc radzą, żeby próbować za każdym razem innego wina i prowadzić notatki, skąd pochodzi i czy wywołuje bóle głowy (chodzi tylko o te pojawiające się po ok. pół godzinie od wypicia, późniejsze to kac). W ten sposób można się zorientować, które z czerwonych win możemy pić bezkarnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
maciek_dm Re: czerwone wino 19.12.06, 16:25 haha, juz to widzę, jak robię notakti podczas imprezy :)))) ja również popijam sporo wina, czerwone zimą, białe latem. dla złagodzenia skutków ewentualnej m. wino rozcieńczam nieco wodą gazowaną (tzw szprycer). ważne żeby nie pić za szybko i oczywiście nie za dużo (trzeba dać szansę organizmowi), chociaż sam byłem kiedyś zaskoczony jak dostałem migreny dosłownie po 1 łyku czerwonego, wytrawnego wina. pozdrawiam maciej Odpowiedz Link Zgłoś