Dodaj do ulubionych

czerwone wino

20.11.06, 19:58
warto poczytać

hyperreal.info/node/1459
Obserwuj wątek
    • am111 Re: czerwone wino 28.11.06, 10:44
      Od 20 lat nie piję czerwonego wina i jakoś jest mi z tym dobrze.Nie czuję sie w
      tym wątku pokrzywdzona.
    • inkageo Re: czerwone wino 28.11.06, 15:30
      A ja piję i boli i tak co tydzień;)
      • venus22 Re: czerwone wino 28.11.06, 22:12
        Nie moge (boje sie) otworzyc tego artykulu bo mi pisze ze certyfikat
        bezpieczenstwa jest zrobiony przez progran ktoremu moj komputer nie ufa. wiec
        wole nie ryzykowac.

Ale co do samego czerwonego wina- wiekszosc stron o migrenie podaje ze
        niewskazany w migrenie. Ale sadze ze zdarzaja sie jednostki na ktore czerwone
        wino moze dzialac akurat pozytywnie. najlepiej samemu wyprobowac :)

Venus
        • inkageo Re: czerwone wino 28.11.06, 23:34
          Mnie też komputer ostrzegał, ale ciekawość była większa, więc streszczę Ci to
          co wg mnie najważniejsze:) Przyczyny naukowcy nie odkryli, więc radzą, żeby
          próbować za każdym razem innego wina i prowadzić notatki, skąd pochodzi i czy
          wywołuje bóle głowy (chodzi tylko o te pojawiające się po ok. pół godzinie od
          wypicia, późniejsze to kac). W ten sposób można się zorientować, które z
          czerwonych win możemy pić bezkarnie;)
          • maciek_dm Re: czerwone wino 19.12.06, 16:25
            haha, juz to widzę, jak robię notakti podczas imprezy :))))
            ja również popijam sporo wina, czerwone zimą, białe latem. dla złagodzenia
            skutków ewentualnej m. wino rozcieńczam nieco wodą gazowaną (tzw szprycer).
            ważne żeby nie pić za szybko i oczywiście nie za dużo (trzeba dać szansę
            organizmowi), chociaż sam byłem kiedyś zaskoczony jak dostałem migreny
            dosłownie po 1 łyku czerwonego, wytrawnego wina.

pozdrawiam
            maciej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka