Dodaj do ulubionych

Polomigran -znacie ten lek?

18.06.07, 16:47
bylam dzis u lekarza neurologa na wizycie kontrolnej..przepisal mi nowy lek o
nazwie polomigran..ma znacznie zmniejszyc czestotliwosc napadow
migreny..ponoc to lek nowej generacji..bardzo skuteczny..jak czytam w opisie
to nawet po dluzszym leczeniu moze doprowadzic do wycofania sie atakow ..
jest tylko jeden problem..podobno ludzie nie sa w stanie go dluzej przyjmowac
gdyż powoduje dużą sennosc i apetyt.. mnie to przeraza.. (zwłaszcza ten
apetyt) lubie być szczuplutka ciągle walcze z kazym kilogramem ktory mi
przybedzie.. (no coz taka juz jestem i prosze nie prawcie mi kazan ze lepsza
otylosc niz migrena bo ja chciaz strasznie cierpie bo nawet do 20 atakow w
miesiacu..to i tak sie z tym nie zgodze..kiedys bylam gruba i wiele wysilku
kosztowalo mnie pozbycie sie nadwagi z 70 kg na 54 ) no ale czy moze ktos z
was brał ten lek? jak sie po nim czuliście? i jak te skutki uboczne??
pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • eni40 Re: Polomigran -znacie ten lek? 18.06.07, 16:57
      no chyba znalazlam cos na forum..czyli jednak te dzialania uboczne są
      prawdziwe.. nie wiem czy zdobędę sie na odwage by to brać..
      • bacha.ska Re: Polomigran -znacie ten lek? 18.06.07, 17:18
        Witaj! Ja brałam ten lek, co prawda bardzo któtko, ponieważ neurolog przepisał
        mi go po tym, jak przez 12 miesięcy zażywałam Divascan i nie za bardzo
        przynosił efekty... Więc dorzucił Polomigran, ale po 3 miesiącach nie
        zauważyłam efektów, więc rozstałam się z jednym i drugim. W moim przypadku
        faktycznie miałam niesamowity apetyt, ale wiązałam to ze stosowaną również w
        tamtym okresie terapią polem magnetycznym... i zastanawiałam się, co jest
        powodem zwiększonego apetytu, więc tak do końca ciężko mi jednoznacznie
        potwierdzić. Senność też mi dokuczała. Odkąd odstawiłam Divascan i Polomigran
        mam ataki z taką samą częstotliwością, ale moje samopoczucie w momencie, gdy
        nie boli głowa, jest dużo lepsze. Pozdrawiam :)
        • eni40 bacha..ska 18.06.07, 17:23
          polem magnetycznym ja tez sie lecze bo mamy aparat bemer3000 i biore az 6
          seansow dziennie.. u siebie nie zauwazylam wtedy zadnych napadow glodu.. jem
          sobie tak jak zawsze malo..wiec prawdopodobnie u ciebie tez tak jest..ze apetyt
          dopisywal ci po polomigranie... ja bralam juz divascan i nie tylam.. mnie
          pomagal bardzo..potem jakos tak zrezygnowalam po roku i migreny wrocily..mam je
          zbyt czesto by ich nie leczyc..jesooo ale nie chce byc gruba po tym
          polomigranie..no zadnym kosztam..nawet za cene bolu..moze to innym wyda sie
          glupie ale mnie to lotto..nie chce byc gruba i juz..kiedys bylam i wiem co to
          znaczy dlatego nigdy wiecej..nigdy
      • eni40 mysiu 18.06.07, 21:38
        a jaki teraz lek bierzesz? moze cos doradzisz?
      • ika997 Re: Polomigran -znacie ten lek? 04.07.07, 11:17
        2 lata temu kurowali mnie nim lekarze, na początku brania czułam
        senność,szczególnie wieczorem, potem już nic, nie odczuwałam żadnej poprawy.Nie
        pamiętam jak dlugo jadłam, ale 3 miesiące na pewno. Generalnie nie pomogło wcale
      • eevcia Re: Polomigran -znacie ten lek? 06.09.07, 15:00
        POlomigran lekiem nowe generaci???????
        ja pamietam jak 25 lat temu moja mama miała go w swojej apteczce ,był w takim
        bialo -zielonym pudełeczku.....
    • toolkien brałam Polomigran 18.06.07, 17:29
      brałam Polomigran - dawno temu - ehhh czego ja nie brałam ;)... Boże, to ten
      lek jeszcze jest na rynku?! I komuś pomaga?! Ja u siebie nie zauważyłam żadnych
      skutków ubocznych, ale poprawy również żadnej nie było. Jednakże jeśli chodzi o
      tycie po lekach, to mnie ten problem nie dotyczy - od 20 lat (mam 45) mam wagę
      constans 46 kg przy wzroście 164 cm, zatem mogę pożreć wszystko bez ŻADNEGO
      wpływu na figurę. To nie jest dla mnie niczym chwalebnym, bo mam stałą
      niedowagę i anemię, chociaż odżywiam się regularnie, prawidłowo, i w ogóle
      zajadam wszystko naj- , byle nie spaść z wagi. Wracając do polomigranu, to
      pierwszy raz go zazywałam jakieś 20 lat temu - stąd moje zaskoczenie, że tak
      bezskuteczny, stary lek jeszcze jest na rynku farmaceutycznym :)
      Pozdrowionka :)
      Ewunda :)
      • toolkien eni40 - nowej generacji?? a to dobre ... :) 18.06.07, 17:31
        teraz jeszcze doczytałam uwazniej Twój list. Polomigran istnieje na polskim
        rynku ponad 20 lat, więc nie rozumiem skąd tu nowa generacja...
        • eni40 Re: eni40 - nowej generacji?? a to dobre ... :) 18.06.07, 17:41
          jesooo nie wiem skad.. tak mi powiedziano ze skuteczny i wlasnie taki..a ch..
          juz wie co jaie jest..
    • 12mysia Re: Polomigran -znacie ten lek? 18.06.07, 19:42
      Brałam ten lek przez kilka miesiecy i nie miał na mnie żadnego wpływu, nie
      pomógł na migreny, nie przytyłam po nim ani grama, choć przydałoby się bo
      jestem chuda jak patyk. A tak wógole to zuważyłam i na tym forum i wsród moich
      koleżanek migreniczek, że wiele z nas jest bardzo szczupłych, ciekawe czy ma
      to jakiś związek z migrenami? Pozdrawiam ;-)
    • eni40 Re: Polomigran -znacie ten lek? 18.06.07, 21:36
      pewnie troche ma..przynajmnej w moim wypadku..bo zrezygnowalam z wielu
      ciezkostrawnych jedzonek typu mięso, wędliny(ze wzgledu na konserwanty)
      czekolady, lodow., zoltego sera..a przeciez to najwiecej kalorii..no a poza tym
      gdy ataki dokuczaja to nie mysli sie o jedzeniu , od czasu do czasu wypompuje
      nam zołądek:) moze to nawet pozytywne..jesooo ale bredze...ale gdy glowa mnie
      nie boli to ja calkiem humorkowa jestem:)) pozdrowionka
      • venus22 Re: Polomigran -znacie ten lek? 20.06.07, 20:59
        Migrena nie ma zwiazku z waga. Maja ja ludzie i szczupli, i otyli.
        No i, ogolnie stosunkowo wciaz jest wiecej ludzi o normalnej wadze niz
        otylych.

Akurat zolty ser, lody, czekolada to produkty zawierajace tyraminy i inne
        substancje majace wplyw na rozszerzenie naczyn krwionosnych a wiec pobudzajace
        do atakow migrenowych. dobrze jest ich unikac w migrenie.
        natomiast jesli chodzi o mieso to powinno sie jesc chude mieso cielece lub
        wolowe co najmniej 3x w tygodniu ze wzgledu na zawartosc protein i zelaza,
        ktorego brak moze doprowadzic do anemii co z kolei powoduje niedotlenienie i w
        efekcie tez bole glowy.

Chude mieso czerwone zrobione na grillu lub z lyzeczka oliwy jest malo
        kaloryczne. musi byc swieze bo im dluzej mieso lezy tym wiecej wydziela sie
        tyraminy. dotyczy to wlasciwie kazdego gotowanego produktu zawierajacego
        tyramine - to samo z np. kura.

jeden chudy stek = 3 oz = 85.0485 g = ok. 170 kalorii.

dla przykladu miska muesli :
        www.dieta.pl/Catalog.asp?grid=3%3B21
        Polomigran to nie jest nowy lek. Bralam go pod nazwa Sandomigran juz ponad 20
        lat temu- byl to pierwszy lek zapobiegawczy jaki dostalam. Efekty byly marne, w
        moim przypadku.

Mysle ze sa lepsze leki, od ktorych sie nie tyje a nawet chudnie np topiramat.
        Z tym ze kazdy lek ma jakies skutki uboczne ktore zwykle przemijaja - topiramat
        tez. ale podobno jest jednym z najbardziej skutecznych a profilaktyce migreny.

Venus

• donjuan Re: Polomigran -znacie ten lek? Do Venus tez... 22.06.07, 17:27
          Zazywam polomigran od 6 miesiecy po jednej tabletce przed snem i chyba mi
          pomogl ...Nie przybywa mi na wadze . Uzylem trybu warunkowego poniewaz mogly
          korzystny wplyw wywrzec takze inne czynniki zwiazane z pora roku . Natomiast mam
          pewne podejrzenia , ze w niektorych przypadkach przyczyna dolegliwosci ze strony
          ukladu nerwowego moga byc zmiany chorobowe innych narzadow . W najblizszej mojej
          rodzinie u osoby przez kilka lat leczonej propranololem z postawiona diagnoza
          "nerwicy serca " ujawnila sie bialaczka szpikowa. Badania krwi nie wykazywaly
          zadnych zlych zmian do czasu az ta pani probowala zajsc w ciaze . I wtedy
          dopiero okazalo sie co bylo przyczyna owych dolegliwosci sercowych w postaci
          palpitacji i arytmii.
          Ja od 5 lat tez stwierdzam u siebie nasilenie objawow migrenowo -nerwicowo
          -depresyjnych ale rok temu zauwazylem , ze przybywa mi coraz to wiecej guzow
          pod skora zdiagnozowanych przez lekarzy jako tluszczaki. A sa to przeciez zmiany
          nowotworowe ponoc przewaznie lagodne , ale jednak ...? Czy to tylko zbieznosc
          przypadkowa zwiazana z wiekiem i przejsciem na emeryture ? Organizm zywy jest
          ukladem tak zlozonym , ze niektorzy medycyne nazywaja nie nauka lecz sztuka .
          • venus22 Re: Polomigran -znacie ten lek? Do Venus tez... 04.07.07, 21:36
            Na pewno czesc (znakomita mniejszosc) migrene bierze sie z powodu innych
            schorzen. Jest calkiem mozliwe tez ze jesli w organizmie oprocz migreny jako
            schorzenia pierwotnego zachodza rowniez inne procesy chorobowe to moga miec
            wplyw na migrene - pogarszac ja, zwykle.

Czy lekarze nie zamierzaja tego leczyc, DonJuanie? czy w ogole sie to leczy?
            byc moze ze ma to jakis zwiazek z pogorszeniem sie twoich migren ale moze tez
            nie miec wcale, bo, jak piszesz predzej moze to byc wplyw wieku i zmian w zyciu.

W kazym razie zycze serdecznie i trzymam kciuki abys zyl jeszcze dlugo i
            szczesliwie :)

Venus
            • donjuan Re: Polomigran -znacie ten lek? Do Venus tez... 09.07.07, 16:39
              Dzieki Venus za odpowiedz . Tluszczaki sie wycina , odsysa lub likwiduje za
              pomoca zastrzykow . Niektorzy lekarze zalecaja ich nie ruszac aby nie doszlo do
              zezlosliwienia . Znalazlem na ten temat obszerne informacje na forum . Ja na
              razie jeszcze sie nie zdecydowalem na zaden zabieg z powodu strajku lekarzy w
              Polsce .
              A wracajac do migren i wszystkich w ogolnosci chorob to jedyna chyba
              przyczyna jest slabe dzialanie na gatunek ludzki doboru naturalnego . Swoj
              sukces reprodukcyjny my ludzie zawdzieczamy tej bioroznorodnosci ale choroby i
              dolegliwosci to ta druga strona medalu.
              • aanna6 Re: Polomigran 01.08.07, 18:11
                mi lekarz 1 kontaktu przepisal polomigran jak doczekalam sie na wizyte do
                neurologa to kazala odctawic bo to lek starej generacij namanie nie dzialal
                • teresa995 Re: Polomigran 01.08.07, 20:36
                  Ja przeestowałam na sobie wiele leków, również polomigran.
                  Mnie polomigran nie pomagał przy migrenach, nie przytyłam również po nim.
                  Bardziej pomagał mi divascan, bo chociaż nie zlikwidował zupełnie bólów
                  migrenowych, to sprawił, że bóle były mniej nasilone i rzadziej brałam
                  tryptany.
                  pozdr.

• Gość: frankid Re: Polomigran -znacie ten lek? IP: *.gdynia.mm.pl 07.08.08, 20:28
          Topiramat (lek przeciwpadaczkowy; podawany przez 8 tygodni w dawce
          rosnącej: 25-300 mg/d i przez 4 tygodnie w dawce stałej: 300 mg/d)
          przyjmowany przez osoby uzależnione od alkoholu, w początkowym
          okresie leczenia nałogu, zmniejsza ilość przyjmowanego alkoholu i
          nasilenie głodu alkoholowego. To nie mam pojęcia w jaki sposób ten
          lek ma działać na migreny?
          • Gość: elabomb Re: Polomigran -znacie ten lek? IP: *.astral.lodz.pl 21.10.09, 09:44
            Bardzo dobry lek tylko jedna zasada bierze się go od małej dawki do dużej a
            potem od dużej do małej.Takie sesje można do trzech razy.Wtedy to pomaga i
            odchodzi na zawsze. Obecnie mam 53 lata a brałam go przed 30 rokiem życia.W
            tamtym czasie głowa bolała mnie codziennie.
            • Gość: Marzena Re: Polomigran -znacie ten lek? IP: *.xdsl.centertel.pl 29.09.10, 11:21
              Czy tabletki polomibran można odstawic bez żadnego problemu??
    • villea28 Re: Polomigran -znacie ten lek? 26.08.07, 14:05
      Mi polomigran pomagał. Ale... W ciagu 3 miesięcy przytyłam ok 6kg. W czasie
      brania polomigranu znajomi pytali czy jestem w ciązy ;), z rozmaiaru 34/36
      zaczełam kupowcc ciuchy 38.

Nigdy nie mialam problemów z wagą,uprawiałam dość intensywnie sport i za nic nie
      mogłam zrzucic tych kilogramów. Po odstawieniu polomigranu waga spadła (choć już
      nie wróciła do wagi wyjściowej).

W tym samym czasie polomigran brała moja bliska koleżanka i efekt taki sam - w
      biodrach przytyła chyba 2-krotnie.

W końcu odstawiłyśmy, bo to tycie stało się koszmarem. Do tej pory nie poznajemy
      siebie na zdjęciach z tego okresu ;) Nie polecam...
      • eni40 villea 26.08.07, 20:22
        villea..oczywiscie ze nie zdecydowalam sie na ten lek..i wlasciwie
        wlasnie dlatego ze tu na forum kobitki mialy problem z apetytem,
        tyciem i ospałoscia.. nawet dwa dni temu bylam u mojego neurologa
        powiedzialam mu zeby takie leki przepisywal emerytkom(bez urazy..ale
        sam mowil mi ze po tym leku nie daje sie zyc a błazen przepisuje nie
        wiem po jaka cholere) i to takim ktore juz nic od zycia nie
        oczekuja .. biore divascan i działam calkiem calkiem..w kazdym razie
        dziekuje za informacje i zainteresowanie
        • katie3001 Re: villea 08.09.07, 16:19
          Witam. Po raz pierwszy weszłam na to forum. Na migreny cierpię od 8
          roku zycia. obecnie jestem podczas leczenia, ktore zaczęłam ponad
          roku temu. Do tamtej pory ataki opoznialam odpowiednią dietą.
          Trafilam na lekarza, ktory bardzo mi pomogl. Zaczęłam od divascanu,
          potem sadamid a teraz dostaje jakies zastrzyki. Ostatni atak miałam
          rok temu. A polomigram pamietam, sama go brałam. Spanie i jedzenie
          to jego jedyne efekty ;)
          • olgierdjedlina69 Re: villea 15.09.07, 18:41
            czy możesz napisać nazwę tego preparatu w zastrzykach?
          • 2mika1210 Re: villea 06.09.08, 20:06
            Witam.Jestem mamą dwunastoletniej dziewczynki która od piątego roku
            życia ma migreny.Obecnie lekarz pediatra przepisał jej
            polomigran.Ponieważ bóle głowy ostatnio pojawiają się bardzo często
            nie radzimy sobie z tą chorobą.Więc jeśli byłoby to możliwe proszę o
            adres tego lekarza który pani pomógł lub o numer telefonu do pani.
    • petter82 Re: Polomigran -znacie ten lek? 11.05.08, 16:16
      Biorę już go około miesiąc czasu, może ciut dłużej. Po nieudanym eksperymencie
      półrocznym z Divascanem i krótkim z pol.. zapomniałem :) W każdym razie lek ten
      obniżał ciśnienie krwi i puls, w związku z czym nie bardzo poowinienem go brać
      (niski puls, ciśnienie w normie, co ciekawe pare lat temu również ciśnienie
      miałem niższe niż norma). W każdym razie efekt Polomigranu jest, bodajże od ok 4
      tyg nie mam poważnej migreny (wcześniej co 10-18 dni napady po 4-5 dni). Coś
      mnie pobolewa, ale to już nie to. Neurolożka(?) :) kazała mi brać 2 tabletki na
      noc. Senny jestem, ale chyba przez ranne wstawanie raczej, natomiast jak to
      wezmę wieczorem to i tak mam kłopoty ze snem, chyba przez stresującą ostatnio
      robotę. Co do tycia - przytyłem kilka kg, ale to może być efekt kontuzji nogi,
      przez co nie mogę uprawiać sportów od 3 tyg. Ale wzmożony apetyt mimo wszystko
      zauważyłem - to fakt. Chociaż ostatnio i to wraca do normy.
    • Gość: inda Re: Polomigran -znacie ten lek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 21:08
      Ja biorę ten lek od 2 miesięcy ale tylko pół tabletki na dobę bo nie
      mogę się do niego przyzwyczaić. Apetyt mam większy ale nieznacznie a
      jeśli chodzi o senność to bywa że śpię cał dzień:/ Dowiedziałam się
      conieco o tym leku i doszłam do wniosku że ma on zbyt duże skutki
      uboczne takie jak apetyt i senność a poza tym upoścledza sprawność
      psychofizyczną zabroniona się przy jego stosowaniu jazdy samochodem
      i obsługiwania innych maszyn oraz wykonywania czynności
      precyzyjnych! No sorry ale ja mam 16 lat i chodzę do szkoły nie mogę
      sobie pozwolić na takie rzeczy tymbardziej że bóle w ogóle nie
      ustępują!!! Na kolejnej wizycie u neurologa powiem jak się sprawy
      mają:)
      • minniemouse Re: Polomigran -znacie ten lek? 20.05.08, 21:27
        Witam!
        jezeli bierzesz tylko pol tabletki to moze byc przyczyna ze ci nie
        pomaga - za mala dawka. ale rozumiem ze skutki uboczne sa zbyt duze
        abys mogla tak funcjonowac. skoro niepelna dawka juz dwa miesiace a
        jeszcze sie nie przyzwyczailas to pewnie tym bardziej pelna
        cie "porazi".

oczywscie ze porozmawiaj z lekarzem, moze cos innego okaze sie
        lepszym rozwiazaniem. rzeczywscie nie powinna na tym cierpiec szkola.

Minnie
        • petter82 Re: Polomigran -znacie ten lek? 21.05.08, 17:52
          Ja tam żadnego obniżenia sprawności nie zauważyłem. A żebym auta nie mógł
          prowadzić to już niech sobie dadzą siana... Owszem - jak wstaję do roboty to
          niewyspany jestem nic dziwnego. Co do tycia to się przekonamy jak wyleczę
          kontuzję nogi - pobiega człowiek i może te kilka kg spadnie i wszystko wróci do
          normy. A jest to pierwszy lek o którym mogę powiedzieć że cokolwiek mi pomógł -
          w ciągu miesiąca jak go biorę miałem dwa dość lekkie napady migreny po ok 3 dni.
          A normalnie to 2 napady, cięższe, po 4-5 dni.
    • Gość: Madziorek Re: Polomigran -znacie ten lek? IP: *.ols.vectranet.pl 08.09.08, 17:48
      Lekarz tez przepisal mi ten lek i faktycznie troce bardziej zwiekszy mi sie apetyt podczas zazywania polomigranu.. ale ja mam na to sposob :D robie cos czego nie lubie jesc.. i jem bardzo malutko xP
      A co do leku, to lekarz kazal mi brac go 3x dziennie.. Ktoregos dnia zapomnialam wziac z rana tabletki i oczywiscie bol powrocil, ale mam jeszcze ketonal, ktory po polaczeniu z polomigranem pomaga :)
      Pozdrawiam i zalecam polomigran i KETONAL !!
      • Gość: gostek Re: Polomigran -znacie ten lek? IP: 193.239.60.* 30.10.08, 19:13
        Ketonal jest bardzo szkodliwy na żołądek. Nigdy nie należy go brać
        na czczo i w ogóle z nim uważać trzeba.
      • Gość: ANIA8145 Re: Polomigran -znacie ten lek? IP: *.chello.pl 28.11.08, 19:30
        POLOMIGRAN! ZLE GO WSPOMINAM!NIE DOŚĆ ZE ZJADAŁAM ZA TRZECH, TO PRZEZ CAŁY DZIEŃ
        NIE MOGŁAM SIE NA NICZYM SKUPIĆ BO WCIĄŻ CHCIAŁO MI SIE SPAC!NA DOMIAR TEGO W
        DRUGIM DNIU PRZYJMOWANIA POLOMIGRANU POJAWIŁO SIĘ MROWIENIE I BRAK CZUCIA W
        KOŃCZYNACH:(NIE POLECAM!
        • Gość: m Re: Polomigran -znacie ten lek? IP: *.as.kn.pl 09.01.09, 11:51
          trochę mnie dziwią wpisy bo nie czuję ani zwiększonego łaknienia ani specjalnie
          nadmiernej senności a zjadłam już dwa opakowania i zabieram się za trzecie. jem
          tyle co zwykle, śpiochem jestem z natury ale nie nie jestem ani rozbita ani nie
          usypiam na stojąco.
          interesuje mnie jedynie kwestia czy to uzależnia. nie wczytywałam się jeszcze
          dokładnie we wszystkie wpisy ale siostra mi mówiła, że z czasem potrzebna jest
          większa dawka bo w innym wypadku migrena powraca.
          • minniemouse Re: Polomigran -znacie ten lek? 10.01.09, 00:05
            Nie uzaleznia.

Minnie
    • Gość: Aneta Re: Polomigran -znacie ten lek? IP: *.chello.pl 24.02.09, 06:21
      Obecnie biore ten lek i nie mam zadnych skutkow ubocznych a co do
      apetytu powiedzialabym ze sie zmniejszyl"i to mnie zlosci bo jestem
      dosc szczupla":))
    • Gość: miguel Re: Polomigran -znacie ten lek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 16:29
      Ja zażywam Polomigran od jakiegoś czasu, biorę dość dużą dawkę (3 tabletki na
      dzień)ale mi pomaga, początkowo to rzeczyw3iście był koszmar, świat mi wirował,
      miałem zaburzenia koncentracji ogólnie sajgon. Do tego dochodził straszny
      apetyt, ale właściwie wszystkie skutki uboczne ustąpiły w ciągu tygodnia, po 2
      mogłem normalnie prowadzić samochód, nadmierny apetyt też minął i w sumie
      przytyło mi się ok. 3 kg, a to nie dużo jak na rzucenie bóli które miałem.
      • Gość: aneta Re: Polomigran -znacie ten lek? IP: *.chello.pl 22.05.09, 22:36
        Polomgiran tez zażywam tabletkę trzy razy dziennie.mija drugi weekend bez potwornego bolu glowy gdzie występował co tydzien i trwał trzy dni-czyli efekt jest.jezeli chodzi o apetyt to przez cały dzien o niczym innym nie moge myślec tylko o tym co by tu zjeść-jestem tym przerazona,sennosc tez wystepuje.pozdrawiam
    • Gość: osiemawe Re: Polomigran -znacie ten lek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 18:47
      ja biorę polomigran i faktycznie można przytyć.... ale jest bardzo
      skuteczny.. biorę go od roku i napady ustały, leecz gdy jej nie
      wezmę odrazu boli mnie głowa.... no i niestety przytyłam ok 6-7kg:(
    • Gość: Agataa Re: Polomigran -znacie ten lek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.09, 13:05
      Ja mam skutki ubocznee . sennosc i wlasnie ten apetyt. ale dobrze chociaz przytyje.
      ja teraz nie mam atakow. ale nie wiem biore go tylko z miesiac .
    • Gość: Agnieszka Re: Polomigran -znam go dobrze IP: 83.2.1.* 30.01.10, 17:54
      Polomigran biorę od 2 tygodni i co zauwarzyłam to to że on akurat mi
      nie pomógł bo ból nastał w czasie brania leku i to aż 2 dni boli
      cała głowa i prawa strona szyji ża nachylic się nie da.Wziełam
      Ketonal no i pomogło.A po tych tabletkach rzeczywiście mam apetyt
      strasznie na coś słodkiego w ciągu dnia zjem nie jedno a to
      wafelek,czekolade,murzynka,czekolade ze słoika,nawet w nocy jak
      wstaje szykowac synkowi mleko to szukam coś słodkiego.Szok.A ze
      spaniem to też mam problem kiedyś mogłam iśc o 24 spac i wstac o 8 i
      byłam wyspana a teraz 21-10 rano śpie i cięzko mi wstac.Za dwa dni
      idę znowu do lekarza bo kazał sie pokazac gdyby w czasie brania tych
      tabletek bolała mnie głowa.
      • stef63 Re: Polomigran -znam go dobrze 31.01.10, 17:34
        Polomigran brałam wiele lat temu. Efektu przeciwmigrenowego nie było.
        Brałam go trzy miesiące, bo lekarz powiedział mi, że żeby był efekt to należy
        brac go trzy miesiące.
        Przytyłam po tym leku ok 10 kg, a przez całe życie byłam chuda. Najgorzej że mi
        te kilogramy już zostały. Jak mi neurolog mówił, żebym brała 2 tabletki
        dziennie, a nie trzy bo za bardzo przytyję to nie wierzyłam. Myślałam sobie: jak
        to można przytyc po dwóch małych tabletkach. Teraz już wiem, i dopiero od tego
        czasu rozumiem ludzi którzy mają problem z nadwagą. Po Polomigramie miałam
        ogromny apetyt. Zjadłam kolacje ok 22 i jak szłam spac to mi się chciało jeśc.
    • Gość: em Re: Polomigran -znacie ten lek? IP: *.siedlce.vectranet.pl 13.03.10, 17:21
      dzisiaj więłam tabletke po raz pierwszy i jestem bardzo senna, wypiłam 2 kawy i
      prawie nic nie pomogło, czy przestać brać leki?
    • kozzy82 Re: Polomigran -znacie ten lek? 14.03.10, 20:30
      Pizotifen (Polomigran), wprowadzony do leczenia migreny w latach 50-tych nadal
      jest używany...? :)
    • Gość: a Re: Polomigran -znacie ten lek? IP: 81.219.163.* 13.08.10, 20:50
      Widzę, że większości osób ten lek nie pomógł. U mnie przynosi skutek. Owszem
      chce mi się bardziej spać ale przy migrenie biorąc wszelakie inne leki
      przesypiałam 4 dni i nie mogłam z tym nic zrobić (+ból głowy + nudności i
      wymioty +zaburzenia widzenia). Senność więc nie robi na mnie wrażenia bo choć
      chce mi się spać to mogę normalnie pracować. Biorę go od kilu miesięcy i od tego
      czasu nie miałam żadnego napadu.
      • mama_marty Re: Polomigran -znacie ten lek? 23.08.10, 19:40
        Witam, ja tez cierpię na bardzo silne bóle głowy, ale jak mnie złapie to mnie
        trzyma nawet do 12 dni, a do tygodnia to norma.
        Zrobiłam rezonans, piszą, że w granicach normy.
        Poszłam dzisiaj do lekarza by mi przepisał coś zapobiegającego, bo juz żyć tak
        dłużej nie mogę, to mi przepisała właśnie ten lek, ale pod nazwą Pizotifen, ale
        substancja czynna to ta samo co polomigran. Jak sobie poczytałam, o tym leku i,
        że prawie nikomu nie pomógł, to aż mnie zmierziło, że coś takiego mi przepisano,
        do tego te skutki uboczne pod postacią senności..., to skoro jak właśnie mam
        problem z nadmierna sennością i mówiłam o tym lekarzowi, to po tym leku to chyba
        bym w ogóle z łózka nie wstała a jestem samotna mama bez wsparcie i raczej
        jestem na pełnych obrotach. Mieszkam w UK i aż się zaskoczyłam, że tu takie leki
        starej generacji przepisują, spodziewałabym się raczej czegoś innego. Toż to
        przecie medycyna chyba poszła z postępem i są leki nowszej generacji. Jak tak ma
        wyglądać tutaj leczenie to chyba sprowadzę sobie z Polski ten Divascan, bo
        przynajmniej wiele osób pisze, że im pomógł.
        • Gość: mrobat Re: Polomigran -znacie ten lek? IP: *.149.246.26.zdnet.com.pl 24.08.10, 21:45
          Brałam ten lek 2 lata jedną tabletkę dziennie czasami zapomniałam a
          czasami przy bólach 3 raz dziennie bóle głowy zmalały od miesiaca
          nie biorę wcale wynik jedna migrena w ciągu całego miesiąca.
          Zmieniłam lekarza był przerazony że leczono mnie tym lekiem zlecił
          mi mnóstwo badań bojąc się o moje serce
        • Gość: Dofa Re: Polomigran -znacie ten lek? IP: *.net.stream.pl 20.10.10, 03:22
          Dla mnie Polomigran był wybawieniem. Mam 43 lata i cierpię na migreny odkąd pamiętam. Jak byłam mała i nie za szybko umiałam biegać, to wymiotowałam w poduszkę jak miałam migrenę. Później mama przynosiła mi miskę, a potem nauczyłam się biegac do łazienki żeby zdążyć. Zawsze miałam wymioty jakoś do 20 roku życia. Migreny takie że żyć się odechciewało. Brałam chyba wszystko, wszystkie badania itp. (aha, odradzam te wszystkie tomografy i skany jak sie ma migreny tj bole od dziecka/mlodosci - to na pewno migrena). Juz nie bede mowic jak mnie moja p doktor leczyla z migren tabletkami na cisnienie i innych wynalazkach, w kazdym razie jak doktor zachorowala to poszlam do innej przychodzni gdzie lekarka natychmiast skierowala mnie do neurologa. I wtedy zdazyl sie cud, p neuroglog przepisała mi cudowny lek o nazwie Polomigran, który ocalił mi życie i przywrócił radość istnienia. Brałam 2 tabletki, jedną rano i jedna wieczorem. Ponieważ zaczelam żreć nutellę na morgi i jadłam ją przez pol roku lekko przytyłam no i w koncu odkrylam ze to od Polomigranu mam apetyt. Postanowiłam sprobowac z mniejsza dawka Polomigranu i okazalo sie ze też działa. Przestalam miec apetyt na slodycze i schudłam (troche zmiejszylam dawki jedzenia na obiady i sniadania), a migreny zredukowaly sie o 80%! Dla kazdego migrenowca taka proporcja to totalny raj po piekle. I ja go właśnie miałam. Jednak dzis okazalo sie, że z nakazu Unii lek ten został wycofany. Jestem pozostawiona na pastwę cierpienie bez pomocy. To dla mnie dzień żałoby, żałoby po normalnym życiu ktorego moglam doswiadczyc dzieki polomigranowi przez ostatnie kilka lat. Słabo mi sie robi na mysl, ze moje życie ma znow tak wyglądać :((( to jakis koszmar po prostu. to tak jakbys byla w spiaczce, powrocila do zycia, a potem musiala znow swiadomie w te bolesną spiaczke zapaść. Żądam przywrócenia polomigranu!!! Dlaczego chorzy na raka mogą mieć swoje leki a ja z moim nieprzemijajacym cierpieniem nie???
    • Gość: MILKA Re: Polomigran -znacie ten lek? IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.11.10, 20:05
      biorę ten lek od wielu lat. w wieku lat 12 miałam zdiagnozowaną migrenę i od tamtej pory polomigran mam w każdej torbie zawsze przy sobie.
      jednak nie biorę go wg wskazań na opakowaniu tzn. 1 tab. dziennie, łykam go tylko wtedy gdy czuje ze nadchodzi ból migrenowy, by oszczędzić swoją wątrobę. Lek działa tylko wtedy gdy zażyje się go odpowiednio wcześniej. gdy już ból trwa to mi już niestety nie pomaga dlatego ważne jest by go mieć zawsze przy sobie :) Nie wiedzę żadnych objawów senności czy apetytu po jego zażyciu. jak dla mnie jest ok
    • Gość: beti Re: Polomigran -znacie ten lek? IP: *.torun.mm.pl 07.11.11, 09:02
      Tak znam ten lek brałam go przez parę lat no i senności nie czułam żadnej ale przytyłam chyba z 10kilo w ciągu tych pięciu lat,nie tyjesz non stop,zresztą każdy z nas ma inny organizm.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka