Gość: meg22 IP: *.smrw.lodz.pl 18.05.08, 19:14 Ni z tego ni z owego uczuliłam się na cinie. Był ktoś może kiedyś w takiej sytuacji? Pozdrawiam meg22 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minniemouse Re: Alergia 18.05.08, 22:23 O jezu nie. strasznie ci wspolczuje. dla mnie uczulic sie na tryptan to koszmar. a jestes pewna ze to uczulenie? mialas robione badania, testy jakies? jak to sie w ogole objawilo? moze to uczulenie na "wypelniacze" a nie sam tryptan? czy mozesz brac inne - Imitrex, Zomig, Maxalt, eletriptan? Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg22 Re: Alergia IP: *.smrw.lodz.pl 19.05.08, 23:11 Nie. Lekarz stwierdził alergię. Dostałam lekkiej zapaści i trafiłam do szpitala Barlickiego w Łodzi. Tam po badaniach i wywiadzie ( jak już w miarę doszłam do siebie) neurolog w konsultacji z anestezjologiem doszedł do wniosku, że to alergia... Pozdrowiam meg22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg22 Re: Alergia IP: *.smrw.lodz.pl 19.05.08, 23:13 Aha... Minnie jeszcze ze swoim neurologiem nie konsultowałam zmiany tryptanu. Pozdrawiam meg22 Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Alergia 20.05.08, 03:30 No to faktycznie niedobrze. Chociaz wydaje mi sie ze lepiej by bylo miec pewnosc w postaci jakis testow. nie znam sie na tym ale wyobrazam sobie ze moze da sie zrobic dla ciebie specjalny test, moze skorny, i przetestowac inne tryptany. A jeszcze zapytam - nie bralas w jednym dniu wzajemnie wykluczajacych sie lekow? albo bierzesz jakies antydperesanty? moze z grupy nieselektywny, nieodwracalny inhibitor monoaminooksydazy (IMAO). pl.wikipedia.org/wiki/Inhibitory_monoaminooksydazy Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg22 Re: Alergia IP: *.smrw.lodz.pl 21.05.08, 00:03 Nie minnie, nie brałam innych leków. Miałam zrobiony jakiś test z krwi. życzę sobie na razie tego , że zmienię leki i jakoś dam sobie radę. Dzięki. Mam nadzieję minnie,że Ciebie póki co migrena nie dopadła. Życzę jutro dnia bez bólu Pozdrawiam meg22 Odpowiedz Link Zgłoś