Gość: meg22 IP: *.smrw.lodz.pl 14.09.08, 23:10 Czy ktoś z Was próbował stosować aromaterapię Pozdrawiam meg22 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minniemouse Re: olejki eteryczne 14.09.08, 23:51 hommm. nie, ale w czasie napadu czasem lekka ulge sprawia mi leciutki zapach olejku mietowego - ale nie zawsze, zwykle nie toleruje zadnych zapachow jak mam atak. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
claratrueba Re: olejki eteryczne 15.09.08, 11:05 Próbowałam lawendę. Lekka ulga jest. Podobnie fiołek. Ale może po prostu lubię te zapachy i przyjemność= serotonina=ulga w bólu. Odpowiedz Link Zgłoś
anthonka Re: olejki eteryczne 15.09.08, 11:27 A wiecie może, czy aromaterapię stosuje się tylko objawowo, czy można też profilaktycznie? W moim przypadku wąchanie czegokolwiek w trakcie ataku raczej wskazane nie jest ;), ale jeżeli aromaterapia pomiędzy atakami też przynosi efekty, to może warto spróbować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajteczek Re: olejki eteryczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.08, 11:04 polecam olejek z drzewa różanego - czyni migrenę bardziej znośną. Wkrapiam sobie do wanny i leżę wdychając opary, naprawdę przynosi ulgę. Pozdrawiam Kajteczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirabela Re: olejki eteryczne IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.05.13, 23:23 popieram moją poprzedniczkę! u mnie tez ten olejek się sprawdza najlepiej :) a ostatnio był na promocji u dr Beta i chyba ze 3 kupiłam (na zapas) :D Odpowiedz Link Zgłoś