noie 22.10.03, 00:44 Jako ze nowa tu jestem, niemam pojecia czy juz to ktos tlumaczyl.Ale moze i teraz ktos mi powie: Dlaczego prawa polowa zawsze boli ? Dlaczego to za prawym okiem ? Dlczego prawa strona ??? noie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venus22 Re: Dlaczego ? 22.10.03, 02:24 Jest to rzecz bardzo osobista.. Nie zawsze prawa, nie zawsze ta sama, a nawet nie zawsze strona - bol moze sie umiejscawiac np na czubku glowy lub w potylicy.. Migreny to rzecz bardzo indywidualna. bardzo zachecam do przestudiowania watkow pt Bodzce, Aura, Czego nalezy unikac przy migrenie, i wiele innych a najlepiej wszystkie!! :-) jeszcze nie ma tego tak duzo. Mozna tez wydrukowac i pomalu czytac kiedy czas pozwoli. Akurat w twoim przypadku boli zawsze prawa i zawsze ta sama. U mnie roznie - raz lewa raz prawa, bez zadnej kolejnosci, czasami bol wedruje z lewej na prawa lub odwrotnie.. czasami przemieszcza sie podczas jednego ataku -juz prawie czuje ulge a tu - g...., za chwile tepy bol po drugiej stronie. Bardzo rzadko mam migreny ulokowane z tylu glowy, lub na czubku - i czuje wtedy nie tetniacy, pulsujacy bol, ale jakby mi ktos nalal tam goracego lodu... Ni to pali ni to przenikliwie ziebi.. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
kena1 Re: Dlaczego ? 22.10.03, 07:08 Bardzo Ci współczuję, też mam bóle raz z lewej raz z prawej strony, ale jak z jednej przestanie boleć to znaczy że to już koniec i do następnego razu... Chyba nie chcę wiedzieć jak to jest mieć w głowie "gorący lód" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
depresyjka Re: Dlaczego ? 22.10.03, 09:57 U mnie zazwyczaj bol jest umiejscowiony po lewej stronie (od glowy poprzez oko zeby ucho az po cala reke i niekiedy serce...) Od czasu do czasu boli jakby z przodu glowy a z prawej strony bol pojawil sie u mnie tylko raz. Miejsce pojawienia sie bolu to rzecz indywidualna. depresyjka Odpowiedz Link Zgłoś
noie Re: Dlaczego ? 22.10.03, 22:41 Po przeczytaniu waszych odpowiedzi stwierdzilam....ze sie ciesze,ze u mnie jest to "tylko" prawa polowa.... :-) noie Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka1 Re: Dlaczego ? 23.10.03, 15:26 A ja natomiast mam zawsze po lewej stronie :( Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: Dlaczego ? 26.10.03, 17:59 Teraz to juz wogole nie wiem>Naogol zawsze bolala mnie prawa strona/pod okiem- w czasce,grrrrr!!!!/ ostatni bol glowy mam po lewej stronie!!!!Ale i prawa tez czuje.Cisnienie atmosferyczne waha sie z gory na dol... Pozdrawiam lykajac n-ty panadol tara Odpowiedz Link Zgłoś