dendzera 29.05.09, 20:04 prosze wszytkich o porade ,czy ktos z was mial problemy z bolem glowy w okolicy potylicy,trwajacy nawet pare dni,czy to moze miec zwiazek z migrena,do tego dochodzi bol oczu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minniemouse Re: bol glowy w okolicy potylicy 29.05.09, 21:48 Witam, miewam takie chociaz niezbyt czesto, u mnie jest to zwiazane z migrena. najczesciej mam takie przy okresie - przed, w trakcie lub po. Bol oczu moze byc z tym powiazany. Jezeli nie ma kataru, lub zapchanego nosa, "glutow" w gardle, kolorowej wydzielny z gardla i/lub z nosa i kaszlu to bol oczu moze byc powiazany z bolem glowy i wszystko razem moze byc migrena, bo jesli jest to moze jeszcze byc infekcja zatok. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
teresa995 Re: bol glowy w okolicy potylicy 30.05.09, 20:37 Ostatnio przez 5 długich dni miałam właśnie takie potyliczne bóle głowy, czasami przechodzące na czoło i na całą głowę. Prze 4 dni pomagały mi tryptany, ale piątego dnia ból był taki uporczywy, że wzięłam nawet 2 tryptany w kilkugodzinnym odstępie czasu a i tak ból nie przechodził. Męczyłam się okropnie. Tylko nie miałam przy nich bólu oczu. Ja zaliczam u siebie te bóle do migrenowych, bo przeważnie zawsze przechodzą po tryptanie. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
bluespainter Re: bol glowy w okolicy potylicy 31.05.09, 02:10 Miałem te seme objawy. Do tego dochodził ból karku, Okazało się, że to nadciśnienie. Lokren okazał się rewelacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
dendzera Re: bol glowy w okolicy potylicy 31.05.09, 15:56 ja cisnienie mam wporzadku,mysle ze to jest zwiazane z napieciem. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: bol glowy w okolicy potylicy 01.06.09, 00:11 Moze byc z zwiazane z napieciem, ale niekoniecznie. czy zaobserwowalas kiedy te bole wystepuja tzn w ktorej fazie hormonalnej jestes? Minnie Odpowiedz Link Zgłoś