Dodaj do ulubionych

Czy Slowian zastapia muzulmanie??

18.02.06, 02:38
Przyrost ludnosci w wiekszosci krajow slowianskich i baltyckich jest ujemny,
nizszy nawet niz Watykanu. Na czele natomiast znajduja sie kraje muzulmanskie.

www.nationmaster.com/graph-T/peo_pop_gro_rat
Obserwuj wątek
    • ben-oni Re: Czy Slowian zastapia muzulmanie?? 18.02.06, 09:52
      Chyba pogubiłes sie przy doborze parametrów.
      Słowiańszczyzna jest pojęciem rasowo-genetyczno-kulturowym a muzułmanie to
      wyznawcy religii. To jakbyś pytał czy kiedyś metry sześcienne zostaną
      zastąpione przez kilogramy? Bzdura.
      A w sprawie muzułmanów. Mówisz o muzułmanach z "czarnej Afryki", muzułmanach
      arabsko-tureckich czy indochińskich?
      • lacietis Re: Czy SŁowian zastĄpia muzuŁmanie?? 18.02.06, 14:10
        ben-oni napisał:

> Chyba pogubiłes sie przy doborze parametrów.
        > Słowiańszczyzna jest pojęciem rasowo-genetyczno-kulturowym a muzułmanie to
        > wyznawcy religii.

++Z czysto formalnego punktu widzenia masz rację. Ale rzeczywiście obecnie
        istnieje spora imigracja muzułmanów z różnych regionów [Arabowie, Turcy i
        Kurdowie, mieszkańcy śr wchodu, Afryki, Albanii], do Europy. A mimo różnego
        pochodzenia: rasowego, etnicznego i kulturowego w wielu sprawach stanowią
        bardziej zwartą grupe, niż w podobnych sytuacjach Europejczycy, czy Słowianie
        [patrz sprawa karykatur] - a tem bardziej są dość jednolici z naszego:
        europejskiego, słowiańskiego, czy polskiego punktu widzenia.
        • asta7 Re Nie ma rady...........!!!! 18.02.06, 19:05
          Czas drodzy forumowicze zabrać sie do roboty ratując niski przyrost naturalny
          słowian.U nas w Polsce mozna dostac podwójne "becikowe".smile))))))))))
          Ps.To sarkazm,zaś na poważnie takie zagrożenie wymarciem cywilizacji
          slowiańskiej i zachodniej jest realne.
          • lacietis Re: Re Nie ma rady...........!!!! 20.02.06, 11:14
            asta7 napisała:

> Czas drodzy forumowicze zabrać sie do roboty ratując niski przyrost naturalny
            > słowian.U nas w Polsce mozna dostac podwójne "becikowe".smile))))))))))
            ++Czy to jakaś propozycja??? Sądząc po "końcówce" jesteś kobietą - mam nadzieję
            słowiańską... (((-;
            • ignorant11 Re: Re Nie ma rady...........!!!! 20.02.06, 12:25
              lacietis napisał:

> asta7 napisała:
              >
              > > Czas drodzy forumowicze zabrać sie do roboty ratując niski przyrost natur
              > alny
              > > słowian.U nas w Polsce mozna dostac podwójne "becikowe".smile))))))))))
              > ++Czy to jakaś propozycja??? Sądząc po "końcówce" jesteś kobietą - mam
              nadzieję
              >
              > słowiańską... (((-;

Sława!

Ja zawsze chetny jestem do roznażania, szczególnie Slowian, szczególnie
              zachodnichsmile))

..że mało skromnie zauważę...

Pozdrawiam i zapraszam na:
              Forum Słowiańskie
              • asta7 Re: Re ....,szanowni panowie !!! 21.02.06, 23:35
                Jestem słowianką-Polką,niestety nie na tyle patriotką bym chciała ratowac
                demografie .sad(((
                • oldpiernik Szanowni PiP !!! 22.02.06, 00:40
                  W ostatecznym rozrachunku, to nie ma znaczenia.
                  Ktoś wypełniał przestrzeń kutlturowo-....itd. zanim pojawili się Słowianie.
                  Ktoś wypełni ją, kiedy Słowian zabraknie.
                  Cego nie daj Boże.
                  AMEN
                  ;0)
                • lacietis Powabna Białogłowo! 22.02.06, 12:55
                  asta7 napisała:

> Jestem słowianką-Polką,niestety nie na tyle patriotką bym chciała ratowac
                  > demografie .sad(((

++To masz pełne dane!!! (((-: Zastanów sie jeszcze... Jako potęcjalny termin
                  spotkania - proponuje sobutkę. Będize: miło, tradycyjnie i po słowiańsku...
                  Pamiętaj o podwójnym becikowym - w całości będzie dla Ciebie i naszej
                  latorośli!!! (((-:
                  Białoruski huzar nie bierze za to pieniędzy! (((-;
                  • asta7 Re: Powabna Białogłowo! 22.02.06, 21:29
                    Białorusin..........przedstwiciel narodu,który bardzo szanuję.We wszystkich
                    rankingach przeprowadzanych przez różne Cebosy,Obopy itp.......na długo
                    przed "pomarańczowa rewolucja:na Ukrainie białorusini wyprzedzali o mile
                    ukraińcow i tak jest do tej pory.To swiadczy o szacunku Polaków dla narodu
                    dumnego,ale też i zgodnego ,potrafiacego pomimo róznic dogadac sie ,a nie
                    mordować.smile)
                    • lacietis Re: Powabna Białogłowo! 24.02.06, 15:17
                      Ach Asto!... Uchyliłaś się od tematu... Ale niech tam! ((-;

asta7 napisała:
                      Białorusin..........przedstwiciel narodu,który bardzo szanuję.
                      ++Bardzo mi miło - w imieniu swoim i wszystkich Białorusinów.

To swiadczy o szacunku Polaków dla narodu
                      > dumnego,ale też i zgodnego ,potrafiacego pomimo róznic dogadac sie ,a nie
                      > mordować.smile)
                      ++Ładnie brzmi - ale czy aby na pewno tak jest?...
                      Ze strony Polaków, to chyba nie tyle szacunek [bo żeby na szacunek zasłużyć -
                      trzeba być rozpoznawalnym] ile raczej brak, wiadomosci o tym za co Polacy mogli
                      by Białorusinów nie lubić [pomijam, że Łukaszenko jest niesympatyczny i często
                      jest to jedyny znany Polakowi Białorusin...].
                      Natomiast co do tej zgodności, itd - to każdy kij ma dwa końce. O dogadywaniu
                      się to raczej mowy nie ma - jest po prostu uległość i beznadziejna obojętność.
                      Jak w słynnym zdanku "moja chata s kraja, ja niczaho nie znaja". To nie rozumny
                      kompromis - tylko kapitualcja, jeszcze przed walką... A to z kolei prowadzi do
                      wyzbycia się siebie.
                      W sensie czysto biologicznym - wielki sukces, bo pozwala na przekazanie swojego
                      DNA nastepnym pokoleniom. Ale zatraca się swoja tożsamość - i to "białoruskie
                      DNA" juz teraz w znacznym stopniu tworzy naród polski i rosyjski - a wyglada na
                      to, że będzie jeszcze gorzej.
                      Jak sie jest zadziornym - to mozna wiele stracić - ale i zyskać - bo czasami
                      sie wygrywa. A nasi ludzi, poddaja się pokornie i przepadają...
                      Dla bardziej aktywnych jednostek jest to nie atrakcyjne - i tym chetniej staja
                      się częścią sasiedniego narodu [jak szlachta białoruska, stała sie Polakami],
                      albo powoduje, ze staje sie do z góry oprzegranej walki - bo takich desperatów
                      jest za mało, by móc zwyciężyć.
                      Cieszy mnie twój szacunek - ale nie wiadomo jak długo będziesz miała jeszcze
                      możliwość szanowania Białorusinów - bo wkrótce moze nas już nie być - a te
                      pojedyńcze sztuki jakie zostaną - będą raczej zadziorne - bo tylko dzięki temu,
                      wbrew całemu światu [a zwłaszcza "swoim"] bedą się upierać, ze są właśnie
                      Białorusinami, a nie: Rosjanami, Polakami, cyz kimkolwiek innym... )))-:
                      • asta7 Re: Powabna Białogłowo! 24.02.06, 23:31
                        Pokorne ciele 2 matki ssie...........,jestem pewna,iz wcześniej strategia
                        Białorusinów wyda owoce.Chardość jak wiesz dobra jest na krótkie loty,pokora
                        jest cnotą,która wyzwala najwznioślejsze czyny.Tak więc o Białorusinów jestem
                        spokojna.smile))
                        • lacietis Re: Powabna Białogłowo! 25.02.06, 09:31
                          Толькі ці гзта яшчэ будуць беларусы?... )))-:
                          • asta7 Re: Powabna Białogłowo! 25.02.06, 21:17
                            Będzie Wielka i Niezalezna Białoruś.smile))
                            • lacietis Re: Powabna Białogłowo! 27.02.06, 11:27
                              asta7 napisała:

> Będzie Wielka i Niezalezna Białoruś.smile))
                              ++Czego i Wam życzę!!! Ale jednak chyba nie dizęki pokorze i uległości swych
                              synów i córek, ale knąbrnosci [rozumianej jako walka o swoje] i wytrwałości
                              nielicznych z nich...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka