fidel.castrol 18.02.06, 02:38 Przyrost ludnosci w wiekszosci krajow slowianskich i baltyckich jest ujemny, nizszy nawet niz Watykanu. Na czele natomiast znajduja sie kraje muzulmanskie. www.nationmaster.com/graph-T/peo_pop_gro_rat Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ben-oni Re: Czy Slowian zastapia muzulmanie?? 18.02.06, 09:52 Chyba pogubiłes sie przy doborze parametrów. Słowiańszczyzna jest pojęciem rasowo-genetyczno-kulturowym a muzułmanie to wyznawcy religii. To jakbyś pytał czy kiedyś metry sześcienne zostaną zastąpione przez kilogramy? Bzdura. A w sprawie muzułmanów. Mówisz o muzułmanach z "czarnej Afryki", muzułmanach arabsko-tureckich czy indochińskich? Odpowiedz Link
lacietis Re: Czy SŁowian zastĄpia muzuŁmanie?? 18.02.06, 14:10 ben-oni napisał: > Chyba pogubiłes sie przy doborze parametrów. > Słowiańszczyzna jest pojęciem rasowo-genetyczno-kulturowym a muzułmanie to > wyznawcy religii. ++Z czysto formalnego punktu widzenia masz rację. Ale rzeczywiście obecnie istnieje spora imigracja muzułmanów z różnych regionów [Arabowie, Turcy i Kurdowie, mieszkańcy śr wchodu, Afryki, Albanii], do Europy. A mimo różnego pochodzenia: rasowego, etnicznego i kulturowego w wielu sprawach stanowią bardziej zwartą grupe, niż w podobnych sytuacjach Europejczycy, czy Słowianie [patrz sprawa karykatur] - a tem bardziej są dość jednolici z naszego: europejskiego, słowiańskiego, czy polskiego punktu widzenia. Odpowiedz Link
asta7 Re Nie ma rady...........!!!! 18.02.06, 19:05 Czas drodzy forumowicze zabrać sie do roboty ratując niski przyrost naturalny słowian.U nas w Polsce mozna dostac podwójne "becikowe".)))))))))) Ps.To sarkazm,zaś na poważnie takie zagrożenie wymarciem cywilizacji slowiańskiej i zachodniej jest realne. Odpowiedz Link
lacietis Re: Re Nie ma rady...........!!!! 20.02.06, 11:14 asta7 napisała: > Czas drodzy forumowicze zabrać sie do roboty ratując niski przyrost naturalny > słowian.U nas w Polsce mozna dostac podwójne "becikowe".)))))))))) ++Czy to jakaś propozycja??? Sądząc po "końcówce" jesteś kobietą - mam nadzieję słowiańską... (((-; Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Re Nie ma rady...........!!!! 20.02.06, 12:25 lacietis napisał: > asta7 napisała: > > > Czas drodzy forumowicze zabrać sie do roboty ratując niski przyrost natur > alny > > słowian.U nas w Polsce mozna dostac podwójne "becikowe".)))))))))) > ++Czy to jakaś propozycja??? Sądząc po "końcówce" jesteś kobietą - mam nadzieję > > słowiańską... (((-; Sława! Ja zawsze chetny jestem do roznażania, szczególnie Slowian, szczególnie zachodnich)) ..że mało skromnie zauważę... Pozdrawiam i zapraszam na: Forum Słowiańskie Odpowiedz Link
asta7 Re: Re ....,szanowni panowie !!! 21.02.06, 23:35 Jestem słowianką-Polką,niestety nie na tyle patriotką bym chciała ratowac demografie .((( Odpowiedz Link
oldpiernik Szanowni PiP !!! 22.02.06, 00:40 W ostatecznym rozrachunku, to nie ma znaczenia. Ktoś wypełniał przestrzeń kutlturowo-....itd. zanim pojawili się Słowianie. Ktoś wypełni ją, kiedy Słowian zabraknie. Cego nie daj Boże. AMEN ;0) Odpowiedz Link
lacietis Powabna Białogłowo! 22.02.06, 12:55 asta7 napisała: > Jestem słowianką-Polką,niestety nie na tyle patriotką bym chciała ratowac > demografie .((( ++To masz pełne dane!!! (((-: Zastanów sie jeszcze... Jako potęcjalny termin spotkania - proponuje sobutkę. Będize: miło, tradycyjnie i po słowiańsku... Pamiętaj o podwójnym becikowym - w całości będzie dla Ciebie i naszej latorośli!!! (((-: Białoruski huzar nie bierze za to pieniędzy! (((-; Odpowiedz Link
asta7 Re: Powabna Białogłowo! 22.02.06, 21:29 Białorusin..........przedstwiciel narodu,który bardzo szanuję.We wszystkich rankingach przeprowadzanych przez różne Cebosy,Obopy itp.......na długo przed "pomarańczowa rewolucja:na Ukrainie białorusini wyprzedzali o mile ukraińcow i tak jest do tej pory.To swiadczy o szacunku Polaków dla narodu dumnego,ale też i zgodnego ,potrafiacego pomimo róznic dogadac sie ,a nie mordować.) Odpowiedz Link
lacietis Re: Powabna Białogłowo! 24.02.06, 15:17 Ach Asto!... Uchyliłaś się od tematu... Ale niech tam! ((-; asta7 napisała: Białorusin..........przedstwiciel narodu,który bardzo szanuję. ++Bardzo mi miło - w imieniu swoim i wszystkich Białorusinów. To swiadczy o szacunku Polaków dla narodu > dumnego,ale też i zgodnego ,potrafiacego pomimo róznic dogadac sie ,a nie > mordować.) ++Ładnie brzmi - ale czy aby na pewno tak jest?... Ze strony Polaków, to chyba nie tyle szacunek [bo żeby na szacunek zasłużyć - trzeba być rozpoznawalnym] ile raczej brak, wiadomosci o tym za co Polacy mogli by Białorusinów nie lubić [pomijam, że Łukaszenko jest niesympatyczny i często jest to jedyny znany Polakowi Białorusin...]. Natomiast co do tej zgodności, itd - to każdy kij ma dwa końce. O dogadywaniu się to raczej mowy nie ma - jest po prostu uległość i beznadziejna obojętność. Jak w słynnym zdanku "moja chata s kraja, ja niczaho nie znaja". To nie rozumny kompromis - tylko kapitualcja, jeszcze przed walką... A to z kolei prowadzi do wyzbycia się siebie. W sensie czysto biologicznym - wielki sukces, bo pozwala na przekazanie swojego DNA nastepnym pokoleniom. Ale zatraca się swoja tożsamość - i to "białoruskie DNA" juz teraz w znacznym stopniu tworzy naród polski i rosyjski - a wyglada na to, że będzie jeszcze gorzej. Jak sie jest zadziornym - to mozna wiele stracić - ale i zyskać - bo czasami sie wygrywa. A nasi ludzi, poddaja się pokornie i przepadają... Dla bardziej aktywnych jednostek jest to nie atrakcyjne - i tym chetniej staja się częścią sasiedniego narodu [jak szlachta białoruska, stała sie Polakami], albo powoduje, ze staje sie do z góry oprzegranej walki - bo takich desperatów jest za mało, by móc zwyciężyć. Cieszy mnie twój szacunek - ale nie wiadomo jak długo będziesz miała jeszcze możliwość szanowania Białorusinów - bo wkrótce moze nas już nie być - a te pojedyńcze sztuki jakie zostaną - będą raczej zadziorne - bo tylko dzięki temu, wbrew całemu światu [a zwłaszcza "swoim"] bedą się upierać, ze są właśnie Białorusinami, a nie: Rosjanami, Polakami, cyz kimkolwiek innym... )))-: Odpowiedz Link
asta7 Re: Powabna Białogłowo! 24.02.06, 23:31 Pokorne ciele 2 matki ssie...........,jestem pewna,iz wcześniej strategia Białorusinów wyda owoce.Chardość jak wiesz dobra jest na krótkie loty,pokora jest cnotą,która wyzwala najwznioślejsze czyny.Tak więc o Białorusinów jestem spokojna.)) Odpowiedz Link
lacietis Re: Powabna Białogłowo! 25.02.06, 09:31 Толькі ці гзта яшчэ будуць беларусы?... )))-: Odpowiedz Link
lacietis Re: Powabna Białogłowo! 27.02.06, 11:27 asta7 napisała: > Będzie Wielka i Niezalezna Białoruś.)) ++Czego i Wam życzę!!! Ale jednak chyba nie dizęki pokorze i uległości swych synów i córek, ale knąbrnosci [rozumianej jako walka o swoje] i wytrwałości nielicznych z nich... Odpowiedz Link