Dodaj do ulubionych

Kawa czy herbata?

02.03.04, 09:57
Co pijecie zazwyczaj rano? Ja w domu do śniadania piję herbatę (czarną),
potem w pracy jak tylko wejdę robię sobie kawę. A jak już ją wypiję to przez
cały dzień sączę zieloną herbatę albo rooibos.
Obserwuj wątek
    • daffne Re: Kawa czy herbata? 02.03.04, 13:28
      Rano kawa rulez :) Inaczej sie nie obudze :))Pozniej herbata zielona i co w rece wpadnie , pozniej znow kawka i znow co w rece wpadnie :)))

Na dzien dobry jednak kawa :)

pozdr.
    • bubster Re: Kawa czy herbata? 02.03.04, 13:34
      kawa z rana jak śmietana!
    • salsa_caliente Re: Kawa czy herbata? 02.03.04, 13:37
      A ktoś może pije świństwa takie jak pu-erh?? Koszmar!!
      • mha1 Re: Kawa czy herbata? 02.03.04, 13:40
        ja :) ale tylko takie z aromatem, bo naturalny zapach obornika mnie odrzuca...
        a poza tym kawa, kawa i jeszcze raz kawa. nawet wieczorem na imprezce bedzie
        kawa :D
        • dorota.28 Re: Kawa czy herbata? 02.03.04, 16:00
          rano koniecznie kawa, czarna i mocna, w pracy na przyjście kawa, identyczna
          a potem, to zależy, teraz herbaty owocowe herbabolu i inne takie "wynalazki"
        • ralston Re: Kawa czy herbata? 02.03.04, 17:45
          mha1 napisała:

> ja :) ale tylko takie z aromatem, bo naturalny zapach obornika mnie odrzuca...
          > a poza tym kawa, kawa i jeszcze raz kawa. nawet wieczorem na imprezce bedzie
          > kawa :D

Hmm... obornik powiadasz? Ja do tej pory uważałem, że moja cuchnie rybami...
          Ale tak czy inaczej - żadnych aromatyzowanych - najlepszy jest czysty Pu-Erh! :)
          • salsa_caliente Re: Kawa czy herbata? 02.03.04, 20:37
            Mi jest od tego niedobrze!
            • ralston Re: Kawa czy herbata? 02.03.04, 21:34
              Mi też kiedyś było :))) Ale do czego to się człek nie przyzwyczai... ;)
              • salsa_caliente Re: Kawa czy herbata? 02.03.04, 22:28
                Pewnie bym się przyzwyczaiła bo na początku zielona też mi nie smakowała. Za to
                teraz piję ziółka (melisa na uspokojenie)
                • ralston Re: Kawa czy herbata? 02.03.04, 22:54
                  A białej próbowałaś? Polecam Pai Mu Tan. Wielce zacny napar... I nic z
                  obornikiem ani centralą rybną wspólnego nie ma :)
                  • salsa_caliente Re: Kawa czy herbata? 03.03.04, 09:27
                    Białej nie próbowałam ale mam zamiar kupić. Ostatnio odstraszyła mnie cena i
                    zamiast białej kupiłam zieloną z żeńszeniem i owocami rokitnika - pycha!!!
                    • ralston Re: Kawa czy herbata? 03.03.04, 11:32
                      Pai Mu Tan nie jest specjalnie droższy od zielonych herbat. Tak więc ze
                      spokojnym sumieniem mogę polecić, bo dziury w kieszeni nie zrobi. Z racji na
                      dużą indywidualność gustów (mi na ten przykład pasuje Pu-Erh, od którego Cię
                      odrzuca) zawsze na początkem można kupić 5 deko zamiast 10 i ewentualnie
                      powtórzyć zakup jak podpasuje. Tym bardziej, że ta herbata jest objętościowo
                      obszerna, bo listki ma mniej pozwijane, niż inne herbaty i do takiej zwykłej
                      torebki w herbacianym sklepie 10 deko się nie mieści.
      • daffne Re: Kawa czy herbata? 02.03.04, 18:27
        ktoras pilam i naprawde mi smakowala...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka