salsa_caliente 02.03.04, 09:57 Co pijecie zazwyczaj rano? Ja w domu do śniadania piję herbatę (czarną), potem w pracy jak tylko wejdę robię sobie kawę. A jak już ją wypiję to przez cały dzień sączę zieloną herbatę albo rooibos. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daffne Re: Kawa czy herbata? 02.03.04, 13:28 Rano kawa rulez :) Inaczej sie nie obudze :))Pozniej herbata zielona i co w rece wpadnie , pozniej znow kawka i znow co w rece wpadnie :))) Na dzien dobry jednak kawa :) pozdr. Odpowiedz Link
salsa_caliente Re: Kawa czy herbata? 02.03.04, 13:37 A ktoś może pije świństwa takie jak pu-erh?? Koszmar!! Odpowiedz Link
mha1 Re: Kawa czy herbata? 02.03.04, 13:40 ja :) ale tylko takie z aromatem, bo naturalny zapach obornika mnie odrzuca... a poza tym kawa, kawa i jeszcze raz kawa. nawet wieczorem na imprezce bedzie kawa :D Odpowiedz Link
dorota.28 Re: Kawa czy herbata? 02.03.04, 16:00 rano koniecznie kawa, czarna i mocna, w pracy na przyjście kawa, identyczna a potem, to zależy, teraz herbaty owocowe herbabolu i inne takie "wynalazki" Odpowiedz Link
ralston Re: Kawa czy herbata? 02.03.04, 17:45 mha1 napisała: > ja :) ale tylko takie z aromatem, bo naturalny zapach obornika mnie odrzuca... > a poza tym kawa, kawa i jeszcze raz kawa. nawet wieczorem na imprezce bedzie > kawa :D Hmm... obornik powiadasz? Ja do tej pory uważałem, że moja cuchnie rybami... Ale tak czy inaczej - żadnych aromatyzowanych - najlepszy jest czysty Pu-Erh! :) Odpowiedz Link
ralston Re: Kawa czy herbata? 02.03.04, 21:34 Mi też kiedyś było :))) Ale do czego to się człek nie przyzwyczai... ;) Odpowiedz Link
salsa_caliente Re: Kawa czy herbata? 02.03.04, 22:28 Pewnie bym się przyzwyczaiła bo na początku zielona też mi nie smakowała. Za to teraz piję ziółka (melisa na uspokojenie) Odpowiedz Link
ralston Re: Kawa czy herbata? 02.03.04, 22:54 A białej próbowałaś? Polecam Pai Mu Tan. Wielce zacny napar... I nic z obornikiem ani centralą rybną wspólnego nie ma :) Odpowiedz Link
salsa_caliente Re: Kawa czy herbata? 03.03.04, 09:27 Białej nie próbowałam ale mam zamiar kupić. Ostatnio odstraszyła mnie cena i zamiast białej kupiłam zieloną z żeńszeniem i owocami rokitnika - pycha!!! Odpowiedz Link
ralston Re: Kawa czy herbata? 03.03.04, 11:32 Pai Mu Tan nie jest specjalnie droższy od zielonych herbat. Tak więc ze spokojnym sumieniem mogę polecić, bo dziury w kieszeni nie zrobi. Z racji na dużą indywidualność gustów (mi na ten przykład pasuje Pu-Erh, od którego Cię odrzuca) zawsze na początkem można kupić 5 deko zamiast 10 i ewentualnie powtórzyć zakup jak podpasuje. Tym bardziej, że ta herbata jest objętościowo obszerna, bo listki ma mniej pozwijane, niż inne herbaty i do takiej zwykłej torebki w herbacianym sklepie 10 deko się nie mieści. Odpowiedz Link