Dodaj do ulubionych

wrocław-operacja zeza

06.01.07, 19:04
No wlasnie w liscie polecajacej nie ma zadnego lekarza/kliniki/szpitala z
Wrocławia... Czy ktos miał tam zabieg i kogo/którą placówke moze polecić??
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • smutniutka Re: wrocław-operacja zeza 06.01.07, 22:29
      Witaj xdominicx!
      Rzeczywiście Wrocławia nie ma :( Nie wiem dlaczego :(

Ewencja leczyła się u doktor Barbary Korendowicz, Wrocław, ul. Żeromskiego 62/59
      tel: 3227210. asiaaa25, mama Kamilka, a także Kuba-and-twins, mama Zuzi leczyły
      dzieci również u tej pani doktor, przy czym Kuba-and-twins na zabieg zdecydowała
      się u dr Wójcik w Dębicy .

Namiary na panią dr:
      ul. Żeromskiego 62/59
      tel: 3227210
    • worando Re: wrocław-operacja zeza 07.01.07, 13:37
      Witam!
      W grudniu miałem zabieg w prywatnej klinice okulistycznej Spektrum na Biskupinie. Tutaj masz link do strony kliniki www.spektrum.wroc.pl/.
      Z zabiegu jak na razie jestem bardzo zadowolony - wszystko przebiegło bardzo profesjonalnie.
      Zeziskami zajmuje się dr Krystyna Pellar. Niestety przyjmuje tylko w środy, więc musisz liczyć się ze sporym czasem oczekiwania, nawet około 1,5 miesiąca.
      Zarówno wizyta, jak i zabieg są refundowane przez NFZ.
      Jeśli masz jeszcze jakieś pytanka - slużę pomocą :) Mój mail to starter@o2.pl.

Pozdrówki,
      Kuba
      • smutniutka Do worando 07.01.07, 17:44
        Mogłabym prosić, byś dodał Panią doktor do naszej listy polecającej?
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12236&w=55077317&a=55077317
        Z góry bardzo dziękuję!
        • worando Re: Do worando 07.01.07, 20:41
          No problemo :)
          Już dodałem.

Pozdrówki,
          Kuba
          • smutniutka Re: Do worando 07.01.07, 23:11
            dziękuję :)
            • xdominicx Re: Do worando 08.01.07, 15:49
              Dzieki za pomoc:) Moja sytuacja przedstawia sie tak ze dostalem juz od lekarza
              okulisty skierowanie na zabieg ale nie wiem gdzie sie udać. Mam 17 lat i na
              pomoc rodziców z róznych wzgledow nie mam co liczyć:( Sam wszystko
              zalatwiam...No wlasnie ja musze miec szybki termin operacji bo nie chce zawalac
              szkoły a ferie są od 26.01-14.02. Ten Spektrum...hmm długi okres oczekiwania
              widze...:( A co myslicie o panstwowych szpitalach wg "Wprost" Klinika nr 1 we
              Wrocku jest w pierwszej dziesiatce w okulistyce...Czy moge zaufac jej, w ciemno
              bez znajomosci nikogo kto przeszedl tam operacje??
              Pozdrawiam
              • nawoj29 Re: Do worando 08.01.07, 16:15
                Odradzam zaufanie w ciemno. Ranking dotyczy klinik okulistycznych, bez
                rozróżnienia na specjalizację, spójrz na kryteria oceny - liczba zabiegów,
                specjalistów, itd. Niekoniecznie musi to być dla ciebie wyznacznikiem wyboru.
                Ty masz szukać dobrego specjalisty od zeza i miejsca wykonywania zabiegów przez
                takiego specjalistę. Poza tym, czy zostałeś juz zakwalifikowany do zabiegu
                przez specjalistę od zeza, czy po prostu od okulisty? Masz już wybranego
                specjalistę od zeza?
                Wydaje mi sięk że w Twoim wieku wymagana będzie zgoda rodziców. Nawet jeśli nie
                możesz na nich liczyć (na pewno?), to bez ich zgody mogą nie zgodzić sie na
                ingerencję chirurgiczną.
                Zabieg to nie wyścig, skąd ten pośpiech? Po zabiegu będziesz musiał zająć się
                pielęgnacją oczu po zabiegu, wygoic oko. To też weź pod uwagę.
                Życzę powodzenia w całym przedsięwzięciu.
                • xdominicx Re: Do worando 09.01.07, 16:25
                  od kogo dostalem skierowanie? hmm specjalista od zeza? Nie wiem... zapisalem
                  sie do okulisty, ten stwierdził ze mam zeza napisał cos na karteczce sprawdził
                  wade wzroku i wypisał skierowanie. No i powiedział abym sie zglosił na operacje
                  do szpitala we Wrocku. Co ja mam zrobic skoro zadnego lekarza nie znam, wiec
                  musi byc w ciemno. Ale przeciez do operacji zeza wyslą chyba dobrego
                  specjaliste szpitalnego od tej przypadlosci...Dzis dzwonilem zreszta do
                  szpitala we Wroclawiu i pani z recepcji powiedziała ze zabieg zostanie niemal
                  z "dnia na dzien" przeprowadzony bo kolejek nie ma(oczywiscie na kase chorych).
                  A rodzice oczywiscie podpisza co trzeba tylko chodzi o to ze musze sam
                  zalatwiac bo oni sie nie interesują tym...
                  • nawoj29 przemyśl to 10.01.07, 14:08
                    Wiesz, przemyśl to jeszcze. Skoro nie zostałeś zbadany przez specjalistę od
                    zeza, szpital proponuje ci operację w terminie kilkudniowym, to raczej nie
                    wróży to dobrze.
                    W wolnej chwili przejrzyj to forum, pisali tu ludzie, którzy przeszli kilka
                    operacji, a zez powracał. Jeśli zrobi to "taki-sobie-specjalista" od zeza
                    (przepraszam za określenie), to efekt może odbiegać od twoich oczekiwań.
                    Widziałam tu gdzieś post kogoś, kto przeszedł operację/zabieg na zeza, po czym
                    okazało się, że wcale zeza się nie pozbył. A potem dobry specjalista od zeza
                    musiał najpierw wykonać operację odwracającą ostatni zabieg, zanim odbył się
                    ten właściwy - usuwający zeza.
                    Porozmawiaj z rodzicami, może jednak wspomogli cię finansowo na wizytę
                    prywatnę. Jedna wizyta wiele by wyjaśniła, a zabieg możesz mieć na NFZ, tylko
                    trochę poczekasz.
                    Powodzenia
                    • xdominicx Re: przemyśl to 10.01.07, 16:20
                      Dzis dowiadywałem sie nieco o klinice na Chałubinskiego we Wroclawiu i opinie
                      są bardzo dobre. Jedna okulistka powiedziała nawet " to swietnie że tam, to
                      naprawde świetnie...":) A bylem u mojego okulisty wczoraj i powiedział ze
                      jeszcze zrobią mi badania w tej klinice, wiec siła rzeczy bede mial kontakt ze
                      specjalistą... Aha i to czekanie na zabieg to chyba jakas sciema w 2 klinikach
                      na nfz chcieli przeprowadzac operacje blyskawicznie...oczywiscie po niezbednych
                      badaniach(chodzi o czas nawet do tygodnia od zgloszenia) A mowią ze sluzba
                      zdrowia w tak kiepskiem stanie...;)
                      Pozdrawiam i dziekuje za zainteresowanie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka