elle841 06.09.07, 16:29 Witam zajrzalam sobie teraz tak tu z ciekawosci co sie dzieje i jestem ciekawa co u Ciebie usunelas juz wade w intermedice i mialas operacje na zeza????Napisz koniecznie jakie rezultaty i czy jestes zadowolona ?pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fatima5 witaj! zagladam, zagladam 14.09.07, 13:01 tak, zrobilam laser na wade wzroku , a raczej wady , operacji skrocenia miesni nie robie , poniewaz teraz mam stan oczu taki jak w okularach , kat stopnia zeza 0 , nawet gdyby byl 2 stopniowy nie bede robic z tego tragedi , na jedno oko widze i tak gorzej pomimo ze mam usunieta wade wzroku..to chyba efekt niedowidzenia , poniewaz patrze tylko jednym okiem.Napisz co u Ciebie?Jak efekty po laserze i oczka Pozdrawiam Odpowiedz Link
elle841 Re: witaj! zagladam, zagladam 15.09.07, 00:54 a w intermedice krakow robilas w koncu?Ciesze sie ze nie musisz juz operowac zeza:)Czyli u Ciebie zakonczylo sie tez w podobny sposob jak u mnie(no ja mialam 5 st zeza po lasiku ale usuwalam zeza operacyjnie) a mialysmy podobne wady dlatego sie odezwalam bo zapamietalam Cie z forum:)I tez na jedno oko mi sie pogarszalo po lasiku na to nidowidzace lewe u mnie:)Teraz nosze soczewe na nie,tez brak obuocznego widzenia ale jakos mniej to czuje z soczewka tylko przy badaniach wychodzi. Pracuje przy kompach i tylko czasem na wieczor czuje takie przemeczenie oczu i lekkie ciagniecie w tym lewym,jak odespie przechodzi:)No i czuje ze zyje, to bylo najwspanialsze pol roku w moim zyciu.U ciebie podobnie tez?:) pozdrawiam i dzieki za odp:) Odpowiedz Link
fatima5 Re: witaj! zagladam, zagladam 15.09.07, 11:42 w Poznaniu mialam blizej , z tym ze nie cielam miesnia , ja mam i tak po 3 operacjach , blizny wstretne w srodku, pewnie jakis kat resztkowy jest np pod wieczor , zmeczenie itp, przy badaniu wychodzi niby zero... Jak nosilam soczewki , to pamietam ze oko z zbieznego uciekalo mi rozbieznie, dlatego gdybym miala 3 stopnie , nie ruszalabym juz , bo na bank po operacji polecialo by mi w druga strone , teraz jest ok, i nikt nie mowi ze oko ucieka a wczesniej wytykano jak nam wszystkim;-(, trzeba tez komntrolowac ostrosc wzroku , bo ponoc nawet po laserze moze sie pogorszyc z wiekiem takze.. pozdrawiam Odpowiedz Link
margol4 Do Fatimy! 07.12.07, 19:13 Hej!napisz jaka mialas wade w tym niedowidzacym oku?pozdr Odpowiedz Link
fatima5 Re: od Fatimy! 20.12.07, 00:24 +3 1 astygmatyzm nadwzrocznosc nier pamietam musze sprawdzic , ile to wynosilo, ale pomimo lasera to oko jest slabsze a na dzien dzisiejszy +3 mam zero. To oko i tak nie widzi tak jak prowadzace, patrze silniejszym , a kąty widze tym slabszym , cos tam ono patrzy.U mnie zez byl na tle niedowidzenia , 3 operacje nic nie daly zez wrocil do takiego samego stanu, dopiero noszenie soczewek (lub okularow spowodowalo jego samoistne prostowanie)Dlatego zdecydowalam sie na laser, sprobuj z okularami lub soczewkami jezeli sie wyprosuje chociaz troche warto zainwestowac. a...w soczewkach zawsze skala jest wieksza np.+3Ja milam +4 Powodzenia Odpowiedz Link