Dodaj do ulubionych

Spowiedź wstępna Dado11

26.02.04, 22:27
Re: zielony pieprz, bazylia,
dado11 26.02.2004 21:32 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Tak sie przygladam waszym dyskusjom i troche mi przykro, ze jestescie tacy
hermetyczni. A moze
moja propozycja byla na niewlasciwym poziomie? Znam lepsze, ale nie chce byc
natretem. Pozdr

• Re: zielony pieprz, bazylia,
wedrowiec2 26.02.2004 21:36 odpowiedz na list odpowiedz cytując

dado11 napisała:

> Tak sie przygladam waszym dyskusjom i troche mi przykro, ze jestescie tacy
hermetyczni.

My hermetyczni? Otwarci jesteśmy na wszystkich. Witamy serdecznie, czasami
nawet z rozpędu starych uczestników piszących (przez pomyłke) pod innymi
nickami. Rozgość się, napij herbaty w forumowej herbaciarni, ogrzej przy
forumowym kominku, a my spróbujemu Twojego makaronu z czosnkiem i bazyliąsmile

mammaja 26.02.2004 21:38 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Tez sie zdziwilam tymi hermetycznymi - bardzo sie cieszymy z nowych twarzy!
A i przepis akurat dla spieszacych czesto gospodyn.Powiedz tylko czy makaron
musi byc zielony?

marialudwika 26.02.2004 21:37 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Witaj Dado!!!Przepis podoba mi sie!!!I wprowadze w zycie niebawem.Pozdro
ml
P.S.Dlaczego uwazasz nas za hermetycznych???

warum 26.02.2004 21:37 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Witaj! kluchy al dente to podstawowa pozycja repertuaru zywieniowego moich
dzieci. Co bym nie ugotowala - do kartofli, im sie nie chce obierac- wiec
jedza
z makaronem. Zapachnialo bazyliasmile)dawaj dalej.

lablafox 26.02.2004 21:38 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Witaj dado. Rozgość się u nas , jeśli masz ochotę. Nowe pomysły mile widziane.
Mam prośbę , wyjaśnij szczegółowiej co miałeś na myśli pisząc ,iż jesteśmy
hermetyczni, po to aby lepiej zrozumieć powód Twojego odczuwania przykrości.
Pozdrawiam lablafox

• Re: zielony pieprz, bazylia, Dado11smile
warum 26.02.2004 21:40 odpowiedz na list odpowiedz cytując

smile)))) No teraz juz masz o czym pisac- spowiadaj siesmile
Obserwuj wątek
    • dado11 Re: Spowiedź wstępna Dado11 26.02.04, 22:40
      Czesc Lx , wysililam ostatnie trzy szare i odnalazlam wlasciwy adres. Co mam zeznac?
      • wedrowiec2 Re: Spowiedź wstępna Dado11 26.02.04, 22:41
        dado11 napisała:

> wysililam ostatnie trzy szare

Dużo masz, bo tylko szarą jedynaczkęsmile
        • wedrowiec2 Autokorekta 26.02.04, 22:43
          wedrowiec2 napisała:

> Dużo masz, bo tylko szarą jedynaczkęsmile
          Miało być:
          Dużo masz, bo ja tylko szarą jedynaczkęsmile

Ide spać, bo zaczynam pisać bzdury.

• lablafox Re: Spowiedź wstępna Dado11 26.02.04, 22:48
        dado11 napisała:

> Czesc Lx , wysililam ostatnie trzy szare i odnalazlam wlasciwy adres. Co mam
        ze
        > znac?

To wszystko o co Cię pytamy w zamieszczonych na początku postach.
        Lx
        • dado11 Re: Spowiedź wstępna Dado11 26.02.04, 23:05
          Witaj dado. Rozgość się u nas , jeśli masz ochotę. Nowe pomys?y mile widziane.
          Mam prośbę , wyjaśnij szczegó?owiej co mia?eś na myśli pisząc ,iż jesteśmy
          hermetyczni, po to aby lepiej zrozumieć powód Twojego odczuwania przykrości.
          Pozdrawiam lablafox
          Przepraszam za taka mala prowokacje, ale okazala sie skuteczna. Jestem zupelnym dyletantem "w
          temacie " internetu i wydawalo mi sie, ze tworzycie juz w pewnym sensie zamknieta, dobrze znajaca
          sie grupe (album itp.). Bardzo sie zatem ciesze, ze moge do was powolutku dolaczyc choc pewnie nie
          zawsze bedzie na to czas. Tak sobie krazylam po roznych tematach i tak chcialam po cichutku sie
          dokleic, ale nie wychodzilo. Wiec walnelam to hermetyczne i podzialalo. Pozd serdecznie
          • lablafox Re: Spowiedź wstępna Dado11 26.02.04, 23:09
            OK , wkleiłaś się. Teraz rzucaj nowymi pomysłami.
            Lx
            • ada296 Re: Spowiedź wstępna Dado11 26.02.04, 23:15
              witaj Dado
              i opowiadaj smile
            • dado11 Re: Spowiedź wstępna Dado11 26.02.04, 23:23
              Troche mi pyszczydlo opada na klawiaturke, jakos po tej 40-ce wczesniej spac sie chce. Ale, ale
              slowo sie rzeklo... Mam 4 psy, kanarka, ryby i ogrod (pod opieka), maz i corka jakos sobie radza,
              duzo fotografuje i gotuje. Nudza mnie codzienne obiady ale uwielbiam gotowac w nocy. Niestety
              przeklada sie to zamilowanie na podzialke lazienkowej wagi, szczegolnie, ze powiedzialam
              papieroskom pa,pa!!! 4 miesiace temu. Ostatnio wysmazylam zielony omlet i zjadlam go tyle ze moj
              maz nie mogl uwierzyc. Zgromil mnie wzrokiem i wybaczyl jak sprobowal. dd
              • glodn-y Re: Spowiedź wstępna Dado11 26.02.04, 23:27
                ja bym nie wybaczył,jak byś mi omlet zjadła,
                dobrego mzonka mzsz!1
                • dado11 Re: Spowiedź wstępna Dado11 26.02.04, 23:32
                  Sama sobie zrobilam, zreszta i tak wszystko co wymysle najpierw cwicze na sobie
              • wywrot53 Re: Spowiedź wstępna Dado11 27.02.04, 00:31
                Przydałaby mi się taka psiapsiółka w pobliżu, która by smażyła omlety smile))
                Jak do tej pory mam zaszczyt jadać ten przysmak raz w roku kiedy pojadę do domu
                i braciszek zaserwuje sad
                Witaj Dodo, smaż omlety i pisz smile))
                • dado11 Re: Spowiedź wstępna Dado11 27.02.04, 20:17
                  Chyba rzeczywiscie jestes daleko, a szkoda bo strasznie lubie gotowac dla innych i tu chyba znajduje
                  ujscie moje niespelnienie jako artysty (jakiegobadz rodzaju). Jesli Ci to cokolwiek pomoze to
                  przepis chyba jeszcze pamietam i z przyjemnoscia sie podziele. A tak swoja droga to niesamowita
                  dla mnie nowosc takie gadanie na ekranie. Poczulam sie jak kiedys gdy nerwowo zagladalam do
                  skrzynki pocztowej czekajac na list od waznych osob. To byl taki przyjemny niepokoj. Mam
                  nadzieje, ze nie wyda wam sie to zbyt pensjonarsko-idiotyczne. (usmieszki serdecznesmile))
                  • em_em Re: Spowiedź wstępna Dado11 27.02.04, 21:37
                    dado11 napisała:

> A tak swoja droga to niesamowita dla mnie nowosc takie gadanie na ekranie.
                    > Poczulam sie jak kiedys gdy nerwowo zagladalam do skrzynki pocztowej czekajac
                    > na list od waznych osob. To byl taki przyjemny niepokoj. Mam
                    > nadzieje, ze nie wyda wam sie to zbyt pensjonarsko-idiotyczne.

ależ skąd - też to przerabiałam smile
                    pamiętam moje pierwsze odezwanie - ktoś odpowiedział po kilku minutach i to AŻ
                    z .uk - to było niesamowite
                    a potem w dobrych czasach naszego miejskiego forum - wracając do domu biegłam
                    nie zdejmując butów i kurtki od razu do komputera, bo nie mogłam się doczekać
                    co kto napisał
                    • marialudwika Re: Spowiedź wstępna Dado11 27.02.04, 21:45
                      Milo slyszec ,ze masz psy Dado!!!I to cztery!Jestem okropna psiara,ale nie ja
                      jedna na forum!Wiec jest nastepny temat do pogaduszek!Mamy tutaj nawet
                      specjalny watek o zwierzakach!!Nastepne podobienstwo -jesli o mnie chodzi to
                      pojadanie nocami!!!Kocham jesc o 2-giej w nocy.co pewnie niektorych zdziwi/poza
                      Wywrot!!!/.Milo mi,ze wlaczylas sie do naszego forum.Pozdrawiam
                      ml
                    • ewelina10 do em_em 27.02.04, 21:58
                      .... a już nie biegniesz, kiedy my Ci przesyłamy jakąś wiadomość crying((
                      • em_em Re: do em_em 27.02.04, 22:13
                        ewelina10 napisała:

> .... a już nie biegniesz, kiedy my Ci przesyłamy jakąś wiadomość crying((

teraz odwrotnie - wprawdzie już nie biegnę "do", ale jak już zasiądę, to
                        zapominam o jedzeniu, spaniu no i niestety pracy wink
                        • lablafox Re: do em_em 27.02.04, 23:11
                          Ostrzegam, niestety nasze forum uzależnia.
                          Lx
                          • marialudwika Re: do em_em 27.02.04, 23:13
                            Uzalezni i to bardzo!!Ale ja jadam w nocy przy kompiesmile)))).Pozdro
                            ml-netholiczka
                            • dado11 Re: do em_em 27.02.04, 23:17
                              To strasznie niezdrowo. Be. Lepiej jednak rano, bo caly dzien mamy na spalanie. Co innego
                              gotowanie nocne, ale tak jesc i siedziec? Hmmm...
                              • marialudwika Re: do em_em 27.02.04, 23:21
                                Dla mnie zdrowo bo sie tucze,jak ges!!!Pozdro
                                ml
                                • glodn-y Re: do em_em 27.02.04, 23:23
                                  Miałaś juz spaćsmile)
                                  A ztej beczki zostaw coś dla nas ,a najlepiej całą beke
                                  • lablafox Spowiedzi cd. 27.02.04, 23:37
                                    Mamy na stronie www 40+ kalendarz ,a w nim zamieszczone różne dni , ważne dla
                                    nas typu nasze urodziny, imieniny i takie same święta naszych
                                    najbliższych .Może chciałabyś je też wyeksponowac w nim . Jeśli tak to podaj
                                    tylko dzień i miesiąc i cz się wówczas wydarzyło.
                                    Lx
                                    • dado11 Re: Spowiedzi cd. 28.02.04, 00:07
                                      ok. tylko czy mam tam wejsc i sie wpisac czy podac te info na forum?
                                      • em_em Re: Spowiedzi cd. 28.02.04, 00:40
                                        dado11 napisała:

> ok. tylko czy mam tam wejsc i sie wpisac czy podac te info na forum?

albo na forum - albo mailem na mój gazetowy adres
                                • dado11 Re: do em_em 27.02.04, 23:36
                                  A co, zalozylas bunt przeciw trendy linii? Ja niestety ulegam nakazowi wewnetrznemu i staram sie
                                  zawalczyc (czasem). Coraz trudniej mi rozpoznac tego czlowieka w lustrze i bol wielki. Moj nowy
                                  pomysl to aerobic/silownia? Wszystko przez te papierosy....
                                  • marialudwika Re: Trendy 28.02.04, 00:48
                                    Jestem im przeciwna.Ktos je wymysla na udreke innym.
                                    Glodny zostawie Ci toche tego zimnego piwka z beczki!!!Pozdro
                                    ml
                            • wywrot53 Re: do em_em 28.02.04, 00:47
                              Jak można proponować jedzenie rano, kiedy np. nocne marki śpią??? Dla mnie
                              śniadanie o 15.00 to i tak za wcześnie, chyba, że wybywam z domu na wiekszość
                              dnia smile))
                              • dado11 Re: do em_em 28.02.04, 01:03
                                do niedawna co drugi dzien wstawalam ok.7 i szykowalam sniadanie dla siebie i potwora, ktory nie
                                mogl znalezc zapalek by podeprzec powieki. Teraz potwor juz jest prawie dorosly i sam wstaje, choc
                                z rowna niechecia. Niebawem wogole nie bedzie po co wstawac, bo praca juz zupelnie mnie nie
                                satysfakcjonuje. Potwor pewnie sie niedlugo wyprowadzi (oby), a my po nieuchronnym dole jaki
                                nas czeka, sprzedamy wlosci i spadamy tam gdzie wrony zawracaja. Ja sie oddam fotografii, a moja
                                polowka dzialaniom artystycznym na poziomie niezrozumialym dla gawiedzi. I wtedy sniadanko o
                                15 . 00 moze okazac sie norma. Choc ja kocham swiatlo i juz nie jestem nocnym markiem.
                                • wywrot53 Re: do em_em 28.02.04, 01:53
                                  Ależ Dodo jedno nie wyklucza drugiego smile)) kiedy nadejdzie ciepła wiosna czy
                                  lato to zamiast o 4.00 czy 5.00 kłaść sie do wyrka w domu wychodzę na działkę i
                                  tam spokojnie przy świetle dziennym oddaję się wypoczynkowi smile))
                                  • dado11 Re: do em_em 28.02.04, 15:46
                                    u nas od wczesnej wiosny komary tna jak wsciekle, poza tym w ogrodzie mieszka tyle ptakow ze nie
                                    sposob pospac ta piluja. A i psy czuja sie w obowiazku obszczekac kazdego wroga. Teraz sobie
                                    zdalam sprawe jak juz tesknie za zielonym kolorem mmmm...Rozmarzylam sie
                                    • lablafox Spowiedzi cd. 28.02.04, 17:31
                                      Skąd jestes Dado ?
                                      Z Polski ? Jeśli tak to podaj skąd , proszę.
                                      Jeśli nie z Polski to też podaj skąd nadajesz.
                                      Oczywiście jeśli będziesz miała na to ochotę .
                                      My mniej wiecej ustaliliśmy miejsca skąd jesteśmy i dlatego nam też łatwiej się
                                      rozmawia ,zwracając się podczas pisania na wschód, zachód , drugą półkulę itd.
                                      Lx
                                      • dado11 Re: Spowiedzi cd. 28.02.04, 21:09
                                        Tak mila Lx jestem w kraju przodkow. I jakos do niedawna nie myslalam, ze chcialabym gdzie
                                        indziej . Ostatnie zabiegi psujow u wladzy zachwialy nieco moim przekonaniem, ale jesli nawet
                                        udamy sie na emigracje to juz raczej od cywilizacji i miasta niz od rodzinnego krajobrazu. W dwoch
                                        slowach-okolice stolicy.
                                        • lablafox Re: Spowiedzi cd. 28.02.04, 21:13
                                          Ok , dzięki i za to , okolice stolicy są dość rozległe , toć to całe Mazowsze.
                                          Lx
                                          • mammaja Re: Spowiedzi cd. 28.02.04, 21:25
                                            Jest nas tu kilka z tych "okolic"
                                            • marialudwika Re: Spowiedzi cd. 28.02.04, 21:39
                                              I ja sie do nich zaliczam,choc mieszkam gdzie indziej to na Mazowszu moje
                                              korzenie...w samym jego sercu..Pozdro
                                              ml
                                              • ewelina10 Re: Spowiedzi cd. 28.02.04, 22:06
                                                ..... no to witaj sąsiadeczko. Z Warszawy, czy z okolic na jedno wychodzi wink
                                          • dado11 Re: Spowiedzi cd. 28.02.04, 22:21
                                            ok. Lx uscislam.1 dekada zycia Mokotow, nastepne dwie dekady Centrum brrr.., nastepna Ursynow
                                            a potem dwa ciezkie lata i mam ogrody podmiejskie. Wlasna praca i duza satysfakcja. Ale juz
                                            szykujemy skok na gleboka wode i niebawem pakujemy manele. Spadamy na jak najgluchsza wies i
                                            zeby cywilizacja do nas nie dotarla zbyt szybko. To plan na najblizsze 5 lat juz w realizacji.
                                            Pozdr
                                            • ewelina10 Re: Spowiedzi cd. 28.02.04, 22:26
                                              .... teraz tym skokiem na głęboką wodą mnie zaintrygowałaś wink
                                              A te ogrody podmiejskie, to może gdzieś koło mnie ?
                                              • dado11 Re: Spowiedzi cd. 28.02.04, 22:39
                                                Wyobraz sobie Brook Shields w walonkach utytlanych gnojem wrzucajaca parujace ziemniaki
                                                swiniom w chlewiku, to chyba bedzie taki skok. A ogrody podmiejskie hmmm, piekne, juz za pare
                                                tygodni zakwitna bialym kwieciem czeresni i rozowym jabloni. Blekitne lebki szafirkow beda sie
                                                scigac o tytul miss world z krokusami i tulipanami. Nasi ptasi wspollokatorzy juz robia rekonesans i
                                                ukladaja piesni godowe. To nareszcie jest tuz obok mnie, a jak bede w tych walonkach to bedzie
                                                jeszcze blizej. Uff, ale romantycznie!!
                                                • monia.i Re: Spowiedzi cd. 28.02.04, 22:44
                                                  No tak - te szafirki i tulipany - i ogrody podmiejskie - to prawie jak opis
                                                  mojego miejsca pomieszkiwania smile Zaraz sie okaże, że my wszystkie po
                                                  sąsiedzku smile
                                                  • omeri Re: Spowiedzi cd. 28.02.04, 22:45
                                                    Witaj sąsiadko, te tulipany mnie intrygują.
                                                  • dado11 Re: Spowiedzi cd. 28.02.04, 22:55
                                                    Jak to, toz to najbardziej pospolita czesc w mojej natchnionej wypowiedzi???
                                                  • monia.i Re: Spowiedzi cd. 28.02.04, 23:08
                                                    Brook Shields w gumofilcach zostawiłyśmy sobie na deser smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka