Dodaj do ulubionych

Intymność

07.12.16, 22:00
Dzień dobry! Jestem studentką pierwszego roku socjologii na Uniwersytecie Warszawskim. W ramach zajęć Antropologia Intymności chciałabym przeprowadzić wywiad z jedną kobietą, mężatką z dziećmi (60+) która opowie o relacjach intymnych w poszczególnych etapach swojego małżeństwa. (Kiedy pierwszy raz złapali się z mężem za ręce, pocałowali, jak to się zmieniało wraz z urodzeniem dzieci, jak spędzają wolny czas itp.) Rozmowa nie zajmie dużo czasu. Maksymalnie 40-45 minut. Będę wdzięczna za pomoc w zrealizowaniu badania!
Obserwuj wątek
    • alfredka1 Re: Intymność 08.12.16, 16:07
      Nie sądzę , znajdziesz tutaj chętnych do rozmowy .
      To jak kochaliśmy , rozmawiali , wspominali albo sprzeczali
      jest w nas i tylko w nas.
      Radzę poszukać skorych do zwierzeń wśród znajomych lub przyjaciół rodziny.
      • zbyfauch Re: Intymność 08.12.16, 18:26
        alfredka1 napisała:

> Nie sądzę , znajdziesz tutaj chętnych do rozmowy .

Tutaj prawdopodobnie nie, niemniej szansa nie jest wcale taka mała. Jest dużo ludzi o skłonnościach do duchowego ekshibicjonizmu.
    • skynews Re: Intymność 09.12.16, 01:57

- o relacjach intymnych się nie rozmawia się z obcymi bo przestają być intymne...

- "Antropologia Intymności" - no super...jak studentom pierwszego roku socjologii na UW
      oferuje się Giddens'a to czarno to widzę (dla studentów) - to teraz mniej więcej wiem skąd
      w debatach publicznych pojawiają się twory takie jak "neoliberalizm gospodarczy" czy
      "społeczeństwo obywatelskie"...
    • zbyfauch Inna odsłona ekshibicjonizmu w sieci. 14.12.16, 11:42
      tinyurl.com/j7eda44
      Mnie nie chodzi tutaj o walory estetyczne, poznawcze, emocjonalne, czy inne a o fakt, że kobieta wystawia publicznie swoją twarz i dziecko bynajmniej nie w parku na huśtawce (choć i takie obrazki moim zdaniem powinny być adresowane jedynie do znajomych).
      "Wszystko na Sprzedaż" w wersji hardcore.
      • kan_z_oz Re: Inna odsłona ekshibicjonizmu w sieci. 15.12.16, 06:57
        Dla mnie wlasnie imtymnosc jest tym czego dyskutowac publicznie, czy z innymi nie chce. Niemniej, rozpoznaje, ze Ci inni moga nie lubic dyskutowac o polityce. A jeszcze inni religii i wlasnych wierzen, rodzinie i klopotach lub pracy.
        W tym wszystkim wiec chyba tylko nalezy znalesc tych co chca dyskutowac to co lubia...takie czwartkowe pitolenie z serii o niczym.
        • zbyfauch Re: Inna odsłona ekshibicjonizmu w sieci. 15.12.16, 07:28
          kan_z_oz napisała:

> W tym wszystkim wiec chyba tylko nalezy znalesc tych co chca dyskutowac to co lubia...
          > takie czwartkowe pitolenie z serii o niczym.

Od dawna powtarzam, że "dyskutują" gimnazjaliści, kiedyś ( niedługo ponownie) licealiści. smile
          Osobiście jestem gorącym orędownikiem pieprzenia "bez sensu", nawet w kontekście seksualnym. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka