mammaja 15.10.04, 00:32 W zastepstwie Wedrowca nalewam nowy czajnik wybornej,wieczorno - nocnej ! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marialudwika Re: Herbata - Czajnik XXII 15.10.04, 00:33 Hi,hi a jednak Ci sie udalo Goraca nocna jest aromatyczna! ml Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata - Czajnik XXII 15.10.04, 20:54 Zapraszam na herbate - dzisiaj dla wielbicieli zielonej parzy sie sencha, ale amatorow czarnej moj ulubiony yunan do tego ciasro orzechowe, ale trzeba sie spieszyc, bo zostalo tylko troche! Zapraszam! Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata - Czajnik XXII 15.10.04, 21:05 Dzisiaj same powazne tematy chodza na forum,a mnie po przeczytaniu dwu gazet i obejrzeniu Faktow marzylo by sie "cos lzejszego".Chyba film sobie puszcze! Odpowiedz Link
marialudwika Re: Herbata - Czajnik XXII 15.10.04, 21:09 Faktow nie obejrzalal,pozbawiono mnieich bo mam antene satelittarna digitalna Z kolei wiadomosci w Polsat zaklocalo "cos",Wiadomosci sa nie do strawienia Ale prasa wystarcza by miec polityki po uszy! Chetnie napije sie yunan a ciasto to mniam-mniam MM!!! ml Odpowiedz Link
monia.i Re: Herbata - Czajnik XXII 15.10.04, 21:16 I ja się z wami chętnie napiję mocnej herbaty. Niestety, objadłam się...i teraz mi tak jakoś.. Tak, że za ciasto dziękuję, mimo iż wygląda pysznie... Mój Osobisty ciągle jakąś politykę ogląda...Ale polityka dziś wieczorem przegrała z agentem 007 Małżonek go uwielbia Odpowiedz Link
marialudwika Re: Herbata - Czajnik XXII 15.10.04, 21:28 Polityka dzis wywoluje u mnie migrene Moniu! A czym sie tak objadlas /znam to uczucie/,jesli wolno spytac niedyskretnie. ml Odpowiedz Link
monia.i Re: Herbata - Czajnik XXII 15.10.04, 21:36 Oczywiście Filetami z dorsza oraz brukselką... Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata - Czajnik XXII 16.10.04, 19:04 Herbata podana, a do tego suszone morele i migdały. Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata - Czajnik XXII 16.10.04, 19:35 Witaj, Omeri Herbata - bardzo chętnie. Poproszę zieloną... Odpowiedz Link
jutka1 Re: Herbata - Czajnik XXII 16.10.04, 19:42 Ja chybcikiem, miedzy gotowaniem a goscmi... Kanoka, wczoraj dostalam zielona herbate prosto z Pekinu Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata - Czajnik XXII 16.10.04, 19:47 Goscie poszli, spokoj w domu - moge napic sie zielonej, witajcie ,ale bym zjadla cos pysznego! Moze nawet chalwy! Ale przezornie nie mam nic w domu! Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata - Czajnik XXII 16.10.04, 19:49 Ja też... Jeśli Omeri nadal częstuje, to może te migdały i morelki nam nie zaszkodzą? Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata - Czajnik XXII 16.10.04, 19:53 Zaszkodzic napewno nie! Moze wzmocnia intelektualnie. Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata - Czajnik XXII 16.10.04, 19:48 Bardzo chętnie, dzięki. Miałam taką prawdziwą, przywiezioną przez syna, ale już wypiłam.... Miło, że wpadłaś ) Odpowiedz Link
marialudwika Re: Herbata - Czajnik XXII 16.10.04, 20:46 Witam na herbatce.I ja chetnie zjadlabym troche a nawet duzo chalwy,ale nie mam w domu Zapas sie wyczerpal,musze zrobic znow wyprawe do Hagi. Goraca herbata smakuje mi wspaniale,lepiej,jeszcze,niz zazwyczaj! ml Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata - Czajnik XXII 16.10.04, 21:24 Chyba mam gdzieś jeszcze chałwę za Lwowa, moreli i migdałów oczywiście dokładam, by nie zabraklo Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata - Czajnik XXII 16.10.04, 21:41 Podziwiam cie, Omeri! Ja jak mam to pozeram natychmiast.A wiec pora wstawic jabluszko do upieczenia. Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata - Czajnik XXII 16.10.04, 21:45 Nie lubię chałwy, gdyby to była gorzka czekolada, to by jej już nie bylo! Odpowiedz Link
marialudwika Re: Herbata - Czajnik XXII 16.10.04, 22:47 Sluze uprzejmie,klade polamana gorzka tudziez w ksztalcie litery S poniewaz zbliza sie/ w grudniu/ Mikolaj zaczelo sie literkowe szalenstwo oraz objadanie czekolada!! ml Odpowiedz Link
jutka1 Re: Herbata - Czajnik XXII 16.10.04, 22:22 Kanoko, stawiam wielki czajnik zielonej z Pekinu. Sama, zgodnie z tradycja... Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbata - Czajnik XXII 16.10.04, 22:43 Ja bym chetnie popila z Wami herbatke , ale musze szybko spac , bo jutro praca czeka)) Ale stawiam herbatke z werweny, dobra na sen i uspokojenie nerwow... i halwe turecka ,waniliowa ze sklepu na rogu. Sciskam i do niedlugiego ! Kran. Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata - Czajnik XXII 16.10.04, 22:48 No to przepadlam! Dawajcie te chalwe!!!!! Przestane sie zastanawiac, po co kupilam te zaduze ubranka na wiosne! Odpowiedz Link
jutka1 Re: Herbata - Czajnik XXII 17.10.04, 11:43 Sluchajcie... ta herbata zielona co mi kolega z Pekinu przywiozl... Wlasnie sobie zaparzylam - jaki aromat! jaki smak!.. mmmmmm zostawiam wam dzbanek z esencja, dolewajcie sobie ile chcecie, tylko ostrzegam - mocna jak piorun Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata - Czajnik XXII 17.10.04, 11:47 jutka1 napisała: > zostawiam wam dzbanek z esencja, dolewajcie sobie ile chcecie, tylko ostrzegam > - > mocna jak piorun Ale za to działa bardzo mobilizująco. Zbieram prawie cały czajnik i znikam. Przy okazji - przekazuję pozdrowienia od Wodnikowstwa. Znów nie mają internetu Odpowiedz Link
bepeef Re: Herbata - Czajnik XXII 17.10.04, 12:03 wedrowiec2 napisała: > Przy okazji - przekazuję pozdrowienia od Wodnikowstwa. Znów nie mają internetu To Wy sobie w tym dzbanku z herbatą nosicie internet od Wodnikowstwa do Wędrowca i z powrotem? Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata - Czajnik XXII 17.10.04, 20:05 Przysiadam sie z moja ulubiona filizanka herbaty z cytryna tym razem. Ale cos tu pustawo! Odpowiedz Link
jutka1 Re: Herbata - Czajnik XXII 17.10.04, 20:45 Zielona herbata czestuje.. Dobra, mocna, aromatyczna.. Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata - Czajnik XXII 17.10.04, 20:58 No wlasnie - chyba pojde upiec jablka...Dla kogo jeszcze? Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata - Czajnik XXII 17.10.04, 22:13 Wlasnie - przynioslam - przepyszne!Czestuj sie! Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata - Czajnik XXII 17.10.04, 22:28 A dostanę jeszcze jedno? Są przepyszne! Odpowiedz Link
marialudwika Re: Herbata - Czajnik XXII 17.10.04, 22:32 Jak Wy pieczecie jablka tak blyskawicznie? W mikrofali? ml-z herbata oczywiscie! Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata - Czajnik XXII do ml 17.10.04, 22:37 samo pieczenie w mikrofali 4 - 5 minut, ale podjac decyzje.....to trwa dluzej! Odpowiedz Link
marialudwika Re: Herbata - Czajnik XXII do ml 17.10.04, 22:43 A mozesz opisac od "strony technicznej' Mm ??? ml Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbata - Czajnik XXII 17.10.04, 22:37 Mialam nadzieje , ze dzis popije herbatke z Wami , ale mi sie trafila dodatkowa zmiana i dopiero teraz skonczylam pracowac... Po 14 godzinach w fabryce tylko woda zrodlana i lozeczko , ale jutro mam WOLNE! Wiec pije wode , Wam podrzucam chalwe pistacjowa i herbte cytrynowa i lece spac ))) K. Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata - Czajnik XXII 17.10.04, 22:39 J-k - czy ty nie jestes aby wykorzystywana w tej fabryce????? Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbata - Czajnik XXII 17.10.04, 22:43 mammaja napisała: > J-k - czy ty nie jestes aby wykorzystywana w tej fabryce????? Nie ))) Dostalam swietna kase za druga szychte )) K. Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata - Czajnik XXII 18.10.04, 20:06 Herbata czeka na wszystkich spragnionych Odpowiedz Link
marialudwika Re: Herbata - Czajnik XXII 18.10.04, 20:09 Witam i spragniona herbatki jestem!! ml Odpowiedz Link
tom_tam Re: Herbata - Czajnik XXII 18.10.04, 20:23 Przepraszam szanowne Damy czy moge usiasc w kacie z filizanka prozaicznej i ordynarnej oraz nieslodzonej czarnej - finest blend Liptona?. Nie siorbie, nie mieszam "walac lyzeczka" o filizanke i nie odginam "elegancko" palca reki trzymajacego naczynie . Jestem bez psow, kotow itp. oraz w miare przyzwoicie ubrany (nie w rozmamlanym szlafroku czy "wyciagnietym" dresie) z gory dziekuje,- tom Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata - Czajnik XXII 18.10.04, 20:28 Zapraszamy i na to konto otwieram butelkę Gruener Veltliner. Odpowiedz Link
tom_tam Re: Herbata - Czajnik XXII 18.10.04, 20:47 )) dziekuje,- Cichutko wlacze jakies cd z muzyka. Herbate to w Österreich daja (la´la´) ale wino, kawa i muzyka - 1A ! ) moze cos Schubert-a? Haydn i Bruckner - raczej odpada w herbacianym nastroju, pusuje Strauß - ale to nie jest moj gust muzyczny. Odpowiedz Link
tom_tam Re: Herbata - Czajnik XXII 18.10.04, 20:54 a co tam : "nie moj gust" leca: G´schichten aus dem Wiener Wald - Johann´a ) Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata - Czajnik XXII 18.10.04, 20:59 A u mnie Michael Heltau spiewa Wienerische Lieder Lubię słuchać Straussów. Odpowiedz Link
tom_tam Re: Herbata - Czajnik XXII 18.10.04, 21:06 a´propos "nowoczesnej gramatyki i pisowni" (Strauss) ) Przyzwyczailas sie juz do tych dziwolagow jak Wasserstoffflasche czy Schifffahrt? czy pozostaniesz przy "wyuczonym" )) Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata - Czajnik XXII 18.10.04, 21:13 Niestety muszę akceptować Baletttaenzerin itp. A cała reforma niestety jest połowiczna, trzeba było znieść pisownię z dużej litery i zlikwidować scharfes S, to by bnyło coś, a nie Portmonee - brrr. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Herbata - Czajnik XXII 18.10.04, 21:47 Dziękuję za herbatkę, wrzucę sobie jeszcze do niej plasterek lemonka. Dzisiejszy wieczór to dIREsTRAITS money for nothing. Góra już wzywa. pa Odpowiedz Link
marialudwika Re: Herbata - Czajnik XXII 18.10.04, 21:59 Same spiochy,nie ma z kim herbaty wypic ml Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata - Czajnik XXII 18.10.04, 23:30 Dopiero wrocilam z dosc interesujacego spotkania z dwoma poslami ))))) Nie bede go tu opisywac, tylko samotnie wypije "zielona" czytajac sobie forum! Odpowiedz Link
marialudwika Re: Herbata - Czajnik XXII 18.10.04, 23:32 Potowarzysze Ci,bys nie byla samotna ml Odpowiedz Link
tom_tam Re: Herbata - Czajnik XXII 18.10.04, 22:04 swiete slowa )) to niestety konserwatywny (pod tym wzgledem) region jezykowy a reforma jezyka Goethe, Zweig´a czy Dürrenmatt´a to "polityczny zamach na narodowe swietosci" )) Odpowiedz Link
bepeef Re: Herbata - Czajnik XXII 18.10.04, 21:11 tom_tam napisał: > i nie odginam "elegancko" > palca reki trzymajacego naczynie . Czy ktoś mi może wytłumaczyć, na czym polega elegancja (lub jej brak) w sposobie trzymania naczynia czy ciastka? Dlaczego właściwie czyjś odgięty palec budzi taką radość? Skąd wywodzi się to odginanie (i taki sprzeciw "prawdziwej elegancji" wobec odginania?) Serio pytam. - Odpowiedz Link
tom_tam Re: Herbata - Czajnik XXII 18.10.04, 22:20 mila bepeef,- nie urazajac i krytykujac nikogo,- nie wydaje sie Tobie odrobine "pretensjonalne" i przecie niezgodne z naturalnym ulozeniem dloni "odginanie na sile" palca (chyba srodkowego?) znane u "elegantow/ek" (przynajmniej mnie) z wizyt w warszawskich kawiarniach czy herbaciarniach w wieku (moim) - studenckim?. Skad to sie wzielo - nie mam pojecia ) W Niemczech poznalem taka obowiazujaca do ca lat 80-tych mode na "eleganckie wnetrza" nowobogackich (meble z plyty wiorowej - udajace masywny dab rustykalny) tzw: "Gelsenkirchener Barock" )) Brrrr.... na szczescie juz przeszlosc! ) Wydaje mnie sie iz "elegancja" ma najwiecej wspolnego z naturalnym zachowaniem, oczywiscie w ramach przyjetych ogolnie ram i zasad. Odpowiedz Link
tom_tam Re: Herbata - Czajnik XXII 19.10.04, 19:29 Gt´Abend O.,- siedze w kaciku, lipton paruje w filizance. Stary sie strasznie musialem zrobic jak ja, zaprzysiegly amator i pochlaniacz kawy - pije..."ziolka" "pij zolka! - radzila Przyjaciolka ( Kab.OTTO) )) Ten Champagner to...? bo dzisiaj wtorek...czy z okazji "swieta Wedrowca"? Pogratuluj Jej cichutko ode mnie bo sam nie smie. (juz nawet mam watpliwosci czy... magister jestem ) tom. Odpowiedz Link
edeka5 Re: Herbata - Czajnik XXII 19.10.04, 19:37 Rozumiem, że szampanem wznosimy toast za Wędrowca. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbata - Czajnik XXII 19.10.04, 19:58 Poprosze niemieckojezycznych o przeniesienie dyskusji na temat reformy ortograficznej na inny watek , bo wchodze tu i jak o tym slysze to mi sie rece ze zlosci tak trzesa , ze ani szampana ani herbaty nie moge nalac bez zabrudzenia stolu ))) Herbatke stawiam Yunan zielona , a do imprezy wedrownej dokladam sie norweska wodka i kanapkami z lososiem . Kran. Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata - Czajnik XXII do jan.kran 19.10.04, 20:17 Przy herbatce każdy temat dozwolony Odpowiedz Link
tom_tam Re: Herbata - Czajnik XXII 19.10.04, 20:21 mily Janie (Kranie) a...jakie tam "dyskusje" - lo Jezu! ja - sie na tym nie znam, ale (siedzac w kacie) wykorzystuje, ze wogole ktos z Bywalcow "kopnie" polamany ( z litosci) taboret na ktorym siedze Zauwazylem ze p.Omeri przeglada kolumne kulturalna w Wiener Zeitung i ... dlatego osmielilem sie (szeptem) "zaczepic". Prosze nie zwracac uwagi. .... Ktos zostawil (pod stolem) Nasz Dziennik - posylabizuje sobie w jego (zapewne) interesujacej tresci. Losos, wodka (Norge) ... pomarzyc Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata - Czajnik XXII 19.10.04, 20:30 Spozniona dobiegam do herbatki! Tom, chyba to dowcip z tym dziennikiem, co? Nie zdazylam zlapac Wedrowca - ale ciesze sie ogromnie z jej sukcesu! Odpowiedz Link
jowoj Re: Herbata - Czajnik XXII 19.10.04, 20:33 A tu ci mój dziennik. A szukałem go wszędzie. Tom, oddaj jak przeczytasz Odpowiedz Link
tom_tam Re: Herbata - MM+JJ 19.10.04, 20:44 Kochani,- zadne zarty i... nie ma uadnej watpliwosci iz wszystko na lamach tego publikatora jest: 100% "polskie"! )) (zadne tam... masonskie szwargotanie we wrazym jezyku ). Jowoj - nie wiem czy te dwie strony ktorymi dysponuje to sa napewno Twoje? to co mam - smierdzi... sledziem,- widac w reszte wlasciciel zapakowal zakupione na kolacje "przysmaki z beczki" ) pozdr. tom Odpowiedz Link
jowoj Re: Herbata - MM+JJ 19.10.04, 20:46 No trudno. Jutrzejszy numer nie będzie odbiegał od dzisiejszego )) Masz link: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2345197.html Odpowiedz Link
jutka1 Re: Herbata - MM+JJ 19.10.04, 20:47 om_tam napisał: > (zadne tam... masonskie szwargotanie we wrazym jezyku ). ********* Czy bylbys uprzejmy wytlumaczyc, o co ci chodzi w tym sformulowaniu? Odpowiedz Link
tom_tam Re: Herbata -Jutka 19.10.04, 20:56 Jutko,- Jowoj podal link, poczytaj - warto! Nic tak nie wyjania watpliwosci jak "materialy zrodlowe" Milej lektury tom Odpowiedz Link
jutka1 Re: Herbata -Jutka 19.10.04, 21:06 Tom, link przeczytalam, ale moje pytanie bylo o wyjasnienie sformulowania o masonskim szwargotaniu we wrazym jezyku. Bo nie bardzo rozumiem. Odpowiedz Link
tom_tam Re: Herbata -Jutka - serio 19.10.04, 21:20 Jutko,- posluzylem sie skrotem myslowym i gra slow. Znajacy "publikatora" w powiazaniu z ktorym uzylem tego sformuowania, zapewne wiedza o co mnie "chodzilo" Nie chcialbym wieczornej herbatki w przytulnym kaciku forumowej herbaciarni przeksztalcic w prezentacje postaw i przekonan "politycznych". Mam zapewne rozny od np. MM swiatopoglad, ale MM rozpoznala zart w tresci mojego wpisu nt. ND. Nasze (MM i moje) roznice swiatopogladowe nie zmieniaja faktu iz osoba z "klasa" jak MM, nie bedzie "obronca" prymitywnego populizmu i glupoty, nawet sluzacej "dobrej sprawie" . Nie ten "level" ) pozdrawiam,- tom Odpowiedz Link
jutka1 Re: Herbata -Tom - serio 19.10.04, 21:24 Tom, Nie znam publikatora.. Bywa w slowie netowo-pisanym, ze ironia czy zart umykaja. Nie zrozumialam pozdrawiam, Jutka Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata -Tom - serio 19.10.04, 21:27 A jednak przyjeło sie słowo publikator. Pamietam ten konkurs i osobę,która zaproponowała to słowo zamiast środki masowego przekazu ) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbata -Jutka - serio 19.10.04, 21:26 Tom - tam ja tez zrozumialam o tym wrazym , masonskim etc. To jest juz nas dwoch))) O reforme przepraszam , ale mam uraz.... Sciskam niewrazo ale serdecznie....moge poszwargotac K. )) Nie jestem masonem , ale mam znajomych z tego kregu ))) K. Odpowiedz Link
jowoj Re: Herbata -Jutka - serio 19.10.04, 21:29 Jesteś pewna,że nie mylisz masona z masarzem? )) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Jowoj. 19.10.04, 21:31 jowoj napisał: > Jesteś pewna,że nie mylisz masona z masarzem? )) Cos masz na zoladku. Proponuje herbatke mietowa. K. Odpowiedz Link
jowoj Re: Jowoj. 19.10.04, 21:34 To i na medycynie się znasz? Człowiek orkiestra. Ale na żartach chyba nie ;- ) Odpowiedz Link
tom_tam Re: Herbata -Jan.... 19.10.04, 21:38 wiecej nas jest - "Janie" (Kranie) )) Jutka jest, po prostu - najmniej z "reszty" wprowadzona w tresci publikatorow (srodkow masowego przekazu) na polskim rynku. Ja - nie podejmuje sie tego wyjasniac bo... z racji zamieszkania "poza" a rowniez powierzchownym rozeznaniu w niuansach rzeczywistosci codziennej w Kraju nie bardzo mam ochote sie "wymadrzac" i nie na tym forum pozdr. tom Odpowiedz Link
jutka1 Tom ..... 19.10.04, 21:42 tom_tam napisał: > Jutka jest, po prostu - najmniej z "reszty" wprowadzona w tresci publikatorow > (srodkow masowego przekazu) na polskim rynku. ************* Na jakiejz to podstawie taka opinie na moj temat wydajesz Tomie? Prase sledze codziennie od lat, a to ze nie czytuje ND? to kwalifikuje do tego stwierdzenia? Jutka Odpowiedz Link
tom_tam Re: Jutko 19.10.04, 21:48 Mila Jutko,- STOP!... Nie zwracaj uwagi na moje dzisiejsze wpisy. Przyjmij iz nie zauwazylas ich tresci. Prosze. Nie jestem w stanie i nastroju do jakichkolwiek tlumaczen i wyjasniania. Sorry,- milego wieczoru,- tom Odpowiedz Link
jutka1 Tom --- PS 19.10.04, 21:58 Tom, Nie napadalam cie, pisze na wszelki wypadek, gdybys odnosil takie wrazenie. Co mnie troche dotknelo, to to, ze wnioski na moj temat i temat mojego obeznania z polskimi SMP i Polska wyciagnales - z powietrza. Ale to pikus, i niewazne, bo mnie nie znasz )))))))))))))))) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Gwoli informacji... 19.10.04, 22:33 www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20030201&id=po54.txt Zalaczam...jedyny sluszny... podaje herbatke z rumem w ramach uspokojenia. Zazdroszczam nieswiadomym istnienia tej znakomitej gazetyv ))) K. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Herbata -Jutka - serio 19.10.04, 21:27 ... a ja idę, w tej na prawdę dobrej (przynajmniej dla mnie) sprawie już odpocząć. Coś pokręciłam... rozłączam się i tyle. Nie ma to jak gorąca herbata, po rozpustnych obżarstwach. Po dzisiejszych lodach jutro będzie post. Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata -Jutka - serio 19.10.04, 21:37 Towarzystwo wyborne,herbatka smakuje jak nigdy, po sukcesie Wedrowca czuje sie troche dowartosciowana - jakby i na mnie odrobina splendoru splynela!Narzaie musze zjac sie chorym trocheym dziecieciem - samodzielne,ale jak choroba to predziutko z pieskiem do mamusi! Ale to mile! Odpowiedz Link
tom_tam Re: Herbata -MM :) 19.10.04, 21:45 no nieeeee.... Jeszcze i Ty napisz iz maz zamiar sie..."habilitowac" ) Chyba.. na podstawie "wpisow na forum" (publikacji ). Chociaz, hmm... Jak Ballest, Jowoj i ja, utworzymy "Rade Naukowa" - masz jak "w Banku" ! (stos. glosow 2:1) )) Zdrowia Corci, Tobie - milego wieczoru,- tom Odpowiedz Link
tom_tam Re: Herbata - Czajnik XXII 20.10.04, 19:59 chyba skoncze ten XXII "czajnik zolek". Pusto, ale w ciemnawym kacie stoi moja kubas-filizanka z gorzkim liptonikiem Gazet - nikt dzis nie zapomnial, dobrze, ze mam swoja ze soba ) Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata - Czajnik XXII 20.10.04, 20:05 Zamiast normalnej pije dzisiaj herbatke ziolowa, po wspanialym ale baaardzo kalorycznym torcie mojej szwagierki.Gazety w srode nie kupuje,czytam w necie, to i nie mam Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata - Czajnik XXII 20.10.04, 20:05 Nie jest pusto, jesteśmy we dwoje. Piękne rzeczy działy się wczoraj w herbaciarni - szampan, łosoś. Szkoda, że mnie przy tym nie było. Może dziś też ktoś przyjdzie na herbatę. Mam do niej tort orzechowy i dobre wina. Dla Omeri - wiśnióweczka. Odpowiedz Link
tom_tam Re: Herbata - Czajnik XXII 20.10.04, 20:14 extra-wyborne smakolyki byly przygotowane dla Ciebie Wedrowcze. Lokal stracil wiele na szyku w czasie Twojej absencji ) Robie za stroza, zbieram porozrzucane na podlodze resztki gazet, popijam moj niezbyt "exkluzywny" napar i .. spogladam na parkiet - tam gdzie siadala Elita tego lokalu. Gratulacje serdeczne naukowego sukcesu W. nie mam nawet kwiatka a elegancka plastikowa roze ktora chcialem dla Ciebie kupic - nie dostalem , bazar dzis wczesniej zamkneli . Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata - Czajnik XXII 20.10.04, 20:18 tom_tam napisał: > Gratulacje serdeczne naukowego sukcesu W. > nie mam nawet kwiatka a elegancka plastikowa roze ktora chcialem dla Ciebie > kupic - nie dostalem , bazar dzis wczesniej zamkneli . Dziękuję Tomie Bazar wkrótce otworzą; mam pewność, że plastikowa róza dotrwa do tej chwili. Nie zbieraj nic z podłaogi, a zajmij miejsce w wygodnym fotelu i popijaj swoje lub herbaciane ziółka. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Herbata - Czajnik XXII 20.10.04, 20:19 Ttom .... a nie spotkałeś jakiejś kwiaciareczki z koszyczkiem bukiecików bratków. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Herbata - Czajnik XXII 20.10.04, 20:15 Czuję się zaproszona. Poddam się nie moim gustom. Wolę drinka. Żadnych słodkości. Cierpieć nie bedem bo i tak ich nie lubiem Odpowiedz Link
tom_tam Re: Herbata - Czajnik XXII 20.10.04, 20:24 Ciesze sie, ze troche sie ozywilo w tym lokalu. Klaniam sie dyskretnie przemilym Paniom. Dzieki za miejsce w wygodnym, miekkim fotelu, ale ja polamany i.. przedkladam dzisiaj twarde krzeslo (stabilne) nad wygody "glebokich foteli" . Podszkalam sie troche z elegancji i kultury - myslalem, ze plastikowe "jak zywe" i praktyczne bo trwale - jest piekne! ?. Znow... cos nie tak? Eeeh... Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata - Czajnik XXII 20.10.04, 20:26 No i tak dojechalismy do setnej herbatki...... Odpowiedz Link