Dodaj do ulubionych

KAWIARENKA 40+ /nr.10/

10.11.04, 10:41
Juz czynna!
ml
Obserwuj wątek
    • monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.10/ 10.11.04, 10:50
      To dobrze - to ja zasiadam przy palącym stoliczku z drugą kawą i zaczynam się
      się powoli cieszyć najbliższymi dniami..Może wreszcie sie wyśpię..?
      • marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.10/ 10.11.04, 10:51
        Jak bedzie taka "spiaca pogoda' inaczej zwana barowa,to kto wie?
        ml
        • monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.10/ 10.11.04, 10:57
          I długie, leniwe wieczory przy komputerze.....smile))
          A pomiędzy spaniem a netowaniem z pewnością gdzieś się ruszymy....i na piątek
          zaplanowałam niewielkie sprzątanko....i może jakieś kino...No i kwiatkom trzeba
          prysznic zrobić...I marzyło mi się zrobienie pysznego smalczyku...I....ciekawe,
          co z tego zrealizuję...???
    • marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.10/ 10.11.04, 10:51
      Kanoko,dzieki Tobie nacieszylam me oczeta pieknymi kwiatami smile
      ml
      • wedrowiec2 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.10/ - do ML 10.11.04, 10:55
        Przeczytałam Twoją wczorajszą wzmiankę o policyjnych koniach. W Szczecinie też
        mamy "końską" policję. W dzisiejszej papierowej gazecie jest zdjęcie nowego
        nabytku. Zwierz jest piękny, szkoda, że w wersji internetowej tego nie widać.
        miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34939,2383736.html
        miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34939,2383737.html
        • marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.10/ - do ML 10.11.04, 11:06
          Wlasnie moja uwage zwrocil fakt,ze te konie sa niezwykle rosle!!!Wygladaja
          imponujaco!I lsnia zawsze tak pieknie!
          Niedawno i tutaj widzialam laciatego konia,pod jezdzcem amatorem.Chyba takich
          koni jest malo,jakas nowa ras?Albo malo znana.
          Szkoda,ze fotki nie bylo Wedrowcze!
          ml
          • marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.10/ - do ML 10.11.04, 11:18
            www.aapolitie.nl/manege

Policja konna na fotkach,dla amatorow koni!
            ml
            • marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.10/ - do ML 10.11.04, 11:20
              Heeh,nie udalo sie sad
              Trzeba szukac,szkoda czasu..
              ml
        • lablafox Re: KAWIARENKA 40+ /nr.10/ - do ML 10.11.04, 21:37
          W Poznaniu tez jest policja konna , przedewszystkim penetruje duze obszary
          parkowe , takie jak np. park przy jeziorze Malta, park na Cytadeli .
    • jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.10/ 10.11.04, 11:17
      Witam ponownie i obiecuje, ze juz bede grzeczna wink))))))

Powoli sie budze. Podobno mam isc na jakies spotkanie z ruda derekcja - nie
      chce mi sie, i mysle sobie, jak by tu sie wywinac...

Lenistwo mnie ogarnia, a tu tyle rzeczy do zrobienia dzisiaj ;-(

Jutro pol dnia spedzam na tzw. archeologii czy li w piwnicy, sortujac rzeczy,
      pudla. Czego tam nie ma! Nawet rachunki telefoniczne jeszcze z Los Angeles,
      czyli sprzed ponad 9 lat. Robota durna, ale musze to zrobic zanim wejdzie
      ekipa przeprowadzkowa...

Kanoko, dzieki za lekture smile
      • marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.10/ 10.11.04, 11:22
        Jutko,pewnie ta archeologia zawiera wiele wspomnien!!!
        Mam takowe szuflady i pudla do uporzadkowania,ale te wspomnienia...Po prostu
        bola sad
        ml
        • monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.10/ 10.11.04, 11:28
          ...Ale nad starymi rachunkami telefonicznymi nie ma co sie rozczulać -
          zwłaszcza, jeśli były od choroby wysokie...Do pieca z nimi!!!
          • jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.10/ 10.11.04, 11:47
            Nad rachunkami rozczulac sie nie bede, ida na smieci. Nad niczym innym tez nie
            bede sie rozczulac, ale jestem pewna, ze wspomnienia przerozne mnie otocza. Co
            samo w sobie nie jest zle, nawet jesli niektore wspomnienia nie sa zbyt
            przyjemne.

Ryjem do przodu, moje Panie, ryjem do przodu smile))))
            • monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.10/ 10.11.04, 11:51
              Być może, Jutko, będzie wskazane, abyś uprzyjemniła sobie to nudne-lub-
              momentami-przykre zajęcie czymś...na literkę..."b"?smile))
              • jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.10/ 10.11.04, 11:58
                Wiesz Moniu, co za wspanialy pomysl, wezme ze soba do piwnicy taborecik,
                butelke i kieliszek!! smile))))))))))))))))

Widze, ze my rzeczywiscie po jednych piniondzach wink)
              • marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.10/ 10.11.04, 11:58
                Znowu zagadki smile))
                Koncze ostatnia kawe,trzeba sie "ruszyc" a pogoda usposabiajaca do lenistwa..
                ml
              • ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.10/ 10.11.04, 12:02
                Ale czy wtedy Jutka cokolwiek wyrzuci? Albo wszystko pojdzie precz, do smieci.
                • monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.10/ 10.11.04, 12:08
                  Taaa...może być różnie - wiem coś o tym. Można szlochać nad świstkiem z pralni -
                  można radośnie wywalać wszystko, co się da...smile nawet ukochany, mężowski
                  podkoszulek...hmmm...to się wtedy działo..smile))
                  • ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.10/ 10.11.04, 12:14
                    monia.i napisała:

> Taaa...może być różnie - wiem coś o tym. Można szlochać nad świstkiem z pralni
                    > -
                    > można radośnie wywalać wszystko, co się da...smile nawet ukochany, mężowski
                    > podkoszulek...hmmm...to się wtedy działo..smile))

Ja raz cisnęla precz jakas kurtke, ktora miala byc na grzyby. Tyle, ze od
                    dwudziestu kilku lat na tych grzybach nie bylismy. Pomine milczeniem wade wzroku
                    mojego A., ktora zapewne pozwolilaby mu zbierac tylko grzyby po-radioaktywne.
                • jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.10/ 10.11.04, 12:09
                  Ewo, dobre pytanie smile

Podejrzewam, ze wyrzuce to co trzeba, bez wzgledu na poziom brouilly w
                  butelce wink)) Zebym zaczela wszystko zostawiac, albo wszystko wyrzucac,
                  potrzebuje 1.5-2 butelek wink))

Nie jestem niestety kims, kogo Amerykanie nazywaja "cheap date" smile

Przypomnialo mi sie, z filmu When Harry Met Sally: typologia kobiet. Niestety
                  po angielsku zapodam, bo mam lenia i nie chce mi sie szukac odpowiednikow po
                  polsku (moze ktos, kto nie ma dzis lenia mnie wyreczy?)

Kobiety sie dziela na high-maintenance i low-maintenance. Ale najgorsze sa
                  takie, ktore wydaja sie byc low-maintenance, a okazuja sie high-maintenance..
                  Ja niestety jestem tym ostatnim przypadkiem wink)))))))

Jutka smile
                  • jutka1 I tym optymistycznym akcentem.... 10.11.04, 12:15
                    .... odklikowywuje sie w celach obiadowych. Zostalam zaproszona (sluzbowo) do
                    knajpy srodziemnomorskiej. Mniam mniam.

J.smile
                    • marialudwika Re: I tym optymistycznym akcentem.... 10.11.04, 14:03
                      jutka1 napisała:

> .... odklikowywuje sie w celach obiadowych. Zostalam zaproszona (sluzbowo)
                      do
                      > knajpy srodziemnomorskiej. Mniam mniam.
                      >
                      > J.smile
                      >Ty ,Jutko,masz rajskie zycie!!!
                      Smacznego!
                      ml
                  • ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.10/ 10.11.04, 12:18
                    jutka1 napisała:

> Ewo, dobre pytanie smile
                    >
                    > Podejrzewam, ze wyrzuce to co trzeba, bez wzgledu na poziom brouilly w
                    > butelce wink)) Zebym zaczela wszystko zostawiac, albo wszystko wyrzucac,
                    > potrzebuje 1.5-2 butelek wink))
                    >
                    > Nie jestem niestety kims, kogo Amerykanie nazywaja "cheap date" smile
                    >
                    > Przypomnialo mi sie, z filmu When Harry Met Sally: typologia kobiet. Niestety
                    > po angielsku zapodam, bo mam lenia i nie chce mi sie szukac odpowiednikow po
                    > polsku (moze ktos, kto nie ma dzis lenia mnie wyreczy?)
                    >
                    > Kobiety sie dziela na high-maintenance i low-maintenance. Ale najgorsze sa
                    > takie, ktore wydaja sie byc low-maintenance, a okazuja sie high-maintenance..
                    > Ja niestety jestem tym ostatnim przypadkiem wink)))))))
                    >
                    > Jutka smile
                    >

Jutko, Ty mnie do zycia przywracasz, bo i ze mnie taka hybryda. Jako tlumaczenie
                    w wersji pszenno-buraczanej proponuje "robotna". Chociaz.. Tu jeszcze pomysle.
                    • jutka1 Ewo :-) 10.11.04, 14:43
                      Ewo, w sensie, w ktorym Harry to Sally tlumaczyl, to jest bardziej w
                      strone: "taka przy ktorej trzeba sie nachodzic", chociaz tez do konca nie
                      oddaje, bo "high-maintenance" oznacza tez, ze ma wymagania, trudna jest, wie co
                      chce, and doesn't take any sh*t. Sally byla wlasnie taka co wydaje sie byc low-
                      maintenance, a jest high-m.

Na przyklad zamawiajac w knajpie, wszystkie sosy do salat, mus do tortu,
                      musialy byc podane osobno, inaczej salata czy tort namakaja plynem, traca
                      jedrnosc etc. To tylko przyklad, ale chyba oddalam sens?

Jestem definitywnie lm==>>hm wink
                      • ewapf Re: Ewo :-) 10.11.04, 14:55
                        Aaaaaa, tu pyszczek otworzylam z uznaniem dla tlumacza. Ciekawe, jak definiuja
                        "takie" polscy mezczyzni? Moze No_no sprobuje?
                        • jutka1 Re: Ewo :-) 10.11.04, 15:04
                          Ewo, dobry tlumacz pewnie by znalazl zwrot rysujacy... Ja tylko opisac
                          potrafie... smile)))

Polscy mezczyzni peznie by zdefiniowali jako "zolza", chociaz kto wie, niech
                          sie moja sympatia wypowie... wink)))))
                          • ewapf Re: Ewo :-) 10.11.04, 15:11
                            "Sluzby specjalne" tego forum zamilkly. No_no, podszczypujemy cie teraz. Wracaj
                            tu szybciorkiem i tlumacz nam.
                            • jutka1 Re: Ewo :-) 10.11.04, 15:51
                              ewapf napisała:

> "Sluzby specjalne" tego forum zamilkly. No_no, podszczypujemy cie teraz.
                              Wracaj tu szybciorkiem i tlumacz nam.

Sztirlitz pojawil sie i zniknal, w celu pojawienia sie nastepnym razem....
                              wink))

No_no... Nie badz taki... Twoja sympatia cie slicznie prosi.... smile))

C***!!! wink
                              • marialudwika Re: Ewo :-) 10.11.04, 16:19
                                Forumowy Rutkowski lezy zlozony niemoca,cos ten kanadyski antybiotyK marnie
                                dziala!
                                ml
                                • ewapf Re: Ewo :-) 10.11.04, 16:24
                                  marialudwika napisała:

> Forumowy Rutkowski lezy zlozony niemoca,cos ten kanadyski antybiotyK marnie
                                  > dziala!
                                  > ml

Impotencją, znaczy? Witaj MarioLudwiko (cos nie tak pisownia-przepraszam).
                                  • jutka1 mam niejakie podejrzenia..... 10.11.04, 16:29
                                    .... ze Ewa jest zona mojej sympatii i stad zna takie szczegoly...

chociaz nie, moja sympatia z tenteges nie ma problemow wink))))))
                                    • ewapf Re: mam niejakie podejrzenia..... 10.11.04, 16:33
                                      jutka1 napisała:

> .... ze Ewa jest zona mojej sympatii i stad zna takie szczegoly...
                                      >
                                      > chociaz nie, moja sympatia z tenteges nie ma problemow wink))))))
                                      >

Hahaha. Hmmmm. Obawiam sie, ze tego raczej szczegolem nazwac nie mozna. A tak "z
                                      innej beczki"- zaluje, ze sama nie mama zony. Posprzatalam, ugotowalam,
                                      upieklam, pachnie w chalupie pieczystym. A on poszedl spac.
                                      • jutka1 Re: mam niejakie podejrzenia..... 10.11.04, 16:40
                                        ewapf napisała:

> Hahaha. Hmmmm. Obawiam sie, ze tego raczej szczegolem nazwac nie mozna. A
                                        tak "z innej beczki"- zaluje, ze sama nie mama zony. Posprzatalam, ugotowalam,
                                        > upieklam, pachnie w chalupie pieczystym. A on poszedl spac.

OOOOOOOOOOOOOOOOOO

Znaczy co, Sztirlitz poszedl spac a ty buszujesz po necie? wink)))

Kurdebalans, czekaj czekaj.... jesli twoj maz znaczy sztirlitz jest moja
                                        sympatia, a ja jego sympatia, to co my jestesmy? Szwagierki?? wink))))

hehehehehehe smile
                                        • ewapf Re: mam niejakie podejrzenia..... 10.11.04, 16:44
                                          Prawdziwy poszedl spac, harowal cala dobe. Ta kategoria, o ktorej mowisz to
                                          chyba "suche" szwagierki. Nie bardzo sie na tym znam.
                                          • no_no Re: mam niejakie podejrzenia..... 10.11.04, 16:47
                                            Ja śpię, ale jednym oczkiem podglądamsmile))
                                            Nie przeszkadzajcie sobiewink))

Nosmile
                                            • ewapf Re: mam niejakie podejrzenia..... 10.11.04, 16:50
                                              no_no napisał:

> Ja śpię, ale jednym oczkiem podglądamsmile))
                                              > Nie przeszkadzajcie sobiewink))
                                              >
                                              > Nosmile

On tez spi ,Jutko. Pomór jakis? A szanty zaspiewac kolezankom, to co?
                                              • jutka1 Re: mam niejakie podejrzenia..... 10.11.04, 16:53
                                                ewapf napisała:

> no_no napisał:
                                                >
                                                > > Ja śpię, ale jednym oczkiem podglądamsmile))
                                                > > Nie przeszkadzajcie sobiewink))
                                                > >
                                                > > Nosmile
                                                >
                                                > On tez spi ,Jutko. Pomór jakis? A szanty zaspiewac kolezankom, to co?

Nie spi, tylko maila do mnie sciubi... prawda, no_no? smile))))))))

No, moze nie? smile
                                                • ewapf Re: mam niejakie podejrzenia..... 10.11.04, 16:54
                                                  jutka1 napisała:

> ewapf napisała:
                                                  >
                                                  > > no_no napisał:
                                                  > >
                                                  > > > Ja śpię, ale jednym oczkiem podglądamsmile))
                                                  > > > Nie przeszkadzajcie sobiewink))
                                                  > > >
                                                  > > > Nosmile
                                                  > >
                                                  > > On tez spi ,Jutko. Pomór jakis? A szanty zaspiewac kolezankom, to co?
                                                  > *********
                                                  >
                                                  > Nie spi, tylko maila do mnie sciubi... prawda, no_no? smile))))))))
                                                  >
                                                  > No, moze nie? smile

Czy to znaczy, ze ja mam sobie pojsc?
                                                  • jutka1 No wiesz, Ewo?????? 10.11.04, 16:56
                                                    Co mail nonowy do tego?

Przestan, bo naprawde zaczne myslec, ze no_no to Twoj Prawdziwy, i wtedy
                                                    odpelzne do nory i nosa nie wysciubie z zambarasowania.

buuuuu
                                                  • ewapf Re: No wiesz, Ewo?????? 10.11.04, 16:57
                                                    jutka1 napisała:

> Co mail nonowy do tego?
                                                    >
                                                    > Przestan, bo naprawde zaczne myslec, ze no_no to Twoj Prawdziwy, i wtedy
                                                    > odpelzne do nory i nosa nie wysciubie z zambarasowania.
                                                    >
                                                    > buuuuu
                                                    >

Jutko droga, toz to ja chcialam sie usunac. A delikatnosci przeca.
                                                  • jutka1 No, to pieknie wyszlo!!! 10.11.04, 17:02
                                                    Oznajmiam niniejszym ze jestem czerwona z zambarasowania po korzenie rudych
                                                    wlosow!! ;-((

Odpelzam kroczonc, ortografia zamierzona, do nory i nosa nie wysciubie dopoki
                                                    nie bedzie wyjasnione, wybaczone, i poglaskane po lokach. Nie widze inaczej.

Ewa, ja przeciez to w zartach!!! Tak naprawde, to kto inny jest moja
                                                    sympatia!!! Przyrzekam..... smile

Ojojojojojojojojjjjjjjj

( a z ciebie no_no, to niezly ananas czy inny arbuz. No! )

smile)))
                                                  • ewapf Re: No, to pieknie wyszlo!!! 10.11.04, 17:08
                                                    jutka1 napisała:

> Oznajmiam niniejszym ze jestem czerwona z zambarasowania po korzenie rudych
                                                    > wlosow!! ;-((
                                                    >
                                                    > Odpelzam kroczonc, ortografia zamierzona, do nory i nosa nie wysciubie dopoki
                                                    > nie bedzie wyjasnione, wybaczone, i poglaskane po lokach. Nie widze inaczej.
                                                    >
                                                    > Ewa, ja przeciez to w zartach!!! Tak naprawde, to kto inny jest moja
                                                    > sympatia!!! Przyrzekam..... smile
                                                    >
                                                    > Ojojojojojojojojjjjjjjj
                                                    >
                                                    > ( a z ciebie no_no, to niezly ananas czy inny arbuz. No! )
                                                    >
                                                    > smile)))
                                                    >

Noooo wiem, dalibog. Glaszcze po puklach, uspokajam, kajam sie i wyjasniam.
                                                    Tylko dlaczego on spi? No_no, obudz sie czarny Alibabo....

• no_no Re: No, to pieknie wyszlo!!! 10.11.04, 17:15
                                                    ewapf napisała:

> Tylko dlaczego on spi? No_no, obudz sie czarny Alibabo....

Póki co, to ja może jeszcze sobie pośpię?wink) i przeczekam "burzę"smile))))))))
                                                    A bo po co mam się jeszcze niechcący pod damskie pazurki dostać?smile)))))))))

Nio - tymczasem chrapnę jeszcze sobie deczkosmile
                                                  • jutka1 Raport z nory 10.11.04, 17:17
                                                    Loki uglaskane, ale nie jest wyjasnione. Nie do konca.

Wiec pozostaje w norze, odpelznieta kroczonco ort.zam., skad bede co czas jakis
                                                    nadawac raporty, ale nie wyleze dopoki.

Rude nie moga sie ambarasowac. Rumien nie chce zlezc!!!

smile
                                                  • jowoj Re: Raport z nory 10.11.04, 17:20
                                                    A co powinno być wyjaśnione Jutka? Jak wiesz, nie jestem mocny w intrygach
                                                    towarzyskich wink))
                                                  • jutka1 Re: Raport z nory 10.11.04, 17:23
                                                    Ty Wojciechu przeczytaj caly watek, sam zobaczysz smile)

Korespondent z Nory (glebiej i glebiej....)
                                                    smile
                                                  • jowoj Re: Raport z nory 10.11.04, 17:32
                                                    A nie możesz zreferować? To ja mam deprechę, a nie Tywink Wypraszam sobie
                                                    kopiowanie stanów ducha wink))
                                                  • jutka1 Re: Raport z nory 10.11.04, 17:42
                                                    Ty nie badz taki wygodnicki Wojciechu!
                                                    Sam sobie czytaj i wlasne wnioski wyciagaj, co ja rzecznik prasowy czy inny
                                                    plotkarz ??

Ide sobie. I zadnych stanow ducha nie kopiuje - nie mam deprechy tylko ambaras,
                                                    i teraz kurdebalans musze puder w plynie na gebe nalozyc, bo jak z takim
                                                    rumieniem miedzy powaznie pijacych ludzi pojde????

No jak???
                                                    ;-(
                                                  • marialudwika Re: Raport z nory 10.11.04, 17:51
                                                    I nadal wszystko osnute mgla tajemnicy..wiem,ze NIC nie wiem crying(
                                                    Jutka dyplomatycznie poszla sie trefic na nastepna imprezke..Pozamiatam tutaj i
                                                    ide sobie,gadajac sama ze soba sad
                                                    ml
                                                  • jutka1 ML!!!! :-) 10.11.04, 17:56
                                                    Kliknij na moje forum, potem na opcje czytac wszystko

Przeczytaj watek od poczatku do konca, i juz zadnych tajemnic miec nie
                                                    bedziesz smile)))))

Wychodze. Jak juz napisalam, rozwazam upicie sie, z tych ambarasow...

smile))))))))))))
                                                  • marialudwika Re: ML!!!! :-) 10.11.04, 21:34
                                                    Intrygi nadal niepojmuje,trudno uha ,ha..Pozostane niewtajemniczona i w blogiej
                                                    niewiedzy,buuu wink
                                                    ml
                                                  • monia.i Re: ML!!!! :-) 10.11.04, 21:38
                                                    marialudwika napisała:

> Intrygi nadal niepojmuje,trudno uha ,ha..Pozostane niewtajemniczona i w
                                                    blogiej
                                                    >
                                                    > niewiedzy,buuu wink
                                                    > ml

Nie ty jedna, ML..smile)) A we dwie zawsze raźniej...smile))
                                                    I znów wiem, że nic nie wiem...smile Jakaś taka mało kumata jestem..
                                                  • ewapf Re: Raport z nory 10.11.04, 17:32
                                                    Wylez kobieto natychmiast! Wychodze z siebie, co robic? Psyche i some uspokajam
                                                    i kajam sie , kajam i kajam
                                                  • ewapf Re: Raport z nory 10.11.04, 17:44
                                                    ewapf napisała:

> Wylez kobieto natychmiast! Wychodze z siebie, co robic? Psyche i some uspokajam
                                                    > i kajam sie , kajam i kajam

No i co mam jeszcze zrobic? Zaszywam sie i ja w nore. Gleboko. Koniec.
                                                  • jutka1 Ewka!!! 10.11.04, 17:52
                                                    > No i co mam jeszcze zrobic? Zaszywam sie i ja w nore. Gleboko. Koniec.
                                                    Ty sie lepiej za czosnek zabierz kurdebalans.

No!!

smile
                                                  • ewapf Re: Ewka!!! 10.11.04, 17:56
                                                    O, zesz! To Ty chcesz pozostac ta eteryczna, a mnie kazesz do czosnku? To i Ty,
                                                    okrutnico uwazasz, ze kazdy ma na co zasluguje? Uchchchch...
                                                  • jutka1 Re: Ewka!!! 10.11.04, 17:57
                                                    Ja jem czosnek codziennie, wiec nie mam szans smile)))

Cmok szwgierko smile)))) Juz wylazlam z nory smile))

Ide ide ide, no ide! smile
                                                  • jowoj Re: Ewka!!! 10.11.04, 17:58
                                                    idem, per idem Cześć Jutka wink
                                                  • ewapf Re: Ewka!!! 10.11.04, 17:59
                                                    jutka1 napisała:

> Ja jem czosnek codziennie, wiec nie mam szans smile)))
                                                    >
                                                    > Cmok szwgierko smile)))) Juz wylazlam z nory smile))
                                                    >
                                                    > Ide ide ide, no ide! smile

Idz sobie, niech bedzie przyjemnie!!!! Ja do nory, za kare skruszona.
                                                  • jutka1 Re: Ewka!!! 11.11.04, 08:44
                                                    Za jaka kare, co ty?????

Ewa, poza tym wyslalam Ci maila w nocy. Zastosuj sie prosze do mojej prosby smile))
                                                  • no_no Re: Ewka!!! 10.11.04, 18:00
                                                    jutka1 napisała:

> Ide ide ide, no ide! smile

Odprowadzam wzrokiem i węchemsmile)))))))))))

No - nieutulony w żalusmile
                                                  • jowoj Re: Ewka!!! 10.11.04, 18:02
                                                    No, Ty za charta robisz? (Żart)wink))
                                                  • no_no Re: Ewka!!! 10.11.04, 18:05
                                                    jowoj napisał:

> No, Ty za charta robisz? (Żart)wink))

Chyba za kundlasmile)))))))

no - jak zbity piessad
                                                  • jowoj Re: Ewka!!! 10.11.04, 18:08
                                                    Cenię Cię zdecydowanie wyżej wink)
                                                  • jutka1 Re: Raport z nory, pozegnalny 10.11.04, 17:50
                                                    Niniejszym z nory wypelzam kroczonc ort.zam., i pod sciana kawiarni sie
                                                    przemykam ku wyjsciu, ale najpierw do tualety coby puder w plynie na rumien
                                                    nalozyc. Trzask drzwi wucetu zatrzaskiwanych szybko i zamykanych na klucz!!
                                                    Nie wlazic!! Do NOT disturb!!

Nakladam okulary, paltocik, i ide sobie pelznonc ort.zam. na raut z okazji
                                                    jutrzejszego swieta. Z tych nerw (gram.zam.) chyba sie upije alboco.

no_no, wiecej sie z toba nie cmokam, huncwocie. JesZcze mi tu o slinie
                                                    bedziesz, gagatku. No wiecie ludzie?

Chyba mi sie pojawia temat na jutrzejsze pogaduchy. Chociaz z drugiej strony
                                                    pewnie padnie bo nikt o takich ambarasach pisac nie bedzie, i zrobi sie z
                                                    niego tematicus impotentus.

Odpelzam kroczonc przemykajaco, zostawiajac po sobie jeno mgliste wspomnienie i
                                                    zapach Aqua Woman (high-maintenance).

szszszszszszsz....... (dzwiek odpelzania)

Jutka Pokutna, Pokorna i Pelzajaca (PPP, nic wspolnego z cenami i zakupami wink
                                                    smile))
                                                  • jowoj Re: No, to pieknie wyszlo!!! 10.11.04, 17:17
                                                    Jutka, czy ja mogę po tych lokach ? No, pogłaskać wink))
                                                  • jutka1 Raport z nory do Wojciecha... 10.11.04, 17:19
                                                    .. dopoki nie wyleze z nory, nie mozna lokow ani glaskac, ani dotykac, ani
                                                    widziec. Nienienienienie.

zakopuje sie glebiej, bo widze, ze et tu Brute contra me

Jutka (objawy paranoi ??)
                                                  • jowoj Re: Raport z nory do Wojciecha... 10.11.04, 17:24
                                                    Natychmiast wychodź z nory Jutka!!! wink)
                                          • jutka1 Re: mam niejakie podejrzenia..... 10.11.04, 16:48
                                            Ewo, zartowalam przeciez... smile)

Sucha szwagierka.. hmm.. tez sie na tym nie znam smile)))
                                      • no_no Re:Ewo, wybacz.....;((( pokornie proszę:)))... 10.11.04, 17:37
                                        ewapf napisała:

> Posprzatalam, ugotowalam,
                                        > upieklam, pachnie w chalupie pieczystym. A on poszedl spac.

No, taka żona, to prawdziwy skarbsmile), dyjament, który coraz trudniej nawet
                                        ze świecą znaleźć. Bo teraz to tylko jakieś boginie po świecie chodzą, ali bo
                                        jakieś amerykanske lady high i coś tam jeszczesmile)), powiedział Sally do Halysmile)

Ewo, wiesz, my z Jutką, to tylko tak na sucho się cmokaliśmy, bez języczka
                                        znaczy się i bez ślinkismile)))

no - kajam sięsmile))))))))))
      • ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.10/ 10.11.04, 11:24
        Dziekuje, Moniu i Jutko. No to sie witam ze wszystkimi, kogo nie widzialam.
        • no_no Re: KAWIARENKA 40+ /nr.10/ 10.11.04, 13:08
          ewapf napisała:

> Dziekuje, Moniu i Jutko. No to sie witam ze wszystkimi, kogo nie widzialam.

Wpadłem na chwilę, rzuciłem okiemsmile)...
          i widzę, że do kawiarnianego towarzystwa,
          dołączyła "taka sobie"smile) pani adiunkt...
          Miło powitaćsmile

no - taki sobie sternik i żeglarzwink
          • ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.10/ 10.11.04, 13:21
            Nie:No_no, tylko Sherlock Holmes. Zaspokoj moja ciekawosc i powiedz skad wiesz?
          • jutka1 No_no !!!!!!! kurdebalans...... 10.11.04, 14:38
            > Wpadłem na chwilę, rzuciłem okiemsmile)...
            > i widzę, że do kawiarnianego towarzystwa,
            > dołączyła "taka sobie"smile) pani adiunkt...
            no_no, mimo zes moja sympatia, ja sie zaczynam bac ! wink

skad ty wiesz takie rzeczy?

i co o mnie wiesz????? moze lepiej na maila GW, co? bo jak ty taki Sherlock
            jestes...

No prosze jasniepanstwa wink
    • jutka1 11 listopada 11.11.04, 08:52
      Siadam w kacie z pierwsza E/M. Puszczam radio F.I.P., musze sie tej stacji
      nasluchac, bo potem nie wiem jak bedzie z jakoscia przez internet..

Aktualnie slychac Spanish Harlem Orchestra: Escucha el Ritmo. Fajne mambo,
      idealne rytmy na leniwy i troche zmeczony poranek.

Pozdrawiam i zaczynam buszowac po prasie.

J.
      • kanoka Re: 11 listopada 11.11.04, 09:57
        Pozdrawiam kawoszysmile)
        Piję kawę i czytam historyczną czytankę...
        W sam raz na dzień dzisiejszy.
        kiosk.onet.pl/art.asp?DB=162&ITEM=1201110&KAT=1292
        • marialudwika Re: 11 listopada 11.11.04, 10:04
          Pozdrawiam znad mocnej kawy i "ide" czytac artykul,zamieszczony przez Kanoke.
          ml
          • jutka1 Nocne Polakow rozmowy :-( 11.11.04, 11:00
            Ide sobie zrobic drugie espresso. Jestem niewyspana.

Jak juz wspominalam, kolo pierwszej nad ranem zadzwonil telefon. Rozmowa mnie
            wytracila z rownowagi, niedobra rozmowa, z braku innego okreslenia. Komus zle
            sie dzieje, ja nic nie moge na to poradzic ani nic z tym zrobic, jedyne, co
            osiagnelam, to uspokojenie rozmowcy. Cena - "przeszlo na kota", i myslalam o tym
            prawie do 4 nad ranem, nie moglam zasnac, a w koncu obudzilam sie po osmej. 4
            godziny snu, nie dla mnie.

Z gory wiec zaznaczam, ze moge byc dzis "delikatna" smile)))
            • jutka1 Kawa i koniak z Wojciechem i nie tylko 11.11.04, 12:15
              Kawa i koniak na stole - stawiam nie tylko Wojciechowi, ale wszystkim - boso ale
              w ostrogach, bo i tak stawiam "na kreche" wink)))
              • jowoj Re: Kawa i koniak z Wojciechem i nie tylko 11.11.04, 12:20
                Cholernie jest mi dziś potrzebny ten koniak. (będę gryzł!)
                • jutka1 Re: Kawa i koniak z Wojciechem i nie tylko 11.11.04, 12:24
                  Nakladam ci Wojciechu cala miske koniaku, i wielka lyzke daje - jedz, gryz, i do
                  pionu sie doprowadzaj !! smile))
              • no_no Re: Kawa i koniak z Wojciechem i nie tylko 11.11.04, 12:24
                jutka1 napisała:

> Kawa i koniak na stole - stawiam nie tylko Wojciechowi, ale wszystkim - boso
                al
                > e
                > w ostrogach, bo i tak stawiam "na kreche" wink)))

Jestem honorowy, zapłacę za siebiesmile
                ....zamaczam swoje wiśniowe usta w złocistym płynie....
                spoglądam w okno, poddaję się refleksji
                słuchając spokojnej muzyki płynącej z radia

www.vigorfm.pl/
                no - ....kocham życiesmile

• jutka1 Re: Kawa i koniak z Wojciechem i nie tylko 11.11.04, 12:29
                  No, jak taki honorny jestes... smile

A o czymze tak reflektujesz? wink))

ps. Nie moge tego radia sluchac, bo jakiejs czesci programu nie mam.. sad
                  • no_no Re: Kawa i koniak z Wojciechem i nie tylko 11.11.04, 12:33
                    jutka1 napisała:
                    > ps. Nie moge tego radia sluchac, bo jakiejs czesci programu nie mam.. sad

Szkoda, bo akurat leci muzyczka do tańca....
                    wolna, spokojna, miła, przytulnasmile))

no...

• jutka1 Re: Kawa i koniak z Wojciechem i nie tylko 11.11.04, 12:35
                      No_no, nie pros mnie do tanca, bo znowu w nore bede musiala odpelznac...

wink))
                      • no_no Re: Kawa i koniak z Wojciechem i nie tylko 11.11.04, 12:37
                        jutka1 napisała:

> No_no, nie pros mnie do tanca, bo znowu w nore bede musiala odpelznac...
                        >
                        > wink))
                        _______

Taniec, to nic grzesznegosmile)

nosmile

• jutka1 Re: Kawa i koniak z Wojciechem i nie tylko 11.11.04, 12:43
                          no_no napisał:

> Taniec, to nic grzesznegosmile)
                          dobra dobra, wszyscy tak gadacie, nic grzesznego, tralalalala, nie boj sie to
                          nic takiego, tralalala.......

a potem ambaras wychodzi..... wink))))

ja wam chlopom nie wierze nicanic wink))
                          • jowoj Re: Kawa i koniak z Wojciechem i nie tylko 11.11.04, 12:48
                            > ja wam chlopom nie wierze nicanic wink))

I vice versa wink
                            • jutka1 Re: Kawa i koniak z Wojciechem i nie tylko 11.11.04, 12:57
                              I dlatego sie z wami dogadac nie mozna... ?
                              z a r t !! smile))
                              • jowoj Re: Kawa i koniak z Wojciechem i nie tylko 11.11.04, 13:15
                                Można się z nami dogadać. Tylko trzeba chcieć nas słyszeć, a nie tylko
                                słuchać wink
                                • jutka1 Re: Kawa i koniak z Wojciechem i nie tylko 11.11.04, 13:37
                                  jowoj napisał:

> Można się z nami dogadać. Tylko trzeba chcieć nas słyszeć, a nie tylko
                                  > słuchać wink
                                  Swinte slowa Wojciechu.
                                  Kieruje te swinte slowa do Was, Panowie wink)))))))))))
                • marialudwika Re: Kawa i koniak z Wojciechem i nie tylko 11.11.04, 12:29
                  A ja poprosze o orzechowki killiszek,tym moja Babunia zaleczala tzw.
                  niestrawnosci.Pieprzowka tez moze byc..
                  Zachcialo mi sie "patriotycznego " jedzenia,czyli flakow po polsku i sledzika w
                  musztardzie to mam...potrzebe powyzszego trunku smile
                  ml
                  • jutka1 Re: Kawa i koniak z Wojciechem i nie tylko 11.11.04, 12:34
                    Pod sledzia wodka najlepiej... smile)

Ale jak sie upierasz przy nalewce, stawiam karafke wytrawnej nalewki z pigwy -
                    bardzo dobra w tym roku wyszla smile

Ja na obiad zrobie risotto, a kolacja na miescie...
    • rudakitka1 A ja z rana kakao 12.11.04, 08:54
      Bo jestem przekawowana i żołądek zaczął się buntowaćsmile)
      Wiadomości prasowe tez powodują gmiecenie w żołądku,
      tylko czym zastapić gazety?
      Czy w tym lokalu podają o tak wczesnej porze ciastaka?
      To ja proszę wuzetkę,bo już baaaaaaaaardzo dawno nie
      zajadałam się czymś takimsmile).
      Alkoholu proszę nie podawać i bez niego jestem melancholijna!
      • jutka1 Re: A ja z rana kakao 12.11.04, 09:14
        Czesc, Ruda smile)

Wuzetka, raz!!! Sie robi!! smile)

Puszczam moj nowy HYMN. Przyjaciel podeslal w nocy piosenke Lionel'a Richie pt.
        "Sail On". Dokladnie mi trafilo strzala prosto w serce.

Z koniakiem do kawy poczekam do obiadu. Teraz tylko espresso z mlekiem i cukrem.

Ruda smile))
        • marialudwika Re: A ja z rana kakao 12.11.04, 09:19
          Witam z kawa szatanem w kubku.Lionela Richie tez bym chetnie posluchala!!!
          Ale nie mam jego cd sad
          Nie mozesz nam tutaj puscic Jutko?
          ml
          • jutka1 Re: A ja z rana kakao 12.11.04, 09:24
            Dzien dobry ML smile))

Moge puscic tylko wirtualnie, bo nie wiem jak sie robi linki do muzyki.. sad

Ale slucham tej piosenki juz chyba 15. raz pod rzad..... HYMN, nie widze
            inaczej! smile
            • marialudwika Re: A ja z rana kakao 12.11.04, 09:50
              Uruchomie moja wyobraznie,nic innego nie pozostaje.A emalia,moze?
              ml
              • jutka1 Re: A ja z rana kakao 12.11.04, 09:55
                Posylam emalia!!!!

J.
                • marialudwika Re: A ja z rana kakao 12.11.04, 09:58
                  Merci smile
                  ml

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka