26.02.05, 16:27

niech oglada TVN 24 - na zywo - na pytania komisji sledczej ds. Orlenu
"odpowiada" Jan Bobrek b."prezes" importujacej paliwa spolki BGM.

Wielokrotnie karany gangster,robi sobie jaja z Komisji,naduzywajac §183.
Komisja jest bezradna!

Dakad zmierzasz Polsko?
Obserwuj wątek
    • fan-j23 Re: Kto moze, 26.02.05, 16:47
      skynews napisał:

>
      > niech oglada TVN 24 - na zywo - na pytania komisji sledczej ds. Orlenu
      > "odpowiada" Jan Bobrek b."prezes" importujacej paliwa spolki BGM.
      >
      > Wielokrotnie karany gangster,robi sobie jaja z Komisji,naduzywajac §183.
      > Komisja jest bezradna!
      >
      > Dakad zmierzasz Polsko?
      >
      Jakie jaj,jaki gankster?smile.Włosy ładne,na salonach pewno bywał,2 miliony dał
      żeby wyjść na wolność.To jest elita!!!!!!!!!
      • witekjs Re: Kto moze, 26.02.05, 16:55
        A mawiaja, że nie ma u nas elit... {8-O

Witek
        • ada296 Re: Kto moze, 26.02.05, 20:19
          komisje są po to by się posłowie wypromowali smile
          medialnie smile
          a żenada dotyczy większości "zeznających" i te zeznania wymuszających
          staram się nie oglądać bo mam kruchą psychikę smile
          • antyproton Re: Kto moze, 26.02.05, 20:38
            Ja juz nie moge smile)

Od zeszlego roku zniknal darmowy TVN w europie .
            A szkoda bo zawsze jest przyjemnie posluchac troche polskiej mowy .
            I dowiedziec sie jakie Orly teraz w Polsce wywijaja .
            Ogladajcie , dopoki jeszcze takie cos jest mozliwe . Za pare lat duze spolki
            nie beda mialy udzialu panstwa , a nawet prawdopodobnie kapitalu polskiego
            wiec skoncza sie tez komisje sejmowe .
            Przeciez Niemcow , Anglikow , Amerykanow czy Rosjan nie bedziemy przesluchiwac .
            • marialudwika Re: Kto moze, 26.02.05, 20:44
              I ja nie moge,z tych samych powodow!
              ml
    • no_no Re: Kto moze 26.02.05, 21:05
      skynews napisał:

>
      > niech oglada TVN 24 - na zywo - na pytania komisji sledczej ds. Orlenu
      > "odpowiada" Jan Bobrek b."prezes" importujacej paliwa spolki BGM.
      -----
      Rzuciłem okiem, posłuchałem chwilę, i co? Nic takiego, ot, kilku posłów,
      udających śledczych - robi z siebie błaznów - promując swoje buźki przed
      kolejnymi wyborami. Nie mam czasu na takie nędzne serialesmile
      ---
      • asta7 Re: Kto moze 26.02.05, 21:42
        POlska prawa !!!!.......,te prawo jest ,ale dla cwaniaków,ktorzy na garbach
        zwyklych ludzi wdrapali sie do władzy pociagając za soba zwyklych zlodzieji
        ikanciarzy.Mając miliony ,jestes wolny....Temida jest łaskawa,dostosuje sie do
        Ciebie.Ale jeśli jestes na swoje nieszczęście 80-letnią babcia,która z marketu
        schowała batonik..dostajesz kare 2-ch lat.Ameryka Lacińska coraz blizej nas,a
        moze juz ją przegonilismy.
        • skynews Re: Kto moze 27.02.05, 19:58

Czy jestem zbulwersowany?
          Tym ze majatek narodowy jest rozkradany zgodnie z "prawem"!

Czy jeszcze?
          Tym jeszcze ze wszystkie slady prowadza w kierunku prezydenta i szefa rzadu tego
          kraju a przestepca,karany sadownie,odmawia zeznan,jako swiadek,aby kryc
          powyzszych w zamian za nietykalnosc.

Ma do tego prawo?
          Nie widzisz w tym nic zdroznego?!
          To jest patologiczna interpretacja prawa.
          No_no zrogowaciales czy jak?

Jest cos takiego jak areszt tymczasowy w celu wymuszenia zeznan stosowany w
          krajach UE np.Francji i Niemczech zgodnie zreszta z wytycznymi unii.

Polske prawo karne jest chyba dostosowane do prawa unii?

Niech sie wypowiedza na ten temat prawnicy.
          • skynews ML & Anty... 27.02.05, 20:05

TVN,TVN24 jak rowniez wiekszosc innych programow kodowanych polskich i
            zagranicznych mozna bez probroblemu ogladac.

Napisalem juz na ten temat:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12248&w=20854569&a=20866691
            Szczegoly?
            Chetnie na @ sky
          • fan-j23 Re: Kto moze 28.02.05, 08:37
            skynews napisał:

>
            > Czy jestem zbulwersowany?
            > Tym ze majatek narodowy jest rozkradany zgodnie z "prawem"!
            >
            > Czy jeszcze?
            > Tym jeszcze ze wszystkie slady prowadza w kierunku prezydenta i szefa rzadu
            teg
            > o
            > kraju a przestepca,karany sadownie,odmawia zeznan,jako swiadek,aby kryc
            > powyzszych w zamian za nietykalnosc.
            >
            >
            > Ma do tego prawo?
            > Nie widzisz w tym nic zdroznego?!
            > To jest patologiczna interpretacja prawa.
            > No_no zrogowaciales czy jak?
            >

Drogi Sky to jest teraz postawa w naszym kraju obowiazująca-mówie o no_no-
            trzeba byż ponad tym,to poprawność polityczna ludzi,którzy uważają,ze są
            madrzejsi od całego "motłochu",który chce rozliczać tych,którzy na salonach
            rozkradli Polske.
            Oto fragmenty z dzisiejszego artykuły w krakowski Dzienniku Polskim:
            Tajemniczy "Mega Aleksander"

Baron paliwowy z BGM zeznawał przed komisją śledczą

- Jestem człowiekiem, mam wyższe wykształcenie, utrzymuję się z działalności
            gospodarczej - tak Bobrek przedstawił się komisji. Dodał, że nie pamięta
            szczegółowo zarzutów, jakie postawiła mu prokuratura w związku z jego
            działalnością w BGM. Śledztwo w sprawie "mafii paliwowej", która miała narazić
            skarb państwa na ogromne straty, toczy się w różnych prokuraturach od 2003 r.

- Czy w tej sprawie ktoś z panem rozmawiał, czy coś obiecywał - chciał wiedzieć
            Giertych. - Odmawiam odpowiedzi - konsekwentnie mówił świadek. Bez odpowiedzi
            pozostały też pytania posła o kontakty świadka z pracownikami Kancelarii
            Prezydenta i premiera i te dotyczące prowizji przy kontraktach paliwowych.

Giertych pytał także o uroczystość w firmie Trans Sad, w której brała udział
            także Jolanta Kwaśniewska. - Jak pan myśli, dlaczego przybyła ona na
            uroczystość do tej firmy - pytał. - Nie wiem - odparł Bobrek, który przyznał,
            że to możliwe, iż Trans Sad finansował fundację Kwaśniewskiej "Porozumienie bez
            barier". Nie pamiętał jednak szczegółów.

Wassermann pytał też o jacht, który posiadał jego wspólnik z BGM Arkadiusz
            Grochulski. Świadek przyznał, że na tym jachcie "przebywały oficjalne osoby".
            Przyznał, że wie, iż raz był tam człowiek z "ministerstwa gospodarki", który
            mógł być interesujący dla działalności Grochulskiego. Bobrek nie chciał
            wymienić nazwiska urzędnika. - Czy to był człowiek, którego należało finansowo
            gratyfikować, czy był to człowiek, który był przekupiony, by załatwić sprawy
            dla Grochulskiego - dopytywał Wassermann. - Odmawiam odpowiedzi na to pytanie -
            odparł Bobrek.

On niewątpliwie się boi - komentował Wassermann zeznania świadka Bobrka.
            Zdaniem Wassermana Bobrek ma do czynienia z "układem, który nie zna litości, to
            są sytuacje, w których ludzie giną". Poseł uważa, że Bobrek to człowiek
            wiarygodny, nie tylko dlatego, że przyszedł przed komisję i potwierdził
            materiały z prokuratury. - A tam przecież są faktury, zapiski, twarde dowody -
            dodał. (PAP)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka