bodzio49 16.03.05, 18:02 dostalem wiadomość, że ma wirusa, który rozchodzi się przez gg i żeby wykasować z Windowsa "misia" tzn plik jdbgmgr.exe Zdaje się, że ktoś robi nam dowcipy, pewnie nieświadomie . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mammaja Re: Wirus? 16.03.05, 18:09 Ja tez mam miska na dysku C i proszę mi powiedziec co mam zrobic? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Wirus? 16.03.05, 18:39 Tak pomyslalam, stad moje pytanie )) Wroce za pare godzin, po kolacji, i poprosze o sprawozdanie z glaskania... bez szczegolow, ofkors ort.zam. )) Odpowiedz Link
mantra1 Re: Wirus? 16.03.05, 19:13 Bodziu, dla Twej misiowej spokojosci: ceti.pl/gralinski/chains/jdbgmgr.htm Pozdrawiam ) Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Wirus? 16.03.05, 19:26 Dzięki mantra za wyczerpującą informację. Kiedyś już obiło mi sie to o uszy więc nie śpieszyłem się z robieniem krzywdy misiowi. Ale na pewno pocieszyłaś tych co już futrzaka wyciepali Odpowiedz Link
mantra1 Re: Wirus? 16.03.05, 19:34 Swietna jest ta stronka z lancuszkami. Zawsze warto do niej zajrzec i sprawdzic, czy aby nie falszywka. A tu jest glowna wyszukiwarka, gdzie wystarczy wpisac slowo kluczowe: ceti.pl/gralinski/chains/index.html Chronmy nasze misie ) Odpowiedz Link
mammaja Re: Wirus? 17.03.05, 11:34 Dzisiaj dostalam nastepujace ostrzeznie: >>Wczoraj w Microsofcie odkryto nowego wirusa, któremu nie nadano do > tej pory > >>nazwy. Nie jest to zwykły wirus, ale jeden z tych, których skutki > >>działalności są najgorsze. Bydlę niszczy sektor 0 (zero) twardego dysku, > >>czyniąc go po prostu bezużytecznym. O tym jak poważna jest to sprawa > >>świadczy fakt, ze komunikat o istnieniu nowego wirusa podała stacja CNN, > >>ostrzegając jednocześnie > >>przed otwieraniem wiadomości w e-poczcie, których temat brzmi: "A > Virtual > >>Card For You" ("Ktoś przysłał Ci kartkę"). Otwarcie takiej wiadomości > >>powoduje zawieszenie komputera, a próba jego ponownego uruchomienia > zarówno > >>poprzez "ctrl alt delete" czy > >>tez przez "reset" powoduje uszkodzenie twardego dysku. > >>Tak wiec, po otrzymaniu takiej wiadomości natychmiast USUŃ ją z poczty. > >>Dodatkowo wyślij ten e-mail do wszystkich osób, które masz w swojej > książce > >>adresowej. Lepiej dostać 25 takich samych wiadomości niż ani jednej. Nie wiem czy to pradwa, czy ktoś chce mnie pozbawić życzen światecznych przsylanych poczta elektroniczna. Czy moze ktos sprawdzic ? W linku Mantry nie znalazlam (jeszcze) tego lancuszka. Odpowiedz Link
skynews Re: Wirus? 17.03.05, 12:00 jdbgmgr.exe www.symantec.com/avcenter/venc/data/jdbgmgr.exe.file.hoax.html Kazdy dobry program anty-wirusowy,systematycznie aktualizowany,poradzi sobie z tym problemem. Musi byc tak ustawiony aby sprawdzal wszystkie przychodzace maile. Odpowiedz Link
skynews Re: Wirus? 17.03.05, 12:04 Jeszcze troche na ten temat (w j.polskim): Zawartość fałszywego alarmu wirusowego support.microsoft.com/kb/322993/pl Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Wirus? 17.03.05, 21:41 Szkoda, że ta informacja nie pokazała się na pierwszym miejscu Fałszywy alarm wirusowy: Rejestrator debugera dla języka Java firmy Microsoft (Jdbgmgr.exe) - nie jest wirusem !!! Odpowiedz Link