jutka1 Re: szok ! 02.02.06, 19:21 Oqo, jesli masz na mysli to, co przed chwila mialam nieprzyjemnosc ogladac na TVN, to zgadzam sie (( Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: szok ! 02.02.06, 19:50 Trzeba będzie oglądać TV Trwam i słuchać Radyja, żeby mieć aktualne wiadomości. Idę do sąsiadki która głosowała na PiS zapytać ją czy o to jej chodziło, bo na pozór normalna kobieta. A generalnie rzygać mi się chce(( Odpowiedz Link
jutka1 Re: szok ! 02.02.06, 19:55 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3143822.html Odpowiedz Link
noiska Re: szok ! 05.02.06, 00:52 To zamiast komentarza: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36195571 Odpowiedz Link
jutka1 Noiska i przylbica 05.02.06, 00:59 A moze by tak odslonic twarz tutaj, co? Zza wegla, cichaczem, ladnie to tak? Tylko 6 wpisow w 2005-06, i ciekawe, ze akurat tutaj znowu sie przywedrowalo? Znaleziono: 6 nowe wyszukiwanie sortuj: [1] Re: noiska autor: noiska data: 2005-03-09 10:17:20 [2] Re: Tusk łże jak pies autor: noiska data: 2006-01-13 23:45:58 [3] Re: Tusk łże jak pies autor: noiska data: 2006-01-13 23:34:59 [4] Re: Wyciągasz mylne wnioski autor: noiska data: 2005-11-19 16:41:30 [5] Re: Olejnik = Gembarowski autor: noiska data: 2005-10-17 12:59:56 [6] Re: Jak gleboko siegac? autor: noiska data: 2005-10-17 14:32:34 Odpowiedz Link
noiska Re: Noiska i przylbica 05.02.06, 01:07 jutka1 napisała: > A moze by tak odslonic twarz tutaj, co? > Zza wegla, cichaczem, ladnie to tak? A co tu cenzura panuje? Chyba wystarczy, że mam ponad 40 by tu pisać. Czy może tylko Twoje poglądy są tu jedynie słuszne? A jak w tamtym roku dyskutowałyśmy to wtedy mogłam? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Noiska i przylbica 05.02.06, 01:13 Czy ja napisalam ze nie mozesz? Znowu tylko nie chcesz odslonic przylbicy, a ja - wybacz- niezwyklam dyskutowac z kims, o kim mam podejrzenia, ze pod innym nickiem tu dziala. Oczywiscie moge sie mylic, jak we wszystkim. Nie, moje poglady nie sa tutaj jedynie sluszne. Sa moje po prostu. W tamtym roku nie mozna tego nazwac dyskusja - popatrz w wyszukiwarke. Odpowiedz Link
noiska Re: Noiska i przylbica 05.02.06, 01:14 I chyba trochę Ci wyszukiwarka szwankuje: Rok: 2005-2006 Autor: noiska - dokładnie taki Znaleziono: 170 nowe wyszukiwanie sortuj: [1] Ptaszki autor: noiska data: 2005-08-25 12:29:53 [2] Re: Skuteczność Marcinkiewicza autor: noiska data: 2005-12-08 08:10:44 [3] Re: Zwyczajnie pozdrawiam sympatykow PiS ! ! ! autor: noiska data: 2005-11-20 21:20:19 [4] Re: Wyciągasz mylne wnioski autor: noiska data: 2005-11-19 12:17:46 [5] Re: Wyciągasz mylne wnioski autor: noiska data: 2005-11-19 12:05:55 [6] Re: Wyciągasz mylne wnioski autor: noiska data: 2005-11-19 16:41:30 [7] Re: Pośmiejmy się autor: noiska data: 2005-11-17 23:33:03 [8] Re: Rydzykowe marionetki autor: noiska data: 2005-11-15 22:09:54 [9] Re: Trudne pytania autor: noiska data: 2005-11-13 21:33:51 [10] Re: do andzi autor: noiska data: 2005-11-13 20:49:52 [11] Re: Coś do poczytania autor: noiska data: 2005-11-13 20:49:59 [12] Jak to z sondażami bywa. autor: noiska data: 2005-10-21 10:23:32 [13] Re: sondaż PGB autor: noiska data: 2005-10-25 11:54:15 [14] Re: PO-chce 10 ministerstw,10 wojewodów i jeszcze autor: noiska data: 2005-10-25 14:53:22 [15] Re: Jak to z sondażami bywa. autor: noiska data: 2005-10-24 14:13:46 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 ... następne » Odpowiedz Link
jutka1 Re: Noiska i przylbica 05.02.06, 01:23 Najwyrazniej szwankuje, bo pokazala mi tylko te 6, ktore cytowalam. Przepraszam - wina nie moja. Odpowiedz Link
noiska Re: Noiska i przylbica 05.02.06, 01:55 Nie ma sprawy A piszę wtedy gdy wydaje mi się, że coś chcę powiedzieć. Nie nabijam sobie ot tak licznika. A tak przy okazji (to niekoniecznie do Ciebie jutko) trochę więcej samodzielnego i niezależnego myślenia, a nie tylko powtarzania tego co wypocą merdia (słownictwo celowe) Odpowiedz Link
ewelina10 Noiska 05.02.06, 12:57 Cieszę się, że jeszcze nie zabrano nam możliwości swobodnego pisania. Przeszkadza mi tylko posługiwanie się samymi linkami i odsyłaczami bez przedstawienia swojego zdania. W ten sposób chyba nie uda nam się tutaj podyskutować Nie chcę wchodzić w żadne spory politykierskie. Chciałam tylko wyrazić to co czuję i myślę i mam do tego prawo. Nie wydaje mi się, by było coś w tym nagannego ani bym kogoś uraziła. Jeśli ktoś się w ten sposób się poczuł nic już na to nie poradzę, ale proszę nie zapominać, że każdy z nas ma też jakieś uczucia. Pozwolę sobie napisać jeszcze na zakończenie ... użyję określenie autora tego wątku - Szokiem jest dla mnie ... czymś tragicznym, kiedy facet w koloratce prezentuje wydarzenie polityczne. Przeszkadza mi Lepper, który był pierwszym sekretarzem POP PZPR w trakcie okrągłego stołu, ortodoksyjny katolicyzm, Giertych ze swoimi bojówkami... Odpowiedz Link
noiska Re: Noiska 05.02.06, 14:48 Moim komentarzem były właśnie te linki - ale chyba nie ja jedyna tak tu piszę - chcesz przykłady? Nie ma potrzeby pisania jeszcze raz o czymś jeżeli ktoś już to opisał (wg mnie odpowiednio) Nie jestem zachwycona (mało powiedziane) obecnością Leppera i Giertycha - tylko pokaż mi alternatywę - przecież nowe wybory prawie każdy krytykował, a siłą PO do koalicji się nie zmusi. Trzeba tylko pamiętać kiedy w PO taką decyzję podjeli. Dzień po wyborach prezydenckich (na tydzień przed nimi gdy Tusk w sondażach prowadził przynajmniej 10% - Rokita z Marcinkiewiczem mówili,że mają 80% uzgodnione co się potem stało?)czytałam taki political fiction forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30936384 - potraktowałam to jako dobrą kogoś zabawę Gorzej, że okazało się to realnym scenariuszem. A dlaczego? jedynie dlatego, że Tusk przegrał. A skoro tak to zmienili taktykę i to jest właśnie ta przyczyna. Nie wymagam od wszystkich samodzielnego myślenia, ale chyba osoby które mają przynajmniej 40 lat na karku mogą to zrobić, a nie powtarzać czasami bezmyśnie wypociny wieszaków na mikrofony czyli dziennikarzy. Dziennikarze to osobny temat. To takie święte krowy - nie można ich ruszyć. Oni mogą pisać każdą bzdurę - bo papier (lub ekran) jest cierpliwy - a niestety można tak powiedzieć ciemny lud to kupi. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Noiska 05.02.06, 16:54 noiska napisała: > - a niestety można tak powiedzieć ciemny lud to kupi. ******************************** Bardzo ważne w dyskusji jest wiedzieć - co druga strona ma nam do przekazania i jaki jest jej punkt widzenia, bo w przeciwnym razie - traci ona jakikolwiek sens. Nie lubię, kiedy ktoś wkleja link bez komentarza. Wywołuje to u mnie mieszane uczucia - czy przypadkiem takie zachowanie nie jest wynikiem jakiegoś lekceważenia, nieznajomości tematu a może ten ktoś nie ma swojego zdania, czy też małego zamieszania Nie wchodzę na forum Kraj bo nie mam ochoty na "politykierstwo" a polityka nie jest taką dziedziną, której chciałabym się poświęcić. Nie lubię jej .. ot, chociażby widać to na naszym przykładzie - każda ze stron ma krańcowo inny podtekst posiłkowując się określeniem "ciemny lud to kupi". Imputujesz pewne rzeczy - ale na czym się opierasz ? To właśnie moje indywidualne postrzeganie rzeczywistości były niejednokrotnie dla mnie bardzo bolesne i czasami miałam z ich powodu sporo przykrości. Często ze swoimi spostrzeżeniami należałam do mniejszości, jeśli teraz jest inaczej to cieszę się z tego A propos ... tak ostatnio powielane określenie "wieszaki na mikrofony" jest krzywdzące i nie na miejscu. Odpowiedz Link
noiska Re: Noiska 05.02.06, 18:25 ewelina10 napisała: > A propos ... tak ostatnio powielane określenie "wieszaki na mikrofony" jest > krzywdzące i nie na miejscu. Tak coś mi przemkneło bez leb, że Ty miałaś coś wspólnego z mediami. Jeżeli to co napisałam wcześniej dotyka Cię osobiście to przepraszam. Swoje obserwacje może nieco zgeneralizowałam. A skoro nie lubisz linków to wkleję dalszy ciąg political fiction za "diplomatic" z 25.10. 2005 i zobacz jak to teraz sie sprawdza: "narada do 5 rano oczy bolały i głowa pękała trzy koncepcje ale cel jeden jak rozwalić kaczorów tak żeby wina była po ich stronie komorowski się wściekł na rokite wrzeszczeli na siebie tusk co chwile łaził do wc wymiotować bo nic już nie miał do powiedzenia zresztą jak zwykle towarzystwo zaczynało się śmiać jak on zaczynał mowe więc blady ucichł słyszało się tubalny głos komorowskiego kilku facetów tak się kłóciło ze już nie było wiadomo o co chodzi wymówki, wymówki cytowano dyskretne propozycje przekazane od pawlaka i zycha i olejniczaka liczenie głosów w sejmie, mało ku...wa , za mało i niepewni ostatecznie zwyciężył pogląd ze najlepiej ROZWALIĆ SEJM I NOWE WYBORY ale z ludzmi z jajami ( komorowski) w ciągu kilku miesięcy rokita:- wejść i zagrać, mamy media za sobą, pomogą na pewno komorowski: - niczego z nimi nie zaczynać, kaczory nie uznawane przez świat, cała prasa ich KRYTYKUJE" - to dużymi literami to moje podkreślenie noiska Odpowiedz Link
dado11 Re: Kamforo??? 02.02.06, 20:19 Czujesz już satysfakcję??? Widzisz jak twój faworyt paktuje z... diabłem??? Czy już wiesz, że o twoim życiu i twoich bliskich, i dalekich, będą teraz decydować pozbawieni wszelkich skrupułów, pazerni władzy samej w sobie, jeźdźcy apokalipsy... Gratuluję!!! I pewnikiem niedługo wyląduję w kamaszach (albo kazamatach) za wraże poglądy! Noooo, ale zapomniałam... wszystkiemu jest winna PO, z niesłychanie brutalnym i agresywnym Tuskiem na czele, co??? D. Odpowiedz Link
felinecaline Re: Kamforo??? 02.02.06, 22:51 Przepraszam, ale cos mi chyba umknelo. Bo dlaczego wywolujesz do tablicy lamfore a ja nijak nie przypominam, aby kiedykolwiek zmuszala ona kogokolwiek do przyjecie jakiegos "jedynie slusznego" swiatopogladu. Miala (pisze w czasie przeszlym, bo Kamforka ...wyparowala od jakiegos czasu z tego forum)swoje przekonania i odwage publicznego ich wyznawania, ale nie zauwazylam u Niej zadnego talibanizmu i woli narzucania ich ogolowi. Odpowiedz Link
kamfora Dado??? 02.02.06, 23:33 Tak, podczytuję to Forum, więc... odpowiem (mimo, że miałam milczeć). Nie wiem, na ile Cię rozczaruję, ale ze mną jest jeszcze "gorzej", niż myślisz: Od lat jestem wiernym wyborcą Korwina-Mikke i jego partii. Mój syn zresztą też. A co do innych głosujących : skoro jest demokracja to każdy ma prawo głosować jak chce/jak uważa za słuszne. A kandydaci powinni zadbać o to, by tych głosujących na nich było jak najwięcej. Może Twoi faworyci tego nie umieją? (tak jak moi?) PS - dzięki, Feline Odpowiedz Link
lablafox Zastanawiam się 02.02.06, 20:19 czy jak kiedyś , aby dostać jakieś stanowisko czy pracę też będzie teraz konieczne świadectwo moralności , wystawiane przez księdza . W swoim archiwum jedno juzż posiadam , mojego ojca. Może powtarzam się , ale szkoda ,że nie jestem młodsza , właśnie teraz chętnie zminiłabym miejsce zamieszkania. Kiedyś uważałam ,że mimo wszystko, nigdy. Odpowiedz Link
annabellee1 Re: Zastanawiam się 02.02.06, 20:56 No,istotnie niezły gips. Tylko sie wynosic. Ale oni się przewroca.Juz sie przewrocili.Dzisiaj. C Odpowiedz Link
skynews Re: szok ! 02.02.06, 20:58 "kaczory zgnoiły mi ojczyznę ..." ...ale trzeba przyznac ze robia to w sposob bardzo wyszukany i skuteczny - opozycja posiwiala z rozpaczy i bezradnosci. Odpowiedz Link
mammaja Re: szok ! 02.02.06, 21:10 Z przedostatniego numeru Polityki - wyciag z wywiadu (w jakims innym pismie) ze Stanslawem Lemem na temat perspektyw Polski: "teraz czeka nas zastoj. Ale tylko przez cztery lata. Potem narod jak kon, ktoremu ktos przystawil kaktus pod ogon, zacznie wierzgac i wszelki slad po blizniakach zaginie. Oni po prostu znikna w tym bezmiarze obietnic bez pokrycia..." oby.. Odpowiedz Link
glodn_y Re: szok ! 02.02.06, 21:24 mammaja napisała: > Z przedostatniego numeru Polityki - wyciag z wywiadu (w jakims innym pismie) z > e > Stanslawem Lemem na temat perspektyw Polski: "teraz czeka nas zastoj. Ale > tylko przez cztery lata. Potem narod jak kon, ktoremu ktos przystawil > kaktus pod ogon, zacznie wierzgac i wszelki slad po blizniakach zaginie. > Oni po prostu znikna w tym bezmiarze obietnic bez pokrycia..." oby.. > Ale przez cztery lata można w bagno wpuścic takie, że przez czterdzieści ni zmeljorujesz. Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: szok ! 02.02.06, 21:27 I tego bardzo się boję. Rok panowania w Warszawie pokazał nam to wyraźnie. A minione miesiące udowodniły definitywnie. Oni znikną ale gnój zostanie Odpowiedz Link
annabellee1 Re: szok ! 02.02.06, 21:31 Uczciwie powiem,ze zawsze uwazalam demokracje za bardzo wadliwy produkt.Bo jesli glupich jest zawsze wiecej tzn ze glupi rzadza w demokracji madrzejszymi. To proste. Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Nie. To nie moze byc. To mi sie sni. AAAAA!!! 02.02.06, 23:15 Przeczytalam. Nie. To nie moze byc. To mi sie sni. Ale... chwileczke, Wy tez to widzicie, wiec to nie sen. Nie koszmar. Pakt stabilizacyjny, k.... ich m.., co sobie ustabilizowali? Mam wielki zal do tych, ktorzy taki rzad Polsce wybrali. Ktorzy zalatwili co najmniej kilka lat zycia mojej rodziny i znajomych w Polsce. Pozdrawiam w niedowierzaniu Luiza-w-Ogrodzie ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Odpowiedz Link
ertes Re: szok ??? 03.02.06, 05:10 Kaczory??? A te 38 milionow to tak sobie z boku stoi i gniecie czapke w rekach??? Naprawde NIKT nie poczuwa sie do winy?!?! Odpowiedz Link
bodzio49 Re: szok ! 03.02.06, 08:38 Ja głosowałem na PIS i wciąż nie widzę powodu by sie wstydzić czy rozpaczać. Wątpię też, czy byłoby inaczej gdyby wygrał Donald. Robią co mogą w tej sytuacji. Zresztą paru ministrów już mamy z PO. I co, cieszycie się z tego? Skąd w Was tyle pesymizmu, złości żeby nie powiedzieć jadu. Jak ma byc lepiej jeśli od początku nie chcecie dać im szansy. Przecież PO nie mówiąc o innych partiach miałaby jeszcze więcej przeciwników. Ech, ta nasza enteligencja. Ręce opadają. Odpowiedz Link
jutka1 Re: szok ! 03.02.06, 09:05 Bodziu, ile czasu mozna jechac na "dac im szanse"? Nie widze zbytnich sukcesow, a nawet porzadnej rzadowej i parlamentarnej pracy, jak dotad. PR maja swietne, ale czesc tej energii powinna isc na _prace_ - i to najchetniej na rzecz panstwa i na rzecz obywateli. In toto. Odpowiedz Link
bodzio49 Re: szok ! 03.02.06, 09:11 Czy ktoś tutaj dal im szansę? Wypowiedział się pozytywnie? Może coś przeoczyłem? A takich obrażonych mądrali jest dużo więcej i niestety więcej mogą. Sukcesów może wcale nie być w takiej atmosferze. Odpowiedz Link
meg_s Re: szok ! 03.02.06, 09:09 PiS to jedno - miałam chwile, kiedy zastanawiałam się czy na nich nie głosować, rozumiem szukanie koalicjantów - ale uważam że przymierze z Endrju to sprzeniewierzenie się tej partii swoim (podobno) zasadom - "PRAWO" Bodziu - "PRAWO" i koalicja z Lepperem - czy Tobie to nie skrzeczy ? Odpowiedz Link
bodzio49 Re: szok ! 03.02.06, 09:13 meg_s napisała: > PiS to jedno - miałam chwile, kiedy zastanawiałam się czy na nich nie głosować, > > rozumiem szukanie koalicjantów - ale uważam że przymierze z Endrju to > sprzeniewierzenie się tej partii swoim (podobno) zasadom - "PRAWO" Bodziu - > "PRAWO" i koalicja z Lepperem - czy Tobie to nie skrzeczy ? ------------------ A czy to pierwsze przymierze z "diabłem" w historii dla osiągnięcia wyższych celów. Więc uważasz, że ponowne wybory byłyby lepsze? Odpowiedz Link
fedorczyk4 Bodziu 03.02.06, 09:36 rozumiem ze mozesz interpretowac jako jedyna mozliwosc, taka koalicje i wierzysz w przyswiecajacy jej cel. Wprawdzie sama jestem centrystka, ale trudno jest mi sie identyfikowac z ktorakolwiek partia i pragmatyzm pozwolilby mi zaakceptowac nowe rzady, gdyby ktos mi udowodnil ze to co sie dzieje jest konstruktywnym dzialaniem na rzecz panstwa. Co do PO, nie slyszalam zeby ktorys prominentny polityk wypowiadal sie za wczesniejszymi wyborami. Za to dokladnie obserwowalam tego sejmowego kadryla i naprawde brak politycznej woli do kompromisu i parcie na wladze uwazam za wstrzasajace. Od trzech miesiecy nie zrobili nic konkretnego. Zapowiedzi, obietnice i piruety. Popatrz co sie dzieje w Warszawie. Balagan i bezcholowie. No i prosze wytlumacz mi dlaczego media Rydzyka zostaly ogloszone jako jedyne wiarygodne? Odpowiedz Link
skynews Re: Bodziu 03.02.06, 10:13 "Czy ktoś tutaj dal im szansę? Wypowiedział się pozytywnie? Może coś przeoczyłem? A takich obrażonych mądrali jest dużo więcej i niestety więcej mogą. Sukcesów może wcale nie być w takiej atmosferze." No wlasnie: czy dostali szanse ? Obrazanie sie i niezdolnosc do kompromisow to sport narodowy reszta to tylko polemika i nic wiecej. Ciekawy jestem ilu z tych forumowiczow, ktorzy sa niezadowoleni z tego ze "ojciec Rydzyk wygral wybory" ponioslo w zwiazku z tym jakies konkretne straty finansowe, ilu wiedzie sie gorzej jak przed ostatnimi wyborami. Enjoy ! Odpowiedz Link
mammaja Re: Bodziu 03.02.06, 10:42 Uzywanie rozglosni i tv ocharakterze religijnym do celow politycznych w spoleczenstwie o rozmaitych swiatopogladach, a nawet o rozmaitych wizjach tego samego kosciola jest wyraznym okazaniem lekcewazenie tym wszystkim, ktorzy nie identyfikuja sie z Rydzykowym widzeniem Polski. Jest prowadzeniem do rozlamu spolecznego, ktory moze zaowocowac tylko w dalszej perspektywie konfliktami i nieprzewidywalnym wrogim nastawieniem miedzyludzkim. Budowanie stabilizacji na Samoobronie, dla mnie partii oszustow i oszolomow (wystarczy ilosc spraw sadowych jej "liderow") i fundamentalistycznej LPR budzi moj gleboki wewnetrzny sprzewciw. Radio, ktore bylo agresywnie przeciwne wejsciu Polski do Unii Europejskiej, ktore straszylo miedzynarodowym spiskiem, staje sie teraz pierwszym medium dla naszego rzadu. I to wlasnie jest dla mnie, jako osoby deklarujacej sie jako centro - prawicowa nie do przyjecia. Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Bodziu 03.02.06, 10:58 Mammaju, konflikty i wrogie nastawienia między tymi mocherowymi a resztą jest już faktem więc nie ma czym straszyć. Mądrzej byłoby przestać jątrzyć tą "ranę" A czym się staje Radio te czy inne tylko od nas zależy, nie od radia. Jeśli większość je zbojkotuje to nie wytrzyma nawet roku. Widocznie jednak nie jest tak źle. Pozdrawiam i więcej dystansu życzę. Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Bodziu 03.02.06, 10:50 Niestety większość tych głęboko niezadowolonych nie może zidentyfikować się z żadną partią. Więc co? Gdzie tu szukać choć promyczka nadziei. "Wstrząsające parcie do władzy" - skąd ta afektacja. A po co oni tą polityką się zajmują. Jeśli masz jakiś zawód to parcie do pracy jest "wstrząsające" ? A bałagan i bezchołowie nie są wynalazkiem PISu. Nie pamiętasz jak drzewiej bywało? Że inne media głeboko się obraziły rozumiem ale dlaczego Wy tak się bulwersujecie nie rozumiem zupełnie. Odpowiedz Link
oqo szok 03.02.06, 11:08 spełnił się wasz najczarniejszy sen panowie - powiedział Giertych z radością jakiej nie przeżył dotąd w swoim życiu...- no niestety aż tak czarno nie śniłem.zastanawiam się tylko czy teraz jego Młodzież Wszechpolska jak jeden mąż poprzebiera się w habity i wraz z moherami będzie głosić dobrą nowinę ? Odpowiedz Link
bodzio49 Re: szok 03.02.06, 11:17 Ma facet poczucie humoru. Zaczynam lubić tego Giertycha Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Bodziu 03.02.06, 11:23 bodzio49 napisał: > Niestety większość tych głęboko niezadowolonych nie może zidentyfikować się z > żadną partią. Więc co? Gdzie tu szukać choć promyczka nadziei. > "Wstrząsające parcie do władzy" - skąd ta afektacja. A po co oni tą polityką > się zajmują. Jeśli masz jakiś zawód to parcie do pracy jest "wstrząsające" ? > A bałagan i bezchołowie nie są wynalazkiem PISu. Nie pamiętasz jak drzewiej > bywało? > Że inne media głeboko się obraziły rozumiem ale dlaczego Wy tak się > bulwersujecie nie rozumiem zupełnie. Afektacja wynika z uszczerbku na moim charakterze. Niestety czuje sie osobiscie zagrozona bo i ja i czesc mojej rodziny pracujemy w, z, lub kolo mediow.Wolnosc slowa, dostep do informacji i etcetery sa dla mnie sprawa zywotna. Parcie do wladzy i parcie do pracy to nie jest to samo. Parcie do wladzy jest dla mnie patologia jesli wladza staje sie wartoscia sama w sobie, a do takiej interpretacji sklania mnie historia dzialan braci Kaczynskich na polu politycznym po 89 roku. Jak drzewiej bywalo pamietam az za dobrze i bardzo mnie niepokoi ze mozna po to drzewiej siegac zeby porownywac. Jeszcze drzewiej mielismy Liberum Veto. Odpowiedz Link
bodzio49 szok 03.02.06, 11:33 Teraz rozumiem Twój niepokój opracę ale nadal nie rozumiem czego byś chciała. Gdyby ktoś dał Tobie czarodziejską różdżkę i pozwolił na kilka zmian w naszej rzeczywistości (oczywiście korzystając z tego co mamy) to co byś zrobiła? Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: szok 03.02.06, 11:39 Bodziu, chyba wyraznie napisalam co mnie niepokoi. I nie chodzi tylko o moja prace. Z niej wynika jedynie obsesyjne przywiazanie do medialnej "glasnosci". Czego ja bym chciala? panstwa opartego na silnych bazach instytucji demokratycznych. Gdybym miala pomysl na wykorzystanie czarodziejskiej rozczki to nie ja glosowalabym na zawodowych politykow, tylko namawiala innych do glosowania na mnie. Nie mam takiego potencjalu. Odpowiedz Link
bodzio49 Re: szok 03.02.06, 11:55 Czy jesteś pewna, że Kaczyńscy nie chcą państwa opartego na silnych bazach instytucji demokratycznych. Niby wszyscy tego chcą tylko jak tego dokonać kiedy zawsze ci którzy nie załapali się do korytka na głowie stają by to uniemożliwić. Nawet z tej samej strony politycznej. Kolejna znacząca grupa, która mogłaby pomóc nie ma zdania (potencjału?) i tylko narzekać i torpedować potrafi. Odpowiedz Link
skynews Re: szok 03.02.06, 12:10 Rzad, jak do tej pory, nie rzadzi - administruje tylko. Rzadzenie uniemozliwia opozycja niezdolna do kompromisow. Gdy opozycja dojdzie do rzadzenia zrobi z nia to samo inna opozycja i tak w kolko. Enjoy ! Odpowiedz Link
dado11 Bodziu!!! a propos szansy... 03.02.06, 13:36 Zobacz jak prominentny pisowiec traktuje prawo! wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3145596.html Miłej lektury, hmmmm.... D. Odpowiedz Link
mantra1 Re: Bodziu!!! a propos szansy... 03.02.06, 13:55 Nihil novi sub sole ) Za czasow glebokiej komuny musialam kiedys zadzwonic do pewnego prominenta, przebywajacego akurat na swojej daczy. Dzis, w dobie komorek oczywiscie to zaden problem, ale przy owczesnej "telefonizacji" kraju, wiadomo, jak bylo. Od czego jednak czerwone MakGajwery i inne pomyslowe Dobromiry? Miala ludnosc we wiosce jedna budke telefoniczna, ale miec przestala. Budka wyladowala za plotem dzialki prominenta i, co w owych czasach bylo zupelnym ewenementem - dzialala w obie strony! Znaczy dzwonic mozna bylo do i z niej. Ciekawe, czy ludowe panstwo zapewnilo prominentowi rowniez darmowe zetony, czy tez calkiem wymontowalo licznik? Odpowiedz Link
fedorczyk4 Dado 03.02.06, 14:03 jak pan moze panie Pomidorze Czepiasz sie nieszczesnej ofiary budownictwa. On interweniowal w imieniu mieszkancow duzego osiedla. To gazownia instaluja te rure popelnila wykroczen kilka. I jedno wlazidu..... Odpowiedz Link
noiska Re: Bodziu!!! a propos szansy... 05.02.06, 00:50 Ale teraz się nie dziwię dlaczego dziennikarze tak panikowali - oni są leniwi forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36164955&a=36228725 Odpowiedz Link
noiska Re: Bodziu!!! a propos szansy... 09.02.06, 22:55 > Zobacz jak prominentny pisowiec traktuje prawo! > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3145596.html > Miłej lektury, hmmmm.... > D. A dlaczego taki sam wielki tytuł już o tym nie informuje? PAP: Nielegalny "gazociąg" nie za sprawą Wassermanna Dotychczasowe ustalenia śledztwa dotyczącego prowizorycznego gazociągu na krakowskim osiedlu Bielany wykluczają związek koordynatora ds. służb specjalnych Zbigniewa Wassermanna z tą samowolą budowlaną - poinformował zastępca szefa krakowskiej prokuratury okręgowej Krzysztof Urbaniak. Z zebranego przez prokuraturę materiału wynika, iż minister Wassermann nie miał związku ze sprawą - powiedział Urbaniak. Dodał, że "taki związek wykluczono". Prowizoryczny gazociąg na Bielanach został zbudowany w styczniu, kiedy temperatury w Krakowie sięgały poniżej minus 20 stopni C. Rura licząca 1600 metrów została położona częściowo na gruncie, a w części podwieszona na słupkach i ogrodzeniach. Według "Gazety Wyborczej", gazownia zdecydowała się na to po interwencji koordynatora ds. służb specjalnych Zbigniewa Wassermanna, którego dom stoi na Bielanach. Gazeta podała, że minister dzwonił w tej sprawie do centrum zarządzania kryzysowego. W oświadczeniu Wassermann napisał, że nie interweniował w sprawie instalacji gazowej. Prokuratura wszczęła śledztwo w tej sprawie po zawiadomieniu złożonym przez Powiatowego Inspektora Nadzoru Budowlanego o popełnieniu przestępstwa samowoli budowlanej przez Zakład Gazowniczy w Krakowie. W śledztwie przesłuchano już szereg świadków i przeprowadzono inne dowody. Jak ustaliła prokuratura, prowizoryczny gazociąg zamontowano w nocy z 23 na 24 stycznia. Tymczasem minister Wassermann interweniował w wojewódzkim sztabie kryzysowym 28 stycznia, ale w sprawie prądu. Interwencji ministra w sprawie gazu nie stwierdzono. Obecnie prokuratura ustala, czy stwierdzona samowola budowlana, jaką był prowizoryczny gazociąg, nie była spowodowana stanem wyższej konieczności. Do prokuratury dotarło w czwartek pismo radnych dzielnicy, podpisane przez 170 osób, reprezentujących - jak napisano - wszystkie domy na Bielanach, do których doprowadzono gaz (służący im m.in. do ogrzewania). W piśmie twierdzą oni, że - ich zdaniem - gazownia działała w stanie wyższej konieczności, ponieważ brak gazu w sieci przy temperaturze minus 27 stopni mógł doprowadzić do zagrożenia ich życia i zdrowia. Radni piszą także, iż są oburzeni tym, że do sprawy włącza się ministra Wassermanna, który nie miał z nią związku. (aka) Odpowiedz Link
noiska Re: Bodziu!!! a propos szansy... 09.02.06, 22:58 A potem ewelina ma pretensje, że używam terminu "wieszaki na mikrofony" Odpowiedz Link
oqo tv kłamie ( nie zawsze:) 09.02.06, 23:18 jako że swój limit chamstwa w tym miesiącu już wykorzystałem przeto w kierunku Pana z Wielkiej Litery Wassermanna i Jego Niezliczonego Tłumu Wielbicieli nie skieruję żadnego słowa ale gdyby nie to ,to .....kropka jeśli komuś kropek braknie czego się nie spodziewa oczywiście nikt to jest kilka zapasowych ..................................................................... ................................................................................ ................................................................................ ................................................................................ ...................................................................hej. Odpowiedz Link
noiska Re: tv kłamie ( nie zawsze:) 09.02.06, 23:29 Bo oczywiście najtrudniej przyznać się do błędu, lub co gorsze świadomego wprowadzania w błąd. I nie mówię tu o Wasermanie a o dziennikarzynach z merdiów. Odpowiedz Link
fan_j23 Re: tv kłamie ( nie zawsze:) 10.02.06, 07:51 noiska napisała: > Bo oczywiście najtrudniej przyznać się do błędu, lub co gorsze świadomego > wprowadzania w błąd. > I nie mówię tu o Wasermanie a o dziennikarzynach z merdiów. Dziennikarze różne rzeczy piszą nie zawsze prawdziwe.Ciekawe czy za ten artykuł będą musieli przepraszać?) wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=9932&wid=8182647&rfbawp=1139553963.567 Odpowiedz Link
jan.kran Re: szok ! 03.02.06, 13:46 Ja dopiero trawię i czytam... Dużo się zastanawiam ... jak to będzie ? Kran Odpowiedz Link
ewelina10 Re: szok ! 03.02.06, 17:15 niech będzie pochwalony ... No i potwierdził się najczarniejszy ze scenariuszy. A kto nie potrafi wyciągać wniosków z tego, co się wczoraj stało, pewnie już nigdy nie uda mu się zrzucić tej zasłony z oczu. Jeśli ktoś zapomniał - czym jest socjalizm i populizm może sobie poczytać parę artykułów o Kubie, ale ... Mieliśmy już w przeszłości taką partię, która niczego sensownego nie tworzyła tylko bawiła się w rozdawnictwo zabierając bogatym dając biednym a potem już nie było co rozdawać bo nawet zabrakło bogatych. Skutki tego wciąż jeszcze widać. Tylko naiwni mogą sądzić, że to polepszy byt najbiedniejszym. Becikowe, odłożenie w kąt prac nad projektem ustawy o ubezpieczeniu społecznym rolników i ich rodzin (KRUS) napewno już w niedługim czasie dadzą o sobie znać zwiększonym wskaźnikiem bezrobocia i cenami. Lobbi rolników trzyma się mocno. Bogatych obszarników gospodarstw kilkunastohektarowych nie stać na wysokie składki ubezpieczeniowe, jakie zobowiązana jest płacić osoba posiadająca jakiś biznes bez względu na to, czy osiągnęła jakikolwiek dochód. Boję się myśleć co się stanie, kiedy zadufani ludzie z Samoobrony znajdą się we władzach różnych agend rynku rolnego i zaczną bazować na układach, układzikach i przekrętach i sterować cenami ziarna. Wszystkie pakty mają to do siebie, że są wynikiem wcześniejszych licytacji. Te dwie malutkie partyjki roszczenia to mają z pewnością wielkie. Różne zawirowania polityczne już mieliśmy. W najbliższym czasie rzucą tłuszczy parę pokazowych procesów rozliczeniowych by odwrócić uwagę od rzeczy istotnych, niech i tłum ma jakieś igrzyska. Jak zwykle zapłacą za to najbiedniejsi. Bo za błędne decyzje rządzących i doświadczenia ekonomiczne na żywym organizmie można przecież tylko stracić stołek. Ułomna jest ta demokracja i żadnych wniosków nie wyciąga. Oj, lubi ona populizm i myśli, że teraz to ot ... jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki rząd każdemu coś wyczaruje. Do czasu. Jednak najbardziej mną wstrząsnęło potwierdzenie przez oficjalne władze istnienia największej sekty Dyrektora Rydzyka. Sądzę, że smutne będą reperkusje wykorzystywania przez polityków religii do swoich celów. Odpowiedz Link
ewelina10 PS' 03.02.06, 17:17 Mogę Dado dodać do twojego następnego linka. Pewno w niedługim czasie ich więcej przybędzie. gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3145801.html Odpowiedz Link
joujou Re: szok ! 03.02.06, 17:38 >Możemy tu wymieniać poglądy,wściekać się, ale wywoływanie kogokolwiek,by tłumaczył się ze swego wyboru jest dla mnie ciosem poniżej pasa.Przepraszam,ale tak to odczuwam. Odpowiedz Link
skir.dhu Re: szok ! 03.02.06, 18:09 joujou napisała: > >Możemy tu wymieniać poglądy,wściekać się, > ale wywoływanie kogokolwiek,by tłumaczył się > ze swego wyboru jest dla mnie ciosem poniżej > pasa.Przepraszam,ale tak to odczuwam. Serdeczne dzieki za te uwage. Dodam do niej tylko jedno - nie rozwija dyskusji ani nie wnosi nieczego konstruktywnego uwazacnie swoich adwersarzy za idiotow lub permanentne kwestionowanie ich dobrej woli. Mozna co najwyzej miec sceptyczny stosunek to madrosci zbiorowej jako takiej, wlaczajac w to swoj wlasny oboz! Choc gdy wyrazilam podobne zadanie tutaj przed polskimi wyborami zeszlej jesieni, o malo nie zjedzono mnie zywcem Skir Dhu Odpowiedz Link
fan_j23 Re: szok ! 03.02.06, 18:29 Histeria sięgnęła ZENITU).Nie wiem wprawdzie jak to wygląda w mediach rydzykowych i czy są bardzo hepi-bo nie słucham i nie oglądam,za to media michnikowe są wstrząśnięte.A szkoda,że nie było takiego wstrząsu kiedy to jedyny autorytet i jedyny orędownik demokracji w naszym kraju ,czyli Michnik,biegał w nocy na libacje do Kwacha,albo Urbana i kolegował sie z najlepszym szefem rządu trzeciej RP czyli Millerem. Mnie to wszystko zwisa i powiewa co media mają do powiedzenia,bo i jedne i drugie są mi jednakowo niemiłe.A politycy...no cóż,nie mam do nich bezgranicznego zaufania,a do większości wcale.A to,że Kaczor opluwany przez media od bardzo dawna,odpłacił im się pięknym za nadobne?Nie cieszy mnie,ale myśle,że są ważniejsze sprawy w Polsce,tylko może NIEZALEŻNE i OBIEKTYWNE media nie mają czasu nimi sie zajmować,wolą sobą..... Odpowiedz Link
oqo Re: szok ! 03.02.06, 19:47 nie widzę tu żadnych odznak histerii - to po prostu opinie osób trzeżwo patrzących na świat ....Kaczyński przegiął pałę oddając losy Polski w ręce Rydzyka Odpowiedz Link
fan_j23 Re: szok ! 04.02.06, 10:38 oqo napisał: > nie widzę tu żadnych odznak histerii - to po prostu opinie osób trzeżwo > patrzących na świat ....Kaczyński przegiął pałę oddając losy Polski w ręce > Rydzyka Trzezwo patrzysz na świat i chcesz mi wmówić,ze Kaczyński oddał komuś władzę?)) Odpowiedz Link
ewelina10 fan J23 03.02.06, 20:00 fan_j23 napisała: > za to media michnikowe są wstrząśnięte. Oj, jesteś w błędzie. Wszystkie media (oprócz rydzykowych) są wstrząśnięte. Odpowiedz Link
fan_j23 Re: fan J23 04.02.06, 10:40 ewelina10 napisała: > fan_j23 napisała: > za to media michnikowe są wstrząśnięte. > > Oj, jesteś w błędzie. Wszystkie media (oprócz rydzykowych) są wstrząśnięte. Nie wiem co u rydzykowych)),ale wiem,że michnikowe mają specjalne powody.Inne wstrząśnięte są po prostu obiektywne) Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: fan J23 04.02.06, 11:46 Jejku, a jak Ty odrozniasz wstrzasniecie obiektywne od specjalnego? Bo na przyklad Kolenda-Zalewska byla bardzo wstrzasnieta a jest zwiazana z Tygodnikiem Powszechnym a nie z Agora. Odpowiedz Link
fan_j23 Re: fan J23 04.02.06, 13:22 fedorczyk4 napisała: > Jejku, a jak Ty odrozniasz wstrzasniecie obiektywne od specjalnego? Subiektywnie!!!!!Bo jestem osobą prywatną i nie muszę myśleć) na niczyje zapotrzebowanie. Odpowiedz Link
glodn_y Re: fan J23 05.02.06, 16:17 >Bo jestem osobą prywatną i nie muszę myśleć < Nie musisz!! ale czy potrafisz? z dotychczasowych postow wynika ,że ciężko ci to idzie. Odpowiedz Link
noiska Re: fan J23 10.02.06, 12:31 A Tobie łatwo idzie zmiana barw Re: , będę głosował na PO-głsowalem na PiS Autor: glodn_y Data: 28.01.06, 22:12 patrząc na mego "guru"(do niedawna) i widząc co ten Pan robi (kugluje) z prawem,to aż wstyd że muszę Wałęsie prawde przyznać. Smutek i żal. Autor: glodn_y Data: 28.01.06, 23:47 Głosowałem na pis! ale w imie czego "moja"(pewnie już nie) partia głosowala na burosiewicza? Kłamiesz zawsze, czy tylko od święta? Odpowiedz Link
glodn_y Re: fan J23 10.02.06, 23:20 Zawsze tak jak) Re: Tusk łże jak pies Autor: noiska Data: 13.01.06, 22:15 Odpowiedz Link
dado11 Re: szok ! 03.02.06, 21:05 Gwoli informacji, moje personalne odniesienie do Kamfory, nawiązało do naszej wymiany poglądów sprzed kilku miesięcy, gdy Kamfora uznała moją opinię o Kaczorze za niewłaściwą. Niestety, jak pokazują obecne wydarzenia, to wychodzi na moje, niestety(( Wolałabym wleźć pod stół i odszczekać, ale to co wyprawiają bliźniaki przeszło moje najśmielsze oczekiwania((( A swoją drogą, słyszeliście o propozycji Kaczora, żeby UKARAĆ! dziennikarzy, którzy zbojkotowali wczorajszą konferencję??? Szkoda słow.... ps. Cieszę się Kamforo, że jesteś fanką Korwina-Mikkego, on przynajmniej jest barwny i inteligentny Pozdr. D Odpowiedz Link
ord Re: szok ! 05.02.06, 05:43 Czytam z uwaga, ale zem glupek to i zrozumiec nie moge o co chodzi. Z wielka jednak ciekawoscia obserwuje JAK rozmawiacie. Przypomina mi to troche wczesniejsze - nazwijmy je swiatopogladowymi - rozmowy; duzo krzyku, szoku, deklaracji a cos cienko w departamencie argumentow. Ciekawy glos (link) w meritum, zostal momentalnie zaatakowany prosto w... przylbice. Podkreslam; nie rozumiem o co chodzi - ewidentnie moje braki w rozumieniu dzisiejszej Polski sa zbyt duze aby miec jakas konkretna opinie. Odnosze jednak dziwne wrazenie, ze Polska inteligencja, jest zaszokowana (to tak nawet bardzo a propos tematu watku faktem, ze populisci (czyli jak rozumiem co niektorych; chamstwo) nie tylko ze wygralo wybory, to jeszcze calkiem dobrze sobie radzie u wladzy, szokujac (lubie to slowo w tym watku kolejnymi, skutecznymi posunienciami. Gdzies wyczytalem, ze jeden radykal uwaza oponenta z drugiej strony kija za fanatyka, myslac o sobie jako o tolerancyjnym liberale i... wzajemnie. Jest to cos w rodzaju alkoholizmu czy innej narkomanii; chorzy nie zdaja sobie sprawy z uzaleznienia, do momentu jak juz jest za pozno. Moze jest czas, aby co niektorzy przyjrzeli sie sobie uwazniej w lustrze? To jak to bylo z tym Michnikiem? Tak tylko pytam... PS - Pozwole sobie przeslac specjalne uklony dla Joujou. Odpowiedz Link
antyproton Re: szok ! 05.02.06, 15:30 Pozwole sobie wsadzic moj nos do dyskusji , mozna o nas wszystko powiedziec ale nie to ze brak jest nam temperamentu Przebywalem ponad poltoramiesiaca w kraju i mialem okazje przyjzec sie blizej ostatnim wydazeniom w polityce . Ujmujac w skrocie to rzeczy ktore obecnie dzieja sie w Polsce na zachodzie a szczegolnie we Wloszech uznawane sa za normalne , u nikogo nie wzbudzaja wiekszych emocji , a juz szczegolnie zapowiedzi , obietnice i przyrzeczenia politykow. Jedyna roznica jaka widze to poziom obyczajowy,kulturalny i profesjonalny naszych politykow w porwnaniu do ich kolegow z zachodu. Gdyby jeszcze zyl Edward Gierek z powodzeniem moglby zalozyc prywatna szkole oglady politycznej ) Do opisania mojego zdania o sytuacji w kraju posluze sie analogia z zeglarstwa. Polska tak jak jacht na morzu plynie do jakiegos wybranego punktu ( no wlasnie, czy ktos wie jakiego ? ). I w przypadku wiatru w dzob , aby posowac sie do przodu lodz musi byc prowadzona zygzakiem , raz ustawia sie foka na prawo a raz na lewo. W zwiazku z tym cala lodka przechyla sie tez raz na prawo a raz na lewo. A czesc zalogi jako balast w opozycji do pochylu lodzi wdrapuje sie na przeciwlegla burte a nawet wystawia tylki na zewnatrz na uderzenia fal. I jedni (ci co steruja , szukaja najlepszego ustawienia zagli i wybieraja trase gdzie wedlug nich wieje najwiekszy wiatr) i ci drudzy co wisza za burta i ratuja lodz przed wywrotem na bok sa NIEODZOWNI w dotarcia do celu. Pewnie , ze tym za burta wydaje sie ,ze gdyby przechylic lodz na ich strone plyneloby sie szybciej i lzej ale zawsze dochodzi sie do takiego punktu ze zwrot jest konieczny . P.S. Oczywiscie najlepiej byloby miec wiatr w plecy i postawic spinakera . Lodz pruje jak motorowka i nikt nie musi byc balastem . ) Odpowiedz Link
ewelina10 Anty ... 05.02.06, 17:10 ... jeśli ustalimy, że wiatr nam ciągle wieje w dziób może lepiej byłoby ustawić żagiel względem wiatru by siła napędowa była większa, wtedy popłynelibyśmy wszyscy szybciej Odpowiedz Link
antyproton Re: Anty ... 05.02.06, 17:28 ewelinko , szybciej tak ale do tylu joujou, komplement od Ciebie ma szczegolna wage. Odpowiedz Link
fan_j23 czy zakupiliście już oporniki?:)) 07.02.06, 08:56 serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,3149882.html Odpowiedz Link
lablafox No i wykrakałam - czarne leksykony. 07.02.06, 09:45 Napisałam czesniej -,ze zastanawiam sie kiedy bedą wystawiane oceny moralności potrzebne do zdobycia pracy . Już mamy powiem przeszłości: "Czarne leksykony" - rodzina R. Maryja mobilizowana na wybory "Gazeta Wyborcza": Rodzina Radia Maryja mobilizowana na wybory. Jerzy Robert Nowak, główny ideolog rozgłośni ojca Rydzyka, jeździ po Polsce i nawołuje do tworzenia "czarnych leksykonów". Będą zawierać negatywne charakterystyki niechętnych Radiu Maryja kandydatów do samorządów. Broszury mają trafić do każdego "polskiego i katolickiego" domu - pisze "Gazeta Wyborcza". Władza w samorządach - to główny cel, jaki Nowak stawia przed Wielkim Ruchem. I podpowiada, jak ją przejąć - zaznacza "GW".REKLAMA Czytaj dalej Kluczem ma być "prawdziwa informacja" na temat "wrogich Polsce" kandydatów, czyli startujących z list PO, SLD czy PD. Kompromitujące fakty będą ujawniane w "czarnych leksykonach". To lokalne wersje leksykonu napisanego i wydanego kilka lat temu przez Nowaka, którego bohaterami są osoby z pierwszych stron gazet. Aleksandra Kwaśniewskiego nazywa w nim "prawie magistrem", Jacka Kuronia - "trzeźwym inaczej", Krzysztof Skubiszewskiego (byłego szefa dyplomacji) - "Papkinem w MSZ", a Aleksandra Małachowskiego - "faryzeuszem w skórze moralisty". - W leksykonach musi znaleźć się prawda o kandydatach do samorządu, o podejściu do Polskich spraw, o przeszłości - przekonuje Nowak. - Leksykony drukujcie i kserujcie, żeby dotarły do wszystkich. Niech wszyscy wiedzą, czym kto się zajmował i na kogo oddać głos - mówił Nowak. Kiedy się obudzimy ? W czym się obudzimy? Zaczynam coraz bardziej rozumieć historię naszego Kraju.Kiedyś dziwiłam sie , o naiwnosci moja, jak to mozliwe ,że... teraz już wiem. Odpowiedz Link