40plus 20.11.06, 00:33 Komunikat 1 Na forum obowiazuje NETYKIETA Masz prawo do posiadania i wyrażania swoich poglądów, inni mają dokładnie takie samo prawo Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jej_maz Dwie sprawy; 29.11.06, 18:33 40plus napisał: > - jeśli chcesz zwrócić komuś uwagę, zrób to kulturalnie > (najlepiej na adres prywatny) Nie mam GG i w ogole mam problem z powyzszym punktem w sprawie zwracania uwagi na adres prywatny; po to jest forum, aby wszystkie rozmowy odbywaly sie na nim. Jezeli komus taka otwarta forma nie pasuje, to niech cala rozmowe (a nie tylko zwrocenie uwagi) przeniesie na prywatny email. Miedzy innymi dlatego tez pisze te i nastepne slowa tu a nie do admina prywatnie. Zauwazlylem, ze kilka wpisow paru autorow zostalo usunietych. Nie znam tektow wpisow "Dziecka" i tym samym (pomimo moich watpliwosci) nie chce tego przypadku komentowac, ale dlaczego zostal usuniety caly watek kogos, kto szukal towarzystwa na zabawe sylwestrowa to juz naprawde nie rozumiem. Moze jest cos czego nie wiem? Moge prosic o wyjasnienie? Odpowiedz Link
40plus Re: Dwie sprawy; 29.11.06, 19:47 jej_maz napisał: > po to jest forum, aby wszystkie rozmowy odbywaly sie na nim. Jej-mezu, komunikat dotyczy netykiety i postow je lamiacych. Dla takich nie ma miejsca na forum. Jak ktokolwiek ma zamiar personalnie atakowac. to niech to robi prywatnie na e-maila a nie wciaga innch do swoich rozgrywek. > Nie znam tektow > wpisow "Dziecka" Nic nie stoi na przeszkodzie, zebys przeczytal. Ani jeden post Dziecka nie zostal usuniety. > dlaczego zostal usuniety caly watek kogos, kto szukal > towarzystwa na zabawe sylwestrowa Poniewaz forum traktuje jako miejce wymiany pogladow a nie tablice ogloszen. Odpowiedz Link
skynews Re: Dwie sprawy; 29.11.06, 22:59 40plus napisał: "Jej-mezu, komunikat dotyczy netykiety i postow je lamiacych. Dla takich nie ma miejsca na forum. Jak ktokolwiek ma zamiar personalnie atakowac. to niech to robi prywatnie na e-maila a nie wciaga innch do swoich rozgrywek." Może Administracja zdefiniuje w takim razie pojecie "personalny atak" - nie może być tak że ktoś kto nie ma już więcej argumentów w dyskusji traktuje kolejne posty jako "atak" na siebie przyznając sobie status ofiary. "dlaczego zostal usuniety caly watek kogos, kto szukal towarzystwa na zabawe sylwestrowa" Właśnie, tez szukałem wątku dziewczyny, która chciała się umówić - po to miedzy innymi jest forum - wielu tak robi. "Poniewaz forum traktuje jako miejce wymiany pogladow a nie tablice ogloszen." Aha, to jak będzie zakwalifikowane np. to: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12248&w=52950043&a=52975900 lub to: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12248&w=52950043&a=52984479 Enjoy it ! Odpowiedz Link
40plus Re: Dwie sprawy; 29.11.06, 23:47 Widze, ze skrot najwazniejszych punktow Netykiety jest niezrozumialy, dlatego proponuje zapoznac sie z obszernym opracowaniem, obowiazujacym na forach Gazety: forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html Miedzy innymi tam jest taki zapis: Nie publikuj ogłoszeń ani reklam! Do ich publikacji służą serwisy ogłoszeniowe lub wyznaczone fora. A wpis " partnera na sylwestra z warszawy musisz sie chciec dobrze bawic " po pierwsze: trudno porownac do podanych postow Po drugie: kwalifikuje sie chociazby tutaj: www.dwukropek.pl/0,73419,3096513,0,Towarzyskie___Sylwester,m1-232.html?f=103 Odpowiedz Link
skynews Re: Dwie sprawy; 30.11.06, 09:48 Brawo Administracja ! Dyscyplina musi być - popieram Administracje 100% mimo że nie uzyskałem od Administracji zdefiniowania pojęcia "personalny atak". Ale..., tam jest też napisane: forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html "Jeśli dyskusja przerodzi się w prywatną pogawędkę, kontynuuj ją poza forum." To nawet nie była prywatna pogawędka... A tak swoja droga to szkoda że nie zdążyłem odpowiedzieć tej Ani - może czuła się bardzo samotna...a jak sobie coś zrobi ? Enjoy it ! Odpowiedz Link
40plus Skynews 31.12.06, 02:29 Skynews, Na prosbe jakotakoty usunieto dwa twoje wpisy, w ktorych publicznie nazywasz te osobe po imieniu. Nie zostales przez nick jakotakot do tego upowazniony. Ujawnianie prywatnych informacji o osobach na forum publicznym jest naruszeniem zaufania i niepisanych "regul gry". Odpowiedz Link
skynews Re: Skynews 31.12.06, 03:05 40plus napisał: "Skynews, Na prosbe jakotakoty usunieto dwa twoje wpisy, w ktorych publicznie nazywasz te osobe po imieniu. Nie zostales przez nick jakotakot do tego upowazniony. Ujawnianie prywatnych informacji o osobach na forum publicznym jest naruszeniem zaufania i niepisanych "regul gry". "Reguly gry" zacytowane z wątku powyżej: - dyskutując odnoś się do poglądów - nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców - staraj się unikać wulgaryzmów - jeśli chcesz zwrócić komuś uwagę, zrób to kulturalnie Wszystkie warunki powyższego moje wpisy spełniły. Imie ma tak popularne że nie jest to żadne ujawnianie prywatnych informacji. Jakotakot chciała dowalić ale się przeliczyła - zapomniała o czymś i w trwodze do Admina - no, sama zaczęła, wiec Adminie odrobina obiektywizmu pilnie wskazana. Odpowiedz Link
40plus Re: Komunikaty administracji 04.01.07, 14:22 Watek " garnek na zolc ze skyowej watroby" zostal usuniety. Odpowiedz Link
40plus Re: Komunikaty administracji 04.01.07, 14:53 monia.i napisała: > Można zapytać - dlaczego? Ponieważ zdecydowanie odbiegl od formuły forum, zakladajacej że służy ono do wymiany informacji i poglądów a nie szntażowania uczestników informacjammi zdobytymi poza forum w prywatnej korespondencji czy w czasie prywatnych rozmów. Odpowiedz Link
monia.i Re: Komunikaty administracji 04.01.07, 15:05 Cóż...dziękuję za odpowiedź. Aczkolwiek dziwię się - no, chyba, że jak mnie nie było, Sky rzucił jakimś konkretem - w co wątpię. No dobrze - będę się dziwiła po cichu. Odpowiedz Link
40plus Re: Komunikaty administracji 04.01.07, 15:30 Moniu, bez powodu po tylu wpisach watek nie byłby usuniety. Odpowiedz Link
40plus Jutek 05.01.07, 03:25 Twoj wpis zostal usuniety. Z opoznieniem z powodu naglego wyjazdu. Z komentarzem ogolnym. Wpisy naruszajace prywatnosc innych uczestnikow, podajace do wiadomosci informacje zdobyte prywatnie i spoza forum, beda usuwane.Ta uwaga byla przede wszystkim do Skynews w kontekscie tej wymiany, nie po raz pierwszy. Odpowiedz Link
dha_tomciaj Re: Komunikaty administracji 04.01.07, 20:38 z szacunku dla czasów minionych,powinniście to forum ukryć,bo wstyd..... Odpowiedz Link
dha_tomciaj Droga administracjo!! 11.02.07, 10:25 Może już nadszedł czas na wywalenie tego komunikatu??Przecież każdy forumowicz wie o netykiecie,a smutno patrzeć kiedy admin forum widzi swoją rolę jedynie w upominaniu,a nie ma zamiaru sam tworzyć forum). Odpowiedz Link
40plus Re: Droga administracjo!! 14.02.07, 00:40 dha_tomciaj napisała: > Może już nadszedł czas na wywalenie tego komunikatu?? Nie przewiduje takiej opcji. Watek z zalozenia ma byc miejscem komunikatow administracji. > Przecież każdy forumowicz wie o netykiecie, Niestety nie kazdy może się pochwalić tak dlugoletnim stazem jak Twoj. Statystyki wykazuja, ze z dnia na dzien przybywaja nowi uzytkownicy netu. > a smutno patrzeć kiedy admin forum widzi swoją rolę jedynie w upominaniu, Taka role admina sugerowala wiekszosc uzutkownikow tego forum. (patrz: "Zapraszam do dyskusji") > nie ma zamiaru sam tworzyć forum przytocze tutaj slowa Jutki: "forum tworza ludzie tu piszacy, bez nich mozna byc adminem na prerii" Odpowiedz Link
dha_tomciaj do administracji 20.02.07, 18:56 Nie będę pisała maila,bo tu szybciej odczytasz.Usuń proszę mój mail w wątku josarny,bo nie usunęłam sygnaturki,która w tym temacie nie pasuje((( Odpowiedz Link