ikkala 15.06.04, 15:24 A może byśmy wypisali wszystkie rudowłose postaci z książek Agaty? Właśnie, a jakie włosy miała sama Agata, te wszystkie zdjęcia, które widziałam sa czarno białe (to uzasadnione), może ktoś z Was wie? A może to głupi temat... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slotna Re: rude włosy 15.06.04, 15:56 E tam, dlaczego zaraz głupi;) Mnie zawsze ciekawiła kolorystyka samej Agathy, bo zawsze podkreślała urodę dziewczyn o ciemnorudych włosach, białej cerze i czarnej oprawie oczu. W takich ciągle kochał się Hastings;)) Odpowiedz Link
ikkala Re: rude włosy 15.06.04, 16:05 Na początek w takim razie Cynhia Murdoch (przepraszam jeśli przekręcam) z "Tajemniczej historiiw Styles". Odpowiedz Link
agao1984 Re: rude włosy 16.06.04, 10:39 Świetny temat! Każdy jest dobry! Rudowłosa była Arlena Marshall ze "Zło, które żyje pod słońcem" i chyba też Kay z "Godziny zero". To mi tylko wpadło do głowy... Nie wydaje mi się, żeby Agatha była ruda, po prostu podobał jej się ten kolor włosów. Jakoś nigdy wcześniej nie zwróciłam uwagi na zatrzęsienie rudych bohaterek, ale rzeczywiście było ich sporo. I chyba wszystkie piękne? Odpowiedz Link
poirot80 Re: rude włosy 16.06.04, 12:39 Rudowłose kobiety podobały się też chyba Poirotowi? Nawet była taka jedna, hmmm, jak ona się nazywała?... Występuje w jednym z opowiadań w "12 pracach Herkulesa". Agatha Christie miała chyba włosy ciemny blond, przynajmniej jakoś mi się kojarzy, że coś takiego czytałam. Odpowiedz Link
ulster Re: rude włosy 17.06.04, 21:36 Chyba po prostu w Wielkiej Brytanii częściej niż gdzie indziej występuje ten kolor włosów. Odpowiedz Link