Dodaj do ulubionych

Ruskaja Warszawa

04.02.05, 15:15
W internetowym katalogu Biblioteki Uniwersytetu Warszawskiego znalazłem
książkę. Oto dane:

Autor: Sokol, Kirill Gelievič.
Tytuł: Russkaâ Varšava / K. G. Sokol.
Adres wyd. Moskwa : MID "Sinergiâ", 2002.

Czy ktoś z forumowych rusofilów zna tę publikację?
Obserwuj wątek
    • margala Re: Ruskaja Warszawa 25.02.05, 15:53
      podbijam ren wątek.
      jesli nikt tego nie czytał, to może ktoś ma mozliwość to sprowadzić.
      zależy mi na tej publikacji.

pozdrawiaM.
      • margala Re: Ruskaja Warszawa 03.03.05, 10:42
        gdyby ktoś był zainteresowany, to uprzejmie informuję, że znalazłem te książkę
        w Polsce za 10 zł.
        a przy okazji znalazłem też z tego samego wydawnictwa ksiązkę w języku polskim
        pt:
        "KOPUŁY NAD WISŁĄ PRAWOSŁAWNE CERKWIE W CENTRALNEJ POLSCE W LATACH 1815 - 1916"

pozdrawiaM.
        • kocur111 Re: Ruskaja Warszawa 06.03.05, 11:11
          Nie ma co sie dziwic-Warszawa byla przez te 120 lat miastem w panstwie
          nalezacym do carow-i w tym czasie jej ludnosc wzrosla ze 100.000 do 6oo.000-
          wiec pewnie jakis historyk chcial ten okres opisac mozna sobie wyobrazic
          ksiazke o tytule "Polski Kijów" a nawet "Polski Kreml" czy "Polski Stambuł"i
          też by z tego nic nie wynikalo/tytuł ksiązki spelnia kryteria współczesnej
          reklamy kupieckiej
          • margala Re: Ruskaja Warszawa 07.03.05, 13:35
            kocur111 napisał:

> Nie ma co sie dziwic-Warszawa byla przez te 120 lat miastem w panstwie
            > nalezacym do carow-i w tym czasie jej ludnosc wzrosla ze 100.000 do 6oo.000-
            > wiec pewnie jakis historyk chcial ten okres opisac mozna sobie wyobrazic
            > ksiazke o tytule "Polski Kijów" a nawet "Polski Kreml" czy "Polski Stambuł"i
            > też by z tego nic nie wynikalo/tytuł ksiązki spelnia kryteria współczesnej
            > reklamy kupieckiej

nie 120 ale 100 lat [od 1815 do 1915]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka