30.05.05, 10:23
Witam!
Czy macie jakieś doświadczenia z w/w księgarnią? Książki już nabyłam, stało
się. Interesuje mnie tylko, jak szybko mam szansę je dostać (zamówiłam
przesyłkę lotniczą). Piszą, że w zależności od regionu trzeba czekać od 2 do
10 tygodni. Ktoś coś wie?

Pozdrawiam,
Justyna
Obserwuj wątek
    • szut Re: ozon.ru 30.05.05, 10:35
      Z wysylka lotnicza to przeplacilas. W miare regularnie robie u nich zakupy (plyty i ksiazki), nigdy chyba nie czekalem dluzej niz te 2 tygodnie. Nigdy nie mialem z nimi zadnych problemow. Zdarzylo mi sie raz nawet odwolac oplacone wczesniej zamowienie. Zaoferowali mi wtedy do wyboru zwrot pieniedzy albo duzy rabat przy nastepnych zakupach.
      Uwaga na przyszlosc: ksiazki zawsze przysylaja w oddzielnej paczce (jakies przepisy celny czy cos takiego), wiec nie oplaca sie w jednym zamowieniu ksiazek i innych art. kupowac, bo przesylki sa dwukrotnie drozsze.
      • stynka Re: ozon.ru 30.05.05, 10:54
        Powinnam była najpierw zapytać, wiem. Czyli zwykłą pocztą idzie 2 tygodnie? To
        krótko. Może przepłaciłam, bo faktycznie - cena dostawy ponaddwukrotnie
        przewyższyła cenę książek! Ale w sumie, kupując te same pozycje w polskiej
        wersji w Merlinie, zapłaciłabym tyle samo. Jestem mocno zdziwiona cenami
        książek, są bardzo niskie!
        O tych paczkach czytałam, więc zamówiłam póki co tylko książki.
        Następnym razem zamówię DVD z bajkami smile

Dziękuję za info i pozdrawiam,
        Justyna
        • szut Re: ozon.ru 30.05.05, 12:30
          Zanim kupisz dvd, upewnij sie, ze twoj odtwarzacz uruchomi plyte z regionem 5 (na ozonie prawie wszystko ma region 5).
          • stynka Re: ozon.ru 30.05.05, 14:31
            Ups... a co to takiego?! I jak to sprawdzić? Ja mam jakieś LG wszystko w
            jednym...

st.
          • miszczynia Re: ozon.ru - region dvd 30.05.05, 22:07
            Podobno możliwośc "przestawiania" regionu jest ograniczona i po 5 przestawieniu
            już nie ma możliwosci zmiany, czy to prawda? I jeszcze jedno pytanie, czy mozna
            odtwarzać płyty dvd bez "ustawiania" regionu?
            • moroz7 Re: ozon.ru - region dvd 31.05.05, 10:32
              Na komputerze z odtwarzaczem DVD i aplikacją Power DVD regiony przestawiaja sie
              bez żadnych prodlemów.
              • szut Re: ozon.ru - region dvd 31.05.05, 12:00
                stacjonarnego philipsa bez problemu "z pilota" (z uzyciem "tajnego" kodu oczywiscie) na multiregion bez problemu przestawilem.

juz ten adres kiedys wklejalem:
                www.dvd.reviewer.co.uk/info/multiregion/hackable.asp
                poszukaj tam swojego sprzetu i info o przestawieniu na multiregion

komp to nie jest urzadzenie do ogladania filmow... (to moje zdanie oczywiscie i nie kazdy sie z tym musi zgadzac)
                • stynka Re: ozon.ru - region dvd 31.05.05, 13:23
                  Nie mam pojęcia, co to ten region... Ja oglądam wszystko na kompie, telewizora
                  nie mam od lat i jakoś nie śpieszy mi się do kupna.

Czy ta 'regionizacja' oznacza, że nie obejrzę kupionego na ozon.ru filmu? Jak
                  sprawdzać???

st.
                  • fanta-girl Re: ozon.ru - region dvd 31.05.05, 13:43
                    na kompie raczej obejrzysz (zreszta zdaje, sie, ze juz do Ciebie jada plytki wink
                    wiec napewno sprobujesz)

Problem jest z ogladaniem na tiwi.
                    Pod linkiem podanym przez szuta (IMHO) kolejny adres do wklejenia na gl. stronie
                    forum; mozna znalezc kodeki do wiekszosci telewizorow.
                    • szut Re: ozon.ru - region dvd 01.06.05, 09:45
                      hihi, nie telewizorow, tylko odtwarzaczy.
                      mam w laptopie dvd, ale na nim regionu nie przestawiam (bo sprzet nie moj) wyswietlil mi sie kiedys ekran z info, ze zmiana bedzie mozliwa tylko 4 razy...
                      taka polityke producentow to ja.... (wstawic odpowiednie okreslenie)
                      ponoc mozna jednak programowo zmienic region "w locie" podczas odtwarzania filmu
                    • stynka Re: ozon.ru - region dvd 01.06.05, 09:47
                      Książeczki jadą smile Płytek póki co nie zamawiałam! Stąd tyle pytań.

st.
    • stynka Re: ozon.ru 07.06.05, 19:04
      Mam już moje książki! Ekspresowo przysłali. smile

st.
    • fanta-girl Platnosci 08.06.05, 14:41
      Podbijam temat, bo tez postanowilam zamowic z OZON-u ksiazki.

Jak robicie z platnosciami?
      Visa czy ktos probowal tez cos innego?
      Czy da sie wogole cos innego?
      • szut Re: Platnosci 08.06.05, 14:51
        fanta-girl napisała:

> Podbijam temat, bo tez postanowilam zamowic z OZON-u ksiazki.
        >
        > Jak robicie z platnosciami?
        > Visa czy ktos probowal tez cos innego?
        > Czy da sie wogole cos innego?

Ja tylko przez Vise, niczym innym nie probowalem. Na terenie Rosji mozna za zaliczeniem pocztowym (o ile pamietam), ale Poczta Polska nie oferuje takiej uslugi dla przesylek miedzynarodowych (przekazu do Rosji tez sie nie da wyslac - probowalem przy innej okazji).

Stynka - pytanie z ciekawosci: dostalas tez plastikowa karte klienta?
        • stynka Re: Platnosci 08.06.05, 21:30
          Stynka - pytanie z ciekawosci: dostalas tez plastikowa karte klienta?

Nie, nie dostałam nic takiego. Ale coś tam piszą, że po rejestracji i tak
          sumują się kwoty u nich wydane i po iluś tam tysiącach rubli przyznają karty
          srebrne czy tam złote. Ja kupiłam 3 wydania kieszonkowe za ok. 133 ruble
          łącznie, więc to pewnie trochę mało. Przesyłka kosztowała prawie 4 razy tyle!
          wink))
          Ale zamierzam z nich korzystać częściej, pewnie gdy będę na miejscu - także.

Pozdrawiam,
          Justyna
          • szut Re: Platnosci 08.06.05, 22:34
            Tak, wszystko razem sumuja. A pytalem, bo ja dostalem taka karte przy pierwszym zamowieniu. Kolega pare miesiecy pozniej zamawial plyty i juz nie dostal. Jak robilem pierwsze zamowienie, to byla jakas rocznica czegostam, albo insza promocja. W sumie ze znizek to juz w miare niedlugo powienienem zaczac korzystac smile)
            A dostawe zamawiaj najzwyklejsza poczta, nie mialem zadnych problemow z tym rodzajem przesylki.
    • fanta-girl inne ksiegarnie 01.09.05, 07:46
      Moze ktos zna?

Z dwoch powodow:
      1.Zamowilam w Ozonie na poczatku sierpnia kilka plytek (co gorsza nie dla siebie
      i nie za swoje pieniadze) i caly czas ich nie ma.
      Niet na skladie, ozidajem postawky, itp.
      Koniec koncow na stronie mam teraz info,ze towar pojdzie 26 wrzesnia... uncertain
      Co mi sie nie podoba, bo np. pieniadze zostaly pobrane od razu (mam ta sama
      sytuacje- czekam na plytki z Brazyli, ale nie maja w magazynie, wiec pieniedzy
      narazie nie pobrali)

2. Nie ma "w naliczi" od ponad pol roku ksiazek na ktore poluje.
      chodzi o podreczniki- > w poniedzialek zaczynam rok szkolny i nie mam znowu z
      czego uczyc.
      Plan I byl taki, ze zamowie rozne, zobacze co to jest, wybiore to co mi sie
      podoba i zamowie ilosc hurtowa wybranego, a tak jesli sie wogole pokaze, to od
      razu bede zamawiac hurt, bo czasu juz nie ma i tak czeka na mnie praca z
      xerowkami. sad

Pytanie jak w temacie: znacie jakies inne ksiegarnie w necie TAM??
      • fanta-girl Re: inne ksiegarnie 01.09.05, 08:14
        Dobra, sama znalazlam, ale niestety nie ma tam NIC z tego na co poluje uncertain
        Poczekam moze sie kiedys w tym OZOnie jednak pojawia uncertain/

Linki do nich wklejam:

www.labirint-shop.ru
        www.bolero.ru
        www.colibri.ru
        www.zone-x.ru
        my-shop.ru
        bookhouse.com.ua
        www.books.ru
        • kacap_z_moskwy Re: inne ksiegarnie 02.09.05, 01:30
          Moze tu -

www.biblio-globus.ru/ to jeden z najwiekszych sklepow w Moskwie.
          Maja "интернет магазин". Tylko nie wiem czy zagranice wysylaja.
          www.bgshop.ru/description.aspx?product_no=8683370
          www.mkniga.ru/
          www.bookler.ru/
          www.100book.ru/
          www.club366.ru/
          top-kniga.ru/page_bookmail.html
          7knig.ru/
          www.bookvar.ru/
          bookmart.ru/
          A na koniec - www.kniga.de/cgi-bin/kniga

W poszukiewarce sproboj napisac - "книги интернет магазин" albo "продажа книг
          интернет магазин" albo "продажа книг"

Mam nadzieje ze znajdziesz. A ozon.ru zmienil wlascziczeli. Wiec moze miec
          problem z logistyka. Ale obecuja naprawic.

• szut Re: inne ksiegarnie 02.09.05, 10:59
            Ja kiedys zmienialem tresc zamowienia juz po jego oplaceniu. zdazylem to zrobic przed wysylka - wyslali to co bylo w nowym zamowieniu, ale oplata oczywiscie byla wg starego zamowienia (wyzsza znaczy sie). potem jakies zamowienie mialem bezplatnie, bo na 'moim koncie' w ozonie byla spora nadwyzka.
            Tez czekam na kilka pozycji, ktore ciagle sa niedostepne w magazynie...
            • fanta-girl Re: inne ksiegarnie 12.09.05, 15:32
              dzieki, dzieki za linki.
              koniec koncow zamowilam przez taki sklep:
              www.ruslania.com
              Sklep z Finlandii i ceny w Euro uncertain/
              Ale jako, ze potrzebowalam cos co tylko tam sie ostalo, to zamowilam u nich.

Przy okazji trafilam tez na swietny sklep w Czechach
              www.megabooks.cz/
              Ale nie wysylaja za granice.

Z rosyjskich hitem okazuje sie byc biblioglobus, ale nie jasna jest dla mnie
              sytuacja czy oni wysylaja za granice.
              Jakby nie bylo, w kolejnym miesiacu zaryzykuje i zloze zamowienie przez nich, z
              noz widelec okaze sie, ze wysylaja. smile)
              • stynka Re: inne ksiegarnie 13.09.05, 07:46
                Jakby co mogę podjąć się pośrednictwa w przesyłaniu smile Za 3 tygodnie powinnam
                już być na wschodzie.

st.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka