Dodaj do ulubionych

Kraków-Impreza.... czyli przyjeżdżajcie!!

28.11.05, 12:46
Moi Drodzy, w okolicach 15 stycznia 2006 roku mam możliwość dysponowania za
pół darmo trzydziestoma miejscami noclegowymi w Domu Turysty w Krakowie.
Dobre położenie i niezły standard to atuty.
Wy tam w Warszawie spotykacie się co rusz a my na prowincji , biedni ,
samotni tylko o tym czytamy. Postanowiłem więc spróbować coś zrobić aby Was
zaprosić do Krakowa. Na początek poproszę w jednym zdaniu napisać kto jest
chętny. Muszę wiedzieć ilu was może być I CZY WOGÓLEsmile)!!
Obserwuj wątek
    • demka Re: Kraków-Impreza.... czyli przyjeżdżajcie!! 29.11.05, 08:30
      Wot tak! Napisz, zaproponuj, a nawet pies z kulawą nogą nie powie chociażby
      pocałuj nas w d... !!
    • mala-muu Re: Kraków-Impreza.... czyli przyjeżdżajcie!! 29.11.05, 11:18
      Chętnie przyjadę! Napisz szczegóły i zaproponuj jakąś formę spędzenia czasu.
      A przy okazji: moze zrobimy mały rekonesans w krakowskiej Księgarni Rosyjskiej?
    • nitka3 Re: Kraków-Impreza.... czyli przyjeżdżajcie!! 29.11.05, 11:56
      ja bym od razu dała jakis odzew ,ale czekałam az stali bywalcy cos powiedza ,a
      nie ja ....co to od czasu do czasu........
      Ale tez bym była zainteresowana ....przy okazji obejrzałabym wystawy
      krakowskie ........no to pytam....pytam czy tez mozna?
      • mpieczara Kraków 29.11.05, 13:14

Cieszę się że Dyrekcja Forum jako pierwsza wyraziła ochotę na przyjazd, dodam
        że miejsc jest 30 i liczy się kolejność zgłoszeń a nie kombatanctwo na Forum.
        Jasnym jest że zaproszenie dotyczy wszystkich a nie tylko Warszawiaków.
        Szczegółów „programu” nie podam po za faktem że komfortowe noclegi będą
        kosztowały ok. 65 zł/osoba, że możliwość uzyskania takiej ceny mam tylko 14-15
        stycznia 2006 roku.
        Księgarnia rosyjska (ul. Św. Krzyża)znajduje się 250 metrów od Domu Turysty
        (ul.Westerplatte) więc odwiedzać można będzie ją sto razy dziennie, centrum z
        tysiącem knajp, pubów, wystaw, galerii, gołębi jest też ok.. 200 metrów od
        noclegu..... Resztę pozwólcie zorganizować nam Krakusom jako niespodziankę...
        (na grube wydatki nie narazimy)...Spotkania z Konsulem Federacji Rosyjskiej
        nie przewidujemy, w ramach pewnego żartu możemy zwieść was busem do centrum
        Nowej Huty gdzie stał W.I.Lenin z brązu, a który w czasach rozruchów
        solidarnościowych miewał rozliczne przygody, a to bombę podłożyli i mu nogę
        urwało, a to rower i parę trepów na nim przywiesili a na cokole napisali „Masz
        tu rower, masz tu buty i sp....dlaj z Nowej Huty”.

Piszcie i zgłaszajcie się , napoimy, nakarmimy i ducha nasycimy....
        • topotugin Re: Kraków 30.11.05, 09:09
          możemy urządzić przegłąd jakiegoś filmu (a może i kilku) rosyjskiego jeżeli
          chcecie wink, a w Księgarnia rosyjska w Krakowie jest Waszą Warszawską filią.
          • demka Re: Kraków 30.11.05, 10:05
            A czy są w programie ogórcy i vodka?smile)
            • topotugin Re: Kraków 30.11.05, 10:16
              у меня "Путинка" стоит в холодильнике, a propos vodki... Michale Piecz.!!! jade
              dziś do Lwowa, chcesz cos?? daj znać na komórę...
              • demka Re: Kraków 01.12.05, 00:34
                Путинка стоит? - УВАЖУХА! smile))
    • fanta-girl Re: Kraków-Impreza.... czyli przyjeżdżajcie!! 30.11.05, 11:12
      no ja niestety nie dam rady w tym terminie .
      Od 7 do 23 stycznia to okres wyjety spod planowania sad

Ale jesli na skutek jakichs okolicznosci impreza zostanie przeniesiona na 28-29
      stycznia, albo na Sylwestra ( weekend 31 - 1) to ja zglaszam 100% gotowe dwie osoby.

Chec duza, no ale nie da rady 14.

Na usprawideliwienie moge powiedziec, ze planowalam Sylwestra w Krakowie -
      wyjazd w sobote, powrot w niedziele a noc sylwestrowa to przejazd kuligiem (ok
      21 wyjazd z Krakowa busem do np. Ojcowskiego Parku Narodowego, sanie, sanie,
      sanie, o polnocy grzaniec, ognisko, szampan i kielbaski + np .jeszcze skrzydelka
      kurczaka pieczone nad ogniem)) i kolo 1 w nocy powrot do Krakowa.

Raczej nie pojade, bo nikomu sie nie chce jechac na dwa dni tylko, ale namiary
      na goscia ktory to zorganicuje - ok 12 sań mam, i moge udostepnic, lub jeśli
      bedzie kworum bedzie mozna skorzystac.

Pogoda ma byc ze sniegiem tak twierdzi BBC.
    • fanta-girl 2 MP 04.12.05, 19:36
      Czy termin 14-15 to jedyny mozliwy??
      Chodzi o logistycznie- lokal.

• mpieczara Re: 2 MP 04.12.05, 22:15
        Chcę zorganizować imprezę godnie a jednoczśnie niedrogo, taki jest układ że w
        Domu Turysty który zwykle dwójkę ze śniadaniem kasuje na poziomie 250 zł mnie
        sprzeda w ten weekend za pół ceny..Wydaje się że jest to argument. Jeśli nie to
        oczywiście następuje dowolność wyboru.Ot, cała odpowiedź.
    • qubraq Kraków-Impreza.... 04.12.05, 21:24
      Jaki jest ostateczny termin zgloszen bo jednoczesnie planujemy w Warszawie
      wieczerynkę a niektorzy chcieliby polaczenia obydwu imprez w Krakowym Grodzie;
      Andrzej
      • mpieczara Re: Kraków-Impreza.... 04.12.05, 22:41
        Szanowny Panie! Dzięki życzliwości jednej z moich znajomych miałem okazję
        obejrzeć dokumentację fotograficzną jednego z waszych, warszawskich spotkań. Ku
        mojemu zdumieniu facet o nick`u Qubrak okazuje mieć szron na skroni i to, tak
        naprawdę wielu nas powinno zawstydzić. Gratuluję młodego ducha i zdrowej krwi
        którą Pan wpuszcza na Forum.
        Jeśli dojdzie do krakowskiego spotkania , chciałbym Pana potraktować jako
        gościa honorowego i tym samym oczywiście bez jakichkolwiek opłat. Niech będzie
        to poczytane za wyraz szacunku do Pana i niech mi pan wybaczy pewną frywolność
        i lekki język który w niektórych dialogach z Panem utrzymywałem.
        Krótko mówiąc ,proszę o wybaczenie i zapraszam.
        PS: Merytorycznie na Pańskie pytanie odpowiedziałem wyżej, Fancie.
        • fanta-girl Re: Kraków-Impreza.... 05.12.05, 13:27
          no dobra, bo widze, ze namieszalam znowu uncertain

Ja nic nie wiem ani o terminie, ani o miejscu.

Fajnie by bylo, zeby jakis wyjazd wypalil.

W tym celu proponuje, zeby chcacy pojechac wpisali sie w tym watku.

W nastepujacej kolejnosci:
          kto, ile sztuk, jakie terminy pasuja i stopien pewnosci co do wyjazdu.

Ja - (sztuk dwie) terminy sylwester i potem 28 stycznia (i te terminy na 99%)
          termin 14 - jesli wogole - ja (jedna osoba - prawdopodobienstwo - 20%)

Cena jest waznym elementem. I z tego punktu widzenia 14 wydaje mi sie lepszy.

Poza tym dopuki wszyscy zainteresowni sie nie wypowiedza, to nie wiadomo czy ten
          wyjazd wypali.
          Poza tym mamy okres przedswiateczny, czyli wiecej wszyscy narazie pewnie maja
          malo czasu na myslenie o styczniu.
    • qubraq Re: Kraków-Impreza.... czyli przyjeżdżajcie!! 06.12.05, 22:33
      Kochany Mpieczaro, przestan z tym panem, jam jest normalny szarak jak wsie
      zdies', jestem zaszczycony - troche sie boje zimna ale zupelnie jak w nocnym
      brydzu w czasie licytacji: "mysle - bedzie odzywka", za kilka dni, ok?
      Andrzej
      • topotugin Re: Kraków-Impreza.... czyli przyjeżdżajcie!! 07.12.05, 11:00
        coś mi się wydaje, że nic z tego nie będzie
    • beago Można?? 17.12.05, 23:37
      Może będę wtedy w Polsce... pierwszy raz trafiłam na Wasze forum i nie wiem, KTO WYsmile lubicie Wschód? czy coś więcej? Ja pracuję w Petersburgu... pokochałam to miasto.. nawet z jego mrokamismile odezwijcie się, Bea
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka