mala-muu 19.11.03, 15:44 Czyżby większość forumowiczów zapadła w zimowy sen? Piszcie cóś! Pozdrawiam ciepło! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ladyblue Re: cisza wszędzie... 19.11.03, 18:44 no ja na ten przykład piszę ;P tylko nikt mi nie chce odpisywać Odpowiedz Link
stary.prochazka Re: cisza wszędzie... 19.11.03, 19:37 a mnie paraliżuje własna niewiedza Odpowiedz Link
fanta-girl Re: cisza wszędzie... 19.11.03, 19:59 Nie przejmuj sie moj drogi, wszyscy jestesmy siebie warci. Zacytuje tu slowa Demki: "Czlowiek na bledach sie uczy, a glupoty nie ubywa" Cwiczenia czynia mistrza. Odpowiedz Link
joolz Re: cisza wszędzie... 19.11.03, 20:03 Cóż, chyba wszyscy popadli w jesienną deprechę... Odpowiedz Link
stary.prochazka Re: cisza wszędzie... 19.11.03, 20:16 w takim razie polecam wszystkim "Nieznane przygody Dobrego Wojaka Szwejka i inne opowiadania" Haszka Jarosława, które właśnie przeczytałem a w których tenże klasyk pisze o swoich rewolucyjno-radziecko-syberyjskich przygodach opartych na wspomnieniach z lat 1918-1921, kiedy to Haszek naprawdę znajdował się w Rosji radzieckiej i był ważnym działaczem WKP(b)))))) Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: cisza wszędzie... 20.11.03, 11:33 Oj, aż tak ważnym działaczem nie był. A "Szwejka" pisał w czasie swojego pobytu w Kijowie i tamże go drukował na bieżąco w takiej międzynarodowo-bolszewickiej gazecie (egzemplarze nawet trzymałam w ręku). Wic nie wspomnienia, tylko aktualne przeżycia. No i mamy takiego czeskiego Szwejka, urodzonego na Ukrainie. Pozdrawiam. N. Odpowiedz Link
mala-muu Re: cisza wszędzie... 19.11.03, 23:46 Ja bym chętnie odpisała, ale coś mnie leń ostatnio ogarnął, dziki jak wieprz, więcc mi się nic nie chce... Odpowiedz Link
hajota Re: cisza wszędzie... 19.11.03, 21:28 demka napisała: > A może byśmy coś wypili? Ja aktualnie piję. Wino czerwone do kolacji. I oglądam "Kamienską". Wasze zdrowie! Odpowiedz Link
white.falcon Re: cisza wszędzie... 19.11.03, 23:42 Chyba już wychyliłaś za nas kielicha? Dzięki - zdrowa będę na te słoty i błocka pod nogami. Ja wróciłam z pracy - jestem trochę "zalatana", jak to Falconetta. Nie zapominam o Was i serdecznie pozdrawiam z całej siły machając skrzydełkiem. Pozdrv. Odpowiedz Link
wuszu100 Re: cisza wszędzie... 20.11.03, 11:59 a ja pije sobie piwko Obolon' i Slavutych i jeszcze nalewke "Vigor" z kiosku aptecznego. Niestety wbrew informacji widniejacej na etykiecie tej ostatniej, nie odczuwam poprawy nastroju... Odpowiedz Link
jr1000 Re: cisza wszędzie... 20.11.03, 18:30 A myśmy, czcząc całkiem nierosyjską tradycję, w parę osób rozpili butelczynę beaujolais nouveau. Sikacz sikaczem, ale pretekst zawsze dobry... Odpowiedz Link
fanta-girl Re: cisza wszędzie... 20.11.03, 21:16 jr1000 napisała: > butelczynę > beaujolais nouveau. Sikacz sikaczem, ale pretekst zawsze dobry... O fakt sikacz to straszny Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: cisza wszędzie... 21.11.03, 09:53 Ciekawam, co pod to winko jedliście. Jednak nie jest to sikacz, lecz młode "bujne" wino, które koniecznie wymaga zagrychy jednocześnie kalorycznej i lekkiej (ser pleśniowy+winogrono/gruszka+bagietka, ew. moze byc kawałek bagietki z pasztetem - dla amatorów mięsiw). Bez tego rzeczywiście nie brzmi ten napój ciekawie. W tym roku z powodu europejskich upałów wina wytrawne/półwytrawne są cięzkawe, nie jest to dobre. Amatorom polecam natomiast poczekać, aż dojrzeją tegoroczne wina półsłodkie i słodkie, no i porto z maderą. I te wspaniałości z Krymu. A wczoraj trochę się rozczerowałam. Byłam w GEANT a Wa-wie (Jubilerska), tam w pasażu otworzyli sklep patronacki "Mołdawskie wina", no i oferte była cienka (niby dużo, lecz nie to, co jest najbardaiej charakterystyczne, i nie z tych winnic; no i ani śladu Traminera z Cricovej, tego naprawdę najlepszego do ryb i drobiu ). A jednak warto tam sie wybrać, bo nie każdy kiedykolwiek dojedzie do Słonecznej Mołdowy. Życzę owocnej degustacji. Pozadawiam. Natalia. Odpowiedz Link
fanta-girl Re: cisza wszędzie... 21.11.03, 18:47 Moze otworzymy jakas winiarnie wiec? Widze ze specow nie brak. Kiedys gadalam z jednym winiarzem i on powiedzial, ze na odkrycie czekaja wina balkanskie i gruzinskie.Ktore sa niezle i moga byc hitem.(!) Odpowiedz Link