kasiaa5 07.09.04, 10:13 Kobitki kochane, po jakim czasie "spotykania sie" zdecydowalyscie sie wypowiedziec sakramentalne TAK ? buziaki buziaki Kasia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
courtney Re: ile czasu? 07.09.04, 12:01 Maz oswiadczył mi sie po 2 miesiacach znajomosci jednak przyznam ze wowczas troche mnie to przeraziło. Mimo iz wiedziałam ze to ten (bo własciwie dzielilismy juz wszystko nawet wspolnie mieszkalismy) chciałam dac nam troche czasu. Az wkoncu 2 misiace pozniej powiedziałam tak hehe Odpowiedz Link
myszzz Re: ile czasu? 07.09.04, 12:11 prawie 4 lata pozniej... chociaz ja wiedzialam od samego poczatku ze to ten :)) Odpowiedz Link
margarettka Re: ile czasu? 07.09.04, 12:23 po 4 latach (w tym 3 lata mieszkania razem) Odpowiedz Link
annakto Re: ile czasu? 07.09.04, 12:49 my sie poznalismy juz w 8 klasie ale potem była wymuszona przerwa prawie 3 lata, a pobralismy sie po 5 letach chodzenia i 2 miesiącach narzeczenstwa pozdrawiamy Odpowiedz Link
kbart Re: ile czasu? 07.09.04, 13:09 my sie poznalismy w 5 klasie podstawowki,chodzilismy od 8 klasy,zerwalismy i od 2 klasy liceum czyli teraz minie 8 lat,jak jestesmy ze sobą,ale zareczylismy sie po 3 latach,slub był po 5 latach.teraz jest niedlugo trzecia nasza rocznica slubu.mamy synka malutkiego. Odpowiedz Link
oyate Re: ile czasu? 07.09.04, 13:23 poznaliśmy się w 1999 roku. W 2002 roku przyszły na świat nasze córeczki w 2004 roku się pobraliśmy Odpowiedz Link
kasiaa5 Re: ile czasu? 07.09.04, 13:34 oyate napisała: > poznaliśmy się w 1999 roku. > W 2002 roku przyszły na świat nasze córeczki > w 2004 roku się pobraliśmy Rozumiem, ze blizniaczki??? Ale super, gratuluje!!! Kasia Odpowiedz Link
anusia29 Re: ile czasu? 07.09.04, 14:57 Po ok. pól roku oświadczyny, po póltora od początku znajomości - "TAK" :) Odpowiedz Link
zlosia Re: ile czasu? 07.09.04, 15:09 Zaręczylismy się po 10 miesiącach znajomości. OD zaręczyn do Ślubu mineło tylko 5 miesiecy. A teraz już 9 miesiecy po. Jak ten czas leci... Odpowiedz Link
karo_lina79 Re: ile czasu? 07.09.04, 15:16 Czy pytanie nie powinno raczej brzmieć "Po jakim czasie Wasi mężczyźni zapytali o TAK?"? Bo my się możemy zdecydować na taką odpowiedź już po pierwszej randce, a nawet wcześniej (niektóre obecne na forum kobiety twierdzą, że od razu wiedziały że TEN będzie ich mężem). Z moich obserwacji wynika, że kobiety są raczej tradycjonalistkami i same się nie rzucają na kolana przed wybrankiem. Tak więc czas od poznania czy spotykania do powiedzenia owego TAK to zdecydowanie inwencja pierwiastka męskiego. No i oto mamy wątek pochwalny na część facetów... (Żeby się tylko nie dowiedzieli...) Odpowiedz Link
kasiaa5 Re: ile czasu? 07.09.04, 15:24 karo_lina79 napisała: > Czy pytanie nie powinno raczej brzmieć "Po jakim czasie Wasi mężczyźni zapytali > > o TAK?"? > Bo my się możemy zdecydować na taką odpowiedź już po pierwszej randce, a nawet > wcześniej (niektóre obecne na forum kobiety twierdzą, że od razu wiedziały że > TEN będzie ich mężem). > Z moich obserwacji wynika, że kobiety są raczej tradycjonalistkami i same się > nie rzucają na kolana przed wybrankiem. > Tak więc czas od poznania czy spotykania do powiedzenia owego TAK to > zdecydowanie inwencja pierwiastka męskiego. > No i oto mamy wątek pochwalny na część facetów... (Żeby się tylko nie > dowiedzieli...) Ale mi chodzilo o sakramentalne TAK...nie zareczynowe... Ale w sumie to bez znaczenia kto kogo pyta...chyba hihii buziaki Kasia Odpowiedz Link
kitana Re: ile czasu? 07.09.04, 15:23 po czterech miesiącach, czyli po miesiącu wspólnego mieszkania, zapytał mnie czy chcę:) powiedziałam, że tak i jeszcze w tym samym roku mieliśmy ślub a teraz w grudniu będzie trzecia rocznica:)) czasem szybko - nie znaczy źle. pozdrawiam Odpowiedz Link
kasiaa5 Re: ile czasu? 07.09.04, 15:25 kitana napisała: > po czterech miesiącach, czyli po miesiącu wspólnego mieszkania, zapytał mnie > czy chcę:) > powiedziałam, że tak i jeszcze w tym samym roku mieliśmy ślub > a teraz w grudniu będzie trzecia rocznica:)) > czasem szybko - nie znaczy źle. > pozdrawiam No wlasnie. Bo moj partner to juz by chcial (ma 26, ja 22 i 3 lata stazu), ale ja to chyba jeszcze nie koniecznie... Odpowiedz Link
kokosia1 Re: ile czasu? 07.09.04, 18:58 Po dwóch latach znajmomości powiedzieliśmy sobie sakramentalne "tak". Najpierw było pół roku znajomości,potem pól roku chodzenia, potem rok przygotowań do ślubiku i wspólnego mieszkania:) Odpowiedz Link
miss_dronio Re: ile czasu? 07.09.04, 18:58 9 lat razem przed ślubem. I 9 lat wspólnego mieszkania. Zamieszkaliśmy ze sobą od pierwszego spojrzenia w oczy:) 1,5 tygodnia po ślubie:)) Odpowiedz Link
karo_lina79 Mam kompleksy:/ 08.09.04, 00:41 Już normalnie mam kompleksy - mój luby nie prosi mnie o żadną rękę, zresztą ja jego na razie też nie zamierzam. Jesteśmy ze sobą już pięć lat. No i nic. Żadne wspólne mieszkanie się nie kroi. Niestety - bo chciałabym mieć chociaż wybór, a tak mogę sobie tylko patrzeć wściekle zazdrosnym okiem na Wasze posty... Za to poprzysięgłam zemstę w zapalczywym gniewie. I kiedy luby mój poprosi mnie WRESZCIE o rękę (po kolejnych 20 latach, w ciągu których będziemy się mozolnie dorabiać mieszkania, samochodu, mebli, kont emerytalnych i wycieczek zagranicznych), to wcale mu tak od razu nie odpowiem. A żoną i tak nie będę! Amen. Odpowiedz Link
anula36 Re: Mam kompleksy:/ 08.09.04, 01:19 Piewszy raz po 3 miesiacach przy oakzji wspolnego zamieszkania, na powaznei po trzech latach znajomosci a 2 i 9 m mieszkanai razem..teraz czekam az zalegalizuja konkubinat -to moj ulubiony sposob trwania przy mazzyznie:) Odpowiedz Link
dr_tusia Re: ile czasu? 08.09.04, 07:13 Sakramentalne po 9 latach /prawie, bez 1 miesiaca:))/, a zareczynowe 13 miesiecy wczesniej. A teraz juz prawie 3 miesiace po slubie... Duza buźka! Odpowiedz Link
kasiaa5 Re: ile czasu? 08.09.04, 08:23 Alez te mlode mezatki to szczesciary! :)))) Kasia Odpowiedz Link
kasienka80 Re: ile czasu? 08.09.04, 12:09 Po roku i 3 miesiacach poprosil mnie o reke, a slub bedzie rok od tego wydarzenia Odpowiedz Link
vanessa75 Re: ile czasu? 08.09.04, 17:45 Zaręczyny po 7 latach bycia razem [nie mieszkaliśmy razem] a sakramentalne TAK prawiepo 8 latach [bez 1 miesiąca]. Teraz 3 lata po ślubie. Odpowiedz Link
orvokki Re: ile czasu? 08.09.04, 18:13 Po ponad dwóch latach zaręczyny (w grudniu), potem po Świętach zamieszkaliśmy razem, a TAK niesakramentalne (bo cywilne) wypowiedzieliśmy w październiku, prawie dokładnie w naszą trzecią rocznicę. 5. października będzie druga rocznica ślubu, a 8. piąta rocznica w ogóle (i co by tu wymyślić dla uczczenia, hmmm????). Odpowiedz Link
eve.hq po dwóch tygodniach:)) 08.09.04, 23:05 mąż ,a jeszcze wtedy nawet nie narzeczony oświadczył mi się wyznajac miłość po ledwo dwóch tygodniach dreptania prawie w kazdy dzień:)))to było piękne, wzruszające i takie pełne miłości i czułości:)))nigdy nie zapomnę tego słowa kocham wypowiadane przez nas w ten zimowy wieczór:)))mam najwiekszy skarb i kocham i jestem kochana jeszcze bardziej i mocniej:)) Ewa. Odpowiedz Link
eve.hq a ślub był po niecałym roku znajomości:))) 08.09.04, 23:07 6 wrzesnia była nasza pierwsza rocznica:D:D Odpowiedz Link
dr_tusia Re: a ślub był po niecałym roku znajomości:))) 09.09.04, 06:37 Gratulacje ogromne!! Z Twoich postow widac, ze kochacie bardzo pieknie i dojrzale, choc decyzja nie dojrzewala w Was dlugo:)) Odpowiedz Link
zuza123 po pół roku :) 09.09.04, 08:27 Pobraliśmy się po pół roku znajomości. Chcieliśmy wcześniej, ale w naszym upatrzonym Kościele nie było terminów :) Odpowiedz Link
jkatnik Re: ile czasu? 09.09.04, 20:57 Po sześciu spotkaniach zamieszkaliśmy razem. Po 3 miesiącach zaręczyliśmy się, a w rocznicę pierwszego spotkania braliśmy ślub. A teraz od ponad roku bardzo szczęśliwą mężatką:) Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link
naatii Re: ile czasu? 17.02.05, 20:44 Po 5 latach powiedzieliśmy sobie sakramentalne "Tak". Piękne chwile :)) Odpowiedz Link
fiamma75 Re: ile czasu? 17.02.05, 21:22 7 miesięcy, z czego 5 to narzeczeństwo oficjalne, a nieoficjalne od 3 spotkania Odpowiedz Link
qpiska Re: ile czasu? 18.02.05, 08:23 Znamy się od czwartej klasy podstawówki (byłam zmuszona siedzieć z nim na polskim), czyli gdzieś tak od 12 lat. Jesteśmy razem od ponad 32 miesiący, zaręczyny po 14 miesiącach bycia razem, a ślub po 2 miesiącach od zaręczyn... Odpowiedz Link
ala.b30 Re: ile czasu? 18.02.05, 09:16 TAK po 4 latach, z czego większość czasu mieszkaliśmy razem:-) Odpowiedz Link