olobuziak 05.11.04, 14:27 "one coffee, pleasa" ciemna,mocna,w żadnym wypadku 3 w 1, najlepiej z ekspresu, albo parzona po turecku, może być z miodem i odrobinka mleczka, niestety mąż "nie czuje bluesa" :-(( A Ty jaką lubisz? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ankat80 Re: coffee....... 05.11.04, 14:36 OOOOOOOOOoh, tak:-) Ja uwielbiam z rana mocną, czarna kawkę z odrobiną cukru... A w kawiarni zawsze biorę latte... do ciastka w sam raz:-D A mój mąż hmm, żaden z niego kawosz...;-( Ale daje rade, zawsze znajdzie się ktoś, kto ze mna wypije, hihihihhii pozdrawiam Odpowiedz Link
amelia791 Re: coffee....... 05.11.04, 16:55 Uwielbiam delikatną kawusię czyli taką pół na pół z mlekiem, nie z mleczkiem, smietanką ani zabielaczem ale z prawdziwym mlekiem i odrobinką cukru ....... Wolę też rozpuszczalną od sypanej .... szkoda że już wieczór bo bym się napiła :-) Odpowiedz Link
wiola6 Re: coffee....... 05.11.04, 19:22 z mlekiem,z miodkiem ,czarna ale bez cukru .I najważniejsze ...dobre towarzystwo... Odpowiedz Link
dzenifer z miodem?? 18.02.05, 10:57 jak smakuje kawa z miodem??? tylko z miodem cz moze jeszcze z mlekiem? Odpowiedz Link
jenny1 Re: z miodem?? 18.02.05, 11:07 Kochana toż to niebo w gębie:D kawka najlepiej espresso z mleczkiem i miodem (lub cukrem trzcinowym)mnaiaam:D Odpowiedz Link
dzenifer Re: z miodem?? 19.02.05, 14:19 ...to ide sobie zrobi kawusie z miodem... i z mlekiem... Odpowiedz Link
chrisb004 Re: coffee....... 05.11.04, 22:10 Wyłamię się, ale najczesciej czrna - wtedy cuc smak kawy, rozpuszczalna - bo szybciej. Zwykle chlodna - bo praca, bo malo czasu, bo ... i chyba w koncu taka polubiłem. Odpowiedz Link
abneptis Re: coffee....... 22.02.05, 12:38 Cóż najlepiej jak jest ciepła... ale zawsze się zapracuję albo zagapie i polubilam zimną:) Najlepiej z ekspresu i z małą ilością mleka. Odpowiedz Link
moboj Re: coffee....... 05.11.04, 23:04 piję tylko jeden rodzaj kawy: mcCafe natural riozpuszczalną bez mleka, bez cukru (nie słodze od ponad 11 lat), bez żadnych dodatków. jest niesamowice mocna i pobudzająca. połówek pije granatową Wosebę. oboje uwielbiamy kawę. Odpowiedz Link
puniao11 Re: coffee....... 06.11.04, 14:15 Ja uwielbiam mcCafe z mleczkiem i i slodzikiem (jestem w trakcie zrzucania pare kilo:D )Oczywiscie kawe robie tak jak w pan Konnrad w filmie "Dzien swira".Rzeczywiscie dobrze smakuje:D..ale chyba najbardziej wazne jest otoczenie i towarzystwo z ktorym sie pije ten boski trunek:)..A jak jest goraca,albo gdy mam ochote na urozmaicenie pije ICECAFE-mniam polecam z pelna odpowiedzialnoscia:) Pozdrawiaiam wszystkie "kawoszki" Odpowiedz Link
kolunia1 Re: coffee....... 06.11.04, 15:35 ja zbytnio nie smakuję się kawą...no może czasem...w pracy z expresu...z mlekiem...ale bardzo rzadko... Odpowiedz Link
margarettka Re: coffee....... 06.11.04, 16:27 Z ekspresu, z mlekiem i cukrem...i do tego cos slodkiego :) Maz rowniez wielbiciel kawy, nawet kupilam mu mlynek na urodziny (marzyl o nim) i teraz pijemy swiezo zmielona z ekspresu...pycha, zw;aszcza jak sie dostanie taka kawusie rano do lozka... :) Odpowiedz Link
carmelax Re: coffee....... 08.11.04, 10:07 Uwielbiam Frappe i Irish Coffee z irlandzką whiskey ymmmmmm Odpowiedz Link
naatii Re: coffee....... 17.02.05, 20:46 Ja tak szczerze wam powiem, że nie piłam kawy i jakoś mnie nie ciągnie :)) I cieszę się z tego powodu, bo nie mam kolejnego nałogu (jeden mam papierosy) Odpowiedz Link
eewa6 Re: coffee....... 22.02.05, 09:44 Moja faworytka to... rozpuszczalna; bezkofeinowa/bo karmię piersią 3 i pól miesięcznego synka/;w czerwonym kubku NESCAFE/ zestaw obowiązkowy/ i 1 cm mleczka do kawy......... i zero cukru oczywiście. pozdrawiam Odpowiedz Link
espressoo Re: coffee....... 22.02.05, 09:58 Wbrew pozorom nie espresso:) Lavazza z dużą ilością mleka i odrobina miodu, mhm... pycha:)) Odpowiedz Link
minerwamcg No cofee, please 22.02.05, 13:12 Ja chyba jestem jakaś dziwna. Lubię zapach kawy, zwłaszcza rano i parzonej w ekspresie, elegancka filiżanka kawy ze śmietanką sprawia miłe wrażenie estetyczne - a samej kawy nie lubię. Nie i już. Dla mnie ma niemiły smak, i to zarówno ta z górnej półki, zaparzona umiejętnie, z najlepszymi dodatkami, jak i ostatnia lura "po turecku" w szklance. Czasem tylko, jak już koniecznie muszę się obudzić, wypijam lavazzę albo coś równie mocnego. Albo jak mi siada cisnienie... Odpowiedz Link
paris81 Re: coffee....... 22.02.05, 19:23 Czyżbym była jedyną osoba na tym forum, która nie pije kawy? Powiem wam szczerze, że w życiu wypiłam góra 4 łyki kawy:) Nie lubię jej smaku i już- nie lubię lodów kawowych i innych rzeczy które przypominają smakiem kawę... Odpowiedz Link
izkako Re: coffee....... 23.02.05, 14:56 najlepsza kawa to taka, która jest gorąca jak ogień, czarna jak piekło, słodka jak usta kochanka .....;-) Odpowiedz Link
kuba_rozpruwacz Re: coffee....... 23.02.05, 15:36 kawa jest jak cipka najlepsza mala czarna i slodka Odpowiedz Link