Dodaj do ulubionych

Rowno za miesiac koncze 30 lat...

03.07.06, 12:53
Pojawila sie juz pierwsza zmarszczka na czole...Akurat to glupstwo, ale jak
zaczynam podsumowywac moje zycie, to musze sie napic:(((((((((((
Obserwuj wątek
    • anula36 Re: Rowno za miesiac koncze 30 lat... 03.07.06, 12:55
      zapewniam cie ze zycie zaczyna sie PO trzydziestce:)
      • annubis74 Re: Rowno za miesiac koncze 30 lat... 03.07.06, 17:17
        o taaaaak :)))))))))
        chociaż znajoma moich rodziców twierdzi, że po 60:)))) qrna tyle czasu czekać
    • chiara76 Re: Rowno za miesiac koncze 30 lat... 03.07.06, 12:57
      annajustyna napisała:

> Pojawila sie juz pierwsza zmarszczka na czole...Akurat to glupstwo, ale jak
      > zaczynam podsumowywac moje zycie, to musze sie napic:(((((((((((

też przeżywałam i cieszę się, że ten dzień już za mną;)
      Nie martw się, jedt faktycznie dużo lepiej PO;))
      • annajustyna Re: Rowno za miesiac koncze 30 lat... 03.07.06, 13:02
        Jak pomysle, ze nie moge miec dziecka, bo nie mam pracy, a nie mam pracy, bo
        moge miec dziecko (pomijajac inne aspekty), to mnie trafia...Po prostu nie widze
        wyjscia z sytuacji...
    • dunia77 Re: Rowno za miesiac koncze 30 lat... 03.07.06, 13:26
      Mysle, ze (prawie) kazdy z nas ma sklonnosc do porownywania sie z innymi - a
      zawsze znajdzie sie ktos, kto w tym samym wieku osiagnal wiecej niz my
      (obojetnie czy finansowo, czy rodzinnnie, czy zawodowo). Jestem pewna, ze sa
      rzeczy, z ktorych jestes zadowolona, a nawet dumna - wiem, ze to banal, ale we
      wszelkich podsumowaniach warto zawrzec i te "plusy"...
      Ja koncze 30 lat w styczniu i staram sie widziec plusy tego: wczoraj w 4 i 1/2 h
      przeszlam z Muenstertal na Belchen i z powrotem (15 km + 1000 m roznicy
      poziomow), wiem, ze dla prawdziwego alpinisty zaden wyczyn, ale dla mnie 10 lat
      temu bylo by to nie do osiagniecia :-) Zawsze znajdzie sie cos, za co mozna sie
      samemu pochwalic.
      • annajustyna Wpadlam pewnie w lekka frustracje po ostatnich 03.07.06, 13:37
        internetowych klotniach;). Nie chodzi nawet o to, ze inni osiagneli
        wiecej...Ambicje dawno schowalam do szuflady...Marze o pracy na czas
        nieokreslony, z konkretnym zakresem obowiazkow...O takim prostym zyciu, ktore w
        tej chwili jest dla mnie "luksusem"...Wielkie dzieki za piekne slowa! Pzdr!
        • fantazja_huany Re hejj 03.07.06, 14:21
          Witaj. Pisalysmy na forum dla polonii w Niemczech:) tak mi sie przynajmniej
          wydaje, ze to Ty:)jestem tez po prawie, mam tyle lat i jestem niepoprawna
          optymistaka,dziewczyno damy rade! Jak masz ochote pisz na maila albo na gg
          1740299, przesle Ci wyrok ETS, czyli swiatelko w tunelu:)
          • annajustyna Napisze:)))) 03.07.06, 14:42
            Moje gg: 4973733...
            • kiciek78 Re: Napisze:)))) 04.07.06, 08:56
              jaka chcesz to ja wlasnie zwalniam etat w Poznaniu, praca pewna i stala bo w
              urzedzie, ale prawnicza co nieco jest, dziecko tez mozna urodzic, wiecej
              szczegolow, pisz na maila i prosze tez o ten wyrok ETS
              • annajustyna Re: Napisze:)))) 04.07.06, 09:01
                Wielkie dzieki, ale ja mieszkam w Monachium...Zaluje, ze nie zostalam po
                studiach w Poznaniu, zwlaszcza, ze moglam zostac na uniwerku...Niestety
                wystraszylym sie glodowych pensji (wtedy bylo to chyba 800 zl)...Powodzenia
                (wnioskuje, ze znalazlas lepsza poade? Trzymma kciuki!)...
    • mlody_zonkos Re: Rowno za miesiac koncze 30 lat... 03.07.06, 14:22
      to Ty juz stara dupa jestes! ;)
      • ich11 stare pudło! :)) 03.07.06, 14:53
        Niedługo T. wymieni Ciebie na coś młodszego! ;)
        • annajustyna O to sie nie boje... 03.07.06, 14:54
          Chco latwiej znajde sobie nowego T. niz prace:((((((((((((((((.
    • caysee Re: Rowno za miesiac koncze 30 lat... 03.07.06, 14:48
      Na zmarszczki sa kremy, a napic ci sie nie zaszkodzi raz na jakis czas ;))
      • annajustyna Re: Rowno za miesiac koncze 30 lat... 03.07.06, 14:49
        Napilam sie...kawy:))))))))). A kremy mam - z Q10....Pzdr!
    • azanna głowa do góry 03.07.06, 15:16
      Ja skończyłam 30 lat w styczniu i jakoś w okolicach urodzin znalazłam pierwszy
      siwy włos. To był niezły dół. Ale już jest dobrze. Nie wiem po co się
      stresujemy takimi okrągłymi rocznicami.
      A pracę znajdziesz. Staraj się myśleć pozytywnie, bo martwienie się i tak
      niewiele da:) Jestem w odwrotnej sytuacji do Ciebie. Mój mąż właśnie złożył
      wypowiedzenie w swojej obecnej pracy i przenosi się do mnie, więc od
      pażdziernika zamieszkamy razem. I tu obawa - jak będzie ze znalezieniem przez
      niego pracy w moim (teraz już naszym) regionie. Ale staram się nie dopuszczać
      złych myśli i wierzę, że znajdzie pracę.
      Trzymam kciuki za Ciebie, Twoją przyszłą pracę i przyszłe dzieci:)
      • annajustyna Re: głowa do góry 03.07.06, 15:37
        Serdeczne dzieki za mily post. Mysmy z T. tez mieszkali oddzielnie ponad 3,5
        roku...Pierwszy siwy wlos znalazla u mnie moja mama tuz przed moim egzaminem z
        prawa cywilnego (straszna kobyla i profesor-postrach calego roku)...To bylo w
        1997 roku;)))). Pod koniec sierpnia bedzie 9-lecie:). Aktualnie mam pare
        siwych:))), ale nawet je lubie...Tez pozdrawiam i trzymam kciuki za Was!!!
        Powodzenia!
        • azanna Re: głowa do góry 03.07.06, 15:46
          Ja to się tak nie stresowałam egzaminami na studiach, żeby mi włosy siwiały :)))
          Za to mam zupełnie obojętny stosunek do moich coraz to nowych zmarszczek.
          Zdecydowanie więcej mam tych od uśmiechania się i zamierzam je nadal "hodować".

Mam takie pytanie - jak to było gdy zamieszkaliście już na stałe razem? My
          oczywiście spędzamy sporo czasu razem na zasadzie przedłużonych weekendów -
          mieszkamy wtedy w naszym mieszkaniu, więc prowadzimy "normalne" życie, ale
          sporo osób mnie straszy, że jak zamieszkamy już razem na stałe to będzie
          inaczej.
          • dunia77 Re: głowa do góry 03.07.06, 15:51
            Ja i moj maz mieszkalismy osobno (w oddaleniu od 500 do 5 km ;-) ) przez 3 lata.
            Nie bylo zadnych przykrych niespodzianek w zwiazku z tym, mimo ze zamieszkalismy
            razem dopiero po slubie (nie z powodu jakichkolwiek zasad, ale tak wyszlo po
            prostu).
            • annajustyna Re: głowa do góry 03.07.06, 15:59
              Mysmy zamieszkali razem 5 miesiecy po slubie. I nie bylo zadnych
              problemow...Bylo po prostu lepiej, bo bez tych okropnych pozegnan i rozstan!
              • azanna Re: głowa do góry 03.07.06, 16:07
                Mnie się też wydaje, że będzie lepiej jak będziemy mieszkać razem na stałe.
                Dzięki dziewczyny za pocieszenie:)
    • czekolada_orzechowa Najpiękniejszy czas przed Tobą! 03.07.06, 15:58
      Wiem co mówię, w życiu nie byłam taka ładna, w tak dobrej formie, taka
      szczęśliwa i nie miałam tylu pieniędzy co przez ostatni rok:D i tego Ci
      życzę...Życie absolutnie po 30 nabiera nowej jakości, no i libido szaleje! Baw
      się dobrze;-)
      • mlody_zonkos Re: Najpiękniejszy czas przed Tobą! 03.07.06, 16:43
        > Wiem co mówię, w życiu nie byłam taka ładna, w tak dobrej formie,

problemy ze wzrokiem???????
        ;)
        troche za wczesnie ;)
        • annajustyna Wg moich obserwacji apogeum urody kobieta 03.07.06, 16:44
          osiaga kolo 35...Czyli moge tylko potwierdzic, ze Czekolada pisze prawde:)))))))))).
          • mlody_zonkos Re: Wg moich obserwacji apogeum urody kobieta 03.07.06, 16:48
            > Wg moich obserwacji apogeum urody kobieta
            > osiaga kolo 35...

kobiety tyle nie zyja ;P
            • czekolada_orzechowa Żonkoś, coś ty taki milusi dziś, 03.07.06, 19:17
              jak przyjażń polsko-radziecka:)?
    • azurro69 Re: Rowno za miesiac koncze 30 lat... 03.07.06, 16:08
      tez Lwica jestes :)))
      ja za 22 dni i nie 30 ale 26... i jakos mnie to optymizmem nienapawa.
      ale musze Ci powiedziec ze ludzie po 30 staja sie naprawde bardziej wyluzowani
      i jakims dziwnym trafem kasy im przybywa. Zupelnie to dlamnie nie zrozumiale bo
      w zanym mi przypadku ani awansu ani wygrajej zadnej nie bylo.
      Akurat moj facet w maju przekroczyl magiczna bariere trzydziechy i pozytywne
      zmiany zauwazam.
      A jak swoja 30 bede przezywala tak jak jego to chyba do tworek trafie z siwa
      glowa :(
      • annajustyna Wielkie dzieki za posty... 03.07.06, 16:31
        26 lat to przepiekny wiek (wlasnie wtedy poznalam mojego T:)))). A czy kasy
        automatycznie przybywa po trzydziesce? Zajrze w dzien urodzin pod poduszke:)))).
        • bea711 Głowa do góry! 03.07.06, 16:59
          Rzadko tu piszę ale zaglądam codziennie i mogłabym wiele osób posądzać o brak
          optymizmu i wiary w siebie ale Ciebie????W swoich postach jesteś pełna energii
          i zapału! Poza tym moglabys wiele sobie zarzucić gdybys siedziała z założonymi
          rękami i czekała na cud, a Ty zdaje się uczysz się jezyków, chodzisz na
          rozmowy, kształcisz umiejętności. Zmieniłaś diametrlanie swoje życie
          wyprowadzając się z Polski...jeszcze chwilka i znajdziesz coś ciekawego i
          wartego Twojego poziomu wiedzy.
          Sama jestem w podobnej sytuacji, nie mam pracy, chociaż skonczone dwa fakultety
          i nie mam dziecka, które mogłoby mi zrekompensować niepowodzenia zawodowe. Ale
          patrzę na swoje otoczenie: moje koleżanki tez jeszcze nie mają dzieci, a prace
          często takie, które są ciągłym powodem do narzekań i niezadowolenia. I czekają,
          czekają,czekają na coś lepszego, bo to co robią jest tylko przejściowe.
          Mam cel, nadal uczę sie w określonym kierunku, bo chcę mieć pracę na całe życie
          i zawód w ręku. Nie tracę czasu. I bardzo wierzę, że mi sie uda!
          Annajustyna: masz miłość, masz wykształcenie, a przede wszystkim ambicje i
          chęci, jesteś młoda i wszystko przed Toba! Nie trać wiary i działaj dalej!
          Jestem pewna,że Ci się uda. A jak już sie uda zapraszasz nas wszystkie na
          zimne, niemieckie piwsko:)))))))
          • annajustyna Re: Głowa do góry! 03.07.06, 22:17
            Dzieki, Bea, za cudowne slowa otuchy...Piwo obiecuje wszystkim, jak wyjde na
            "prosta";)))). Tez trzymam kciuki za szukanie pracy, powodzenia!!!
    • trusia29 a ja skonczyłam 30 w styczniu :) 03.07.06, 20:06
      i wcale nie czuje sie stara :))) przeciwnie - zauważylam, że teraz mam większe
      powodzenie niz w wieku lat 20 :)) a ty annajustyna, chyba sie ta zmarszczka nie
      przejęłaś??? myslę, że niedługo znajdziesz prace i przestaniesz rozmyslać o
      zmarszczkach, bo bie będziesz miala na to czasu :)) pozdrawiam
      • szara82 do AnnyJustyny 03.07.06, 20:13
        Kochana, Ty się tam mi tylko przypadkiem nie przejmuj tym, co nasmarowałam na ślubie i weselu. Wierzę w Twój intelekt i poczucie humoru!
        Pozdrawiam i całuję w czółko przeorane pierwszą zmarszczką;)
        • annajustyna Re: do AnnyJustyny 03.07.06, 22:09
          Wiem, wiem, o co chodzi;)))). Aczkolwiek usunelam sie z pola (razenia:)))).
          Grunt to miec dystans:)))). Pzdr!
      • annajustyna Re: a ja skonczyłam 30 w styczniu :) 03.07.06, 22:08
        ooo, a ja myslalm, zes mlodsza o rok (w sumie ciezko co rok zmieniac
        nicka;)))).Zmarszczka mnie nawet bawi:)))).
    • ewelita Re: Rowno za miesiac koncze 30 lat... 04.07.06, 09:40
      A ja za dwa miesiące i 4 dni!! Nigdy nie myslałam, że tak zleci.
      Ale czuję się znakomicie, popieram - życie zaczyna się po 30 ( lub tuż przed)
      Bilans? Hm, kiedyś założyłam sobie, że do 30 urodzę dziecko. Nie wyszlo, nie
      zdążę, niestety. Ale sprawiłam sobie inny prezent - jesienią odbieram moje
      pierwsze mieszkanko!

Głowa do góry! Świat należy do Trzydziestek!
      • annajustyna Re: Rowno za miesiac koncze 30 lat... 04.07.06, 09:42
        Mieszkanka gratuluje serdecznie!!! Pzdr!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka